Napisano 17 Lipiec 201212 l Autor troche sie nazbierało głupotek troche starsze jak ktoś chce być na bierząco to zapraszam na bloga :) i nowsze szkice cienkopisy biały żelpen markery i akwarela cyfrowe malowanki w plenerze skończona ilustracja :) i kilka szkiców cyfrowych pozdro :) Edytowane 18 Lipiec 201212 l przez Coyote
Napisano 17 Lipiec 201212 l ;P na blogu wcześniej nowszych nie było, także na to samo wychodzi, fajne markery i ta scenka z włócznią, popraw jeden odnośnik z obrazkiem
Napisano 18 Lipiec 201212 l ta pierwsza skonczona ilustracja z rycerzem ma potencjał! swietne kolory, przypomina mi troche jaimiego wiec duzy plus! ogolnie w dobrym kierunku ten wozek sie toczy, tak trzymac!
Napisano 19 Lipiec 201212 l Autor yarosh nastepnym razem zrobie większy delay :D już poprawione nicponim dzięki miło słyszeć :) Nilfheim tutaj niestety przez wakacje nie działają także zamiast z laptopem i tabletem chodzić do nich, chodzę sobie w plener ;)
Napisano 19 Lipiec 201212 l e tam i tak nie wrzuciłeś wszystkiego zapewne ;D no nic mm nadzieję, że nie bedzie trzeba za długo czekać
Napisano 9 Sierpień 201212 l Autor e tam i tak nie wrzuciłeś wszystkiego zapewne ;D no wszystkiego nie wrzucam bo niektóre rzeczy się po prostu nie nadają ;) http://en.wikipedia.org/wiki/Cormorant_fishing i anatomia pełno baboli ale codziennie czegoś się uczę ;)
Napisano 9 Sierpień 201212 l Fajna wrzuta podoba mi się. Genialna tematyka z tą techniką łowienia! Szkoda tylko że tak ubogo kolorystycznie, tchnął byś życie w ten obrazek. Anatomia i walor całkiem fajnie, schemat anatomii przypomina mi metody Rona Lemena z Imagine fx Anatomy vol.2 ;) Pozdrawiam
Napisano 11 Sierpień 201212 l Autor Swiezy ostatnio większy nacisk kładę na walor w obrazkach pod względem formy i kompozycji. Nie mam jeszcze trochę opanowanego jak przejść z czystym kolorem z b/w na kolor, ale pracuje nad tym. co do anatomii to pudło łykam tylko pastylki z napisem hampton i vilppu ;) zupełnie o nim zapomniałem szybki maziaj w podobnej technice co ostatnie speedy
Napisano 11 Sierpień 201212 l Z tym co działasz to ja mniej więcej podobnie, tylko jeszcze parę klas niżej pewnie. Co do kolorowania b&w to nakładam wyżej kolor żeby zabarwić i nadmalowuję wyżej co trzeba. Ewentualnie hue/saturation zmieniam kolor i staram się trafić w bazowy. Oczywiście im ciemniejszy walor tym trudniej zmienić jego kolor, tak jakby przyjmuje mniej pigmentu, takie wrażenie odnoszę. Anatomia to pewnie już trochę się robi u wielu artystów z jednej beczki, bo w sumie to jest coś co się poznaje, jakaś gotowa wiedza, jedynie forma interpretacji może się nieco różnić. Klaun też również bardzo pozytywny. Pozdrawiam ;)
Napisano 16 Sierpień 201212 l W tym ostatnim uzyskałeś ciekawe i niebanalne kolory, podoba mi się również jak operujesz plamą oraz fakturą. Wcześniejszy klaun również posiada te przymioty :)
Napisano 16 Sierpień 201212 l Mi prócz ostatniej pracy, bardzo podoba się tło z cormorant fishing men'a :) Ma coś w sobie, dla mnie mogło by być głównym tematem ilustracji. Ptaki też fajnie namalowane.., a w ostatniej wstawce brakuje mi tylko rozjaśnienia od góry- dobrze by dookreśliło przestrzeń otwierającą się w pionie. I między tymi bambusami po prawej na górze - taka zimna szarość z gestu.. ok, już przestaję. Btw - bardzo fajne miejsce ta Czajownia, jak po stronce patrzę. I fajki wodne mają B) Kiedyś tam muszę zawitać do tego miasta waszego, pozdro man - nie zwalniaj!
Napisano 20 Sierpień 201212 l Autor karola dzięki miło słyszeć :) selfu Czajownia bardzo spoko miejscówka. jak bedziesz przyjazdem to daj znać ;) się nazbierało trochę przez weekend tym razem dłużej posiedziałem bo znalazłem kontakt i żywotność baterii mnie nie obchodziła :) szybszy i bardziej wysiedziany speed z bitwy i taki pirat którego dłubie z doskoku od tygodnia
Napisano 20 Sierpień 201212 l w ostatnim źle wygląda noga, na ktorej się opiera, łydka ze stopą, może nie ten kierunek, może brakuje łuków podkreslających budowę szkieletu... robot ze speeda bardzo dobry, czuć i widać dynamikę... podziwiam za maluny tabletowe z natury, wczoraj spróbowalem ale mam tak kiepski monitor i kąt widzenia, że kolory natury swoje i na monitorze swoje... średni komfort
Napisano 20 Sierpień 201212 l Masz jakies refki do tych grup miesni? :) Fajna sprawa, latwo bryle w tym czuc
Napisano 20 Sierpień 201212 l Autor Rotcore co do nogi true poprawie wieczorem tak to jest jak całą postać się z bańki robi, ale i tak jestem zadowolony z efektu. Mój laptop tez nie jest najwyższych lotów jak go biore gdzieś w plener ubieram coś ciemnego żeby się nie odbijać w matrycy ;) jak wracam do domu zazwyczaj jeszcze siadam na jakieś 10/15 minut do pracy żeby jej trochę kolory poodciągać :) mimo tych wszystkich nieudogodnień mam niezły fun malowania z natury czy to widoczków czy z modela. noiprox wiele juz razy wspominany przez mnie michael hampton drawing figure and invetion. prowadzi tez master classes na cgmw ps. chyba musze zacząć wiecej trollować bo wtedy większy ruch w teczce jest :)
Napisano 27 Sierpień 201212 l Autor skończyłem gołębia ;) i wczorajsze malowanie na dachu jednego z centrum handlowych we wro. malowane na stojąco wiec raczej speedowo.
Napisano 27 Sierpień 201212 l Gołąb super, aż mi go żal. Czepię się do tego, że biel bije po oczach, lepiej by wyglądało jakby tę otacającą biel przyciemnić do jakiejś szarości i użyć bieli na samym obrazku, np na bandażach. A co do tego drugiego, to postawiłeś sobie sprzęt na czymś, czy trzymałeś w jednej ręce a drugą malowałeś? O_o
Napisano 27 Sierpień 201212 l gołąb super , tak. Co ciekawe ostatnio zwróciłem uwagę ze gołębie rzeczywiście nie mają "stóp", cięzkie zycie gołębia. Digital Painting Parkour - mogła by być reklama laptopa.
Napisano 27 Sierpień 201212 l Autor EthicallyChallenged pomyślę co z tym tłem zrobić :) co do widoczku na dachu jest parking ogrodzony murkiem położyłem laptopa na murku a tablet na laptopa i malowałem, tak czy inaczej mało wygodna pozycja ;) Sidre dzięki :)
Napisano 4 Wrzesień 201212 l Autor troche nowych głupotek słonecznik z natury i kolor komp do gołębia
Napisano 4 Wrzesień 201212 l Ładnie sobie poczynasz :) A o co chodzi z gołębiem, jakąś animację szykujesz? :)
Napisano 5 Wrzesień 201212 l Autor Swiezy dzięki :) Miłosz3ds animacje niee. tzn fajnie by było pracować na takim stanowisku ale w Polsce się tego mało robi. chodzi mi raczej o zasymulowanie pipelinu do animacji i porobienia kilku spójnych łączących się z sobą konceptów zobaczymy co z tego wyjdzie. ;)
Napisano 10 Wrzesień 201212 l Dwa ostatnie bardzo konkretne, ostatni materiał to aksamit czy coś bardziej sliskiego? Obrazek troche traci przez szpon
Napisano 10 Wrzesień 201212 l no naprawdę ci fajnie wyszło odwzorowanie tych materiałów dajesz dajesz
Napisano 23 Wrzesień 201212 l Autor COR chyba to był aksamit nie pamiętam ogólnie nie chciało mi się już aż tak mocno tego rzezać ;) Kalberos serio dzięki juz zapodaje :) speed bitwowy kosmonauta inspirowany tym panem http://bradleywright.wordpress.com/ szkic powstał jakoś rok temu ale nie byłem w stanie tego udziwgnąć wtedy tak jak bym chciał, odkopałem i przemalowałem :) pozdro
Napisano 23 Wrzesień 201212 l astrożaba świetna kolorystycznie, kompozycyjnie i w sposobie malowania... ten ostatni sprawia wrażenie gumowych stawów, bańki fajnie malowane i dobrze imitują z czego są zrobione... pozdro
Napisano 23 Wrzesień 201212 l Świetne sa te draperie Kojocie! Powalcz jeszcze z tematem od kolan w dol, bo robisz charakterystyczne bledy/anatomie, po ktorych mogl bym poznac, czy to twoje czy nie. No i te pierdzieleone dlonie, masakra kazdego artysty :P
Napisano 23 Wrzesień 201212 l Żabol extra! Studium draperii bardzo ciekawe, chyba zgapię pomysł na najbliższe ćwiczenia :)
Napisano 23 Wrzesień 201212 l Autor Rotcore danke co do żaby jeszcze nie do końca osiągnąłem co chciałem ale będę sobie powoli developował tą metodę zobaczymy co z tego wyjdzie. Urbanboogie spasiba :) ICE walcze walcze ale tak to jest jak sie cuduje z głowy pozatym wiesz że zawsze miałem z tym problem ;) pumax jedni inspirują drugich ja zawsze miałem problem z draperiami a ten pan robi to po mistrzowsku i uwielbiam jego hiper realizm tak prosto oddany http://algenpfleger.blogspot.com/
Napisano 24 Wrzesień 201212 l Żaba robi robotę! Może inspirowana, ale wygląda "Twojo" , a to dobrze. Nie wiem, czy rozświetlał bym tak ten cień na jej lewej nodze, może bardziej ją "odciął" tłem. Swoją drogą niezły ten Bredli ;) Pozdro.
Napisano 10 Październik 201212 l Autor z natury, z refki, z bańki :) btw. polecam ten set brushy http://www.shaddyconceptart.com/download podoba mi się motyw z nazwami i to że pod setem jest opis do czego mogą być przydatne :) pozdro :)
Napisano 10 Październik 201212 l Nie podoba mi się wrażenie mglistości w pracach z poprzednidnich 2 wrzut ,ale ten hindus to poezja koloru :)
Napisano 16 Październik 201212 l Autor ICE Soulinka12 dzięki co do mglistości myślę że kwestia gustu ja po prostu eksperymentuje :) pomysł krążył mi po głowie od jakiegoś czasu w końcu się wykluł w postaci takiego bazgrołka hi-res na blogu.
Napisano 16 Październik 201212 l Ekstra! Wyczuwam inspiracje Kuciarą, mam nawet w głowie obrazek. To jedna z najlepszych Twoich prac. Co do poprzednich dwóch wrzutek, brakuje mi czegoś w tych portretach (może czegoś ostrego?), rozumiem jednak, że to szybkie eksperymenty.
Napisano 17 Październik 201212 l Autor Kalberos dzięki! zauważyłem ze ostatnio rude są w modzie szczególnie obsypane tatuażami :P Status Podziękował wodzu ;) Co do inspiracji pomysł mi wpadł jak oglądałem prace mulinsa potem skleciłem jakąś historie. Szybki szkic i poszukując refek przypomniałem sobie właśnie o tej pracy. Podoba mi się sposób malowania M. Kuciary który chciałem osiągnąć w jakimś stopniu w mojej pracy.
Napisano 17 Październik 201212 l Super! Uwielbiam takie organiczne pociągnięcia. A odnośnie podobieństwa - ja wyczuwam więcej J. Jones'a niż Kuciary :)
Napisano 17 Październik 201212 l http://2.bp.blogspot.com/-yZ1Osoq_goc/T77KH8CKbaI/AAAAAAAAL8w/7xLyBATztmU/s1600/concept_artist_Maciej_Kuciara.jpg Muszę przyznać rację telthonie. Nie patrzyłem na to w ten sposób. Naprawione Edytowane 19 Październik 201212 l przez Status