leszek_lenia Napisano 12 Sierpień 2011 Share Napisano 12 Sierpień 2011 podoba mi sie wszystko. najbardziej ten z mozgiem na wierzchu...dobre switalo tam jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobian Napisano 12 Sierpień 2011 Share Napisano 12 Sierpień 2011 Szkoda, że nie kończysz prac, bo aż się prosi o jakiś "węzeł" w tych portrecikach stworów, szczególnie ostatnim. Niestety mam tak samo, że mnóstwo prac nie zostaje wypieszczonych do ostatniej fazy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 13 Sierpień 2011 Share Napisano 13 Sierpień 2011 Powinieneś nam częściej coś pokazywać, bo miło popatrzeć! Super pomysły i wykonanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 14 Sierpień 2011 Share Napisano 14 Sierpień 2011 świetne kreatury! chętnie bym zobaczył jak dalej ewoluują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 14 Sierpień 2011 Share Napisano 14 Sierpień 2011 (edytowane) ja tez jestem milosnikiem kreatur, potworow i wszelakiego obslizglego paskudztwa, jakbym mial taki talent jak Ty to tez bym je malowal he he ;] Polecam zajrzec w portfolio Aaron Simsa i Alex Oliviera, tam to dopiero sa fajne potworki Edytowane 14 Sierpień 2011 przez tr3buh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 ej, świetne te Twoje rzeczy, naprawde :D widać mocne inspiracje Danielem Chavezem, ale jak to sie mówi, jak już naśladować, to najlepszych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 18 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2011 polka dot, serio, leszek_lenia, EthicallyChallenged, WWWoj - dzieki za mile slowa, obiecuje ze postaram sie czesciej cos wrzucic :) miriam - dzieks :D fajnie spotkac chociaz nieliczne "stare" twarze, bo tak to forum juz dziecki "rzondzom" :) postaram sie czesciej cos wrzucic, z raz na pol roku przynajmniej :P Mayku - dziekowac za tipa, nie zwrocilem na to uwagi a faktycznie by sie przydalo :) Sobian - dzieki, tak wiem, to moja odwieczna bolaczka, albo trace zainteresowanie designem albo tez trafiam na jakis fragment ktory mnie zniecheca do dalszej pracy, teraz do tego doszlo sporo zlecen, ktore nie zostawiaja czasu na swoje mazy. Ale i tak patrzac na odsetek prac ktore koncze, w porownaniu z ubieglymi latami to nie jest tak zle :P ;) tr3buh - dzieki, znam oczywiscie, ale bardziej inspiruja mnie prace innych ale o tym wiecej ponizej :) telthona - Taaa, wiesz...nasladownictwo to mocne slowo, troche bym ostrozniej go uzywal. Poza tym gwarantuje Ci ze Daniel, z calym szacunkiem do jego talentu, jest na daaaalekim miejscu wsrod ludzi ktorymi sie inspiruje. Troche tez dziwne bylo przeczytac ze wzoruje sie na szczylku ktory jeszcze olowka w reku nie trzymal kiedy ja dzialalem w takim kierunku jakim podazam. Inspirujac sie takimi ludzmi jak James Ryman, Simon Bisley, Izzy Medrano, Cos Koniotis, Jared Marantz czy z polskiego podworka Slawkiem Maniakiem czy Jakkasem :) Takze warto chyba pogrzebac glebiej bo gwarantuje Ci ze na kazdego wonderboya z mlekiem pod nosem przypada 10 wyjadaczy, na ktorych rzeczony dzieciaczek sie wzoruje. UP. Zgodnie z tradycja - nie ma posta w szkicowniku bez obrazka :P Ryboludź - dziobie go dalej ale nie wiem czy nie popsulem :P Tego tez kontynuuje, powoli bede konczyl chyba :) Jeszcze jeden piardek ktory ostatnio sie uchowal przyklejony do dna szuflady... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 Obywatelu, nakazuje sie natychmiastowe zlozenie wniosku aplikacyjnego w okienku nr 3 w miejscowosci Irvine CA, jakosc jednostki gwarantem jakosci ogółu :P Panie oko jak ja nie zobacze twoich konceptow w diablo IV, to bede chory, juz w samolot, akysz :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 19 Sierpień 2011 Share Napisano 19 Sierpień 2011 ryboelwis i extra :] szkoda ze ten ostatnij nie jest tak dopykany jak ten czarnobiały, ale i tak fajnie maźnięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 19 Sierpień 2011 Share Napisano 19 Sierpień 2011 No ten czarny najfajniejszy... ale mógłbyś dla odmiany coś inne namalować .. a nie tylko ładne Niemki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRay Napisano 19 Sierpień 2011 Share Napisano 19 Sierpień 2011 O powitać kolegę ! Oczywiście jak zwykle widzę u kolegi progres! Tak 3mać. Ryboludź straszy - pozytywnie, B/W - RULEZ ! Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRay Napisano 19 Sierpień 2011 Share Napisano 19 Sierpień 2011 (edytowane) JakkaS proponuje aby tutaj nasz kolega dla odmiany zamiast piknych Niemek spróbował wrzucić może pikną Ukrainke? Podołasz thirdeye? :D Bardzo liczymy na pozytywna odpowiedz :P Pozdr. Edytowane 19 Sierpień 2011 przez MRay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 10 Październik 2011 Autor Share Napisano 10 Październik 2011 ICE - dzieki :D to mile, chociaz to przesada oczywiscie :P WWWoj - fenks :) Jeszcze nie jest - ale jak sie do niego zabiore to bedzie rownie dopykany :P Jakkas - Hehe, wiesz, ja zawsze rysuje z mysla o Tobie, wiem co lubisz :P MRay - Heheh :D No nie wiem, Ukrainki ciezka sprawa. Poza tym staram sie wyspecjalizowac w Niemkach, najchetniej wasatych zapasniczkach z NRD :P Takie dwa piardki - jeszcze nie skonczone :) Ten skonczony. Ten po prawej mial byc w domysle pilotem, ktory za pomoca lewej reki laczy sie organicznie ze swoim statkiem - troche jak w BSG :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 10 Październik 2011 Share Napisano 10 Październik 2011 Jak dla mnie petarda. Podoba mi się wersja z dłuższą łapą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azinsky Napisano 10 Październik 2011 Share Napisano 10 Październik 2011 Ten pilot to chłopiec,czy dziewczynka?:) Dobre obrazki, piątka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 10 Październik 2011 Share Napisano 10 Październik 2011 mniammm... kolorki bardzo przyjemne i wogole fajnie maźnięte! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 10 Październik 2011 Share Napisano 10 Październik 2011 czekam, kiedy w końcu ktoś zgłosi się do Ciebie po Twoje potworki i nie jakieś jednorazowe strzały tylko np. do filmu, to by było dla Ciebie chyba najlepsze :) ten ostatni git, fajnie walorem i dobrze detal pociśnięty gdzie trzeba. czego mi brakuje to może jakiegoś dodania elementów nieorganicznych - tak dla kontrastu, albo umieszczenie w jakiejś "ludzkiej" scenerii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 10 Październik 2011 Share Napisano 10 Październik 2011 bardzo klimatyczne te czarno białe maszkary! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mocnek Napisano 10 Październik 2011 Share Napisano 10 Październik 2011 Malina, zwlaszcza te w grayscale i walor i design strasznie dobre i tez wole dlugorekiego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 spoko piardki ;D fajnie różnicujesz materie/fakture/tkanke, kolory też spoko i faktycznie tak jak mant-raz pisze, Twoje koncepty dobrze nadawałyby się do filmów sci-fi, grozy... wyobraźnia bardzo bogata, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 13 Listopad 2011 Autor Share Napisano 13 Listopad 2011 (edytowane) resh, azinski, cukierass, Mocnek, Rotcore - dzieki Panowie ;) wiekszosc woli tego z dluzsza lapa, ja chyba tez. WWWoj - dzieks :D Przemek - dzieki, wlasnie myslalem nad tym, ale jakos wolalem przy tym kolesiu nie kombinowac z nieorganicznymi dodatkami, w robocie dlubie co kaza a jak dlubie dla siebie to w 90% przypadkow wybieram organike zamiast hard edge...co zreszta widac tez na dole... ----- Ostatnio odpoczywam od kompa i jesli mam czas pomazac cos dla siebie to wybieram szkicownik, jak przykladam reke do kartki z olowkiem to z reguly wychodzi to samo, stad monotematycznosc :P (te troche starsze, nowsze musze sfocic) BTW. Gdzies tam krazy, od dluzszego czasu, ale tutaj nie wrzucalem, wiec z kronikarskiego obowiazku jeszcze ten koles... Lada chwila mi sie skonczy hosting wiec wszystkie linki pewnie padna...a nie wiem kiedy odnowie, wiec kto sie nie zalapie...ten trąba :P Edytowane 17 Styczeń 2012 przez thirdeye Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontur Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 Szkice ołówkiem piękne. Bardzo inspirujące. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 No zgodzie się z tobą kontur szkice genialne a ten ostatni stwor wymiata :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 Coraz lepsze kolorystycznie te pracki, a olowki tak samo dobre, jak prace cyfrowe. Mam na dysku cala kolekcje roznych stworow, i co jakis czas wrzucam tam takze, twoje, czad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 Świetne szkice. Tak jak powiedział ICE - stoją na równi z Twoimi pracami w digitalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 17 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2012 Serv w koncu dokonal zywota wiec watek opustoszal. Wrzucam kilka ostatnich mazow prywatnych, nie mam za bardzo na nie czasu ale z godzinke dziennie podziobe cos dla siebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 17 Styczeń 2012 Share Napisano 17 Styczeń 2012 (edytowane) No nareszcie Up. uwielbiam twoją kreske/plamę .... ale jedna rzecz mi się nie podoba... zmienił byś tematyke :) Edit: przejrzałem wątek i widzę że nie tylko ja to zauważyłem. prosimy o ukrainkę :) Edytowane 17 Styczeń 2012 przez rosikowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 17 Styczeń 2012 Share Napisano 17 Styczeń 2012 nie zmieniaj tematyki!! uwielbiam te potworki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 fayne stwory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Nieźle wykręcone masz te potworki. Ołówki mi się bardzo podobają - może ze względu na brak kolorów. Zdają się być bardziej mroczne/prawdziwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 23 Marzec 2012 Autor Share Napisano 23 Marzec 2012 Taki tam up na szybko, dzieki serdeczne za mile slowa. Tematyki nie zmienie bo nie, nie lubie w ogole takiego gadania. Miedzy komerchami w ogole nie mam czasu na swoje dziobanki, ale czasem cos wymecze, takie dwa koncepty. Robiac je mialem w glowie stwory z Doom'a wiec powiedzmy, ze to byla inspiracja :) Z czasem troche zgubilem pierwotny zamysl, troche wyszlo niespojnie i nie do konca konkretnie, bo zaczalem sie jak zwykle bawic fakturami i materialami, detalem itd. Bedzie wiecej tego szitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 23 Marzec 2012 Share Napisano 23 Marzec 2012 wielka szkoda zę tak rzadko wrzucasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piret Napisano 23 Marzec 2012 Share Napisano 23 Marzec 2012 Podziwiam warsztat. Oby tak dalej. Czekam na dalsze dziobanki ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 23 Marzec 2012 Share Napisano 23 Marzec 2012 tematyka genialna, więc po co zmieniać :) Ciekawy design [szczególnie ten pierwszy stwór]. Więcej takich :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 25 Marzec 2012 Share Napisano 25 Marzec 2012 A mi się bardziej drugi podoba, taki oryginalny. Ciekawe czemu tutaj taki mały ruch panuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 25 Marzec 2012 Share Napisano 25 Marzec 2012 Prześwietne :D Z przyjemnością się ogląda. Zazwyczaj jak pracujesz - najpierw tworzysz b&w, później kolorujesz? Pytam, bo kolorki w poprzednich konceptach też świetne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 25 Marzec 2012 Share Napisano 25 Marzec 2012 Taki tam up na szybko, dzieki serdeczne za mile slowa. Tematyki nie zmienie bo nie, nie lubie w ogole takiego gadania. Miedzy komerchami w ogole nie mam czasu na swoje dziobanki, ale czasem cos wymecze, takie dwa koncepty. Robiac je mialem w glowie stwory z Doom'a wiec powiedzmy, ze to byla inspiracja :) Swoją drogą wielka szkoda że nigdzie w sieci nie można znaleźć żadnych szkiców, konceptów z Dooma 3, bardzo nad tym ubolewam ponieważ uwielbiam ten klimat ( połączenie mięsa z metalem przyprawione elementami demonicznymi = genialna mieszanka :D ) na pocieszenie dużo jest konceptow z quake 4 http://www.freakygaming.com/gallery/concept_art/quake_4/ ale to nie to samo... Wracając do rysunków, oczywiście świetnie jak zwykle, i tak jak więkoszości najbardziej podoba mi sie pierwszy Wrzucaj więcej w tej tematyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 26 Marzec 2012 Autor Share Napisano 26 Marzec 2012 Piret - merci ;) yarosh, pumax, Bombadil - dziekuje :) Rothbart - nie ma reguly, do tej pory czesciej bylo tak, ze robilem b&w a potem kolor, ale staram sie coraz czesciej zaczynac od koloru albo przejsc na kolor na wczesnym etapie pracy. Dlatego, ze "pokolorowanie" dodziobanej pracy daje kijowe efekty i wtedy juz wole ja zostawic w szarosciach. Poza tym nie ukrywam, ze lubie szarosci, to moj comfort zone, wiec jak dziobie dla siebie dla relaksu to najczesciej albo biore olowki albo w greyscale cos, malowanie w kolorze nadal wymaga ode mnie wiecej skupienia. (BTW. Dopiero skojarzylem ze W.F. ktory wrzuca ostatnio fajne portrety na facebooka to Rothbart ;P Pozdr) tr3buh - No wlasnie, do Quake'a 4 jest masa materialow, np na stornie Paula Richardsa sa wszystkie chyba koncepty od postaci do zawieszki papieru toaletowego. Do Doom'a 3 znalazlem tylko te dwa : http://www.freakygaming.com/gallery/game_art/doom_3/early_spider_mastermind_concept http://www.freakygaming.com/gallery/game_art/doom_3/pinky_demon Obrazek, zeby nie bylo posta bez... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radix Napisano 26 Marzec 2012 Share Napisano 26 Marzec 2012 Mniamniuśne są Twoje prace :) Może skusisz się jeszcze wrzucić jakieś step-by-step dla mniej doświadczonych kolegów grafików? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piret Napisano 27 Marzec 2012 Share Napisano 27 Marzec 2012 Bardzo fajnie, swobodnie namalowane. Przyjemne w odbiorze "brzydactwo" ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 27 Marzec 2012 Share Napisano 27 Marzec 2012 rewelacja :) te potwory wpędzają mnie w zachwyt ,a biorąc na logike chyba nie powinny ^^ bo w końcu to potwory XD ( mam głupawke dzisiaj , przepraszam ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 11 Październik 2012 Autor Share Napisano 11 Październik 2012 Zebralem troche mazow i zmazow, ktore powstaly od ostatniego up'a. Glownie prywatnych szkicow, rozgrzewek itp. Tematyka jednorodna bo po calym dniu dlubania envirosow w domu wole dla relaksu podziobac postacie. Kolejnosc w miare chronologiczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 11 Październik 2012 Share Napisano 11 Październik 2012 Klasa! Strasznie lubię Twój walor i rendering. Zawsze świetnie mi się ogląda Twoje potworki. No i przede wszystkim, Twój znak rozpoznawczy - bardzo pomysłowe połączenia elementów mechanicznych z organiką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiterek Napisano 11 Październik 2012 Share Napisano 11 Październik 2012 kisiel jest fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 22 Październik 2012 Autor Share Napisano 22 Październik 2012 Wojtek - dzieki :) Pasiterek - thx Jeszcze dwa nowsze...staram sie wrocic do schematu, czestszych malych update'ow raczej niz dump'ow raz na pol roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 22 Październik 2012 Share Napisano 22 Październik 2012 I bardzo dobrze! Wrzucaj częściej, to wątek nie będzie ginął w morzu innych. Super ten drugi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 22 Październik 2012 Share Napisano 22 Październik 2012 metal+mięso( a jeszcze lepiej demoniczne mięso ) = ostatecznie krańcowa ponadczasowa epickość ;] trzymaj tak dalej i tak jak Wojtek prawi wrzucaj więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 23 Październik 2012 Share Napisano 23 Październik 2012 Maciek przypiernicz czasem mocniej kontrastem czegos - waloru/koloru/detalu/ksztaltu. Rysunkowo jest super, ale imho brakuje ilustracyjnych trikow :) W tym http://thirdeye.drl.pl/sketchbook/121011/kleszczu_04.jpg zaczales kombinowac i o to chodzi. W ogole to nie ciagnie Cie, zeby jakas wieksza kompozycje zbudowac z tych potworkow? W ilustracji by bylo wieksze *wow*, a tak to robisz kolejny koncept, trudno znalezc w takich produkcyjnych artach dynamike. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 24 Październik 2012 Share Napisano 24 Październik 2012 Gitarra!! Mają w sobie coś charakterystycznego te potworki, wszędzie bym poznał, że to Twoje :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 17 Listopad 2012 Autor Share Napisano 17 Listopad 2012 Wojtek, tr3buh - Merci :) Staram sie ale crunch w robocie mi daje niezle w kosc, czesciej rysuje ostatnio olowkiem... Przemek - masz racje, staram sie wlasnie ostatnio cos wiecej dzialac i inaczej troche zaczynac swoje mazy, bardziej od jakiejs kompozycji ksztaltow i raczej myslec o scence i interakcji postaci, ale to roznie wychodzi, jak mam gdzies skrawki czasu wolnego to zwykle siadam i wychodzi bezmyslnie to co wychodzi, czyli to co zwykle :) WWWoj - dzieki wielkie, a mnie sie wydawalo wlasnie ze takich rzeczy jak te moje jest masa :P Szybciochy rozne, rozgrzewkowe po 20-30 minut przed praca itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi