Napisano 13 Styczeń 200520 l wyjdźcie z domu i idźcie na nowego Kusturice, ale przed tem nadróbcie 'Czarny kot, biały kot" i "underground",
Napisano 14 Styczeń 200520 l blade: trinity - no takie toto klasyczne i szablonowe[czy wczesniejsze czesci tez wygladaly podobnie?], srednio mi podeszlo ;). shaun of the dead - swietny film, dla maniakow "of the deadow" obowiazkowy :D... klimat rozbrajajacy. Aljen wersus predator... nawet fajny, zostalem milo zaskoczony po tym, co dzialo sie w traileerze :P... i swietna scena przelotu statku utkwila mi w pamieci ;).
Napisano 14 Styczeń 200520 l Własnie obejrzalem film "Saw" ..piła ? I napisze wam ze ten film trzeba poprostu obejrzec! Nawet wielki "Siedem" tak mi sie nie podobał jak ten mroczny i tak fes zakrecony film... Nie wiem moze tak go odczuwam po kilku nieciekawych, nudnych, ciagle odtwarzanych pozycjach ....ale ląduje u mnie na liście odrazu pod nadal bezkonkurencyjnym "Walczenym sercu".....po prostu ogień ! .... A i polecic moge takze "the grudge" szczegolnie japonska wersje ... takze film jak dla mnie trzyma w napieciu .. pozdro cu
Napisano 15 Styczeń 200520 l wyjdźcie z domu i idźcie na nowego Kusturice, ale przed tem nadróbcie 'Czarny kot, biały kot" i "underground", Słyszałem, że nudny, ale "czrny kot, biały kot" zarąbisty, "american dream też". [EDIT] Arizona Dream- przejęzyczyłem sie:D
Napisano 15 Styczeń 200520 l Nie wiem, czy ktoś wspominał, ale dla każdego faceta - do obowiązkowego obejrzenia: "Powrót" (rosyjski, wchodził do kin zaraz po Pasji). Film miażdży. Najlepiej od razu przyszykować sobie jakieś American Pie czy inną bezmyślną głupotę jako odtrutkę po seansie :-)
Napisano 15 Styczeń 200520 l Na mnie też "Powrót"zrobił duże wrażenie. O ile wiem wyszedł niedawno na dvd.
Napisano 15 Styczeń 200520 l "american dream też". arizona dream, ale mi akurat nie przypadł do gustu
Napisano 15 Styczeń 200520 l no to ja proponuje filmik "The Chronicles of Riddick" . Z innych coz wszystkie sensacje z Denzelem Washingtone :] i niema lepszych .
Napisano 15 Styczeń 200520 l Riddick jest moim idolem :D hehe 0 stresu w każdej sytuacji :) i ten kubek od herbaty :>
Napisano 15 Styczeń 200520 l hehe a teraz sie posmiejemy :D:D:D:D ostatnio bylem u qmpla i jego 3-letni brat ogladal kubusia puchatka :D zasiadlem i obejzalem se :D ... potem przyszla kolej na potwory i spoka ]:->
Napisano 16 Styczeń 200520 l KAENA - ZAGŁADA ŚWIATÓW Najdroższa europejska produkcja w całości zrealizowana przy użyciu grafiki komputerowej (budżet wyniósł 26 milionów dolarów). Co prawda, mimo zamiarów twórców, nie stanowi ona poważnej konkurencji dla 'Shreka' czy 'Final Fantasy' i można dopatrzyć się w niej wielu niedociągnięć, ale i tak stoi na wysokim poziomie. W klimacie i muzyce niektórzy doszukują się pewnych analogii do ‘Katedry' Tomka Bagińskiego. Bogactwo szczegółów nieraz potrafi zachwycić, a indywidualność kinetyki i dynamizm wielu scen może zaprzeć dech w piersiach. cytat z anima POLECAM ten film pokazuje że na starym kontynencie potrafią też zrobić niezłą produkcję!
Napisano 17 Styczeń 200520 l ostatnio zdazylo mi sie obejrzec "Kuracje" Macieja Cuske. Na stronie szkoly rezyserii fimowej Wajdy, jest do sciagniecia jakis inny dokument filmowy tego rezysera. a film gorąco polecam wszystkim, ktorzy kochają humor typu "rejs". Klimat podobny tylko ze to dokument!!!
Napisano 17 Styczeń 200520 l a ja zlzejszego kalibru: wczoraj bylem na Oceans Twelve i powiem waza kozacki film, texty sa powalajace!!! 50latek rzadzi, albo patsi :)))
Napisano 17 Styczeń 200520 l W jakiejś gazetce jest 'The Gift' z Cate Blanchett, bardzo mi się podobał.
Napisano 17 Styczeń 200520 l Ciekawa sytuacja, dokladnie kiedy Herod i kolegaalek pisali o filmie "Powrót", siedzialem na nim w kinie. Zupelnie przypadkowo trafilem na projekcje z okazji wystawy "Za czerwonym horyzontem" (CSW w Warszawie). Film wyjatkowy, polecam.
Napisano 17 Styczeń 200520 l może to mały OT, ale też byłem na "Za czerwonym horyzontem" i ta wystawa poprostu rządzi:D Dla wszystkich mieszkańców Warszawy- jedźcie do zamku Ujazdowskiego!, bo nie długo zamykają:D
Napisano 18 Styczeń 200520 l jakies 5min temu obejzalem American Beauty... genialny film... warto obejzec jesli jescze ktos go nie widzial...
Napisano 19 Styczeń 200520 l hahahah przed chwila obejrzalem "shaun of the dead" po polsku to chyba "wysyp zywych trupow" Hahah ja myslalem ze to kolejny resident evil a to jest... komedia. O rany glupi strasznie ale dawno juz sie tak nie usmialem;] a i nie mylic ze "dawn of the dead" 2. A film ktory goraco kazdemu polecam to "Big fish" Naprawde dobry film \, warto obejrzec. Jest on przesycony bardzo pozytywnymi emocjami.
Napisano 21 Styczeń 200520 l dzisiaj obejzalem "pila" ("saw) jejku jaki fajny film, niech mnie kule biją, polecam kazdemu najlpesze jest zakonczenie:D:D jeden z najlepszych jaki widzialem
Napisano 25 Styczeń 200520 l to jak to jest w końcu z filmm aleksander? słyszałem, że za długi, gejowy, nudny i bez sensu :/ na prawdę taki jest? jeśli plastycznie jest zrobiony spox i scenariusz trzyma się kupy to bym poszedł, ale jeśli naprawdę to taka porażka to nie wiem co robić. lubię epickie kino od czasu 'krzyżaków' i 'potopu', .... ale ja pierdykam, mam nadzieję, że nikt mnie po tyłku nie będzie macał :/
Napisano 25 Styczeń 200520 l "saw" - kawał dobrego filmu - podobno ma powstać 2 cześć ;) "zakładnik" - porządny, ale bez rewelacji. Cruise śmiesznie wygląda taki posiwiały;>
Napisano 25 Styczeń 200520 l saw - nie trawię takich filmów; końcówka nieźle wkręca, ale ogólnie do dupy ... tylko nie druga część ...
Napisano 27 Styczeń 200520 l Przed chwila skonczylem ogladac "Vinci" Jak najbardziej polecam, milo jest wkoncu obejzec po ostatnich niezbyt dobrych polskich produkcjach film ktory stoi na calkiem dobrym poziomie oraz z ciekawa historia cos w stylu Italian Job. "Cuma, doświadczony złodziej dzieł sztuki nieoczekiwanie dla samego siebie wychodzi z więzienia. Zwolnienie warunkowe załatwił mu Gruby, który ma już dla niego przygotowane specjalne zlecenie - kradzież obrazu Leonarda da Vinci "Dama z łasiczką" z Muzeum Czartoryskich w Krakowie. Propozycja jest z rzędu tych "nie do odrzucenia"...
Napisano 31 Styczeń 200520 l balde III- jak ktos lubi blade'a... dla mnie ten film to kaszana- i walki jakies takie niemrawe...tzn wolne (filmy z jackie chanem rzadza po dzis dzien, roczniki 82-94) armia boga 1,2,3 - calkiem niezle, o wojnie anielskiej ;) film nie powala ale warto obejzec vinci- widze ze Rascal rekomenduje ; w moim mniemaniu srednia produkcja, i średnia komedia :)
Napisano 31 Styczeń 200520 l Skarb Narodów - przyjemny film, nad którym nie trzeba myśleć, niezła akcja. Bez rewelacji ale na tą 4/10 zasługuje
Napisano 31 Styczeń 200520 l niewiem czy ktos juz o tym pisal ale jakis czas temu obejzalem sobie cos o tytule cashern (czy jakos tak)... filmik bodajze japonski (ale nie anime)... megapotezna dawka kiczu w typowo japonskim stylu... strasznie tandetna scenografia... jakies dzikie "zabiegi estetyczne"...oklepana fabula... typowe japonskie zakonczenie w stylu evangeliona (czyli "zamieszamy tak zeby niebylo wiadomo co sie stalo i niech kazdy sobie wymysli" aka "pseudoprzeslanie" ;) )... ogolnie taki daimos skrzyzowany z power rangers... ale smiesznie sie oglada... gdyby jeszcze bylo wiecej rozwalki i mniej gadania to wogole film bylby swietny...
Napisano 31 Styczeń 200520 l Casshern mnie sie podobal :-) mial kilka niezlych patentow. Kiedys dawalem nawet linka do trailera gdzies na forum A ja ostatnio obejrzalem dom latajacych sztyletow,rybki z ferajny, lśnienie (kubricka), battle royale i duza rybe. Wszystkie fajne, polecam, w szczegolnosci trzy ostatnie.
Napisano 31 Styczeń 200520 l A pamiętacie taki polski mały filmik: "Życie jako śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową"? Kiedyś na tym w kinie byłem. Świetny wg. mnie. Trudny i ciekawy film. Polecam.
Napisano 7 Luty 200520 l a ja sobie ostatnio obejrzałem taki filmik :D "Kung Fu Hustle" Z początku myślałem ze to zwykjła kopanina no ale łatwo można sie pomylić - bo to bardziej komedia niż azjatycka bijatyka. Masa dowcipów śmiesznych scenek i znakomitych efektów specjalnych - nie można było uniknąc ludzi na linkach of kors ale na prawdę warto - oglądając szczególnie ze znajopmymi. Pozycja obowiązkpowa pozdr giorgione
Napisano 8 Luty 200520 l Tak, widziałem ten film niedawno, twórcy świetnego "Shaolin soccer". W sumie film jest może trochę nieskładny fabularnie, ale dowcip jak i walki są podniesione do kwadratu. Tego brakowało mi w sztywnym Matriksie, i ostatnich azjatyckich hitach: Tygrysie... , Hero (świetne pojedynki, lecz sztywne i wzniosłe co męczy z czasem). Tutaj walka to sens filmu i świetna zabawa twórców a to lubię :D
Napisano 9 Luty 200520 l Alexandra`s project... .. jest raczej przeznaczony dla pełnoletnich odbiorcow ...wiec mlodsza czesc forumowiczow: prosze zapomniec tymczasowo o tym tytule .. co jak co ale film poryty i to fest! Wrecz jestem skłonny stwierdzic ..ze chory! ...Klimatem cos jak "Naznaczona" .. Ale jak ktos juz bedzie miał to polecam obejzec .. wiecej pisac nie bede ..
Napisano 12 Luty 200520 l Klatwa (The Grudge) - horror ktory najlepiej ogladac w ciagu dnia ;], jak dla mnie najlepszy jaki dotad ogladalem
Napisano 13 Luty 200520 l No to tak ostatnie filmy jaki ogladalem i ktory zapadl mi w pamieci to "Donnie Darko" polecam go wszystkim.
Napisano 13 Luty 200520 l "Dersu Uzala"-Akira Kurosawa, już samo nazwisko reżysera chyba wystarczy za komentarz. dodam, że nie o samurajach:) spokojny, do wgłębienia się. osobiście byłem zachwycony. Przed chwilą skończyłem oglądać film jest poprostu cudowny !!! Naprawde polecam go wszystkim . Prawdziwa przyjaźń została ukazana mistrzowsko w tym właśnie filmie . Polecam !! 11/10
Napisano 14 Luty 200520 l Klatwa (The Grudge) - horror ktory najlepiej ogladac w ciagu dnia ;], jak dla mnie najlepszy jaki dotad ogladalem ale jaką wesję - amerykańską czy japońską - bo ta druga zdecydowanie lepspozdr giorgione
Napisano 14 Luty 200520 l ale jaką wesję - amerykańską czy japońską - bo ta druga zdecydowanie lepspozdr giorgione oczywiscie ze japonska :), amerykanskiej nie widzialem
Napisano 14 Luty 200520 l Jesli chodzi o grudge to widzialem tylko polowe japonskiej wersji (grudge 2). A z filmów polecam Garden State, Zło (Ondskan), Vinci ( kwinto w nowym wcieleniu :D ) Pozdro
Napisano 14 Luty 200520 l http://inlandempirestrikesback.net/v-web/gallery/WB05/bride1?full=1 Tim Burton's Corpse Bride... Nie moge sie doczekac... Tak wiem ze to nie ten watek, ale wybaczcie...
Napisano 14 Luty 200520 l troche moje ostatnio bejżętnie: White Girls - lol, rotfl i wogole, nie opowiadam co tylko zachecam do ogladania, beka non stop Zakladnik [the colateral] - zajebczy film, urzekl mnie [chyba trafi na moja liste best ever] Czlowiek w Ogniu, Man on fire - jakos mi sie nie spodobal ;/ Nosiciel X - niby nowy film a wydaje mi sie ze ogladalem to niedawno w tvp ;/ FAJNE!!!! Pitch black - musze ogladnąć druga czesc bo nie wytrzymam, po prostu super Rybki z ferajny - bajka, nic specjalnego, nawet cg nic nowego nie wprowadza ;[
Napisano 14 Luty 200520 l Jeśli chodzi o film na który czekam to ekranizacja ksiązki Dona Browna "Kod Leonarda da Vinci" (polecam) http://www.filmweb.pl/Film?id=124613 Mam nadzieje ze Tom Hanks znowu pokaze klase i swietnie zagra ;) .... Pozdrawiam
Napisano 15 Luty 200520 l a ja ogladalem starutenki film blair witch project ;)... bardzo mi sie spodobal, kto nie ogladal... polecam. Dawno nie ogladalem tak dobrego horroru z domieszka psychologii.
Napisano 15 Luty 200520 l Autor Klątwa - dobry j-horror, ale bez rewelacji Vinci - dobry polski film (co nie zdaża nam się za często) - może dlatego, że nie grają w nim ani Pazura, ani Linda, ani nawet młody Stuhr.
Napisano 15 Luty 200520 l million dollar babe - clint po raz kolejny pokazal ze potrafi robic swietne filmy. taegukgi - koreanski film o wojnie w korei swietne sceny batalistyczne i scenariusz, zdjecia, normalnie niesamowity, jak ktos ma dostep to ogladac.