Napisano 26 Sierpień 200519 l hehe wyspa nawet wypasna ...a co do CONSTANTINE buhahahahahahahhaha bron w ksztalcie krzyza przekreslila caly film :D
Napisano 26 Sierpień 200519 l Crash - fajny filmik ;>. Kilka historyjek roznych ludzi w jednym filmie =P
Napisano 26 Sierpień 200519 l "Własnie wrocilem z kina..." dzis na tapecie Dark Water .... mowiac krotko: _B E Z N A D Z I E J N E_ Jak mozna zrobic tak denny film? Ostatnio same takie wychodza z tego usa; film o myslacym samolocie, jeden film o strasznym domu, drugi film tozsamy, ziemia zywych trupow. I jak tu nie korzystac z divx'ow, wyda czlowkiek pieniadze a jak sie czuje oszukany to czy ktos mu pieniadze odda? Tjaa...
Napisano 26 Sierpień 200519 l WToreK -> oszukany ? ;) widzę, że poziom rozgoryczenia sięga zenitu. Rozumiem Cię doskonale, oj ile to razy chciało się iść i odebrać siłą 12zł miłej pani z okienka.
Napisano 27 Sierpień 200519 l Obejrzałem WRESZCIE Czerwonego Smoka i... muszę napisać, że jeśli ktoś jeszcze nie obejrzał całej trylogii z Hanibalem to niech żałuje!! :) Genialne filmy - jedne z najlepszych thrillerów, jakie oglądałem (nie mówiąc już o wydaniach książkowych, które są 1000x lepsze :) NIemniej jednak jestem zdania, że z całej trójcy Milczenie Owiec, mimo, że dość leciwe, jest najlepsze :)
Napisano 27 Sierpień 200519 l Wooooow! Ogladaliście "Equilibrum"? Okazuje się, że "Wyspa" jest jeszcze lepsza. :D Naprawdę polecam.
Napisano 27 Sierpień 200519 l Obejrzałem WRESZCIE Czerwonego Smoka i... muszę napisać, że jeśli ktoś jeszcze nie obejrzał całej trylogii z Hanibalem to niech żałuje!! :) Genialne filmy - jedne z najlepszych thrillerów, jakie oglądałem (nie mówiąc już o wydaniach książkowych, które są 1000x lepsze :) NIemniej jednak jestem zdania, że z całej trójcy Milczenie Owiec, mimo, że dość leciwe, jest najlepsze :) ja czekam na fim o mlodosci hanibala :) niestety juz nie z Antony Hopkinsem:)
Napisano 27 Sierpień 200519 l Christian mi kazał, to obejrzałem Mgły Avalonu. Bardzo piękny film, nieziemska muzyka. Jest to zdecydowanie najsmutniejsza i najtragiczniejsza historia jaką znam. Nie ma tam ani jestnej osoby która by była szczęśliwa. Romeo i Julia przy legendzie o królu Arturze, Mordredzie, Morganie, Lancelocie i Ginewrze to zwykła bajka. A trzech adaptacji tej historii (Mgły Avalonu, Merlin, Excalibur) ta jest najpiękniejsza. Jeżeli macie dość różnych wysp, matrixów i innych staelthów, a chcecie obejrzeć coś innego (i scenę batalistyczną z żywymi ludźmi, bez polygonowych wojowników) to polecam. Warto.
Napisano 31 Sierpień 200519 l wczoraj Transporter2(RU + napisy :] nie wiedziałem że wogóle wyszedł - dzięki Sans ;)) i myślałem że pi...... padne - tak dobrego filmu to jeszcze nie widziałem - przebił mojego dotychczasowego faworyta - Snatch ;)
Napisano 31 Sierpień 200519 l Wczoraj obejrzałem Howl's Moving Castle. Anime z górnej półki, wspaniały film, świetna animacja, wzruszająca historia. Chyba lepsze od Spirited Away. No i ostatni odcinek Battlestar Galactica też rządzi.
Napisano 31 Sierpień 200519 l Te Mgły Avalonu to na podstawie książki, którą kobieta pisała więc dla tego tyle nieszczęścia w filmie było. One tak normalnie mają (kobiety).
Napisano 31 Sierpień 200519 l Ja wczoraj i pare dni wcześniej zobaczyłem constantine *czy jakkolwiek sie to pisze) i pojutrze i musze powiedzieć, że oprócz efektów, które rzeczwywiście robią wrażenie to z obydwu filmów wieje nudą strasznie, na pojutrze to już momentami przysypiałem. Ale to już od pewnego czasu taka tendencja w amerykańskim kinie, film na którym nie trzeba mysleć (ale to juz od dawna z wyjątkami oczywiście) i do tego nawalić efektów, żeby chyba czymś widza zająć (dla przykładu dodam tutaj jeszcze Lige niezwykłych dżentelmenów, którą tez miałem dopiero niedawno nieprzyjemnośc oglądać)
Napisano 31 Sierpień 200519 l Hindus - Snatch porownany do transportera 2 ? Pod jakim wzgledem rzeczony przebija snatch'a? Myslalem ze transp. to (tak samo jak pierwsza czesc ) jedno wielkie poscigowo-zabijacko-napadacke mlocenie? Zas snatch to kultowe dialogi, swietna praca kamery i dobra historyja ;] No wiec panie Hindus - czekam na rozwiniecie twego zdania ;)
Napisano 7 Wrzesień 200519 l Zobaczyłem w końcu Zemstę "shitów", całe szczęście, że nie będzie ciągu daleszego. TRAGEDIA. Mówię to z wielkim smutkiem ponieważ jestem hardcorowym wyznawcom części od IV do VI. Szkoda, że to Lucas się wzioł za reżyserkę. Mogło być fajnie a wyszło co najmniej przeciętnie.
Napisano 8 Wrzesień 200519 l A ja obejrzałem sobie ostatnio film produkcji koreańskiej "The Last Fantasy" Mówię wam kino koreańskie przeżywa wielki bum. Taki dramat połączony z romansem. Zero nawalanki - to jest film psyhologiczny :) Świetny scenariusz, dobra gra aktorów - jest bardzo mało dialogów - aktorzy operują przewaznie gestami - piękne kino, POLECAM :) pozdr giorgione
Napisano 8 Wrzesień 200519 l A ja obejrzałem sobie ostatnio film produkcji koreańskiej "The Last Fantasy" może wzorowali się na FinalFantasy (np.VIII) Taki dramat połączony z romansem. napewno na ff :)
Napisano 8 Wrzesień 200519 l Cześć ... ja parę dni temu oglądałem V Element ... chyba 10 raz, uwielbiam ten film ;) jeśli ktoś go jescze nie widział to gorąco polecam :) Może stanie się inspiracją do kolejnej pracki ;)
Napisano 8 Wrzesień 200519 l hehe, nie ma to jak klasyka :) Jak dla mnie to mistrzostwo jeśli chodzi o grę aktorską w wykonaniu Gary'ego Oldmana :)
Napisano 8 Wrzesień 200519 l może wzorowali się na FinalFantasy (np.VIII) napewno na ff :) hehe no w\nie wiem - tutaj lekkim posiik :D "Tae-suk jest bezdomny. Roznosząc ulotki sprawdza czy właściciele są w domu. Jeśli ich nie ma to włamuję się do nich, jednak nic nie kradnie. Korzysta jedynie z łazienki, jedzenia, ubrań itp. W zamian robi pranie i naprawia popsute urządzenia. Pewnego razu włamuje się do domu i spotyka Sun-hwa - kobietę, którą maltretuje mąż." To dzieje się w naszych czasach tak przy okazji i nic z fantasy niema wspólnego :D oprócz wątku miłosnego i nazwy filmu :0
Napisano 8 Wrzesień 200519 l "Tae-suk jest bezdomny. Roznosząc ulotki sprawdza czy właściciele są w domu. Jeśli ich nie ma to włamuję się do nich, jednak nic nie kradnie. Korzysta jedynie z łazienki, jedzenia, ubrań itp. W zamian robi pranie i naprawia popsute urządzenia. Pewnego razu włamuje się do domu i spotyka Sun-hwa - kobietę, którą maltretuje mąż." Brzmi interesująco, chyba sobie oglądne :)
Napisano 10 Wrzesień 200519 l jezeli podobalo sie wam Final Destination to polecam takze "11h14"[pl.(11.14)]
Napisano 10 Wrzesień 200519 l Batman poczatek - Swietny, ale troche naciagane. Co z tekstem o tancu przy pelni ksiezyca? W kinie duzo lepsze wrazenia... Wojna Swiatow - Moglo byc super, ale watek rodzinny byl przytlaczajacy. Odglos nadciagajacych trojnogow byl naprawde straszny. Fantastyczna 4 - Lubie filmy dla mas, wiec moze byc, ale efekt "napromieniowania" byl kiczowaty. xXx 2 - Kich jakich malo. Love Actually - Po raz wtory i ciagle jest super. :) Niektorzy pewnie znaja ten film z powodu pewnej aktorki... khem, khem. Dom woskowych cial - Dno... tylko wspomniana wczesniej aktorka ;) i topiacy sie dom byly dobre. Madagaskar - Dobre, ale nie zaskakuje juz kawalem. Szeregowiec Dolot - Nieciekawy. Osaczony - Naprawde dobry film. Bruce Willis w roli glownej. pozdrawiam
Napisano 10 Wrzesień 200519 l Ray - ogladnalem dopiero teraz - film jest swietny :) [przerzucam sie na muzyke Charles'a :))] The Longest Yard - dosyc ciekawa komedia, mozna sie posmiac :D
Napisano 12 Wrzesień 200519 l R Point - fajny filmik - grupa koreanskich zolnierzy udaje sie w teren zwany 'R Point' w celu odnalezienia zolnierzy, ktorzy zagineli tam 6 miesiecy wczesniej. Wiecej nie powiem - ogladnijcie :D
Napisano 13 Wrzesień 200519 l FINAL FANTASY VII ADVENT CHILDREN - genialny film, stworzony przez tworcow gry, poprostu kontynucaja siwetnej fabuly zgry, przsesaczona mega wypasionymi efektami, forma, i walkami, kto nie zopbaczy ten duzo straci, bez odbioru ufffffffffffffff
Napisano 15 Wrzesień 200519 l heheh też ogląśdałeś - no mi też sie bardzo podobał :D efekty przepiekne fabuła też w porządku - chociaż jak ktoś nie grał do końca w finala może co nieco nie zrozumieć
Napisano 15 Wrzesień 200519 l FF VII świetny film, piękna grafika, historia, teraz tylko na OST'a czekam
Napisano 15 Wrzesień 200519 l Było ciężko, ale się udało: 24 sezon 1 od pierwszego do ostatniego odcinka w około dobę :) Zostało mi po nim uwielbienie dla K. Sutterlanda za Jacka Bauera (o postaci Kim Bauer nie trzeba chyba nawet wspominać ;) ) i tygodniowy wstręt do kompa. Napięcie trzyma od 1 do 24 godziny więc kompletnie nie chce się przerywać oglądania :) Jak dla mnie najlepszy serial jaki oglądałem kiedykolwiek :)
Napisano 15 Wrzesień 200519 l heh, gdy puszczali na polsacie, to zdazalo sie, ze zasypialem... a ja rzadko zasypiam na serialach/filmach. ;)
Napisano 15 Wrzesień 200519 l hmm dzisiaj po raz ... nie pamiętam kŧóry obejrzałem "requiem for a dream". chyba nie muszę powiedzieć że polecam ;] oglądnąłem też japoński oryginał "The ring", znacznie lepsze od amerykańskiego remake'a. Jeden z nielicznych dreszczowców które oglądałem ostatnimi czasy i który naprawdę mnie przestraszył :> teraz na tapetę idą filmy kurosawy, klasyka, troszkę potrwa zanim je wszystko ścią ... obejrzę ;]
Napisano 15 Wrzesień 200519 l oglądnąłem też japoński oryginał "The ring", znacznie lepsze od amerykańskiego remake'a. Jeden z nielicznych dreszczowców które oglądałem ostatnimi czasy i który naprawdę mnie przestraszył :>True, true. :) Jeszcze Blair Witch Project 1 byl straszny. :) pozdrawiam
Napisano 15 Wrzesień 200519 l ja tam profilaktycznie "the girl next door" ogladam raz na tydzien ;p heh, w takim razie what's the craziest thing you've done lately? :) Fajne było jeszcze Old School - komedia tak głupia, że aż śmieszna :) No i Elisha się pojawiała od czasu do czasu :)
Napisano 15 Wrzesień 200519 l jak lubicie sie bac to pograjcie sobie w silent hilla (2 najlepiej) ;) ja ostatnio obejzalem - Sin (grzech), fajniutki film smialo moge polecic^^ - Up In Tour Smoke (2001), koncercik, najlepszy w histori - Swiat wedlug bundy (czy jakos tak), ten bundy mi przypomina garfielda:P - Ziema Zywych Trupow, mam ja w plecaku jeszce nie obejzalem ale zacieram raczki i zaraz wlaczam. Pozdr
Napisano 15 Wrzesień 200519 l Ray swietny film ... tak jak byla o tym mowa wczesneij ... polecam kazdemu Transporter 2 dno ... jedynie co ujdzie to sceny walki kiedys wspomniane przez Sansa ... jedynka byla ciekawa ... to juz jest dno ...
Napisano 15 Wrzesień 200519 l heh, w takim razie what's the craziest thing you've done lately? This is it right now ale wazniejsze jest Did You like what You saw?
Napisano 16 Wrzesień 200519 l ffvii:ac Bardzo dobry film. ci którzy grali w grę wiedzą o co chodzi :) 10/10 końcowa scenka z aerith rules
Napisano 16 Wrzesień 200519 l nie no "the girl next door " wymiata, z takich komedii dobry jeszcze byl "Nowy gosc" :]
Napisano 16 Wrzesień 200519 l "the girl next door " wczoraj obejzalem - naprawde dobra komedia, o lekkim zabarwieniu erotycznym :P cool!@! - spodziewalem sie crapu a byl naprawde dobry! przed chwila ogladnalem "SaW" - "Piła" = film naprawde robi pioronojace wrazenie... JAkos nie moge sie zdobyc na obelrzenie "Ring-a 2"... Z jednej strony mi sie nie chce, z drogiej, jak sobie przypomne 1, [troche sie balem:) jestem podatny na taki rodzaj horroru:D]
Napisano 16 Wrzesień 200519 l ffvii:ac Bardzo dobry film. ci którzy grali w grę wiedzą o co chodzi :) 10/10 końcowa scenka z aerith rules no j nie gralem ani nawet nie mialem pojecia o czym ta gra jet, ale po dwukrotnym obejzeniu filmu juz jakis zarys mam :] scena walki ze smokiem wymiata szkoda ze zrobili z tego mange, a nie poszli za poprzednią czescia 345/473 -edit- a tak nawiasem mowiac ciekawe ze we wszystkich mangach gluwny bohater jest blondynem z nie skosnymi oczami heheh
Napisano 17 Wrzesień 200519 l ttaaddeekk - jakbyś grałw gierkę to byś wiedział to i owo - a co do bohaterów - piękne odwzorowanie z gierki - rzadko sie coś takiego zdaża.
Napisano 18 Wrzesień 200519 l scena walki ze smokiem wymiata szkoda ze zrobili z tego mange, a nie poszli za poprzednią czescia Musieli zrobić mangę bo gra była mangowa. Gdyby jeszcze zrobili ff viii-tojużniemanga- byłoby super.