biglebowsky Napisano 6 Sierpień 2010 Share Napisano 6 Sierpień 2010 Ależ drugi też pyszny, prostota rulez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twi Napisano 7 Sierpień 2010 Share Napisano 7 Sierpień 2010 Pierwszy świetny, fajne czyste kolorki. Ja zawsze strasznie brudzę jak próbuje używać twoich pędzli, pełno kropek, chaosu i nic nie widać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 7 Sierpień 2010 Share Napisano 7 Sierpień 2010 Kolorki są bardzo ciekawe, jak na dobrej fotografii. Właściwie tak patrzę i myślę cptobvious, że umiałbyś namalować ręcznie coś co wygląda jak fotografia. Bezcenna umiejętność w sytuacji gdy pracuje się z fotografiami i trzeba je zmieniać tak by ciągle wyglądało to spójnie i jak jeden obraz. Kiedyś tego nie ceniłem, teraz zrozumiałem jaki cel ma tego typu malowanie i nauczyłem się to szanować. Kiedy w mattepaintingu 70-80% materiału to fotografie a reszta ma być malowana, to nie ma pola na manewry i swobodę - obiektyw aparatu narzuca sposób malowania. Ogólnie taki sposób przedstawiania widziałem na stronie Dusso, zdaje się że to co nam serwujesz to (przynajmniej w części z widokami) głównie takie "production arty". Przynajmniej podobnie to wygląda. Twi - to co piszesz... Proponuję żebyś rzucił okiem na książkę "Creative Ilustration" Loomisa. To bardzo fajna pozycja o kompozycji i generalnie tworzeniu ilustracji. Większość kojarzy Loomisa z rysowaniem kanciastych główek i patyczakowych ludzików, a ta pozycja którą wymieniłem jest imo znacznie lepsza i przede wszystkim opisuje według mnie rzeczy bardziej istotne niż pojedynczy detal na obrazku. Kompozycja, rozkład mas, kontrastów... Szalenie istotne sprawy. Mimo to łatwiej mi napisać niż zrobić. Jak zwykle :) Może tobie lepiej pójdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 7 Sierpień 2010 Share Napisano 7 Sierpień 2010 eehh :) kurde, jak sie tą teczke przyjemnie ogląda :D nie dość że jest na co patrzeć, to i pośmiać sie można z niektórych wypowiedzi xD :) Ten monumentalny potwór z postu 507# jest super, jak takie zaskoczenie, kiedy oczy sobie zdają sprawe z tego na co patrzą :D strasznie ładne te dziewczyny rysujesz ;) wszystkie mają taki podobny charakter ;) Ogólnie super :) jak zwykle :D rób stary kariere na dzikim zachodzie, i to w kapitańskim stylu, zeby wcisnać wszystkich w fotel :P amerykany musza wiedziec ze polaczky potrafią :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 Ehhh, te kapitańskie posty. Świetnie, nieprzegadane a treściwe i sycące jak czernina mojej teściowej. No już lepszego komplementu nie mogę zasunąć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 dobra, idę poszlochać gorzko w podunię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 10 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2010 SBT77 - cokolwiek bys nie malowal, zawsze to bedzie rozwijac twoje umiejetnosci. oko patrzy mozg sie uczy, lapa przyzwyczaja do malowania. Korzystanie z fotek czy textur podczas tworzenia prac to w pewnym sensie droga na skroty do celu. Wszystko zalezy jaki sobie cel ustanowisz. Czy chcesz sie nauczyc czegos dla siebie? Poszerzyc horyzonty? A moze chces rozrysowac cos ulotnego co siedzi ci w glowie i nie chcesz tracic czasu na detale. A moze terminy cie gonia heh. Malowanie 1 do 1 z fot tez w jakims sensie uczy. Znajomy z pracy, Robh Ruppel, fantstyczny kurde malarz, mase czasu ostatnio poswiecal na photostudies. Cel? Uchwycenie fotorealizmu w 20 minutowych szkicach. Efekt? W jego wykonianiu niesamowity heh. Natomiast pewne aspekty materialu, oswietlenia scen, realistycznych ksztaltow przy takiej zabawie pozostaja w glowie i potrafisz wmiare szybko stworzyc ciekawy pattern bez zastanawiania sie czy to co malujesz wogole ma rece i nogi. Sluchalem tez calkiem niedawno ciekawy podcast na RadioLab, na temat tego skad bierze sie 'talent' i spodobaly mi sie przytaczane slowa Malcolma Gladwella, wg ktorego kluczem do sukcesu jest poswiecenie okreslonemu zadaniowi okolo 10 tys godzin. Mysle ze to wystarzajaca ilosc czasu zeby spokojnie wcisnac tam kilka % obcowania z fotografia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 na wykładach wspominali nam że do poziomu master w danej dziedzinie potrzeba około 7lat siedzenia w niej i ciężkiej roboty nad sobą(tego drugiego nie wspomnieli, ale bez tego to byłoby zbyt proste):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 31 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2010 (edytowane) 2 ostatnie szkice, pierwszy, inspirowany pracami Neil Campbell Ross'a, drugi, kiczowato-zajefajnym trailerem Sucker-Punch :D Edytowane 31 Sierpień 2010 przez CzAk1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 31 Sierpień 2010 Share Napisano 31 Sierpień 2010 Swietne choc na tym pierwszym nie kumam o co chodzi. To ciemnozielone to jakis las za wydma czy... khmmm... No bo raczej nie nocne niebo zwazywszy swiatlo.. co autor mial na mysli? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 31 Sierpień 2010 Share Napisano 31 Sierpień 2010 moze żwirownia przy plaży z hałdami żwiru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 31 Sierpień 2010 Share Napisano 31 Sierpień 2010 Co by to nie bylo jest zaj..... wielkie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 31 Sierpień 2010 Share Napisano 31 Sierpień 2010 a moze po prostu niebo/chmura? np. jakas burzowa,ciemna, a tylko sloneczko gdzies z boku sie przepycha i pada na scene? tak czy siak piekna dziewczyna- tak...subtelnie maznięta, z mega wyczuciem;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 31 Sierpień 2010 Share Napisano 31 Sierpień 2010 Niezłe szkice. Fajnie, że mamy Polaka w ND to i można o coś ciekawego spytać na przykład jaka jest różnica pracować w firmie first party jakim jest ND w odróżnieniu od third party jakim jest crytek? Z tego co czytałem to współpraca między developerami first party doskonale się sprawdza w sony.Noughty Dog, Guerrilla, Media Molecule wymieniają się doświadczeniami , technologią etc. No i jak to wygląda z Twojego punktu widzenia.. Czy lepiej być developerem pod skrzydełkami wielkiej korporacji czy bycie bardziej samodzielną firmą. No i jak żyje się w stanach w porównaniu z Europą? Pracuje się jeszcze ciężej ? Crytek to międzynarodówka a jak jest w ND? Dużo macie obcokrajowców i czy jest to przyjazne środowisko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 31 Sierpień 2010 Share Napisano 31 Sierpień 2010 wywiad z w... kapitanem... ładna kobitka, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 10 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2010 Niezłe szkice. Fajnie, że mamy Polaka w ND to i można o coś ciekawego spytać na przykład jaka jest różnica pracować w firmie first party jakim jest ND w odróżnieniu od third party jakim jest crytek? Z tego co czytałem to współpraca między developerami first party doskonale się sprawdza w sony.Noughty Dog, Guerrilla, Media Molecule wymieniają się doświadczeniami , technologią etc. No i jak to wygląda z Twojego punktu widzenia.. Czy lepiej być developerem pod skrzydełkami wielkiej korporacji czy bycie bardziej samodzielną firmą. No i jak żyje się w stanach w porównaniu z Europą? Pracuje się jeszcze ciężej ? Crytek to międzynarodówka a jak jest w ND? Dużo macie obcokrajowców i czy jest to przyjazne środowisko? hmm ciekawe pytania. moze pokolei. 1. first czy third party, wiesz to chyba nie ma znaczenia zadnego, chyba ze pod wzgledem biznesowym. I tak zawsze rozmawiasz z art/creative/game directorem i wydawca zwykle sie w to nie miesza, chyba ze jest to nowy art director przy istniejacym i dobrze znanym IP. Z pozycji conceptow jednak zadna roznica imo. 2. Lepiej pracuje sie tam, gdzie robisz cos fajnego i o ciebie dbaja ;) 3. USA - EU, roznice sa hm... spore. Przynajmniej w pod katem zyciowym, ciezko porownywac bowiem roznic jest naprawde duzo. Jesli chodzi o sama prace, bedac w USA musisz sie jednak nastawic na to ze bedziesz pracowac duzo wiecej (chociazby dlatego ze ilosc dni wolnych od pracy + urlopow jest niemal dwukrotnie nizsza za oceanem). 4. Miedzynarodowki wsrod bardziej znanych dev teamow to dosc powszechna sprawa na dzien dzisiejszy, niezaleznie od kraju. Niestety ilosc ludzi na bardzo wysokim poziomie jest ograniczona. 5. Tak, schronisko w ktorym pracuje jest przyjaznym srodowiskiem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 10 Wrzesień 2010 Share Napisano 10 Wrzesień 2010 Hej, dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 22 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2010 rycerz, smok i lens flare Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 22 Wrzesień 2010 Share Napisano 22 Wrzesień 2010 Podoba sie, chociaz smoka nie widze ni cholery. Jakies zwaliste cos przed rycerzem jest though... Niechby i smok. Malarskie takie, ze az sie prosi na sciane ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 22 Wrzesień 2010 Share Napisano 22 Wrzesień 2010 rozumiem, ze figi nakładane na spodnie to na szczęście przed walką ze smokiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 22 Wrzesień 2010 Share Napisano 22 Wrzesień 2010 Tak, smok troche za malo czytelny - jakies łuski pewnie by zalatwily sprawe, natomiast malarskosc ja zwykle super. Zastanowily mnie tez te zielone akcenty :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 22 Wrzesień 2010 Share Napisano 22 Wrzesień 2010 genialne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 22 Wrzesień 2010 Share Napisano 22 Wrzesień 2010 mnie sie podoba smok jako wielki kawal czegos ;) super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 22 Wrzesień 2010 Share Napisano 22 Wrzesień 2010 front jak dla mnie tylko rycerz nie wiedzieć czemu kojarzy mi sie z Bee Gees ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 22 Wrzesień 2010 Share Napisano 22 Wrzesień 2010 Łukasz moze przez ta bujna czupryne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 22 Wrzesień 2010 Share Napisano 22 Wrzesień 2010 I pewnie w glowie sobie spiewa "Ah, ha, ha, ha, stayin' alive, stayin' alive." ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 22 Wrzesień 2010 Share Napisano 22 Wrzesień 2010 Łukasz moze przez ta bujna czupryne :D no i to wdzianko przypomina mi dzwony (Maciek wybacz :P) http://img.costumecraze.com/images/vendors/pmg/6710126-Disco-Fever-Costume-main.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 22 Wrzesień 2010 Share Napisano 22 Wrzesień 2010 stay'n alive? nah.. Stay'n Funky! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 22 Wrzesień 2010 Share Napisano 22 Wrzesień 2010 Moc waszych interpretacji hehe mnie zbiła heheeh :D Fajowski obrazek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 22 Wrzesień 2010 Share Napisano 22 Wrzesień 2010 (edytowane) No tak, wszystkich sie zarty trzymaja, ale juz zwrocic uwagi koledze ze proporcje w smoku polecialy, to nie ma komu. Masz REFKE Cpt.Obvious i popraw go, bo na razie to mi z anatomii przypomina raczej jakiegoś konia albo tapira, zwłaszcza te łapy. Edytowane 22 Wrzesień 2010 przez Urbanboogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 22 Październik 2010 Autor Share Napisano 22 Październik 2010 Zabawa z texturami, nowymi settingsami brushy w CS5 etc. Smok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 Oh my... epickie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 czad. dałem 6 gwiazdek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 jest moc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 Phi, najpierw walnales zdjecie smoka a potem pomazales w photoshopie... No bo inaczej to nie mozliwe zeby z banki takie fajne cus... ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 Miazdzenie sutow przez magiel ....bez bk, wyglada jak zdjecie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 22 Październik 2010 Autor Share Napisano 22 Październik 2010 http://www.richard-seaman.com/Reptiles/Usa/Nevada/ValleyOfFire/HornedLizard.jpg ta przemila gadzina przysluzyla sie jako zrodlo inspiracji oraz glowna refka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 . Bjutiful Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 osz ty w morde... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 CPT, ty od razu w kolorze lecisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 (edytowane) Nezumi, pewnie tak, za jego jedno oko oddałbym oboje własnych;) ps. najbardziej działa na mnie uchwycony ruch. czad Edytowane 23 Październik 2010 przez polka dot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 Przyjemna bestyjka, zwłaszcza jak się patrzy na refkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 patrze na to i nie wierze, że to zrobiłeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 faaaak śwagier, its bjutiful! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozik26 Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 (edytowane) Niesamowite Pińć gwiazdków żech doł ! Aha panie oczywisty , ile coś takiego czasu zabrało z życia ? *LUDZIE SKANDUJĄ* CHCEMY WIĘCEJ I CHCEMY MEJKINGOFA !!! Edytowane 23 Październik 2010 przez mrozik26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 tyle ochów i achów nastawia sceptycznie, ale zajrzałem na poprzednią stronę i teraz musze przeprosic za ten sceptycyzm. Front by sie przydal za takie cudo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 Oj kapitanie, mój kapitanie, więcej, lud chce więcej! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snooo Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 łałałiła! Rewelacyjnie w każdym calu. Nic dodać nic ująć. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 Smoczek bombowy! Gratulacje i fajv starz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 Ot takie mazianie nowymi settingami... ale za to efekt jest :Oszałamiający Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi