slizgi Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Hej, Jako że już dziś jest po demoparty, na które to robiłem, wrzucam najnowszą moją produkcję... Praca powstawała długo, ze względu na braki w czasie wolnym oraz pewnie nieudogodnienia sprzętowo-egzystencjalne jak utrata danych itd, no ale nareszcie skończyłem :) max+vray+psd Jak widzimy jest to wysłużona lokomotywa su45. Smacznego :) oraz wersja bez tekstur i siatka. Pozdrawiam sli.
arev Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Świetny detal prawie całej sceny (poza murkiem w tle ;), któremu niestety render trochę nie dał rady. IMO :) Troszkę więcej pracy nad shaderami i byłoby megafakinkul, a tak jest tylko very cool. Mimo to ogląda się przyjemnie. Pozdro.
Morphe Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Nie no stary... bomba, i tys to na core duo zrobil? to otoczenie super, trawki krzoczki ta wieza w tle, jak fota ;) rozklad cienia mmm. Brakuje mi tu ino dobrego posta, bo jakos tak blado wyszlo... ale serio jestem pod wrazeniem, podzielil bys sie modelem trawki czy tego krzako/kwiatka :D:D
Liber Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Mi sie podoba ogolny klimat sceny. Wykonanie - mistrzostwo w kazdym pixelu.
mrkrzysiek Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 ładny detal otoczenia, pracka ładna ale render trochę można by jeszcze dopracować, otoczenie za bardzo rozmyte i przydała by się korekcja kolorów 4* jak dla mnie zasłużone w pełni:)
slizgi Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Napisano 1 Wrzesień 2008 arev: co do murku może fakt mogłem popracować nad samym modelem, ale spodobał mi się efekt jaki uzyskałem samym displacementem...:) Morphine: tak całość na takim kompie jaki mam w podpisie, jakby nie proxy nie podołałbym zapewne :), co do postprocessu zamierzony kwestia upodobań, jeśli chodzi o trawkę to nic trudnego 10-20 min pracy, a ten krzaczo-kwiatek to koniczyna pospolita :) Liber: dziękować bardzo :)
Lis Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Hmm. Zgubiłeś gdzieś ten detal. Siatka i clay wygląda dużo bardziej imponująco niż finalny obrazek. Pewnie przez dość płaskie światło, tragiczny dof, słabe niebo i ogólną średniość shaderów. Naprawdę szkoda tego detalu, radziłbym posiedzieć jeszcze ned finishem. Miało pewno być Pioner'owo a wyszło trochę słabawo. Pozdrawiam.
kannu Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 serwus :) solidne :) podoba mi sie bardzo . pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Gość AT7 Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Ja się czepiać nie będą bo mi się podoba :) Ale że wysłużona ? Wygląda 3x lepiej niż niektóre gruchoty co jeszcze jeżdżą po naszych torach hehehe :) Pozdro, fajnie :)
ferni Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 dokładnie screen z siatką wygląda nieziemsko, w finalnym obrazku to wszystko zostało zatracone myśle że warto się pomęczyć jeszcze i wyrobić naprawdę dobrą pracke
wharp Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 siatka zwala z nog, render srednio mi sie podoba, sam pociag jest super, roslinnosc tez extra, ale tlo psuje odbior pracy, szczegolnie ten DOF, sadze ze warto by bylo dopiescic render, wtedy cala praca bedzie znakomita (wiem jak ciezko sie wraca do czegos co juz jest skonczone, ale sadze ze warto, bo szkoda by bylo zeby pracka z takim potencjalem zostala wlozona miedzy srednie, daj czadu!)
krzyhhh Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 czołem stary wyjadaczu ;) szacun na maxa;) btw.. o co teraz będe Ciebie męczyć hm.. zacznij coś nowego :D Pozdro
Bonifatz Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 wow niezle to wyszlo ale i tak podpisuje sie pod tym co napisal Lis. Brakuje z tygodnia pracy nad tym ... ale i tak szacun za swietna scenke! ****
slizgi Napisano 2 Wrzesień 2008 Autor Napisano 2 Wrzesień 2008 może coś jeszcze z tym porobię bo efekt końcowy to kwestia postprocessu, choć z drugiej strony nie wiem czy będzie mi się chciało, praca zajęła pierwsze miejsce więc dany efekt uzyskałem... pozdrawiam. sli.
Orangegraphics Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 wywal po prostu ten pseudo dof. kolory są świetne, nie wszędzie musi być kontrast jak wiz i jasno jak za słonecznego dnia. coś innego, mila odmiana na forum, odemnie ***** edit: i ta abberacja na lampie też niepotrzebna
slizgi Napisano 2 Wrzesień 2008 Autor Napisano 2 Wrzesień 2008 Bonifatz: żebyś Ty wiedział ile ja nad tym spędziłem czasu, ile przekleństw leciało bo komp nie wyrabiał :) renderowałem to po kawałku nie większym niż 200x200pix bo miałem wysyp przez ilość tekstur. Xiz0r: pomyślę nad nowym postprocessem, może już dziś coś nowego wrzucę... Wodzumarcin: co do klimatu pracy Denko to jest pewna analogia, bardzo cenie tego artyste, aczkolwiek ja zacząłem robić tą scenę zanim on pokazał swoją, całość powstała w maxie, szyba to cut + detach + shell, natomiast zielsko to czesc recznie, czesc arrayem i particlami potem z tego snapshot i do proxy. DraB: Dziekować za uznanie:)
Johny Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 Praca super, uwielbiam klimaty kolejowe :) jedyne czego mozna sie przyczepic to tak jak pisali poprzednicy DOF i miejscami jest troche ciemno przez co nie widac detalu, ale ogolnie bardzo ladnie :)
Kimmi Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 Świetna robota, bardzo fajne tekstury. Trochę przeszkadza DOF, ale itak jest świetnie.
Hynol Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 Ładna pracka. Do modelingu, sceny i clayów nie mam uwag. Sweet. Ale rendering można by podciągnąć spokojnie. Razi postprocesowy (zapewne) light bloom, źle dobrany DOF (jak obiekt jest na tyle daleko od obiektywu to wszystko za nim również jest ostre. Przez to obrazek traci skale. Detale zginęły gdzieś i szkoda ich. Gratuluje ukończonej pracy.
Numinatic STUDIO Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 "Core2Duo E6400, 4GB DDR2 800Mhz, Gf8800 GTS 640MB, Intuos3 A4" Na tym sprzęcie robiłeś ta pracę? Jest on mniej więcej 3x lepszy od mojego...i daje głowę, że i na Athlonie XP z 1GB ramu się da.
slizgi Napisano 3 Wrzesień 2008 Autor Napisano 3 Wrzesień 2008 (edytowane) Numinatic: to myślę że mógłbyś być niższy o ok 20 cm :) ,ale i tak nie rozumiem powodu w jakim napisałeś tego posta... Edytowane 3 Wrzesień 2008 przez slizgi
pbdesign Napisano 4 Wrzesień 2008 Napisano 4 Wrzesień 2008 Scena na bardzo dobrym poziomie! Jedyne do czego można sie przyczepic to roslinnosc jakas troche nie pasujaca
chveti Napisano 4 Wrzesień 2008 Napisano 4 Wrzesień 2008 Bardzo przyzwoicie wygląda, niestety Dof który jest za duży robi z pracy makietę,
moleism Napisano 4 Wrzesień 2008 Napisano 4 Wrzesień 2008 super! podoba mi sie bardzo.. ja tez pracowalem nad opuszczonym wagonem pasarzerskim do mojego reela, niestety niezdazylem zrobic teksturek... patrzac na twoja prace, bardzo mnie inspiruje do powrotu i zkonczenia starego projektu.. mole
piotrekde Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 to chyba najlepsza reklama pkp jaka widzialem. scena naprawde swietna, zero przyczepiania sie do czegokolwiek. klimat swietnie oddany naprawde :)
Yasutoco Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 powiem tak klimat jak w Counter Strike Source... modele itp rzeczy - wypass no i ble doff
nextgen Napisano 8 Wrzesień 2008 Napisano 8 Wrzesień 2008 Nic dodać, nic ująć. Nie ma rzeczy, która mi sie tutaj nie podoba...genialnie!
KICU Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 Ta scena jest nie do pobicia wyszło Ci genialnie :)
Gość yon Napisano 18 Wrzesień 2008 Napisano 18 Wrzesień 2008 oooo. fajnie to widziec w finale (prawie ;). Uznanie za kazda wymodelowana srobke ;) Czy ja dobrze widze ze uwzgledniles aberacje chromatyczne na slupie po lewej?! :D Co do uwag, to tak jak poprzednicy. Na obiektach pokazanych z takiej odleglosci nie powinno byc zadnego dofa (zakladajac ze to fotorealizm). Dla mnie praca traci przez malo ciekawe swiatlo. Gdzie jest slonce? Z chmur wynika ze za lokomotywa, z cienia ze za kamera. Chm? super :)
Sfix1 Napisano 26 Wrzesień 2008 Napisano 26 Wrzesień 2008 No proprostu cudo ! Nie wierze! Zajebiście realnjie
Eden-3d Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 klimat trafiony w 10,pracka klasa..pozdro
slizgi Napisano 27 Luty 2009 Autor Napisano 27 Luty 2009 (edytowane) no w końcu do tego siadłem, i zlikwidowałem tego nieszczęsnego dofa... Edytowane 28 Luty 2009 przez slizgi
Hynol Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 Bez DOFa wygląda znacznie lepiej. Super praca. Szkoda że rozdziałka taka mała ;). Co do uwag - niebo chyba przesadzone - szczególnie to zaciemnienie po prawej. Saturacja liści i kwiatków na pierwszym planie jak dla mnie za wysoka. Leciutki warming filter (2-5 %) mógłby dodatkowo dodać fotorealizmu. Ale to raczej tak na marginesie. Reszta bardzo mi się podoba - jeszcze obrazek z samolotem by się przydał i będzie z Pionierowym Pontiaciem tryptyk ;).
Marcin_ps Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 ciezko tak naprawde ocenic z ktorej strony swieci slonce co daje dziwne odczucie patrzac na prace.. do tego mala rozdzielczosc i zbyt duzo "ciemnego"
makak Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 Druga prace zdecydowanie lepiej. Ogólnie gratki za skończenie pracy i włożony wysiłek. Wyszło naprawdę fajnie, ale chyba można było to jeszcze podciągnąć. pozdrawiam.
Ania Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 Druga wersja jest o wiele lepsza. Bardzo ładnie, gratulacje.
peter_f Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 Rewelacyjny obraz! Nie ma wad. Genialny klimat! ode mnie 5* Pozdrawiam
Dirk Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 Taka piękna lokomotywa i tak okrutnie zniszczona:/ Mowa o grafitti i odrzuceniu jej na bocznicę a nie o modelu :) Podoba mi się klimat takiej ciszy przed burzą. Jak dla mnie bardzo ładna praca.
kliment woroszyłow Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 Dobre, gratuluje, bardzo mi się podoba. 5*!
Temporal Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 Hmmm chyba najkrotsze sa posty odnosnie prac superasnych. Nie ma na co narzekac wiec zostaje zostawic pare ladnych gwiazdek.
skorpion85 Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 No teraz to widać cały detal :) super praca :) w fajnym klimacie.
Reanimator Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 Wypas:) Jezeli mialbym sie czepiac to przydalby sie delikatny specular na "ciuchci". przod wyglada troche jak gips.
Rekomendowane odpowiedzi