Loozack Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 (edytowane) Witam, tak dla odmiany... :) duża wersja [update 2009] > link duża wersja [update 2009] > link duża wersja [update 2009] > link Siateczki... Komentarze i uwagi mile widziane, a także propozycje na inne ujęcia... które zamieszczę niebawem. [edit 14.01.2009] Pomyślałem sobie, że dodam jeszcze kilka renderków ze zbliżeniami na niektóre fragmenty auta, które niedawno zrobiłem: A poniżej znajduje się kilka ujęć, które powstały kiedy kombinowałem jak ustawić model w scenie i jaki dać mu lakier, a których wcześniej nigdzie nie pokazywałem: [edit 18.07.2009] Gdyby ktoś był zainteresowany to w najnowszym wydaniu książki Digital Art Masters (v4) można znaleźć artykuł przybliżający nieco powstawanie "Warszawki", w którym zdradziłem kilka szczegółów dotyczących jej modelowania, teksturowania oraz renderowania. Link do sklepu, gdzie można znaleźć też podgląd całej książki znajduje się tutaj, a poniżej mały "teaser" ;) Pozdrawiam. Edytowane 18 Lipiec 2009 przez Loozack 1
MaGuu Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 świetne! bardzo ładnie oświetlone, super przedstawienie i genialne wkomponowanie w tło - gratulacje!
-=S3B=- Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 po prostu bajka - myslalem ze pierwszy obrazek to referka :D
kliment woroszyłow Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 pieknosci! światło, lakier... miód! Plus duży za to ze nie jakiś nowy wózek;) dam piąchala.
snajper992 Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 Zaczyste wszystko jak dla mnie i jeszcze powinieneś się pobawic DOFem i BLURem. Powinno być lepiej
eco Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 REWELACJA ! - swietne modele- bardzo mi sie podoba czarna wersja :) otoczenie to wlasna "konstrukcja" ? -jest super :)
Loozack Napisano 20 Wrzesień 2008 Autor Napisano 20 Wrzesień 2008 Dzięki wszystkim za komentarze, cieszę się, że się podoba :) snajper992, no pewnie, że czyste, specjalnie je do myjni zawiozłem przed renderowaniem ;) jeśli chodzi o DOFa to praktycznie nie występuje przy tej ogniskowej, dodałem lekkiego ale widocznie nawet go nie widać... może i dobrze, będzie mocniejszy jak porobię zbliżenia na większej ogniskowej, eco, dzięki, otoczenie mam z "promocji" na tej stronie > http://www.3six0.net Pozdrawiam!
rallyman Napisano 21 Wrzesień 2008 Napisano 21 Wrzesień 2008 1 ujęcie jak w TopGear xD i te ślady opon na asfalcie, musiała ostro grzebnąc kołem ;) piekna praca, jestem za pierwszym zdjęciem, model wkomponowany idealnie, FOTOreal :)5*
Mortom Napisano 21 Wrzesień 2008 Napisano 21 Wrzesień 2008 ahhh wracają wspomnienia jak na to patrzę :)
dynia Napisano 21 Wrzesień 2008 Napisano 21 Wrzesień 2008 dobra praca, czarny trochę nie tego jakoś wyszedł ale czerwony i biały lakier super i bardzo ładny model
Gość Marioza Napisano 21 Wrzesień 2008 Napisano 21 Wrzesień 2008 rewela!! ślicznie Ci wyszedł modelik i render, sie rownież podpinam pod 5*
ognisty Napisano 21 Wrzesień 2008 Napisano 21 Wrzesień 2008 bardzo mnie się podoba :) tylko ten czarny lakier na 2 renderze srednio, ale ogolnie to jest super
Pawelkos Napisano 21 Wrzesień 2008 Napisano 21 Wrzesień 2008 super wyszlo, choc ja bym wolal to w troche jasniejszym otoczeniu a nie przy takim pochmurnym niebie. Mozesz zapodac render tego czerwono-czarnego z takim samym kadrem jak ten bialy ? Swiecone samym HDRI czy czyms jeszcze ? ***** ode mnie
JohnZi Napisano 21 Wrzesień 2008 Napisano 21 Wrzesień 2008 Bialy super wyszedl :) Pewnie dlatego, ze nie ma takiego duzego kontrastu miedzy samych samochodem a fota:) Super 5:)
Loozack Napisano 22 Wrzesień 2008 Autor Napisano 22 Wrzesień 2008 Dzięki wszystkim jeszcze raz za komentarze, chyba rzeczywiście biały lakier mi najlepiej wyszedł, będe musiał jeszcze posiedzieć nad pozostałymi :) rallyman, daj mi dobrego tutka do tworzenia dymu z cząsteczek w Maxie to zobaczysz co potrafi ta bestia :D Pawelkos, możliwe, że będzie i na innym tle za jakiś czas, w ogóle to marzy mi się render w lesie ale tam kompozycja byłaby o wiele trudniejsza więc nie wiem czy dam rade, a co do pytania to samo hdri. Pozdrawiam. P.S. Mały update w pierwszym poście dla wszelkich siatkomaniaków ;) 1
pecet Napisano 22 Wrzesień 2008 Napisano 22 Wrzesień 2008 Boskie są te Twoje siateczki :) ech ide spać bo oglądając je wciskałem F4 :p
marcin wuu Napisano 22 Wrzesień 2008 Napisano 22 Wrzesień 2008 O kurka - w końcu prawdziwy samochód i to wykonany z prawdziwą klasą. Super.
pitekkkk Napisano 22 Wrzesień 2008 Napisano 22 Wrzesień 2008 jak dla mnie najlepszy pierwszy... lakier, chrom i te oświetlenie to coś pięknego. *****
JunioR Napisano 22 Wrzesień 2008 Napisano 22 Wrzesień 2008 auto z klasa! model z klasa! render z klasa! czyli klasa ! piec stars for You.
ReflectVision Napisano 22 Wrzesień 2008 Napisano 22 Wrzesień 2008 za prosty model, wawa byla bardziej krzywa ! :D
krzyhhh Napisano 22 Wrzesień 2008 Napisano 22 Wrzesień 2008 troche lekkie sięwydają ,można było trochę obony wgnieść ale poza tym to rewelka ;) ujęcia jak z 'top gear' ;)
Loozack Napisano 23 Wrzesień 2008 Autor Napisano 23 Wrzesień 2008 Bruneq, będą jeszcze inne ujęcia ale póki co nie mam czasu na rendery :/ ReflectVision, no właśnie, nikt nie widział prostej Wawki... aż do teraz :D krzyhhh, ale osohossi? :) Pozdrawiam.
Loozack Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Napisano 14 Styczeń 2009 Dla zainteresowanych mały update w pierwszym poście ;) Pozdrawiam.
Georgas Napisano 14 Styczeń 2009 Napisano 14 Styczeń 2009 rewelacyjne rendery nic tylko pozazdrościć umiejętności
JohnZi Napisano 14 Styczeń 2009 Napisano 14 Styczeń 2009 bardzo ladne closeup'y :) wycieraczka najlepsza:D To jakies zleconko, czy meczysz go tylko i wylacznie dla siebie?
Loozack Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Napisano 14 Styczeń 2009 patry & Georgas, dzięki :) JohnZi, hmm, tak pół na pół, ale ze szczegółami na razie się wstrzymam ;)
peter_f Napisano 14 Styczeń 2009 Napisano 14 Styczeń 2009 To jest Mistrzostwo świata Loozack!!! Najpiękniejszy wóz i genialny model, render i wszystko!!! Daję 5 *, chociaż praca warta jest wiele więcej!!! V-ray pewnie? :) Pozdrawiam i biję pokłony :)
GrześDuro Napisano 14 Styczeń 2009 Napisano 14 Styczeń 2009 fajne te zdjecia;) Realizm powala na kolana. 5* ps.gratulacje miejsca w galerii na 360xio.
Loozack Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Napisano 14 Styczeń 2009 lukasz3d, hehe, dzięki, peter_f, cieszę się, że się podoba mistrzowi od klimatycznych renderów, a co do pytania to VRay, ofkoz, GrześDuro, no prawie jak zdjęcia, prawie ;) Pozdrawiam.
rallyman Napisano 14 Styczeń 2009 Napisano 14 Styczeń 2009 eeeee a ja juz myślałem ze zrobiłes upka jak wawa grzebie kółkiem ;) nadal czekam ;) no realizm jest przytłaczający :)
Filip Napisano 15 Styczeń 2009 Napisano 15 Styczeń 2009 Miazga, detal powala na kolana, czemu niema wiecej takich prac na forum, piękny model!.
Pawelkos Napisano 15 Styczeń 2009 Napisano 15 Styczeń 2009 eee tam na pierścieniu przedniej lampy za mało poly i widac krawędzie ;p. A tak na serio fajny detal. Czy bieżnik również modelowany czy to bump (disp) głównie mi chodzi o te geste paseczki na sildewall'u? EDIT: Co to jest galeria 360xio?
Loozack Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Napisano 16 Styczeń 2009 (edytowane) rallyman, możliwe, że kiedyś się doczekasz ;) Filip, są, widocznie źle szukasz ;) Pawelkos, znajdzie się więcej takich miejsc niestety, za mało dałem podziałów przed MSx2 a z kolei nie chce włączać tam MSx3 bo liczba trisów poleci za ostro w góre. Bieżnik główny jest wymodelowany... ...ale do tego dochodzi jeszcze lekki bump między rowkami + bump na sidewallu (paseczki) + displace (obwódki) też na sidewallu. Co do galerii to chodzi o http://www.3six0.net :) Pozdrawiam i dzięki za komenty. Edytowane 3 Sierpień 2012 przez Loozack
Loozack Napisano 18 Lipiec 2009 Autor Napisano 18 Lipiec 2009 Khem, mały update w pierwszym poście na dole, khe khe... ;) Pozdrawiam.
Eden-3d Napisano 18 Lipiec 2009 Napisano 18 Lipiec 2009 gratulacje,jakie to uczucie byc w takim magazynie? super sprawa pozdro
Loozack Napisano 18 Lipiec 2009 Autor Napisano 18 Lipiec 2009 Dzięki, dzięki :) Szczerze mówiąc to najlepszy był moment jak się dowiedziałem o tym, że moja praca się zakwalifikowała. Patrzyłem na maila i dosłownie nie mogłem uwierzyć, a za moment przyszedł następny, w którym napisali, że "Wawka" ma być na okładce, wtedy to już myślałem, że się popłaczę ze szczęścia ;) Jednak w to drugie jakoś mi się nie chciało wierzyć, samochód na okładce książki o grafice artystycznej? Niemożliwe, no i rzeczywiście, zamiast niej znalazło się tam dzieło Macieja Kuciary, czego mu szczerze gratuluję bo o wiele bardziej pasuje do klimatu książki :)
Rekomendowane odpowiedzi