Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam,

tak dla odmiany... :)

2c20774b39de65d6.jpg

duża wersja [update 2009] > link

052c4d14c20937ff.jpg

0555e278d89a827b.jpg

Siateczki...

b26243a9c223fef8.jpg

cb8a11b94ec47385.jpg

9fd79777cf09699d.jpg

Komentarze i uwagi mile widziane, a także propozycje na inne ujęcia... które zamieszczę niebawem.

[edit 14.01.2009]

Pomyślałem sobie, że dodam jeszcze kilka renderków ze zbliżeniami na niektóre fragmenty auta, które niedawno zrobiłem:

gaz_m20_closeup01_th.jpg gaz_m20_closeup02_th.jpg gaz_m20_closeup03_th.jpg gaz_m20_closeup04_th.jpg gaz_m20_closeup05_th.jpg

A poniżej znajduje się kilka ujęć, które powstały kiedy kombinowałem jak ustawić model w scenie i jaki dać mu lakier, a których wcześniej nigdzie nie pokazywałem:

gaz_m20_bonus01_th.jpg gaz_m20_bonus03_th.jpg gaz_m20_bonus02_th.jpg

[edit 18.07.2009]

Gdyby ktoś był zainteresowany to w najnowszym wydaniu książki Digital Art Masters (v4) można znaleźć artykuł przybliżający nieco powstawanie "Warszawki", w którym zdradziłem kilka szczegółów dotyczących jej modelowania, teksturowania oraz renderowania. Link do sklepu, gdzie można znaleźć też podgląd całej książki znajduje się tutaj, a poniżej mały "teaser" ;)

dam_v4_wawa.jpg

Pozdrawiam.

Edytowane przez Loozack

• Odpowiedzi 50
  • Wyświetleń 14,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

świetne!

bardzo ładnie oświetlone, super przedstawienie i genialne wkomponowanie w tło - gratulacje!

Napisano

Meeeeega. Pierwszy obrazek foto real :)

Napisano

REWELACJA ! - swietne modele- bardzo mi sie podoba czarna wersja :) otoczenie to wlasna "konstrukcja" ? -jest super :)

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za komentarze, cieszę się, że się podoba :)

snajper992, no pewnie, że czyste, specjalnie je do myjni zawiozłem przed renderowaniem ;) jeśli chodzi o DOFa to praktycznie nie występuje przy tej ogniskowej, dodałem lekkiego ale widocznie nawet go nie widać... może i dobrze, będzie mocniejszy jak porobię zbliżenia na większej ogniskowej,

eco, dzięki, otoczenie mam z "promocji" na tej stronie > http://www.3six0.net

Pozdrawiam!

Napisano

1 ujęcie jak w TopGear xD i te ślady opon na asfalcie, musiała ostro grzebnąc kołem ;) piekna praca, jestem za pierwszym zdjęciem, model wkomponowany idealnie, FOTOreal :)5*

Napisano

dobra praca, czarny trochę nie tego jakoś wyszedł ale czerwony i biały lakier super i bardzo ładny model

Napisano

rewela!! ślicznie Ci wyszedł modelik i render, sie rownież podpinam pod 5*

Napisano

bardzo mnie się podoba :) tylko ten czarny lakier na 2 renderze srednio, ale ogolnie to jest super

Napisano

super wyszlo, choc ja bym wolal to w troche jasniejszym otoczeniu a nie przy takim pochmurnym niebie. Mozesz zapodac render tego czerwono-czarnego z takim samym kadrem jak ten bialy ? Swiecone samym HDRI czy czyms jeszcze ? ***** ode mnie

Napisano

Bialy super wyszedl :) Pewnie dlatego, ze nie ma takiego duzego kontrastu miedzy samych samochodem a fota:) Super 5:)

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim jeszcze raz za komentarze, chyba rzeczywiście biały lakier mi najlepiej wyszedł, będe musiał jeszcze posiedzieć nad pozostałymi :)

rallyman, daj mi dobrego tutka do tworzenia dymu z cząsteczek w Maxie to zobaczysz co potrafi ta bestia :D

Pawelkos, możliwe, że będzie i na innym tle za jakiś czas, w ogóle to marzy mi się render w lesie ale tam kompozycja byłaby o wiele trudniejsza więc nie wiem czy dam rade, a co do pytania to samo hdri.

Pozdrawiam.

P.S. Mały update w pierwszym poście dla wszelkich siatkomaniaków ;)

Napisano

Boskie są te Twoje siateczki :) ech ide spać bo oglądając je wciskałem F4 :p

Napisano

jak dla mnie najlepszy pierwszy... lakier, chrom i te oświetlenie to coś pięknego.

Napisano

auto z klasa!

model z klasa!

render z klasa!

czyli klasa ! piec stars for You.

Napisano

troche lekkie sięwydają ,można było trochę obony wgnieść

ale poza tym to rewelka ;) ujęcia jak z 'top gear' ;)

Napisano
  • Autor

Bruneq, będą jeszcze inne ujęcia ale póki co nie mam czasu na rendery :/

ReflectVision, no właśnie, nikt nie widział prostej Wawki... aż do teraz :D

krzyhhh, ale osohossi? :)

Pozdrawiam.

Napisano

bardzo ladne closeup'y :) wycieraczka najlepsza:D

To jakies zleconko, czy meczysz go tylko i wylacznie dla siebie?

Napisano
  • Autor

patry & Georgas, dzięki :)

JohnZi, hmm, tak pół na pół, ale ze szczegółami na razie się wstrzymam ;)

Napisano

To jest Mistrzostwo świata Loozack!!! Najpiękniejszy wóz i genialny model, render i wszystko!!! Daję 5 *, chociaż praca warta jest wiele więcej!!! V-ray pewnie? :)

Pozdrawiam i biję pokłony :)

Napisano
  • Autor

lukasz3d, hehe, dzięki,

peter_f, cieszę się, że się podoba mistrzowi od klimatycznych renderów, a co do pytania to VRay, ofkoz,

GrześDuro, no prawie jak zdjęcia, prawie ;)

Pozdrawiam.

Napisano

eeeee a ja juz myślałem ze zrobiłes upka jak wawa grzebie kółkiem ;) nadal czekam ;) no realizm jest przytłaczający :)

Napisano

Miazga, detal powala na kolana, czemu niema wiecej takich prac na forum, piękny model!.

Napisano

eee tam na pierścieniu przedniej lampy za mało poly i widac krawędzie ;p. A tak na serio fajny detal. Czy bieżnik również modelowany czy to bump (disp) głównie mi chodzi o te geste paseczki na sildewall'u?

EDIT:

Co to jest galeria 360xio?

Napisano
  • Autor

rallyman, możliwe, że kiedyś się doczekasz ;)

Filip, są, widocznie źle szukasz ;)

Pawelkos, znajdzie się więcej takich miejsc niestety, za mało dałem podziałów przed MSx2 a z kolei nie chce włączać tam MSx3 bo liczba trisów poleci za ostro w góre.

Bieżnik główny jest wymodelowany...

wawa_bieznik.jpg

...ale do tego dochodzi jeszcze lekki bump między rowkami + bump na sidewallu (paseczki) + displace (obwódki) też na sidewallu.

Co do galerii to chodzi o http://www.3six0.net :)

Pozdrawiam i dzięki za komenty.

Edytowane przez Loozack

Napisano
  • Autor

Dzięki, dzięki :)

Szczerze mówiąc to najlepszy był moment jak się dowiedziałem o tym, że moja praca się zakwalifikowała. Patrzyłem na maila i dosłownie nie mogłem uwierzyć, a za moment przyszedł następny, w którym napisali, że "Wawka" ma być na okładce, wtedy to już myślałem, że się popłaczę ze szczęścia ;) Jednak w to drugie jakoś mi się nie chciało wierzyć, samochód na okładce książki o grafice artystycznej? Niemożliwe, no i rzeczywiście, zamiast niej znalazło się tam dzieło Macieja Kuciary, czego mu szczerze gratuluję bo o wiele bardziej pasuje do klimatu książki :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.