Morphe Napisano 15 Styczeń 2009 Napisano 15 Styczeń 2009 (edytowane) pospamuje troche wizkami. Moze sie okazac ze nic spacjalnego - w sensie bla bla, na jedno kopyto ciagle to samo wizualnie... ale wkoncu trafio mi s e cos ciekawszego niz zwykle... to pokazuje, jak zwykle obiekt tonie w zieleni, ale poproszono mnie o botanike, bo takie bylo zalozenie... wiec przynajmniej spelniam sie w "zawodzie" heh... milego ogladania. Edytowane 25 Styczeń 2009 przez Morphe
!Ewert Napisano 15 Styczeń 2009 Napisano 15 Styczeń 2009 CZAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!! będą jakieś interiory do tego?
Morphe Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Napisano 15 Styczeń 2009 Niet, ale beda 3 nocne, sie smaza, ale kiedy sie wysmaza?.... czort wi..., jak sie ugotuja to podam na tacy.
pressenter Napisano 15 Styczeń 2009 Napisano 15 Styczeń 2009 Szósty i siódmy po prostu... brak słów... Piknie Panie, piknie. Na trzecim renderze troszkę te panie mi się tam nie komponują, nie wiem czy nie są za duże. :P Ale mógłbyś się pochwalić skąd masz modele ludzi?
Morphe Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Napisano 15 Styczeń 2009 dostalem na urodziny od kolegi "dane zastrzerzone" chyba ze sie godzi ujawnic ;)
Filip Napisano 15 Styczeń 2009 Napisano 15 Styczeń 2009 Dobra robota. choć 1 i 2 wydają sie być trochę przeładowane tą zieleniną.
Morphe Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Napisano 16 Styczeń 2009 tym razem umywam rece - chcieli kupe zieleni "eko dream" ;) ale co fajnie, ja moglbym mieszkac tam gdize kupa zieleni...
Georgas Napisano 16 Styczeń 2009 Napisano 16 Styczeń 2009 super rendery jak zwykle świetna zieleń i światło gratuluje
Morphe Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Napisano 16 Styczeń 2009 panie jacku to tez do KR - jak ten bilbord jest kaj kolo ciebie to zorb mi fote i wyslij jestem ciekawy czy dobrze wydrukowali czy zas spascili kolory:)
peter_f Napisano 16 Styczeń 2009 Napisano 16 Styczeń 2009 Morphe przepiękne!!! Wszystko powala na kolana (tylko ludziki takie trochę, wiesz). Cudne światło, detal i te ujęcia 5 i 6 - Mistrzostwo świata! Daję 5* Na szóstym może trochę za duży DOF na dalekim planie, wydaje mi się. Pozdrawiam
Morphe Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Napisano 16 Styczeń 2009 hmmm, powaznie 5,6 sie tak podobaja? ja nie wiem mi sie one podobaja najmniej :d, chyba mam juz taki kiczowaty gust...:D i nic n to nieporadze heh.. nie znam sie.... a dof penwie za duzy, malo robie zdjec bardzo.. dofa uzywam ino shopowego, "study, study ,study!!" ;)
mirach Napisano 16 Styczeń 2009 Napisano 16 Styczeń 2009 Szpaner .... :D Super ci to wyszlo, przeladowanie zielenia akurat mi sie bardzo podoba.
Neiraa Napisano 16 Styczeń 2009 Napisano 16 Styczeń 2009 uuuuFF...no żeby tak z samego rana...aż mi słabo, gorączkę mam, a tu takie cuda..
tpiatek Napisano 16 Styczeń 2009 Napisano 16 Styczeń 2009 (edytowane) Koledzy, dlaczego nie widzę wizek? Już widać i jest co oglądać ;) Edytowane 16 Styczeń 2009 przez tpiatek
Marshall Napisano 16 Styczeń 2009 Napisano 16 Styczeń 2009 stary szacunek :) jakis przepis na roslinnosc na budynku i drzewka/trawe? :)
norden Napisano 16 Styczeń 2009 Napisano 16 Styczeń 2009 marshall> nie ma przepisu ; ] po prostu trzeba je zrobic takie jakie są, dobra geometria, materiał, tekstury, oświetlenie wtedy nie będzie już lepszej ; ] co do wizek bardzo fajne 5***** miejscami denerwuje mnei tylko saturacja niektórych teksturek... no i to ze nie byłoby widać tyle przez szyby.... postaci w 3d zwłaszcza twarze dopiłowałbym ręcznie ze zdjęć... kiedyś sie wkurzyłem poszedłem na rynek i wycykiwałem całą karte pamieci ..... ale teraz mam tysiace róznych ludzików... swego czasu miałem rynek obok pracy więc co pare dni sie tak przechadzałem... i w róznych oświetleniach ma sie teraz ludzików wiec z podmianą takich twarzy nie byoby problemu na jednym obrazku denerwuje mnei również blur na chmurach..... i te winiety w czarnym zabarwieniu...fu ; ] ale całokształt pogratulować zwłaszcza close upy
hcpiter Napisano 16 Styczeń 2009 Napisano 16 Styczeń 2009 super sprawa takie exteriorki w twoim wykonaniu ! Gratki !
Morphe Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Napisano 16 Styczeń 2009 no gdybym mial talent wiekszy w rewce to tez o tym myslalem zeby podpicowac postcie 3d, pewnie bylby dobry pomysl. blur na chmurze lipny zgodzie sie :) mi sie to ujecie osobiscie wogole nie podoba. saturacje podnioslem celowo, zeby byly kolorki. jednak na bilbordach czy katalogach fanie sie oglada jak cos jet soczyste.. Gdybym robil jakas bardizje prestizowa inwestycje wtedy trzeba by zrobic wogole inaczej jakos.. a to jest taki pawilon mieszkalno biurowo sklepowy, wiec zaden high life.
NV Napisano 16 Styczeń 2009 Napisano 16 Styczeń 2009 Sam wszystko modelujesz czy dostajesz/uzywasz jakies gotowe obiekty ? Skala gwiazdek jest za mała. Powinna dojśc imo jeszcze Super Gwiazdka taka jedna wielka :)
kliment woroszyłow Napisano 16 Styczeń 2009 Napisano 16 Styczeń 2009 Zawsze wysoki poziom... zieleń zrywa papucie...zazdroszcze!
t0m3k Napisano 16 Styczeń 2009 Napisano 16 Styczeń 2009 swietne, rozwaliles mnie zawijaniem blachy na laczeniach na dachu :) jedyne czego sie czepie to wnetrze na parterze przedostatniego renderu jest zdecydowanie za jasne, na pietrze jest ok.
Morphe Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Napisano 16 Styczeń 2009 Zalezy o co pytasz, ale 90% zieleni jest robiona przeze mnie, i tam jakies kamorki duperelki, ivy. a te drzewka z everow ktore widac, to latwo mysle rozpoznac, 2-3 sztuki chyba. Ekstra gwiazdka mowisz? :D ciekwe heh.
!Ewert Napisano 16 Styczeń 2009 Napisano 16 Styczeń 2009 że Ty nie masz złotej gwiazdki lub choć srebrnej to chyba jakiś żart jest..:|
NV Napisano 16 Styczeń 2009 Napisano 16 Styczeń 2009 Chodziło mi o budynki itp, zieleń to widac ze twojej roboty ;) :]
pressenter Napisano 16 Styczeń 2009 Napisano 16 Styczeń 2009 że Ty nie masz złotej gwiazdki lub choć srebrnej to chyba jakiś żart jest..:| Też uważam, że na srebrną zasługujesz conajmniej. A ja tak jeszcze z ciekawości: na jakim sprzęcie renderujesz, ze Ci tyle zieleni uciągnie?
_Arti_ Napisano 17 Styczeń 2009 Napisano 17 Styczeń 2009 (edytowane) JunioR - Ty degeneracie, daj spokój zieleni xP Zielone spoko! Ave Green! x] Nom, jak zwykle cud, miód i ( zielona ) jarzyna. Down@ Tu nie chodzi o to, że zwracam się do Pana na ty, tylko werbalnie na Pana wskazuje x] Edytowane 17 Styczeń 2009 przez _Arti_ 1
JunioR Napisano 17 Styczeń 2009 Napisano 17 Styczeń 2009 JunioR - Ty degeneracie, daj spokój zieleni xP Zielone spoko! Ave Green! x] Nom, jak zwykle cud, miód i ( zielona ) jarzyna. Od kiedy jestesmy na ty? !
Morphe Napisano 17 Styczeń 2009 Autor Napisano 17 Styczeń 2009 mmm, ale co w budynkach moze byc gotowe :), wszystko modeluje, znaczy cos zawsze zostaje po poprzednich zleconkach, jakies okna zaslony, rynny kominy terefere, ale nie jest to sciagane z netu. co to przedostatniego renderu - przeca tam sie swieca lampiszcze... wiec jest jasniej. Mialo byc jasniej bo klient chcial zrobic ujecie na sklep iz aporponowac paru wynajem czy cos tam.... ten sklep jest ponizej terenu ulicy, i mialem to pokazac tak ze wcale nie jest to tak w dole... wiec nie widzialem innego sposobu pokazania tego. :) Powtarzam - budenk mial byc w zieleni, pnacza bluszcze skalniaczek dookola tych miejsc parkingowych, zakrycie tla drzewami i dookola calego budynku gesto jet obsadzone malymi drzewkami kulkami, ale zeby neiz akryc architektory dalem te mlode drzewka - to byly wytyczne:)
Tores Napisano 17 Styczeń 2009 Napisano 17 Styczeń 2009 Piękne wizki. Chyba powinien powstać dział ogrodniczy na tym forum dla takich renderów.
syriusz 27 Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Morphe rewelacja, napisz ile trzeba poświęcic czasu na coś takiego? Ile nad tym siedziałeś? Jak długo się to renderowało?
loleczek0013 Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Witam...Stary świetnie, ja zawsze marze żeby zrobić coś takiego ale jak narazie umię tylko podstawy programu:(
SereCk Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 moim zdaniem te przeladowane zielenia wygladaja bardzo fajnie... Wiem ze pomaranczowe listki na ulicy maja dodac troche realizmu, ale to troche nie logiczne, skoro na renderach lato w pelni i wszedzie max zielono :) Moim zdaniem 1 i 2 najlepszy :) Gdzieniegdzie widze delikatna aberracje.. dorabiales ja w shopie czy zrobiles to shaderami, DAalbym 5 gwiazdek, ale nawet nie wiem gdzie sie to robi ;p
ferni Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 według mnie również wizki zasługujące na 7 cudów świata
drakul Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 kostka chodnikowa za mocno wystaje. dales za duzego displace'a.a poza tym to mile swiatlo, tylko zielen na budynku juz niepotrzebna, bo zaslania juz sam budynek zamiast go podkreslac
polon Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 jak dla mnie to ekstraklasa, jak ruda grażyna, wypas po pachy tylko brakuje ... tutoriala do tego :P
Razer Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 Świetna robota exterior mastah, kieeedyś też będę takie robić ;) Światełko i soczyste kolorki mniam! *****
Pawelkos Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 Miazga !!! tylko tyle moge powiedziec na temat pracek. Gratuluje umiejetnosci
grzegerz Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 Morphe mam pytanie. w jaki sposob tworzysz teren na ktorym stoi budynek w jaki sposob tworzysz te wszystkie wzgorza interesuje mnie to bo moze masz jakis dobry sposob na tak dokladne i realistyczne jego odtworzenie. czy wyciagasz z jednego plane'a wszystki ciac cutem czy jakies inne sposoby? Bardzo byl bym ci wdzieczny za jakis opis:)
Morphe Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Napisano 23 Styczeń 2009 luuudzi, samochody robicie, inne poly obiekty. a terenz agadka ?;) no wychodze od plane, najpier na otstro go robie, potem dodaje edges, smooth selecton, i jedziesz:)
grzegerz Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 heh tak sie pytam bo wlasnie robie duze osiedle mieszkaniowe ze skarpami pagorkami chodzniczkami uliczkami i sporo ciecia. ja se poradzilem przerabiajac PZT z linii na dwg i na poly w maxie. bardzo szybki sposob wiec sie zastanawialem jak ty robisz:P kazdy umie przecie inaczej jk mu wygodnie
Neiraa Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 No tak, niedzielny poranek i już człowiek musi gębę z podlogi zbierać..echh..
Rekomendowane odpowiedzi