Napisano 12 Październik 200915 l Autor hmm taki eksperyment - > że z tej środkowej dziewczyny zrobiłam dwie pozostałe, starając się pozmieniać ich typ urody na zupełnie odmienne. Nie jest to jeszcze skończone. :P
Napisano 12 Październik 200915 l Eeee, fajne ;] Mogłabyś z tego zrobic jeden obraz, że niby trzy babeczki stoją koło siebie, niby podobne, ale każda z nich ma całkiem odmienny charakter. Właściwie to mnie zmotywowałaś, idę cośik skrobnąc :P
Napisano 12 Październik 200915 l Ładnie to wygląda, ale nie powiedziałbym, że są odmienne, niestety. Z drugiej strony wydobywanie rysów charakterystycznych w portrecie to chyba wyższa szkoła jazdy. U ciebie te babeczki maja identyczny owal twarzy i identyczne proporcje. W jednej z książek Loomisa jest ładnie pokazane, jak nadać twarzy charakter.
Napisano 12 Październik 200915 l dziewczyny fajnie wyglądaja, tylko narazie jak siostry.. cioteczne;) to WIP, więc nie można zbytnio marudzić:P Edytowane 13 Październik 200915 l przez LittleMy
Napisano 13 Październik 200915 l Autor Lucek91: Nie wiem o co Wam chodzi z tymi cyckami. Czasem DA się je tak ścisnąć żeby były bliżej szyi. Kilka przykładów z filmów kostiumowych http://gfx.filmweb.pl/ph/28/34/262834/93013.1.jpg http://gfx.filmweb.pl/ph/28/34/262834/93025.1.jpg http://gfx.filmweb.pl/ph/87/89/458789/127212.1.jpg ale może jeszcze nie widać na tych moich obrazkach że mają być ściśnięte ^^'' LittleMy, PanRebonka: hm, własnie nie chciałam żeby były bardzo różne, a własnie żeby były podobne ale odmienne. Chodziło mi o to, żeby pokazać, jak kilka małych zmian w twarzy sprawia że wygląda ona inaczej. Ale może faktycznie powinny być bardziej inne :P
Napisano 13 Październik 200915 l No ale wtedy trzeba zarysować kształt światłem i już inaczej to wygląda. W ogóle powinnaś przed dorysowaniem ciała zbudowac je bo w ogóle sylwetki są dziwne. Szczegolnie ta na środku.
Napisano 14 Październik 200915 l we wszystkich portretach bardzo fajnie operujesz światłem, podoba mi się że widać że jest to człowiek hmm taka cielistość. Twarze ładnie oddają emocje, ogólnie budujesz nastrój ciekawy. W tych ostatnich myślę, że może nie piersi za wysoko co ramiona za nisko schodzą(2 i 3 pani). Ogólnie szacun za to co robisz, bardzo mi się podoba:D
Napisano 14 Październik 200915 l A Ja powiem że mi sie wszystkie prace podobają i że jak dla mnie masz ogromny talent :) Ostatnie panienki strasznie mi się podobaja, o błedach nie musze mówić więc moge sie juz tylko zachwycać i czekac na kolejne świetne prace ;] Pozdrawiam
Napisano 14 Październik 200915 l Autor Lucek91: no, to pewnie przez te ramiona tak dziwnie wygląda :P kurde no, musze nad nimi popracować jeszcze... KhazadThard: dzięki :) WilL: dzięki :)
Napisano 9 Listopad 200915 l Autor wgrywam jakiś random szkic, z tych które robiłam przez tą przerwę od max3d :) może go nawet dokończę. Nie było mnie długo bo tymczasowo zajęłam się grafiką 3D. A własciwie uczeniem się jej :) Póki co bawię się w modelowanie w Zbrushu. Jak będę miała więcej materiałów to może conieco pokażę w dziale 3D. nanaan :P
Napisano 10 Listopad 200915 l Bardzo przyjemne są twoje szkice, to nie jest czepialstwo, ale łatwo można rozpoznać twoje szkice, bo twarze mają charakterystyczne oczy i usta. Oczywiście bardzo fajnie to wygląda :)
Napisano 30 Grudzień 200915 l Autor a takie coś, nieco w świątecznym klimacie. Edytowane 13 Styczeń 201015 l przez telthona
Napisano 7 Styczeń 201015 l taaakk :D jak wyzej, a w dwoch ostatnich prackach panie bardzo podobne oczy maja :)) super pracki :))
Napisano 13 Styczeń 201015 l Autor Hmm, odświeżam temat :) Wgram troszkę więcej wipów, nad którymi aktualnie pracuję. kontynuacja poprzedniej pracy: (chyba jednak troche za plastikowo wychodzi, nie wiem do czego dążę w tej pracy) wszystkie jak widać w takich ciepłych kolorkach zupełnie niezimowych. najbardziej jestem zadowolona z ostatniej i tą na pewno dokończę. Co do pozostałych, zobaczymy :) no i wgrywam speedpainta z bitwy Avatarowej :) dziękuję wszystkim za oddane głosy!! :)
Napisano 13 Styczeń 201015 l nadal te mordki pachną tobą ale jest lepiej wyglądają inaczej :) keep it up ;)
Napisano 25 Styczeń 201015 l Fajnie by bylo, jakby tak kolezanka czesciej raczyla nas, widownie swoimi ciekawymi i klimatycznymi pracami. ;) Pozdrawiam.
Napisano 25 Styczeń 201015 l Autor O jeju, jakie miłe komentarze :)) Dzieki Coyote (Ty to stały bywalec u mnie jesteś jak widze :D), sx1 - no własnie, to są takie bazy.. widzisz, nie mam jakoś cierpliwości na kończenie tych podstaw :P zawsze ciągnie mnie do nowego ;) i wielkie dzieki icecold za miłe słowa XDD Hem hem. Może dwa ćwiczonka, na rozgrzanie tematu. Autoportret z bambusem. takie ćwiczonko z lusterka. A bambusa postanowiłam umieścić bo kupiłam go kiedyś w OBI z zamiarem używania go do martwych natur, a jakoś ani razu w sumie go nie użyłam, a coś mu sie zdychać zaczęło, więc to ostatni dzwonek :P Update: troche inaczej skadrowałam i zlikwidowałam to świecenie na biało skóry bo nijak tu pasowało. I kolejna w moim dorobku syrenkaaa :P tym razem martwa. :P Tak naprawdę była pretekstem do spróbowania sił w kolażowym robieniu teł. Zawsze myślałam że robienie tła ze zdjęć to łatwizna, ale jak przyszło co do czego to szczęka mi opadła, że to jest TRUDNE, żeby wyglądało ładnie :/ Edytowane 26 Styczeń 201015 l przez telthona
Napisano 25 Styczeń 201015 l (Z działu głupie pytania...)Powiedz, czy te oczy, które są twoją wizytówką :) na autoportrecie są twoje, czy jest to twoja interpretacja ? Tak poza tym to all trzyma poziom jak zwykle. Pozazdrościć kunsztu. pozdrawiam
Napisano 25 Styczeń 201015 l Syrenka nawet nieźle komponuje się z tłem. Ku mojej uciesze w końcu zaczynają Ci wychodzić piersi (kobitka a cycuszków nie umie malować =]) ale niestety coś złego się z klatką piersiową stało :(. Na plus uważam też że zróżnicowałaś kolorki na buźkach. Pzdr.
Napisano 25 Styczeń 201015 l A czy każdy facet potrafi poprawnie namalować męską klatę nie mówiąc o reszcie mięśni? Bardzo fajny autoportret, mogłabyś się uśmiechnąć tez kiedyś ;) pozdro
Napisano 25 Styczeń 201015 l Autor Joel, własnie nadpisałam ten autoportret bo faktycznie je za wielkie sobie zrobiłam - w sensie oczy :P Wiesz, i tak mysle że wyszło bardziej komiksowo niż realistycznie, ale w końcu takie ćwiczenia mają właśnie prowadzić do polepszenia skilla :) a co do jakiegoś tam podobieństwa: tak, mam głęboko osadzone oczy, co troche uwypukla łuk brwiowy. ale nie pokażę zdjęcia :D nie mam aparatu, więc zostają autoportrety hehe :D może kiedyś namaluję siebie tak super duper werystycznie Emmilius: jak sie ma małe cycki, a woli sie duże, to tak troche potem wychodzą problemy z anatomią ;) Rotcore: ja sie nie usmiecham? XD rozbawiłeś mnie teraz :D
Napisano 25 Styczeń 201015 l Ojtam male biusty sa ok, Double D to oklepany stereotyp ;) Zapomnialem dodac iz ujmuje mnie powabnosc twoich prac, sa takie lekkie w niektorych miejscach. Na ostatnim chodzby dlon i bambus. Podsumowujac, czujesz te krawedzie i potrafisz nimi operowac, bylbym wdzieczny za wszelkie porady.
Napisano 26 Styczeń 201015 l autoportret sie bardzo fajnie zapowiada, fajna gama kolorkow...tylko co temu bambusowi sie tam dzieje :) jezeli o syrenke chodzi to ja bym jej zmienil poze z lekka, bo sztywno sie ulozyla bardzo...tlo fajnie wyszlo ze swiatlem po prawej kolo postaci, jakas czesc tych trawek bym puscil w blur jakis, zeby wyeksponowac to, co w swietle
Napisano 26 Styczeń 201015 l Pewnie mnie za to zabijesz, ale moje zdolnosci szpiegowskie jakos tak same znalazly ^^' : Takze autoportret wyszedl akuratny, tylko sie wiecej dziewczyno usmiechaj :P P.S Fajne Hi FI ! No i calkiem przystojna z ciebie dziouszka ;) Edytowane 26 Styczeń 201015 l przez ICE
Napisano 26 Styczeń 201015 l pewnie zginiesz marnie ICE, ale myślę że warto było xD atoportret bardzo dobry jest:)
Napisano 26 Styczeń 201015 l Hehe trupniesz padem, aż Ci ćwirki zaptaszkają i będziesz Cold like Ice =] A obywatelka co się tak mało usmiecha? =]
Napisano 26 Styczeń 201015 l Hehe Ice, oberwie ci się :D. Ale racja, racja. Podobieństwo widoczne :). pozdrawiam
Napisano 27 Styczeń 201015 l Autor Ja nie mogę, ludzie! zero prywatności w tym internecie! ZERO! :D Moja cudowna anonimowość poszła sie je**ć :P Normalnie RĘCE OPADAJĄ. Powinnam się odwdzięczyć i przeszukać w necie IceColda, ale w tym momencie nie mam za bardzo czasu (siedze na uczelni i czekam na korekte) Ale UWAŻAJ ICE; nie znasz dnia ani godziny!!! :P Boże. XD Co do wieży; ma chyba ze 100 lat, i dalej stoi tam gdzie stała, za to do słuchania muzyki używam lepszego sprzętu który stoi nad komputerem :P
Napisano 27 Styczeń 201015 l Długo nie trzeba szukać, Ice sam siebie zamieścił gdzieś w swojej teczce. :P
Napisano 27 Styczeń 201015 l Hehe trupniesz padem, aż Ci ćwirki zaptaszkają Haha! to mnie szczerze mówiąc rozwaliło :DD Musze zapamiętac i sprzedac kiedyś w towarzystwie :)
Napisano 28 Styczeń 201015 l Autor Długo nie trzeba szukać, Ice sam siebie zamieścił gdzieś w swojej teczce. :P FAKTYCZNIE :P Więc dupa, nie ma jak się odgryźć, to nie ma w ogóle sprawy ;P jak coś nowego machnę to wrzucę. A na razie durne zaliczenia na asp :( FATUM TYPOGRAFICZNE NADE MNĄ WISI. GRAŻKA BOSSEM NIE DO ZDARCIA :D Edytowane 28 Styczeń 201015 l przez telthona
Napisano 18 Luty 201015 l Autor hm, taki speedzik z dzisiaj. zastanawiam się czy nie staję się monotonna z tymi rudymi babami na niebieskim tle :P
Napisano 19 Luty 201015 l Niebieskim!? A mowia ze to mezczyzni nie rozrozniaja kolorow. Przeciez golym okiem widac ze to turkus i grynszpan*! Z reszta co narzekasz, Ice Ci dla urozmaicenia zaserwowal w teczce czarno-biala babe na czarno-bialym tle ;P Poza tym fajowy ten rysunek, plastyczny taki, super wrazenie robia te subtelne tekstury *No dobra, wyszukalem najbardziej podobne kolory na internecie i wybralem ten z najdziwniejsza nazwa.
Napisano 19 Luty 201015 l zastanawiam się czy nie staję się monotonna z tymi rudymi babami na niebieskim tle :P z ruda babą nie raczej monotonia wynika z jej twarzy która uwaga uwaga jest podobna do poprzednich :D dla mnie by było bardzo fajnie gdyby nie ta twarzyczka i podpis "by..." pozdro :)
Napisano 19 Luty 201015 l ... zastanawiam się czy nie staję się monotonna z tymi rudymi babami na niebieskim tle :P Każdy maluje to co chce i lubi. Forum ma to do siebie że nie jesteś ograniczona tematyką. Ale ja lubię narysować raz portret córy kumpla, raz wykoksowanego Bara-bara-rzyńcę, a raz coś bardziej przemyślanego czy zeschizowanego, wszystko to przeplatane z ćwiczeniami. A wiesz dlaczego? Bo łudzę się że jak kiedyś dostanę zlecenie (pomijam portrety dla znajomych=]) to będę mógł powiedzieć - O! już kiedyś robiłem coś podobnego, chyba dam radę=]. A z resztą nie lubię być monochro... monotyematyczny.=] Pzdr
Napisano 19 Luty 201015 l Ciekawa kompozycja i dobry dobór kolorów. Szkoda że bardziej na siebie nie wpływają np. ta niebieska (grynszpanowa/turkusowa) sukienka nie daje lekkiego odcienia ręce, czy włosy na twarz. Trochę płasko to wygląda, ale może taki był zamiar. Jeśli nie to możesz się pobawić różnicowaniem krawędzi - od ostrych do miękkich i bardziej popracować nad oświetleniem. Może to tylko moje wrażenie, ale przez ten bardzo ostry cień wygląda mi jakby miała nos kota albo psa.
Napisano 19 Luty 201015 l fajnie sie zapowiada ... co do bledow zgadzam sie z mrukiem + od siebie dodam jeszcze ze ta typografia ktora zastosowalas wogole nie pasuje wiec raczej bym ja zmienil lub usunol bo gryzie sie strasznie z caloscia. Kolory na duzy +
Napisano 19 Luty 201015 l ładnie bardzo ładnie l tak subtelenie malowane widać że przez kobietę:P pozdrawiam
Napisano 19 Luty 201015 l Bardzo mi sie podoba ostatnia praca. Jedynie reka zbyt mechanicznie jak na styl calosci. Twarz spoczko jest, wlosy i reszta super. Za kazdym razem jak chcialem malowac w podobnie subtelnych tonacjach i tak 'nieznana' sila spychala mnie w kierunku jakichs dresiarskich kontrastow tak wiec pozostaje mi podziwiac u innych taka lekkosc.
Napisano 19 Luty 201015 l fajnie się zapowiada ta "ruda baba na niebieskim tle" :) jak dla mnie dobór kolorów świetny (ja mam z tym odwieczny problem ^^), tylko z tą kiecką (zgodzę się z Mrukiem) coś bym faktycznie zrobiła. a mówiąc generalnie to bardzo podoba mi się Pani styl :)
Napisano 28 Luty 201015 l Autor dziękuję wszystkim za komentarze :) na pewno jeszcze wrócę do tamtej pracy, bo faktycznie wyszła zbyt płasko, i Mruk mnie oświecił z tym nosem (ale sie zdziwiłam; nie widziałam tego w ten sposób dopóki ktoś mi o tym nie powiedział XD) także poprawię, ale nie wiem kiedy :D a teraz speed z tradycyjnego nurtu fantasy :P
Napisano 28 Luty 201015 l Ładne, ładne, podziwiam; szczególnie podoba mi się odbłysk na naramienniku.
Napisano 28 Luty 201015 l taki troche babochlop :p mogla bys popracowac nad twarza nadac jej bardziej kobiecy wyglad, najlepszy moment to chyba naraminnik, ogolnie fajnie :)