NV Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 RA: Hehe mało z tego rozumiem :) No ale widać trzeba najpierw poznać rzecz o której chce się gadać. Mi chodziło w gruncie rzeczy jak się umiejscawia np. numerek 16 w punkcie A na modelu a nie B. Ale dzięki za obszerny post. Kiedyś skorzystam :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2009 (edytowane) Aha, hehe. Ja to jestem momentami niekumaty. :) Jeśli robisz w PS CS4 na modelu 3D, to klikasz w górnej belce: 3D -> Create UV Overlays -> Wireframe. Jeśli nie, to musisz wyeksportować siatkę z edytora UV w 3ds'ie. W edytorze klikasz w górnej belce: Tools -> Render UVW Template. Bawisz się ustawieniami i voila, masz siatkę z alfą. ;) Później musisz ją wrzucić do PS'a oczywiście. Edytowane 17 Sierpień 2009 przez RA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor_v Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 powietrze w oponach tez bedziesz modelowal? xD na renderki to mozna caly dzien patrzec sajgon i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 18 Sierpień 2009 Share Napisano 18 Sierpień 2009 RA pieknie Ci to idzie :) Nie wiem czy ktos pytal, ale to tajemnica ile kosztuje Twoja robota przy tym? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 RA dzieki za UV i czekam na wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2009 RA pieknie Ci to idzie :) Nie wiem czy ktos pytal, ale to tajemnica ile kosztuje Twoja robota przy tym? :P Pytasz o pieniądze czy zdrowie? :) O pierwszym tu dyskutować nie będziemy, a drugiego w ogóle nie straciłem. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2009 Kierownica. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 6 Wrzesień 2009 Share Napisano 6 Wrzesień 2009 No wreeeszcie, wrócił mistrz i od razu dał po mordzie. Trochę się musiałeś namęczyć z tymi teksturkami, podziwiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Przecudnie. 5***** ode mnie. Jakbyś był chętny to mam fotki bolidu z roku 06 albo 07, nie pamiętam w tym momencie, które sam robiłem gdy go zwieźli na otwarcie salonu BMW w Bydgoszczy. Niby to zupełnie inny model, ale może jakieś rozwiązania się przydadzą, no i materiały całkiem nieźle widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Gratuluje świetna robota. Co tu dużo gadać ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Świetne, ale do pełni szczęścia brakuje lepszego materiału chwytu kierownicy. U Ciebie wygląda to jak gąbka lub coś podobnego, a z tych zdjęć co znalazłem, to albo był tam guma (będąca odciskiem dłoni kierowcy) albo coś jak zamsz, ale to chyba głównie w tych starszych, bo chyba dziś jest głównie dopasowana do dłoni guma. Przynajmniej z tego co ja się orientuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 7 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2009 (edytowane) Ten zamsz się trochę spaprał jak tuż przed przeniesieniem modelu to testowej scenki zmieniłem bump. Coś już tam wczoraj pozmieniałem żeby to lepiej wyglądało, ale specjalnie nie będę się nad tym znęcał, bo to w efekcie i to tak będzie czarna plama. :) Bo masz rację, tu nie wygląda dobrze. Loozack - Nawet przyjemnie się robiło. Tylko zwis photoshopa w połowie pracy mnie trochę wk... ;) W dodatku nie zapamiętał zapisów wszystkich od czasu otwarcia pliku. ArTooRo - Dzięki, ale niestety te kierownice i praktycznie całe samochody różnią się znacząco. Standardowe systemy elektroniczne od '08 itd. mocno pozmieniały sytuacje. :) EDIT: Odnośnie jeszcze tego czy guma czy zamsz, to to zależy od kierowcy. Heidfeld ma kierownicę z tą wyprofilowaną gumą, natomiast Kubica ma taki prosty zamszowaty uchwyt. :) Guma byłaby fajniejsza gdyby miała czarny kolor. A nie chcę robić czegoś czego nie ma. ;) Edytowane 7 Wrzesień 2009 przez RA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Wiadomo, że kierownica to nie sedno sceny, ale sam sobie tak wysoko postawiłeś poprzeczkę pieszcząc tak dokładnie wszystkie detale :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 konkret detal :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 the powerfull performance i'd never seen on this show before:P congratulations:P:D......(pierce morgan AGT) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Ej RA co Ty robisz ? wątek keraja spadł na dół :) Tak na poważnie to kozak z Ciebie i tyle w temacie :] . Muszę się nauczyć mapowania bo mi się śni po nocach ze nie potrafię i zwykłym w końcu nie dam rady, jak potem patrze na twoje textury na modelu to jeszcze bardziej ściga mnie ta myśl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fletcher Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Wymiatasz na maxa ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Houston Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 zbok :) Świetny detal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Orion_ Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Wow, super! Dokumentacje Ci BMW udostępniło czy to na podstawie własnych pomysłów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 7 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Emmm, no... Ani jedno ani drugie, w sumie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 8 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Na zadane pytanie odpowiedz padła. ;) Poza tym właściwsza odpowiedz też jest w tym wątku. Jest zresztą logiczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dynia Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 no no ładnie, szalejesz z detalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 30 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2009 Trochę zdradzę zamysł finału, ale trudno. :) . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 30 Wrzesień 2009 Share Napisano 30 Wrzesień 2009 materiały majsterszczyk ( tak to się pisze? :D) i poza tym jest za co dziękować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 30 Wrzesień 2009 Share Napisano 30 Wrzesień 2009 Materiały po porstu wgniatają masakra, przytamki progresie złota murowana..Teraz wygląda ślicznie..Prześlicznie..pozdro ziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 ta taśma posklejany i się trzyma:) pięknie jest, czarny materiał wygląda fajnie czymkolwiek ma być, katalog z screenami twoich modeli strasznie się rozrasta;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Szczena opada, materiał włókna węglowego miażdży, taśma też wygląda świetnie, studio i oświetlenie to pierwsza klasa... brak słów po prostu, to zdecydowanie jeden z lepszych WIPów jakie widziałem, o ile nie najlepszy :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 No brak słów. Dla takich prac właśnie przewiduje 5* , bo praca doskonała, a niestety ostatnio 5* dostaje byle gniot. To nie sprawiedliwe :) A już w ogóle powinieneś dostać extra wyróżnienie za trzymanie w napięciu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Czekam na finał Zią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 najbardziej mi sie podoba sam przod, wyglada to troche jak galwanizowana stal(chyba tak to sie nazywalo ?) super, szkoda ze zlota galeria jest wylaczona z uzytku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 konfiguracja odbić faktycznie jest świetna. ale czy nie zbyt mało kontrastu?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Jesteś Stary Bogiem !!! :) Mój vote na srebrną dla Cię bo innej chyba nie ma. Osobiście dałbym CI platynową i złotą i jaką tam jeszcze mają. Tak BTW, wyjaśnij lajkonikowi tą taśmę. To do malowania czy coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Październik 2009 Autor Share Napisano 1 Październik 2009 polka dot - No to studio jest jakieś denne kontrastowo. :) Oświetlone hdri wygląda chyba lepiej. Chyba, że chodzi ci o kolorystykę powierzchni. Tu nie bardzo mogę zmieniać, bo to takie wszystko ciemne, czarne jest w oryginale. :) Tzn. oryginału nie widziałem, więc zmyślam, ale mam referencje z modeli z poprzednich lat i z innych teamów. Niestety wszystko bardzo malutkie. peter_f - Ta taśma chyba markuje różne drastyczniejsze przejścia technologiczne, rowki i inne otwory. Samochód na torze też ma takie taśmy (przeźroczyste) ponaklejane przede wszystkim na rowki, ale to widać przy dużych zbliżeniach i nie pod każdym kątem. Dzięki za te wszystkie nominacje itp., ale ja tego jeszcze nie skończyłem, więc bez przesady. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 oczywiście chodzi mi o kontrast samych renderów. ale dopiero teraz wczytał mi się pierwszy obrazek i na nim wygląda już świetnie. może to kwestia tła :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Dzięki za te wszystkie nominacje itp., ale ja tego jeszcze nie skończyłem...) To kończ!! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Październik 2009 Autor Share Napisano 1 Październik 2009 Phi! A skończę! ;) Tak na serio, to skoro skończyłem już ten model, to skończę całość na pewno. Oby do końca roku. :] Z tym, że to będą 3 obrazki w sumie, aj jaj. Czyli... Dokończyć tex modelu z tunelu aero. Zmodyfikować tex do modelu z "test rig'u" (takie miejsce gdzie testuje się wytrzymałość samochodu). Modele 3 pomieszczeń, z czego jedno powinno być proste = szybkie do zrobienia. Oświetlenie 3 scen, wyrenderowanie i bla bla bla. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 bardzo w pyte materialy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 3 Październik 2009 Share Napisano 3 Październik 2009 Ja chciałem tylko powiedzieć, że masakra. Respect... pozostają modlitwy o dorównanie poziomem w najbliższych dziesięcioleciach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 4 Październik 2009 Share Napisano 4 Październik 2009 Fajne kształty i materiał je pokazuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek2142 Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 Chciał bym coś napisać. Ale nie wiem co:) Tak na serio to mnie powaliło na ziemię gdy zobaczyłem ostatni render. Czekam na więcej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 jezu RA na daj już ten apdejt. takie się napięcie robi straszne że nikt się nie odzywa! ;( :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najt Napisano 8 Październik 2009 Share Napisano 8 Październik 2009 RA a co myślisz o takim garażu ? ogólnie fajnie model w komponowany w otoczenie i skadrowany odpowiednio :D http://fc09.deviantart.com/fs42/f/2009/088/2/5/Audi_F1_2009_Concept_by_ev_one.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 8 Październik 2009 Autor Share Napisano 8 Październik 2009 To by było zbyt "proste". ;) Oczywiście musiałem sobie utrudnić sprawę. Zresztą czas na jakąś bardziej skomplikowaną pracę. :) Update'ów nie ma, bo czasu nie ma, ale coś tam się staram robić z doskoku, więc może coś za jakiś czas pokażę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 8 Październik 2009 Share Napisano 8 Październik 2009 Uuuu czyli będzie więcej niż gruboo :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 9 Październik 2009 Share Napisano 9 Październik 2009 Już jest więcej niż grubo :) Domagam się potężnej roździałki na koniec, ale naprawdę potężnej! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 26 Listopad 2010 Share Napisano 26 Listopad 2010 jak bezczelny górnik roku pytam się. gdzie update? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Listopad 2010 Autor Share Napisano 26 Listopad 2010 Hm. Ewentualny update będzie już w galerii. Co jakiś czas się za to próbuję zabrać i coś nie idzie. Nawet jakieś tło częściowo powstało niedawno, ale to nie to, więc wróciłem do etapu myślenia. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 26 Listopad 2010 Share Napisano 26 Listopad 2010 no ale cieszę się;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 26 Listopad 2010 Share Napisano 26 Listopad 2010 no to czekamy dyrektorze CZEKAMY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 28 Listopad 2010 Share Napisano 28 Listopad 2010 a już miałem nadzieje że coś sie pojawiło :( czekamy czekamy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi