WWWoj Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 (edytowane) Jako ze gierka juz wyszła powrzucam tu pare konceptów, z których jestem bardziej zadowolony. Na początek takie, jak wam sie to? Lokacja 2 Georgia Copyright by Techland i wczesniejsza wersja kolorystyczna w której klimat moze mniej westernowy, ale zadowolony byłem z tych kolorów w sumie. Copyright by Techland Lokacja 4 Mexyk Copyright by Techland Szkice ze wstępnego rozrysowania lewelu, na cały level było ich oczywiscie bardzo duzo, ale nie bede smiecił i przynudzał. Pokazuje te, które pozniej skończyłem w kolorze. Copyright by Techland na razie tyle pozniej bede wiecej dorzucał, bo troche sie tego nazbierało w sumie :] UPDATE: dorzucam jeszcze troche śmieciskoro sie spodobały, rozszkicowany wstępnie cały jeden level Gorgia pokolei(oczywiscie niektóre rzeczy wyleciały z gry z różnych powodów): Copyright by Techland gra http://callofjuarez.uk.ubi.com/#/main/trailers Edytowane 7 Lipiec 2009 przez WWWoj
CzAk1 Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 Człowiek chętnie by cos pomarudził...ale nie bardzo jest na co...o_O ... Ten fortepian jakiś taki nienaturalny...;) Rozumiem, że posilkowaliście sie fotografiami...]:-> Jakieś fajne mieliście refki? Pozdro...
Gość dekiel Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 serio fajne - troszke podobne technika wykonania do conceptow z far cry 2
lordbiernac Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 Strasznie lubię Twój styl :) miejscami jest taki niemalże akwarelowy, a ja do akwarelki mam słabość :) Pierwszy i czwarty z tabletowych najlepsze, a ze szkicyków ostatni mi podchodzi najbardziej...
RaVirr Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 Akurat do Twoich prac podchodzę bezkrytycznie, chyba przez tą lekkość:)
Radix Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 Najbardziej zauroczyły mnie jednak prace ołówkowe. Jedynie rezydencja bardziej podoba mi się digowa, ale w pierwszej wersji. Btw. czy tylko mi się ciągle rzuca ta kobieta i jej piersi w lokacji 4 Mexyk?
jameli Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 a ja jestem za tym żebyś dalej zaśmiecał! :p Chcę zobaczyć więcej! Świetne prace... Super ten stary dom i drzewo z domkiem! bardzo mi się ta faktura na ziemi podoba! 5 ode mnie :)
masz)rum Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 Świetnie pomalowane, Meksyk moim faworytem, przez ten fajny efekt prześwietlenia czuc temperaturę. Willa z drzewem: ta wcześniejsza wersja twoja bardziej do mnie przemawia, i moim zdaniem wcale nie mniej westernowa
Kubasa Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 wypas!!! Mexico zdecydowanie numero uno i tak smakowita seniorita :P świetny klimat, w każdej z prac, zniszczone piano również bomba, rewelacja! pozdrawiam
panRebonka Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 Fajna stylizacja na stare zdjęcie (meksyk z babeczką). W poprzednich perspektywa się kładzie, ale w sumie to nie przeszkadza. Światło w meksyku piękne.
WWWoj Napisano 3 Lipiec 2009 Autor Napisano 3 Lipiec 2009 (edytowane) Dzieki Wam za miłe słowa :) Co do refek to oczywiscie patrzylismy jak wyglądają bąc wyglądały dane miejsca, ale to przedewszystkim do jakis przedmiotów mebli czy stylu zeby zachowac ogolny charakter lokacji roslinnosci itp. ale to jest raczej takie luzne podejscie we wstępnych szkicach, tak samo ze skopaną perspektywą to wynik tego, ze na szybko robione ogolne pomysły. Niestety pozniej kontynuowałem te błędy już w kolorze :p i krzywo powychodziło momentami. Wrzuciłem jeden level w pierwszym poscie rozrysowany jakby kogos interesowało. Ps:refki mielismy raczej z tego co w necie dostępne albo w książkach o stanach, ale pod koniec produkcji dostalismy tez oryginalne zdiecia z pentagonu nie dostępne powszechnie ponoc :) i mozna je oglądac jako ciekawostke w grze po znalezieniu secretów. Edytowane 3 Lipiec 2009 przez WWWoj
nicponim Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 ..to ja tylko napisze ze perspektywa w niektorych miejscach kuleje-np. boli strasznie jak obok siebie znajduje sie domek na drzewie w trojzbiegu i dom w dwuzbiegu...;] a pozatym fajna kreska, nie jest jakas pro,ale ma cos w sobie fajnego no;]
WWWoj Napisano 3 Lipiec 2009 Autor Napisano 3 Lipiec 2009 (edytowane) No tak, niestety kreska podyktowana tempem pracy, przy obrysowywaniu lokacji miałem robic 10 rysunków dziennie z czego cięzko było mi sie wywiązac, przy takim duzym jak dla mnie tempie wyłażą wszystkie braki, wiec i perspektywa często puszczona, a to akurat raczej istotna sprawa w lokacjach :/ Dla odmiany troche domków wrzucam, nie bede w pierwszym poscie wrzucał bo za duzo miejsca zajmuja.(cieńkopis+pisak ucząc sie od Grzegorza Przybysia tej techniki :]) Copyright by Techland Copyright by Techland Edytowane 7 Lipiec 2009 przez WWWoj
Tasior Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 OO...świetna technika :) momentami to wygląda jak malowane na tablecie... Muszę spróbować... A co to za pisak, że po jednym przejechaniu daje tak przezroczystą warstwę?? Oczywiście rysunki bardzo fajne...no momentami siada perspektywa, ale sam na własnej skórze wiem jak to jest...
Kedzior Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 Bardzo plastyczne rysunki. 10 rysunków na dzień to mimo wszystko dużo :) . Nie ma to jak presja czasu.
jameli Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 łaaał fajne te budynki... najlepsze te meksykańskie... aż mi głupio tak Ci słodzić tylko :p
CzAk1 Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 Budyneczki wyglądają świetnie i są bardzo klimatyczne. Perspektywa istotnie siada w lokacjach umieszczonych w pierwszym poście, ale biorąc pod uwagę fakt, że są to raczej poglądowe Koncepty robione na szybko to bronią się dosć dobrze ;) Mógłbyś napisać z jakich to ciekawych pisaczków korzystałeś przy rysowaniu obiektów powyżej...?
WWWoj Napisano 3 Lipiec 2009 Autor Napisano 3 Lipiec 2009 (edytowane) Dzieki!! Pisaki to "pro marker" można kupic w sklepach plastycznych, Ice i cool grey, przezroczystos czy raczej ciemnośc jest stopniowania od 1 najjasniejszy w zwyz. Polecam 2,3,4 i na zupełnie czarno mozna cienkopisem machac. w sumie 3 najwięcej rysowałem. W sumie dosc drogie są z tego co pamietam, ale nie pamiętam ile, bo firma stawiała :p jameli: słodzenia nigdy za wiele :p, nie przeszkadza, a nawet przeciwnie :] Dorzucam jeszcze koncepty klimatu miasteczka widmo, oczywiscie zbyt fantazyjne bajkowe wyleciały na zbity pysk :] Copyright by Techland Copyright by Techland Edytowane 7 Lipiec 2009 przez WWWoj
jameli Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 och jak ja lubię takie klimaty :D żeby Ci jeszcze trochę dosłodzić :D ten ze strachem na wróble czy co to tam jest ma super kolory... trochę inne niż reszta i świetne ;> a rysunek nad nim jest "zajawa max" jak mówi mój przyjaciel xD
CzAk1 Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 WWWoj dziękiz a cynk z pisaczkami ;) W poniedziałek ide sobie takie skołować. Szukałem czegoś takiego jakiś czas..a.le nie wiedziałem czego szukać ;) Słyszałem tylko o Copikach (chyba tak tos ie nazywało), które sa np. stosowane przy kolorowaniu japońskich mang...ale w PL nigdzie tego nie mogłem znaleźć... Aby coś wspomnieć o pracach...to bardziej podobały mi się te "pisaczkowe" XD
artursadlos Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 W końcu to ujrzało światło dzienne. Chwała premierom.
Coyote Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 (edytowane) co do pro markerów sam mam ale tak nie umiem jak ty :D cena przynajmniej we wro jak kupowałem to 11 zł za sztukę :) ja mam cool grey 1 i 5 ice grey 3 :) i cienkopisik :) Edytowane 3 Lipiec 2009 przez Coyote
mant-raz Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 no naprawde swietne koncepty, kawal wyobrazni masz brachu =) szczegolnie szkice (olowkowe?) mnie lechtaja.
Nezumi Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 Kosisz stary! Maznales tez jakies postaci moze? Jak dla mnie rewelacja - jak masz cos wiecej, chce ci sie i mozesz - wrzucaj bez wahania!
WWWoj Napisano 4 Lipiec 2009 Autor Napisano 4 Lipiec 2009 (edytowane) Dzięki!! Szkice z pierwszej strony ołówkowe :] Z postaci rysowalem głównie npców, a raczej ich stroje, bo twarze i główne postacie projektował kto inny. Te twarze co są w tych konceptach to tyle zeby cos było i nie zostały użyte. Copyright by Techland We wczesnym etapie powstawania gry projektowałem wodza, który nie miał szans wejscia do gry, predzej do jakiegos rpga fantasy :p, ale lubie go to wrzucam. Copyright by Techland Jako ze sie pisakowe podobały to wrzucam co mam jeszcze inny levelik: Obrona wioski nie pamietam, który to był: Copyright by Techland [/url] Copyright by Techland Edytowane 7 Lipiec 2009 przez WWWoj
miriam Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 WWWoj :) zaszalałeś teraz, mocne promo. //Pozdr. 5*
Łukasz Jaskólski Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 no masakra normalnie :D dlaczemu to jeszcze nie wisi na frontpejdżu?
Nezumi Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 Dzieki za postaci - przedostatni zolnierz - klasyk! Rispekt :D
GrzegorzPrzybys Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 Ile Ty tego natrzaskałeś - nawet nie byłem świadomy że aż tyle:) Ghost Town super - z nieśmiertelnym wściekłym psem:D Ale najbardziej lubie twoje postacie do COja
Tasior Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 Postacie oczywiście świetne...nie mniej jednak imo pisaczki gorsze od poprzednich...Widać że były robione o wiele szybciej...i są nie dopracowane...ale modelerzy wiedzą już co z tym zrobić :)
WWWoj Napisano 4 Lipiec 2009 Autor Napisano 4 Lipiec 2009 (edytowane) Dzieki!! ciesze sie bardzo ze podeszły postaci :) dorzucam jeszcze jeden storyboard levelu, mysle ze nieco lepszy niz poprzedni bo ciekawsze rzeczy były w nim, duzo tego, ale moze kogos zainteresuje. do levelu "medalion":(brak numerków, ale jakby co czyta sie od gory 3 z lwej 3 zprawej :]) Copyright by Techland Copyright by Techland Edytowane 7 Lipiec 2009 przez WWWoj 1
WWWoj Napisano 4 Lipiec 2009 Autor Napisano 4 Lipiec 2009 (edytowane) -hpx-: hehe bez przesady :D, ja sie musze jeszcze sporo nauczyc, no i nauczyłem sie naprawde sporo od ludzi, z którymi pracuje :) dorzucam jeszcze troche bardziej projektowe rzeczy niz storyboarbing do levelu kopania: nie wszystko weszł do gry, ale ta z rysunku w lewym gornym rogu została odwzorowana perfekcyjnie przez modelerów naprawde w grze wygląda fajnie :] Copyright by Techland Copyright by Techland Edytowane 7 Lipiec 2009 przez WWWoj
serio Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 No proszę cały Techland się tu stołuje. Światowy poziom.. Pewnie te wszystkie koncepty wiszą w całej firmie po ścianach? No i gratulacje za gre.. średnia ocen na prawde wysoka. GT i Gamespot 8/10. Druga po Wiedzminie superprodukcja. Koncepty masakra.. Szkoda, że nie wrzucali tak jak wyszedł właśnie Wiedzmin..
Gość User190 Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 Szakunec! Możesz napisać co nieco o tej technice z cienkopisem i mazakiem?? :) Może jakiś videotut? :D
Dav Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 Świetne! Grę przeszedłem już kilka dni temu, na prawdę niezła, ale nieco za krótka. Gratuluję :)
Levan Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 Ogolnie wypas, mocne obrazki. Najmniej podobaja mi sie concepty postaci. Moze przez to ze maja jakies dziwne pozy - wygladaja troche jakby sie "unosily". Nie czuc konkretnej bryly postaci. Ale reszta super. Gratulacje. Pozdro P.
Tasior Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 Heh...rzadko tutaj (w sensie na tym forum) widać tyle pozytywnych ocen :) Ostatnie koncepty na prawdę bardzo fajne...tak jak i już sama kopalnia w grze. Mam jeszcze jedno pytanko...Widziałem na niektórych rysunkach ślady po ołówku, a na niektórych nie...Stąd pytanie: Czy zawsze szkicujesz sobie coś ołówkiem, a następnie poprawiasz cienkopisem i pisakiem?? Może i dziwne pytanie ale jestem ciekaw :) PS: Widzę, że muszę sobie sprawić takie pisaki i poprawić te koncepty, nad którymi teraz pracuje...
CzAk1 Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 Coraz bardziej mnie te pisaczki podniecają XD Fajno to wygląa;] Pozdro...
Koniu Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 Piękne. Najbardziej podobają mi się koncepty cienkopisem kolorowane markerem - mistrzostwo. Świetnie wyglądają te budowle i sceny, jestem pod wrażeniem. Również te odrzucone koncepty niby za bardzo bajkowe są moim zdaniem bardzo klimatyczne i może wykorzystacie je jeszcze do jakiejś gry. Szkoda by się zmarnowały :) ehhh... :)
mrkrzysiek Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 jejku masakra to co tu pokazujesz wcześniej napisałem że fajne wygląda, myliłem się jest bosko :)
happy-angel Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 Możesz napisać co nieco o tej technice z cienkopisem i mazakiem?? :) Może jakiś videotut? :D http://www.thegnomonworkshop.com/store/product/333/How-to-Render-Matte-Surfaces-1 http://www.thegnomonworkshop.com/store/product/335/How-to-Render-Matte-Surfaces-2 http://www.thegnomonworkshop.com/store/product/337/How-to-Render-Matte-Surfaces-3
Rekomendowane odpowiedzi