Posted August 31, 200915 yr Nissan GTR zrobiony do nadchodzącej kolekcji HDModels Cars vol.4 Soft oczywiście 3ds max + vray, PS'a brak Niedługo dorzuce następne autko :) Nissan GTR R35 Renault Megane Coupe Opel Ampera Edited September 9, 200915 yr by javor
August 31, 200915 yr Klasa ! Genialne wykonanie od modelu po renderingi ! 5***** Oczywiscie ! Pozdrawiam !
August 31, 200915 yr dałem 4*. Jest to naprawdę bardzo dobra praca. Ja osobiście piątki rezerwuje na coś co zerwie mi czapkę. chciałbym zobaczyć jak się zachowuje w animacji. Ale na stillu wugląda wypaśnie.
August 31, 200915 yr niezle :). Czy vray w przypadku takiej scenki sprawdzilby sie w animacji ? :P dlugo sie liczylo ? pozdrowki
August 31, 200915 yr Zrywa buty Irek. Model, materiały, render! 5***** Bez dwóch zdań. I graty ogromne fronta!
August 31, 200915 yr niezle :). Czy vray w przypadku takiej scenki sprawdzilby sie w animacji ? :P dlugo sie liczylo ? pozdrowki a po co robi się 3d? żeby się animowało. Czy to vray, czy mental, czy coklwiek, ma sie dobrze animować i tyle.
August 31, 200915 yr Author dzięki za miłe komentarze i fronta :D te renderki w 1920 na Q9300 (chyba) to okolo 4 godzin, do animki można troche z ustawień zjechać i przy 1280x720 rendzi sie w okolicach 30minut
August 31, 200915 yr dzięki za miłe komentarze i fronta :D te renderki w 1920 na Q9300 (chyba) to okolo 4 godzin, do animki można troche z ustawień zjechać i przy 1280x720 rendzi sie w okolicach 30minut to rób turna i dawaj go tu ;)
August 31, 200915 yr Bardzo ladny model i swietny render. Gratuluje fronta :) Czy moglbys pokazac ustwawienia shadera na na klosz stopu ? :) (nie ten spoilerze) thx
August 31, 200915 yr a po co robi się 3d? żeby się animowało. Czy to vray, czy mental, czy coklwiek, ma sie dobrze animować i tyle. Az mam ochote rozwalic ten woz, centralny wjazd w sciane :P. BTW 3d nie zawsze robi sie po to, zeby sie animowalo ;).
August 31, 200915 yr Jak zobaczyłem to cudeńko za pierwszym razem na Evermotion to zaniemówiłem, tu oglądam to drugi raz... i też zaniemówiłem ;) Powiedziałbym, że model jak model, jak zwykle na najwyższym poziomie ale do tego nas już przyzwyczaiłeś, za to scena zrzuca berecik z głowy, świetnie wykonana a jednocześnie nie odwraca uwagi od modelu, coś pięknego, podobnie jak lakier i odbicia... pięć gwiazdek to mało w tym przypadku ;) Pozdrawiam.
August 31, 200915 yr rewelacja, model piękny scena fajna a materiały jak prawdziwe, juz drugi raz to pisze
September 1, 200915 yr super wyszlo:) mnie zastanawia jak to oswietliliscie bo rozumiem ze scenka w 3d, ale skad takie mocne odbicia jak z hdri:) Edited September 1, 200915 yr by JohnZi
September 1, 200915 yr Wgniotło mnie.. aż sam się sobie dziwię, bo przeważnie rendery samochodów spływają po mnie jak po kaczce... przejadło mi się. Aż tu nagle!! JEBUT! Spokojnie mógłby wystąpić w jakiejś reklamce ze stajni Digital Domain. Jest naprawdę BARDZO pro.. ogromne gratulacje
September 1, 200915 yr Tak jak każdy: ***** :) Super model, a tak swoją drogą to bardzo chętnie zobaczyłbym making ofa sceny:D
September 1, 200915 yr Author bartolomeo: moze kiedyś ale nie obiecuje Pawelkos: shader zwyczajny z fogiem czerwonym, na spojlerze jest ten sam - kwestia odbić JohnZi: no hdrka jest jako niebo i tylko ona świeci, a co do mocnych odbić to nie widze problemu można zwykłego jpga wrzucić i zwiększyć output M@Ti: jak juz pisałem same niebo to mapka hdr a reszta 3d kakaku: making of? chyba mi sie niechce :P
September 1, 200915 yr Wygląda jak zdjęcie z obróbką graficzną - założenie fotorealizmu 100% Coś świetnego!
September 1, 200915 yr Rozjechaliscie moje Volvo na placek razem z JOKEREM :P nie zapomne wam tego :PPPPP fajfstars
September 1, 200915 yr Chłopie, przeginasz pałe już :P Materiały pierwsza klasa, oświetlenie też... dajesz następne modele, dajesz ;) Pozdrawiam.
September 2, 200915 yr Jeszcze pod wpływem Transformersów 2 jak patrzę na ten pierwszy render to mi transformuje w kumpla Bumble Bee i wybiega ze sceny :D render aż żyje
September 2, 200915 yr chciałbym wyróżnić się od pospuły, dzieci neo, różowych beretów i tych podobnych stworzeń o ograniczonej zdolności intelektualnej i wypowiedzieć się bardziej konstruktywnie niż zazwyczaj te dwa wyrazy ale nie potrafię.... ja pierdole.... To jest genialne, efekt po renderze naprawdę wspaniały, model dopieszczony.
September 3, 200915 yr Model i render już wiadomo pierwsza klasa. Nie przekonują mnie tylko kałuże z przodu.
September 4, 200915 yr dalem sie wrobic... myslalem ze tlo to panorama z hdri'ki:) piekna robota! pozdrawiam
September 4, 200915 yr swietne otoczenie , autko ,render no co tu duzo pisac poprostu super ! pozdrawiam
September 5, 200915 yr pieknie...nic dodac nic ujac no moze jedynie ze pierwsze ujecie gtr nie nalezy do najciekawszych ujec tego samochodu;)
September 5, 200915 yr Model i render już wiadomo pierwsza klasa. Nie przekonują mnie tylko kałuże z przodu. mnie tez, dopiero teraz to zobaczylem, i chyba wiem o co chodzi.... tekstura betonu powinna byc ciemniejsza tam gdzie jest woda, a tutaj kolor sie nie zmienia... :/
September 7, 200915 yr Świetne studio, ono tu dużą rolę odegrało i stworzyło świetne realistyczne odbicia. Czyli scena w 3D, + zewnętrzny HDRek prześwitujacy przez mleczny/półprzezroczysty materiał na oknach hali? :) Co do auta , to jaka metoda modelingu? :)
September 7, 200915 yr (...) Co do auta , to jaka metoda modelingu? :) Tak na moje oko to Javor modelował NURBSami 8) Pozdrawiam.
September 9, 200915 yr Model jak model, ale jakie zajefajne studio! Zrywa trampki :D No dobra, model też może być :) Czegoś takiego chyba w życiu nie zrobię.