Skocz do zawartości

Pojazd 3d: Nissan GTR, Renault Megane coupe, Opel Ampera - UPDATE

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Nissan GTR zrobiony do nadchodzącej kolekcji HDModels Cars vol.4

Soft oczywiście 3ds max + vray, PS'a brak

Niedługo dorzuce następne autko :)

Nissan GTR R35

gtrfront0000.jpg

gtrback0000.jpg

wirefrontcopy.jpg

wirebacke.jpg

Renault Megane Coupe

meganefront.jpg

meganeback.jpg

meganefrontwire.jpg

meganebackwire.jpg

Opel Ampera

amperafrontcc.jpg

amperabackcc.jpg

amperafrontwirecc.jpg

amperabackwirecc.jpg

Edytowane przez javor
  • Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dałem 4*. Jest to naprawdę bardzo dobra praca. Ja osobiście piątki rezerwuje na coś co zerwie mi czapkę.

chciałbym zobaczyć jak się zachowuje w animacji. Ale na stillu wugląda wypaśnie.

Napisano
niezle :). Czy vray w przypadku takiej scenki sprawdzilby sie w animacji ? :P dlugo sie liczylo ? pozdrowki

a po co robi się 3d? żeby się animowało. Czy to vray, czy mental, czy coklwiek, ma sie dobrze animować i tyle.

Napisano

dzięki za miłe komentarze i fronta :D

te renderki w 1920 na Q9300 (chyba) to okolo 4 godzin, do animki można troche z ustawień zjechać i przy 1280x720 rendzi sie w okolicach 30minut

Napisano
dzięki za miłe komentarze i fronta :D

te renderki w 1920 na Q9300 (chyba) to okolo 4 godzin, do animki można troche z ustawień zjechać i przy 1280x720 rendzi sie w okolicach 30minut

to rób turna i dawaj go tu ;)

Napisano
a po co robi się 3d? żeby się animowało. Czy to vray, czy mental, czy coklwiek, ma sie dobrze animować i tyle.

Az mam ochote rozwalic ten woz, centralny wjazd w sciane :P. BTW 3d nie zawsze robi sie po to, zeby sie animowalo ;).

Napisano

Jak zobaczyłem to cudeńko za pierwszym razem na Evermotion to zaniemówiłem, tu oglądam to drugi raz... i też zaniemówiłem ;) Powiedziałbym, że model jak model, jak zwykle na najwyższym poziomie ale do tego nas już przyzwyczaiłeś, za to scena zrzuca berecik z głowy, świetnie wykonana a jednocześnie nie odwraca uwagi od modelu, coś pięknego, podobnie jak lakier i odbicia... pięć gwiazdek to mało w tym przypadku ;)

Pozdrawiam.

Napisano (edytowane)

super wyszlo:) mnie zastanawia jak to oswietliliscie bo rozumiem ze scenka w 3d, ale skad takie mocne odbicia jak z hdri:)

Edytowane przez JohnZi
Gość User190
Napisano

Rewelka! Otoczenie też modelowane, czy to fotki? :>

Napisano

Wgniotło mnie.. aż sam się sobie dziwię, bo przeważnie rendery samochodów spływają po mnie jak po kaczce... przejadło mi się. Aż tu nagle!! JEBUT! Spokojnie mógłby wystąpić w jakiejś reklamce ze stajni Digital Domain. Jest naprawdę BARDZO pro.. ogromne gratulacje

Napisano

Tak jak każdy: ***** :) Super model, a tak swoją drogą to bardzo chętnie zobaczyłbym making ofa sceny:D

Napisano

bartolomeo: moze kiedyś ale nie obiecuje

Pawelkos: shader zwyczajny z fogiem czerwonym, na spojlerze jest ten sam - kwestia odbić

JohnZi: no hdrka jest jako niebo i tylko ona świeci, a co do mocnych odbić to nie widze problemu można zwykłego jpga wrzucić i zwiększyć output

M@Ti: jak juz pisałem same niebo to mapka hdr a reszta 3d

kakaku: making of? chyba mi sie niechce :P

Napisano

Jeszcze pod wpływem Transformersów 2 jak patrzę na ten pierwszy render to mi transformuje w kumpla Bumble Bee i wybiega ze sceny :D render aż żyje

Napisano

chciałbym wyróżnić się od pospuły, dzieci neo, różowych beretów i tych podobnych stworzeń o ograniczonej zdolności intelektualnej i wypowiedzieć się bardziej konstruktywnie niż zazwyczaj te dwa wyrazy ale nie potrafię....

ja pierdole....

To jest genialne, efekt po renderze naprawdę wspaniały, model dopieszczony.

• Sad 1
Napisano
Model i render już wiadomo pierwsza klasa. Nie przekonują mnie tylko kałuże z przodu.

mnie tez, dopiero teraz to zobaczylem, i chyba wiem o co chodzi....

tekstura betonu powinna byc ciemniejsza tam gdzie jest woda, a tutaj kolor sie nie zmienia... :/

Napisano

Świetne studio, ono tu dużą rolę odegrało i stworzyło świetne realistyczne odbicia.

Czyli scena w 3D, + zewnętrzny HDRek prześwitujacy przez mleczny/półprzezroczysty materiał na oknach hali? :)

Co do auta , to jaka metoda modelingu? :)

Napisano

Poprostu wielkie WOW i szczena w dół. 5 jak nic. KOZACKIE

Napisano

Model jak model, ale jakie zajefajne studio! Zrywa trampki :D

No dobra, model też może być :) Czegoś takiego chyba w życiu nie zrobię.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności