Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 213
  • Wyświetleń 69,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Na jalbuszkach AA sie posypalo, a na jagodkach chyba uzyles proceduralnej mapkie cellural i widac wyrazne roznice miedzy poszczegolnymi "komorkami". To ogolnie takie czepianie sie, bo ogolnie bardzo ladnie to wyglada i normalny zjadacz chleba na pewno nie zwroci na to uwagi;) Czekam na wiecej

Napisano
  • Autor

Dzięki panowie.

Pawelkos - Trochę przesadziłem z wyostrzeniem. Ale przy animacji dojdzie MB i trochę wygładzi krawędzie. A co do borówek to mapa była malowana, bez procedurek się obeszło. Będzie więcej.

Napisano
  • Autor

Kolejne. Still z animacji, jak zwykle :)

raspberries.jpg

Napisano

świetne prace, rendery powalają :)

dało by rade zobaczyć sety shadera jagódek ?

salut.

Napisano

Hmm... a takie pytanie mógłbyś wrzucać też shader(chodzi głównie o proceduralki) obrazków? Byłbym baaaaaaaaaaaaaaaaardzo wdzięczny :) No kolejne bardzo fajnie wygląda

Napisano

Świetna seria, dziękuję za tutoriala ;) Masz w planach kiwi albo granat?

Napisano

Chodziło mi o drzewka shaderów i połączenia, trochę nieprecyzyjnei sie wyraziłem, aktualnie bawię się trochę w konstruowanie różnych rzeczy i pisanie shaderów, wiec przydałyby się takie "referki" Ale jak nie możesz to trudno ;) I dzięki za nakierowanie, dałem też za ten gest repa :)

Napisano

fajnie kawa wyszla. Mam do ciebie jeszcze takie pytanie: w czym jest lepszy ten noise od brecon od tego standardowego z maxa ? Kiedys mialem zainstalowany ten plug, ale pamietam ze nie wywarl na mnie jakiegos szczegolnego wraznie i odinstalowalem, ale to bylo daaawno temu. BTW tutorial ktory zrobiles to ze bardzo dobry widac znajduje potwierdzenie nie tylko w slowach: http://www.evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=93128

Gosciu dostal za to fronta na everach, szkoda tylko ze nie powiedzial na czym sie wzorowal.

Napisano

Obrazek z Evermotion jednak już zniknął - przynajmniej z posta został usunięty. A wszystkie owoce świetne. :-)

Napisano

najsłabsze z wszystkich jak tak sobie przejrzałem są chyba maliny, wyglądają trochę dziwnie, za mocne sss chyba tam jest, a jerzynki po prostu ślicznie

Napisano

2 prace w rekomendacjach Evermotion bazowne na Twoim tutorialu mówia same za siebie:D

Każdy obrazek na bardzo wysokim poziomie.

Napisano

podziwiam za ogrom wyobrazni cyfrowej jaka jestes wstanie przelac w te shaderki.

Pelen podziw. 5*

Napisano
  • Autor

Hej, Dzięki wielkie !

Adek: Owoce w ruchu wrzucę najwcześniej za kilka miesięcy przy okazji składania reela z rzeczy które obecnie robimy.

Napisano

...plastikowe owoce w ruchu... no może to przesada....:)))... przepraszam bardzzzzzzzo plastikowe...!!!

Napisano
...plastikowe owoce w ruchu... no może to przesada....:)))... przepraszam bardzzzzzzzo plastikowe...!!!

idąc za dziadowym tokiem myślenia- 'zrób lepsze i wtedy pogadamy.......:))))))))"

Napisano

to chyba jakas prowokacja, juz nie bede robil personalnych wycieczek, bo obserwujac te dziesiatki postow pod Twoim adresem widze ze to nie ma wiekszego sensu - i tak wiesz najlepiej :) Tomek odwalil kawal dobrej roboty, nie dosc ze pokazal moc uzycia map proceduralnych to jeszcze sie ta wiedza podzielil w jednym z tutoriali. WIekszosc stilli tutaj pokazanych trzyma conajmniej bardzo dobry poziom:)

Napisano

Niestety Dziadku widzę, że upomnienia w innych miejscach nie pomogły. Nie odpisuj przypadkiem na tego posta tutaj. Uszanuj, że to jest teczka MF i szkoda autorowi śmiecić wątek. Niestety, ale też to odbieram jako prowokacje. Kolejne takie upomnienia już niestety nie będą w formie postów.

Jeśli Ci się nie podoba - można to jakoś normalnie napisać nie w taki sposób. Tym bardziej, że autor nigdzie nie pisał, że jabłka miały być takie, a nie inne. W Twoich wątkach jeśli ktoś Ci zwrócił uwagę na coś odpowiadasz "tak miało być". Więc tutaj też takie miały być.

Koniec off'a

MF. Jesli chcesz i tą cześć dyskusji usunę.

Napisano

Świetna robota Tomek :)

Na forach widać wysyp owoców Dabarto podobnych :) Niestety gdzieniegdzie oryginał nie jest tak dobrze promowany :) Ahhhh, ta zawiść :)

PS.

To posty Dziadka ktokolwiek bierze na poważnie? WOW!

Napisano

Wszystko mi się tu podoba , nie można się napatrzeć na kawę i owoce . Widać niebywały kunszt i cierpliwość .I TO SIĘ LICZY!!

Po prześledzeniu tego wątku warto wrócić do testowania map proceduralnych na innym polach grafiki.

Dziwią mnie wypowiedzi typu , a że nie tak to widzę ,że nie przemawia do mnie ,że plastikowe czy inne .

Każdy na tym forum mniej lub bardziej siedzi w grafice i jak coś nie pasuje w kompozycji to może warto podnieść rękawicę i wysmażyć coś swojego.

***** ode mnie

Edytowane przez Pixel-Factory

Napisano
  • Autor

Dzięki za wszelkie komentarze! Po urlopie wracamy do pracy pełną parą.

Nicponim: Nie ma fronta, bo za słabe ;)...

Adek: Nie trzeba usuwać... Niech historia nieudanej prowokacji zostanie dla następnych pokoleń ;)

Napisano

swietna robota, mi sie chce smiac jak widze przepalony, sredni model roweru na froncie, a twoja prace dopominaja inni uzytkownicy by trafila na fronta i nic z tego, taki prawdziwy model polski sie klania :)

5* i pozdro

Napisano

No właśnie. Może niech ktoś wyjaśni dlaczego To nie wylądowało na froncie? Pół branży fapuje się tymi owocami a na max3d nic?

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie za front page i pozytywny odbiór!

Napisano

Super te owoce, a do tego już wiąże się z nimi cała internetowa historia :D Będziesz miał co wspominać, świetna robota i szacuneczek za informacje i tutoriale :)

Napisano
Super te owoce, a do tego już wiąże się z nimi cała internetowa historia :D Będziesz miał co wspominać, świetna robota i szacuneczek za informacje i tutoriale :)

Jaka historia?

Napisano
Jaka historia?

Po tutku Tomka cały internet zaczął robić owoce w "czyde". Pełno frontów, tematów itp itsre. :D

A w tym temacie jeszcze się nie wypowiedziałem, ale Tomek wie pod jakim wrażeniem jestem patrząc na jego prace :O

Świetne!

Napisano
  • Autor

Hey. Tym razem coś innego.

oil_car.jpg

3ds max 2013, V-Ray, AE.

Client: Dabarti (in-house project)

Modelling and shading - Kacper Citko

Lighting and Post - Tomasz Wyszolmirski

Napisano

O ile podoba mi się bardzo beczka to materiał podwozia(?)/kół mi zupełnie nie trafia

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.