andy_a Napisano 1 Kwiecień 2010 Share Napisano 1 Kwiecień 2010 Wypadałoby napisać, jakiś mądry i sensowy komentarze, pełen konstruktywnej krytyki… hmm… eeee… fronta mu! :P p.s choć przydługawo (zwłaszcza zielone vizki mnie osobiście nudzą) ale kawał świetnego rzemiosła :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 1 Kwiecień 2010 Share Napisano 1 Kwiecień 2010 (edytowane) O panowie, nie spodziewałem się tak pozytywnej reakcji :).... Dobra, dobra. Nie udawaj zbyt skromnego:) V-Ray? Nie Maxwell?:) Bo cos znajomy ten materiał na futro... http://resources.maxwellrender.com/search.php#page=1&mode=1&id=4658&search=fur&v1=0&v2=0&tipo= Ale zeby nie było za duzo wazeliny i zbyt cykierkowo - nie widzialem tak czystej lamy. Zawsze sa troche.... ubrudzone na ryju (no tak to sie u zwierzat nazywa, prosze nie cenzurowac:D), wokol kopyt i pod... brzuchem? Do tego kawalki blota lubia zwisac z tych brudnych czesci. I dluzsze rzesy, o wiele dluzsze. Wiem bo przynajmniej raz o roku chodze do zoo:) Fajno:) Edit: Toz to nie lama, a owca, najmocniej przepraszam, teraz sie skapnalem:) Dobra, moze w Zoo Oliwskim nie ma owiec, ale tez widzialem nie raz:) Tez sa ufajdane w blocie, jesli nie g..... :) Pozdro Edytowane 1 Kwiecień 2010 przez XaoC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 1 Kwiecień 2010 Share Napisano 1 Kwiecień 2010 :) MF gratuluje świetnego dorobku, napracowałeś się hoopie:) świetne futro owcy, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 2 Kwiecień 2010 Share Napisano 2 Kwiecień 2010 Jak dziergałeś włochacze owcy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 2 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2010 Włochy to hairfx + Vray... A długość to hmm... myślę, że 4 minuty to jeszcze jest w granicach przyzwoitości :)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Kwiecień 2010 Share Napisano 2 Kwiecień 2010 bez przesady wytrzymalem ponad minute, nuda jak ja ... ;) wierz mi powycinaj to i dawaj pojedyncze ujecia a nie pusciles cala bajke, ja rozumiem ze sie przy tym napracowales, ale chociaz zmontuj to lepiej hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 2 Kwiecień 2010 Share Napisano 2 Kwiecień 2010 KLICEK, z czasem sie rozkreca:D Faktycznie ta bajka na początku to zły pomysł bo pozniej sa fajniejsze rzeczy. Ale i tak ja jestem caly czas w szoku przez tą owce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 2 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2010 No coż :)... Jak pisałem jest to reel tymczasowy, ale i tak nie zamierzam go przycinać w najbliższym czasie. Wiekszość osób jakoś nie miała problemów z jego obejrzeniem. Poza tym nie szukam zleceń a ten zlepek ma dla mnie wartosc czysto historyczna i dlatego miedzy innym wylądował w tym wątku a nie oddzielnym :) Raz mówisz, że długość jest problem, raz montaż, zdecyduj się zią :P Bzzyyyt, wracam do pracy ;)... Szkoda czasu na gadanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 2 Kwiecień 2010 Share Napisano 2 Kwiecień 2010 pelen wypas :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2010 (edytowane) mały up: Edytowane 1 Grudzień 2011 przez MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 4 Kwiecień 2010 Share Napisano 4 Kwiecień 2010 Nie no, owca wymiata Jakaś scenka mus być;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 4 Kwiecień 2010 Share Napisano 4 Kwiecień 2010 wool 100% 3dsMeex! 5* Dawaj od zaraz łąkę albo architektoniczny exterior z trawą. I z owcą włącznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 17 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2010 (edytowane) Otoczenie, rendering, comp. Model auta dostarczony przez klienta. Szybki projekt, około tygodnia na wszystko. :) Jako, że uwielbiam proceduralne shadery, co daje mi dosyć dużo swobody, dorzucam drzewko shadera drogi: http://img132.imageshack.us/img132/4070/2010060212529131777025i.jpg Pozdrawiam. Edytowane 17 Czerwiec 2010 przez MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 no fajowe:) przypomina mi troche enviroment z seata, czyzby baza wyjsciowa? :) Zastanawia mnie drzewko tego shadera, cos Ty tam napchal ze takie rozbudowane:P W sumie droga wyglada calkiem normalnie - czytaj naturalnie, ale zby az tak zlozone? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 18 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2010 Niestety wszystko od zera. A co do drogi, to nie jest ona aż tak złożona :)... Myślę, że na tym drzewku po prostu tak strasznie wyglada. Przetarcia, slady opon, wariacje kolorow, to wszystko jest proceduralnie. Dzięki temu nic się nie powtarza na całym odcinku drogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 21 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2010 (edytowane) W przerwie od komercji zrobilem maly research jezeli chodzi o 3d landscape. World machine + vray. Edytowane 1 Grudzień 2011 przez MF 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 21 Sierpień 2010 Share Napisano 21 Sierpień 2010 Świetny efekt, chociaż moim zdaniem materiał skał można poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 MF wersja zimowa najlepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 Dokładnie... Wersja zimowa jest dużo lepsza :) A wersja pustynna kojarzy mi się z teledyskiem Libera i Sylwii Grzeszczak - Co z nami będzie... ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 kurcze stary, przejrzałem cały topic i jestem w szoku. Takie rzeczy i to przez jedną osobę. Zawsze myślałem, że takie sceny jak na tym showreelu to robi całe grono profesjonalistów ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 22 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2010 Zgadzam sie z tym ze skaly powinny wygladac lepiej, brakuje im detalu, ktorego po prostu nie chcialo mi sie dodawac... Ogolnie to efekt 4 h zabawy z World Machines, ktory zamierzam wykorzystac do wiekszych i bardziej zlozonych rzeczy. Program goraco polecam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 Coś niesamowitego. Szcególnie ten pierwszy render bardzo mnie urzekł. :) Powodzenia na przyszłość :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 fajnooo, daje rade. napewno zainteresuje sie tym. thx lap repa: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Houston Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 Pierwszy extra, coś a'la kadr z Władcy Pierścieni, super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 (edytowane) Szybki environment: Edytowane 1 Grudzień 2011 przez MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 rozmyj cienie, bo przez taką zamieć to światło się rozprasza, jeśli dobrze sądzę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Możesz napisać jak szybki? To są modele czy jakieś pluginy/procedurale? W ogóle niezłą masz produktywność jak cię obserwuję - jak mało kto na forum. Podziwiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach13 Napisano 1 Październik 2010 Share Napisano 1 Październik 2010 Widok jak z COD MW2 od razu mi się skojarzył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 3 Październik 2010 Share Napisano 3 Październik 2010 Przyjadę tam do ciebie i znaczne ci kawę podawać albo herbatę, to morze się w końcu czegoś nauczę:), super Kuba naprawdę super… śnieg i choinki są nie Samowie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 3 Październik 2010 Share Napisano 3 Październik 2010 sorry MF masz ujemną repę za wywoływanie zimy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 4 Październik 2010 Autor Share Napisano 4 Październik 2010 Przecież zima jest cool ;)... lucek: Onyx + max do drzewek, górki to world machine, czas 1.5 dnia. arch: jaki Kuba ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 7 Luty 2011 Autor Share Napisano 7 Luty 2011 Hej! Kolejny random stuff: MOV Zlepek różnych sekwencji z miesięcznej roboty w Atenach. Trochę testów, trochę z różnych reklam. Najprzyjemniejszą cześcią było animowanie transformacji, chociaż musiałem przymknąć oko na koncepcje ;). Stare bo z września. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 Dobry stuff:) Zaskakuje latający czosnek, hehe, ale wejście sceny z BMW zamyka usta:) Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 i właśnie ta transformacja jest najlepsza brawo, świetne... ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 Rzeczywiście fajowe - parasokla transformująca się w samolot i czosnek super :) Ale w scenie z BMW szwankuje troche tracking. Pozdro i gratki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 Tym razem przegiąłeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 8 Luty 2011 Autor Share Napisano 8 Luty 2011 Scenę z BMW najchętniej bym wywalił :D. Zrobiłem ją w niecałe 3 h, trochę szalone, bo nawet nie miałem okazji robić renderów testowych i poszło na szybko z trackingiem który dostałem. Ale efekt został osiągnięty, firma dostała zlecenie ;)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 16 Maj 2011 Autor Share Napisano 16 Maj 2011 (edytowane) Efekt krótkiej zabawy. Gwiazdy - AE, statek - camera projection, woda wiadomo, docelowo będzie krótkie ujęcie... Pozdrawiam. Edytowane 1 Grudzień 2011 przez MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 17 Maj 2011 Share Napisano 17 Maj 2011 Druga wersja ciekawsza i przyjemniejsza. Ogólnie piękny obrazek. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 17 Maj 2011 Share Napisano 17 Maj 2011 Zdecydowanie druga wersja lepiej się prezentuje. Ogólnie naprawdę pro prace tu wrzucasz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 26 Maj 2011 Share Napisano 26 Maj 2011 Dobry stuff tutaj wrzucasz, gratulowac zlecen i pozazdroscic skilla ;). Tempo w jakim jestes w stanie to robic robi wrazenie... przynajmniej na mniej... Podoba mi sie trasformacja parasolki w samolot. Czy moglbys sie podzielic patentem, sposob w jaki to wykonales ? Czy bylo to jakies morphy czy moze rozne obiekty z animownym visible. Czy robiles do tego jakis specjalny rig czy wszystko animowane jako transformacje obiektow ? A moze dalbys rade zrobic jakis making of tego :) Pzdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 10 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2011 (edytowane) Next one. Speedzik na konkurs, niestety nic nie wygrał :) Przejrzę jeszcze dysk, może znajdę jakiś random stuff to dorzucę :). Edytowane 1 Grudzień 2011 przez MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shido Napisano 10 Sierpień 2011 Share Napisano 10 Sierpień 2011 no no MF, jak na speedzik to rewelacja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 10 Sierpień 2011 Share Napisano 10 Sierpień 2011 Strasznie skaszaniłeś te dłonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 szczegolnie ze to sa rece 2 roznych ludzi:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 Całkiem ładny obrazek. Ale oprócz dłoni coś mi nie gra z perspektywą. Facet siedzi w łódce a wygląda to jakby był kilkaset metrów nad tym krajobrazem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pygmy Napisano 15 Sierpień 2011 Share Napisano 15 Sierpień 2011 Super praca, ale zgadzam się z przedmówcą, wg perspektywy brzeg wody powinien być gdzieś w połowie pomiędzy puntem 2 i 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 5 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2011 (edytowane) Cześć! Pokazywałem w tym wątku kilka testów z Onyxem. Natomiast ostatnio dorwałem GrowFX i jestem pozytywnie zaskoczony jego możliwościami. Więcej efektów zabawy wrzucę wkrótce. Na swoim blogu napisałem troszkę więcej o samym programie i procesie kreacji: http://dabarti.com/?p=551 Pozdrawiam. Edytowane 18 Lipiec 2012 przez MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 GrowFX to faktycznie "dużo dobre" :) brakuje jednak też dobrych materiałów edukacyjnych nieco. Może pokusisz sie o pokazanie jak ustawiłeś liście w tym drzewie? (ustawienia path i mesh). i jeszcze jedno pytanie, na tej korze dawałeś displacement? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 5 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2011 Hej Loki. Możesz pobrać scenę z drzewem: http://dabarti.com/?p=605 . Do liści dobrze jest wrzucić instance mesh i podpiąć kilka wcześniej wymodelowanych, ładnie wyglądających listków. Pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi