Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Wypadałoby napisać, jakiś mądry i sensowy komentarze, pełen konstruktywnej krytyki… hmm… eeee… fronta mu! :P

p.s choć przydługawo (zwłaszcza zielone vizki mnie osobiście nudzą) ale kawał świetnego rzemiosła :)

• Odpowiedzi 213
  • Wyświetleń 69,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
O panowie, nie spodziewałem się tak pozytywnej reakcji :)....

Dobra, dobra. Nie udawaj zbyt skromnego:)

V-Ray? Nie Maxwell?:) Bo cos znajomy ten materiał na futro... http://resources.maxwellrender.com/search.php#page=1&mode=1&id=4658&search=fur&v1=0&v2=0&tipo=

Ale zeby nie było za duzo wazeliny i zbyt cykierkowo - nie widzialem tak czystej lamy. Zawsze sa troche.... ubrudzone na ryju (no tak to sie u zwierzat nazywa, prosze nie cenzurowac:D), wokol kopyt i pod... brzuchem? Do tego kawalki blota lubia zwisac z tych brudnych czesci. I dluzsze rzesy, o wiele dluzsze. Wiem bo przynajmniej raz o roku chodze do zoo:)

Fajno:)

Edit: Toz to nie lama, a owca, najmocniej przepraszam, teraz sie skapnalem:) Dobra, moze w Zoo Oliwskim nie ma owiec, ale tez widzialem nie raz:) Tez sa ufajdane w blocie, jesli nie g..... :) Pozdro

Edytowane przez XaoC

Napisano

:) MF gratuluje świetnego dorobku, napracowałeś się hoopie:) świetne futro owcy, pozdrawiam

Napisano

Jak dziergałeś włochacze owcy?

Napisano
  • Autor

Włochy to hairfx + Vray...

A długość to hmm... myślę, że 4 minuty to jeszcze jest w granicach przyzwoitości :)...

Napisano

KLICEK, z czasem sie rozkreca:D

Faktycznie ta bajka na początku to zły pomysł bo pozniej sa fajniejsze rzeczy.

Ale i tak ja jestem caly czas w szoku przez tą owce.

Napisano
  • Autor

No coż :)... Jak pisałem jest to reel tymczasowy, ale i tak nie zamierzam go przycinać w najbliższym czasie. Wiekszość osób jakoś nie miała problemów z jego obejrzeniem. Poza tym nie szukam zleceń a ten zlepek ma dla mnie wartosc czysto historyczna i dlatego miedzy innym wylądował w tym wątku a nie oddzielnym :)

Raz mówisz, że długość jest problem, raz montaż, zdecyduj się zią :P

Bzzyyyt, wracam do pracy ;)... Szkoda czasu na gadanie.

Napisano
  • Autor

mały up:

sheep_2b.jpg

Edytowane przez MF

Napisano

Nie no, owca wymiata

Jakaś scenka mus być;]

Napisano

wool 100% 3dsMeex! 5*

Dawaj od zaraz łąkę albo architektoniczny exterior z trawą. I z owcą włącznie :)

Napisano

no fajowe:) przypomina mi troche enviroment z seata, czyzby baza wyjsciowa? :)

Zastanawia mnie drzewko tego shadera, cos Ty tam napchal ze takie rozbudowane:P W sumie droga wyglada calkiem normalnie - czytaj naturalnie, ale zby az tak zlozone? :P

Napisano
  • Autor

Niestety wszystko od zera.

A co do drogi, to nie jest ona aż tak złożona :)... Myślę, że na tym drzewku po prostu tak strasznie wyglada. Przetarcia, slady opon, wariacje kolorow, to wszystko jest proceduralnie. Dzięki temu nic się nie powtarza na całym odcinku drogi.

Napisano
  • Autor

W przerwie od komercji zrobilem maly research jezeli chodzi o 3d landscape. World machine + vray.

terrain_01.jpg

terrain_02.jpg

Edytowane przez MF

Napisano

Dokładnie... Wersja zimowa jest dużo lepsza :) A wersja pustynna kojarzy mi się z teledyskiem Libera i Sylwii Grzeszczak - Co z nami będzie... ^^

Napisano

kurcze stary, przejrzałem cały topic i jestem w szoku. Takie rzeczy i to przez jedną osobę. Zawsze myślałem, że takie sceny jak na tym showreelu to robi całe grono profesjonalistów ;o

Napisano
  • Autor

Zgadzam sie z tym ze skaly powinny wygladac lepiej, brakuje im detalu, ktorego po prostu nie chcialo mi sie dodawac... Ogolnie to efekt 4 h zabawy z World Machines, ktory zamierzam wykorzystac do wiekszych i bardziej zlozonych rzeczy. Program goraco polecam :)

Napisano

Coś niesamowitego. Szcególnie ten pierwszy render bardzo mnie urzekł. :) Powodzenia na przyszłość :D

Napisano

fajnooo, daje rade. napewno zainteresuje sie tym. thx

lap repa: ]

Napisano
  • Autor

Szybki environment:

environment.jpg

Edytowane przez MF

Napisano

rozmyj cienie, bo przez taką zamieć to światło się rozprasza, jeśli dobrze sądzę :)

Napisano

Możesz napisać jak szybki? To są modele czy jakieś pluginy/procedurale? W ogóle niezłą masz produktywność jak cię obserwuję - jak mało kto na forum. Podziwiam.

Napisano

Przyjadę tam do ciebie i znaczne ci kawę podawać albo herbatę, to morze się w końcu czegoś nauczę:), super Kuba naprawdę super… śnieg i choinki są nie Samowie..

Napisano

sorry MF masz ujemną repę za wywoływanie zimy :)

Napisano
  • Autor

Przecież zima jest cool ;)...

lucek: Onyx + max do drzewek, górki to world machine, czas 1.5 dnia.

arch: jaki Kuba ? ;)

Napisano
  • Autor

Hej!

Kolejny random stuff:

124828732_200.jpg

MOV

Zlepek różnych sekwencji z miesięcznej roboty w Atenach. Trochę testów, trochę z różnych reklam. Najprzyjemniejszą cześcią było animowanie transformacji, chociaż musiałem przymknąć oko na koncepcje ;). Stare bo z września.

Napisano

Dobry stuff:) Zaskakuje latający czosnek, hehe, ale wejście sceny z BMW zamyka usta:)

Pozdr!

Napisano

Rzeczywiście fajowe - parasokla transformująca się w samolot i czosnek super :) Ale w scenie z BMW szwankuje troche tracking.

Pozdro i gratki ;)

Napisano
  • Autor

Scenę z BMW najchętniej bym wywalił :D. Zrobiłem ją w niecałe 3 h, trochę szalone, bo nawet nie miałem okazji robić renderów testowych i poszło na szybko z trackingiem który dostałem. Ale efekt został osiągnięty, firma dostała zlecenie ;)...

Napisano
  • Autor

Efekt krótkiej zabawy.

nightsky.jpg

Gwiazdy - AE, statek - camera projection, woda wiadomo, docelowo będzie krótkie ujęcie...

Pozdrawiam.

Edytowane przez MF

Napisano

Druga wersja ciekawsza i przyjemniejsza. Ogólnie piękny obrazek.

pzdr.

Napisano

Zdecydowanie druga wersja lepiej się prezentuje.

Ogólnie naprawdę pro prace tu wrzucasz :)

Napisano

Dobry stuff tutaj wrzucasz, gratulowac zlecen i pozazdroscic skilla ;). Tempo w jakim jestes w stanie to robic robi wrazenie... przynajmniej na mniej...

Podoba mi sie trasformacja parasolki w samolot. Czy moglbys sie podzielic patentem, sposob w jaki to wykonales ? Czy bylo to jakies morphy czy moze rozne obiekty z animownym visible. Czy robiles do tego jakis specjalny rig czy wszystko animowane jako transformacje obiektow ? A moze dalbys rade zrobic jakis making of tego :)

Pzdrawiam

Napisano
  • Autor

Next one. Speedzik na konkurs, niestety nic nie wygrał :)

nvart.jpg

Przejrzę jeszcze dysk, może znajdę jakiś random stuff to dorzucę :).

Edytowane przez MF

Napisano

szczegolnie ze to sa rece 2 roznych ludzi:P

Napisano

Całkiem ładny obrazek. Ale oprócz dłoni coś mi nie gra z perspektywą. Facet siedzi w łódce a wygląda to jakby był kilkaset metrów nad tym krajobrazem...

Napisano

Super praca, ale zgadzam się z przedmówcą, wg perspektywy brzeg wody powinien być gdzieś w połowie pomiędzy puntem 2 i 4.

Napisano
  • Autor

Cześć!

Pokazywałem w tym wątku kilka testów z Onyxem. Natomiast ostatnio dorwałem GrowFX i jestem pozytywnie zaskoczony jego możliwościami. Więcej efektów zabawy wrzucę wkrótce.

003.jpg

001.jpg

Na swoim blogu napisałem troszkę więcej o samym programie i procesie kreacji: http://dabarti.com/?p=551

Pozdrawiam.

Edytowane przez MF

Napisano

GrowFX to faktycznie "dużo dobre" :) brakuje jednak też dobrych materiałów edukacyjnych nieco.

Może pokusisz sie o pokazanie jak ustawiłeś liście w tym drzewie? (ustawienia path i mesh).

i jeszcze jedno pytanie, na tej korze dawałeś displacement?

Napisano
  • Autor

Hej Loki.

Możesz pobrać scenę z drzewem: http://dabarti.com/?p=605 .

Do liści dobrze jest wrzucić instance mesh i podpiąć kilka wcześniej wymodelowanych, ładnie wyglądających listków.

Pozdrawiam.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.