Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Piter wiesz, ze jesteś mistrz i tyle !

fenomenalnie robota, nakręcasz forum za co wielkie dzieki :)

pozdrawiam,

junior

• Odpowiedzi 87
  • Wyświetleń 47k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

rozkladowka01.jpg

Mój Boże! Wielkie, Wielkie dzięki chłopaki za ciepłe słowa! I za rekomendację na frontpage'u. To naprawdę ogromny zaszczyt!!!

plasti: dzięki druhu! i za gwiazdory! A co gęby to po trosze moja zrobiona w 3D, a po części jakiegoś chłopa. Więc nie taki ze mnie brzydal jak się modeluję ;)

kliment woroszyłow: Wojciu, leżę przed Tobą krzyżem i odpalam kolejne świece na ołtarzyku! Bez tegoż pacyfistycznego militarysty nie byłoby Lanca! Wielkie dzieki Przyjacielu! I za genialną współpracę przy sam wiesz CZYM ;) A co do fronta, to wykraczyłeś ;)

goral_44: dzięki Waldku przeogromne! Do końca życia będę palił na Twoim ołtarzu (nawet groszkiem eko)

Xiz0r: wielkie dzięki Stary ;)

Eden-3d: dzięki wielkie :)

dac77: dzięki :) A co do smużenia to nie widzę tego, ale każdy mój telewizor pokazuje coś innego.

Hynol: dzięki wielkie Stary!

mrys: dzięki Marku! W sumie od Twojej wystawy się zaczęło

Freedom Fighter: dzięki Mistrzu!

cichysit: thanks mate

simonhc: dziękuję bardzo :)

Pionier: dzięki Piterku!

DaRoZ: dzięki Darku, ale daleko mi do jakiegokolwiek mistrza

trosiek: bardzo słuszna uwaga, z braku czasu nie mogłem tego poprawić. dziękuję Stary.

Touch: :D Fajny rym - jakby prosto z częstochowskiego kosmodromu jasnogórskiego.

KLICEK: dzięki Stary :)

Fargate: dzięki ogromne. Rep niepotrzebny, ważne, że się podoba :)

hcpiter: dzięki Piterku! Ucichłem, bo wraz z Klimczurkiem w znoju robiliśmy pewną robotę, którą mam nadzieję będziemy się mogli podzielić wkrótce :) Trzymaj się Przyjacielu :)

Loozack: dzięki Pit! Zgadnij komu zawdzięczam spięcie do roboty nad tym i dążność do trzymania poziomu :)

mpta: Dzięki Wielkie Maciek!

mirach: dzięki Daniel

arch515: dzięki Łukasz!!! Wykrakałeś

mk2: dzięki. następne w drodze...

J/L: dzięki Łukasz :) chyba będą musieli zrobić dodruk

ciastuch: dzięki wielkie Łukasz

RA: dzięki Mistrzu

jakubm: dziękuję

chudy: hehe

RaVirr: dzięki bardzo Pit

Tomala: dzięki

Loki: aż się Krzychu przeżegnałem :D

Morphe: dzięki Mistrzu :) Firewerki w drodze

OmeN2501: wąsów nigdy za wiele. Ustawienia zapodam wkrótce. Dziękuję!

Loopik: Takie słowa to zaszczyt! Bardzo dziękuję!

Morbid Karbid: dzięki Marcinie! Z Twoich ust to naprawdę ogromny komplement!

Rozpustelnik: masz absolutną rację

misiekhc: dzięki Majk!

pionix: dzięki Piterku,

miriam: dzięki bardzo

Nvidia: zapodam Ci coś na mail! Dzięki wielkie!

Raffez: dziękuję. Jestem z Opola i często muszę się tłumaczyć, że nie jem sznyceln i nie piję ze szklanks i że nie mam korzeni na zachodzie

JohnZi: całkiem możliwe Mistrzu! :) Choć jak piliśmy to pewnie max Redds'a :) Bo ja słaby jestem w te zawody

JunioR: dzięki Marcinie za te słowa

Traitor: ogromne dzięki Stary

comander_barnik: bardzo Ci dziękuję za docenienie

chveti: Wielkie dzięki

A żeby nie było łyso to zakończę zapodawanie ilustracji z pisma. Na górze skadrowana rozkładówka, bo jakoś zupełnie nie czuję proporcji A3. Uważam ją za mało udaną, bo robiona była w wielkim pośpiechu . Poniżej rzuty. Wieżyczek nie zapodaję bo były w WIPie.

Pozdrawiam

frontmag.jpg

rightmag.jpg

bottommag.jpg

leftmag.jpg

topmag.jpg

Edytowane przez peter_f

Napisano

No jaaa pieer...nicze, jeśli ta rozkładówka była robiona na szybko to ja się pakuje i idę na ryby, bo do grafiki to ja się nie nadaje :P Przegość jesteś :] O zbliżeniach na detale to się nawet nie wypowiadam... :P

Napisano

ja pier.... peter!

przegapilem watek ostatnio... a tu taka masakra :D

you made my day!

Napisano

Z gwiadkami szelejesz, 40 glosow i 5.0 srednia. A mawiaja, ze nigdy nie ma tak, zeby wszystkim dogodzic. Widac sie da :)

Napisano

Ja bym tego nie nazwal 3D......... to juz jubiler .

I juz wbilem 1* za te gnioty ;)

Edytowane przez MLoDY47

Napisano

Jak to znowu do "Golda" nie trafi to zrobię lalki voodoo moderatorów i przez rok czasu będe wbijał im szpilki w pupe.

Napisano

u gotta fight, for ur right!!! :D to party !!!! he nizly pojechaniec jestes :D

Napisano

Peter cos pieknego, praca powala !!!! Lancaster to najpieknieszja maszyna jaka tylko bywala w niebiosach.

Dziadek kumpla z UK na tym latal i akurat uczestniczyl w bombardowaniu "zabami" Zaglebia Ruhry ... historia, ze szok. Podobno sa 2 loty w roku, ze mozna sie tym przeleciec (Kanada i gdzies w Europie.

Odbieglem od tematu, jeszcze raz piekne pracki, oniemialem.

Pozdrawiam !!!!!!

Napisano

Dodaj mistrzu dodaj te firewerki, i bedzie "komplet" :D

Generalnie nie rozumiem , dlaczego z momentem pojawienia sie pracy na froncie, nie wyladowalo to w zlotej galerii, no chyba ze zamieszczenie jej w zlotej jest skaplikowanym procesem.. cos jak beatyfikacja? ;) ... joke.

Napisano

nie źle temat się rozwiną i ile głosów przybyło gdy tu zaglądałem ostatnim razem:)

mistrzowska praca, piękne rendery, jak odzyskam monitor wersja nocna trafi na tapetę

Napisano
  • Autor

thelast01.jpg

Powyżej świeżo ukończony obraz na specjalne zamówienie dla członków Stowarzyszenia 49 Ciężkiego Dywizjonu Bombowego RAF (Australijskiego). Ukazuje on ostatni lot maszyny EA-D (ED702), która została zestrzelona w pobliżu Offenbach (Niemcy) w nocy z 23 na 24 sierpnia 1943 roku. To jej ostatni zachód słońca...

Na ilustracji - samoloty dywizjonu 49 kierują się na miejsce zbiórki, w którym zacznie się montować strumień bombowców lecących nad Niemcy.

Strasznie Wam wszystkim dziękuję za ciepłe słowa. Dziękuję za rekomendację i wsparcie:)

kliment woroszyłow: Wojciu, Wielkie dzięki za Twoje wsparcie! Następny imaż będzie dla Cię!

pionix: dzięki Piterku:)

Loozack: dzięki Pitku! Do grafy to Ty się nadajesz jak najbardziej! I dziękuję za wsparcie golda :)

tjviking: dziękuję Tomek!

leander: dzięki, nawet nie wiedziałem, że jest jakaś średnia :)

MLoDY47: hehe, dzięki Mistrzu

dekiel: dzięki Stary!

SEB: o żesz kurczesz! Był dambusterem?? Moja następna seria będzie dotyczyła właśnie tego!

Morphe: dziękuję strasznie Stary. Fajerwerki będą następne! Specjalny obraz dla Przyjaciela!

Jonasz_Real: Dzięki Tomku:) I gratki ukończonego projektu z PI!!!

mrkrzysiek: dzięki Krzychu :)

mafida: dzięki Tomek :)

Ania: dziękuję Aniu,

wharp: dzięki bardzo:)

Adek: dziękuję bardzo Adrian:) Bardzo, bardzo.

Edytowane przez peter_f

Napisano

wyszlo przepieknie! model i tekstury pierwsza klasa, w polaczeniu z bardzo dobrze dobranym oswietleniem daje mega pozytywne doznania estetyczne;) pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dzięki Piter za bardzo miłe słowa. To wielka radość słyszeć to od Ciebie :)

P.S. Twoja stronka i to co na niej - zrywa buty! Niesamowita robota!

Poniżej kadry z full resolution obrazu "The Last Sunset" - 9270x4549px: Nie sądziłem, że najwięcej roboty przysporzy zrobienie ziemi tak, żeby jakością dorównywała modelowi. Ale jakoś to wyszło. Na ekranie widać niedoróbki ale na druk wystarczy :)

thelast02.jpg

thelast04.jpg

thelast03.jpg

Edytowane przez peter_f

Napisano

Mam się do czego doczepić, hurra, w końcu! :D Chociaż nie tyle doczepić co przyłapać Cie na "oszustwie", bo z tego co widzę to lekko ponad połowa samolotów jest skopiowana dopiero w PSie a nie w scenie, prawda? Musiałem coś wreszcie znaleźć, bo ile można trzymać tą szczękę na podłodze ;) Chociaż i tak, skubana... nie chce wrócić na miejsce, no co za menda jedna, aaaaaaa! Piter! Przestań już produkować takie arcydzieła, ja chcę odzyskać moją szczękę!

Napisano
  • Autor

Touch: dzięki bardzo :)

Mam się do czego doczepić, hurra, w końcu! :D Chociaż nie tyle doczepić co przyłapać Cie na "oszustwie", bo z tego co widzę to lekko ponad połowa samolotów jest skopiowana dopiero w PSie a nie w scenie, prawda? Musiałem coś wreszcie znaleźć, bo ile można trzymać tą szczękę na podłodze ;) Chociaż i tak, skubana... nie chce wrócić na miejsce, no co za menda jedna, aaaaaaa! Piter! Przestań już produkować takie arcydzieła, ja chcę odzyskać moją szczękę!

Kurka Pit :) Masz rację! Teraz zauważyłem, że nie podmieniłem modeli użytych do szkicu! Przygotowałem sobie 6 różnych modeli z różnymi literami kodowymi i różnymi numerami na kadłubie i w 6 ustawieniach, ale akurat w centralnej części obrazu zalazły się 3 te same (EA-V)- do tego na zbliżeniach widać właśnie dwa z nich :)!

Rano - godzina samobiczowania :D Dzięki Przyjacielu :)

Edytowane przez peter_f

Napisano

Teraz do konca zycia mozesz sprzedawac rozne obrazki z tym jednym samolotem i wygrzewac sie na karaibach ;]

NIesmialo przypominam sie tez z materialami...

Napisano

Zgadzam się z OmeNem, Peter, stworzyłeś w swoim laboratorium kurę znoszącą złote jajka, gratuluję i czekam z niecierpliwością na to co jeszcze się wykluje ;)

Napisano
  • Autor

bbandi: i tylko czekają żeby ustrzelić messerschmiciaka ;)

OmeN2501: hhehe, akurat nie to było moją intencją. Po prostu od paru lat marzyłem, żeby przekuć moje stare malutkie szkice w coś bardziej realistycznego. Teraz to niesamowita frajda móc pokazać to wszystko co sobie wymyślałem i widziałem oczyma wyobraźni :)

Co do shaderu to czy to wystarczy? :) :

http://img192.imageshack.us/img192/5470/material.gif

Loozack: Przede mną jeszcze sporo obrazków Piterku - sporo było interesujących nalotów. W międzyczasie będę kończył Stirlinga :) A Lanc chyba dostał rolę w filmie wojennym :) Ale na razie o tym - sza ;)

Eden-3d - ogromne dzięki Stary, to niesamowicie budujące słowa.

Napisano

NARESZCIE. Myślałem, że to już nigdy nie nastąpi.

Piotr Gratulacje, za model, textury i fantastyczne obrazy z jego udziałem.

Pozdrawiam i czekam na następne ARCYDZIEŁA.

Waldek

Napisano

Gratuluję. W pełni zasłużone złoto. Trzymam kciuki za "międzynarodową" karierę pracy.

Napisano

Come Fly With Me ! Super fotka... aż brak mi słów...........!

Napisano

Gratuluję :-) . Prace są niesamowite technicznie ( pominę że nawet Zrobiłeś nity na skrzydłach i całym kadłubie ) , a że ja jestem fanem lotnictwa 2 wojny światowej ....to Pokłon dla Ciebie :-)

Edytowane przez jjxenon

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności