JunioR Napisano 29 Kwiecień 2010 Napisano 29 Kwiecień 2010 Piter wiesz, ze jesteś mistrz i tyle ! fenomenalnie robota, nakręcasz forum za co wielkie dzieki :) pozdrawiam, junior Cytuj
comander_barnik Napisano 29 Kwiecień 2010 Napisano 29 Kwiecień 2010 Obłąkany warsztat, zero wad, genialne mapki i ogólnie końcowe efekty. Zdecydowanie najlepszy jest ten we mgle - miazga Cytuj
chveti Napisano 29 Kwiecień 2010 Napisano 29 Kwiecień 2010 Rewelacyjnie. Ciężko mi cokolwiek innego powiedzieć. Cytuj
peter_f Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Napisano 29 Kwiecień 2010 (edytowane) Mój Boże! Wielkie, Wielkie dzięki chłopaki za ciepłe słowa! I za rekomendację na frontpage'u. To naprawdę ogromny zaszczyt!!! plasti: dzięki druhu! i za gwiazdory! A co gęby to po trosze moja zrobiona w 3D, a po części jakiegoś chłopa. Więc nie taki ze mnie brzydal jak się modeluję ;) kliment woroszyłow: Wojciu, leżę przed Tobą krzyżem i odpalam kolejne świece na ołtarzyku! Bez tegoż pacyfistycznego militarysty nie byłoby Lanca! Wielkie dzieki Przyjacielu! I za genialną współpracę przy sam wiesz CZYM ;) A co do fronta, to wykraczyłeś ;) goral_44: dzięki Waldku przeogromne! Do końca życia będę palił na Twoim ołtarzu (nawet groszkiem eko) Xiz0r: wielkie dzięki Stary ;) Eden-3d: dzięki wielkie :) dac77: dzięki :) A co do smużenia to nie widzę tego, ale każdy mój telewizor pokazuje coś innego. Hynol: dzięki wielkie Stary! mrys: dzięki Marku! W sumie od Twojej wystawy się zaczęło Freedom Fighter: dzięki Mistrzu! cichysit: thanks mate simonhc: dziękuję bardzo :) Pionier: dzięki Piterku! DaRoZ: dzięki Darku, ale daleko mi do jakiegokolwiek mistrza trosiek: bardzo słuszna uwaga, z braku czasu nie mogłem tego poprawić. dziękuję Stary. Touch: :D Fajny rym - jakby prosto z częstochowskiego kosmodromu jasnogórskiego. KLICEK: dzięki Stary :) Fargate: dzięki ogromne. Rep niepotrzebny, ważne, że się podoba :) hcpiter: dzięki Piterku! Ucichłem, bo wraz z Klimczurkiem w znoju robiliśmy pewną robotę, którą mam nadzieję będziemy się mogli podzielić wkrótce :) Trzymaj się Przyjacielu :) Loozack: dzięki Pit! Zgadnij komu zawdzięczam spięcie do roboty nad tym i dążność do trzymania poziomu :) mpta: Dzięki Wielkie Maciek! mirach: dzięki Daniel arch515: dzięki Łukasz!!! Wykrakałeś mk2: dzięki. następne w drodze... J/L: dzięki Łukasz :) chyba będą musieli zrobić dodruk ciastuch: dzięki wielkie Łukasz RA: dzięki Mistrzu jakubm: dziękuję chudy: hehe RaVirr: dzięki bardzo Pit Tomala: dzięki Loki: aż się Krzychu przeżegnałem :D Morphe: dzięki Mistrzu :) Firewerki w drodze OmeN2501: wąsów nigdy za wiele. Ustawienia zapodam wkrótce. Dziękuję! Loopik: Takie słowa to zaszczyt! Bardzo dziękuję! Morbid Karbid: dzięki Marcinie! Z Twoich ust to naprawdę ogromny komplement! Rozpustelnik: masz absolutną rację misiekhc: dzięki Majk! pionix: dzięki Piterku, miriam: dzięki bardzo Nvidia: zapodam Ci coś na mail! Dzięki wielkie! Raffez: dziękuję. Jestem z Opola i często muszę się tłumaczyć, że nie jem sznyceln i nie piję ze szklanks i że nie mam korzeni na zachodzie JohnZi: całkiem możliwe Mistrzu! :) Choć jak piliśmy to pewnie max Redds'a :) Bo ja słaby jestem w te zawody JunioR: dzięki Marcinie za te słowa Traitor: ogromne dzięki Stary comander_barnik: bardzo Ci dziękuję za docenienie chveti: Wielkie dzięki A żeby nie było łyso to zakończę zapodawanie ilustracji z pisma. Na górze skadrowana rozkładówka, bo jakoś zupełnie nie czuję proporcji A3. Uważam ją za mało udaną, bo robiona była w wielkim pośpiechu . Poniżej rzuty. Wieżyczek nie zapodaję bo były w WIPie. Pozdrawiam Edytowane 15 Czerwiec 2010 przez peter_f 1 Cytuj
kliment woroszyłow Napisano 29 Kwiecień 2010 Napisano 29 Kwiecień 2010 A rozkładówka na monitorze lepiej wygląda niz w gazecie ;) Cytuj
Loozack Napisano 30 Kwiecień 2010 Napisano 30 Kwiecień 2010 No jaaa pieer...nicze, jeśli ta rozkładówka była robiona na szybko to ja się pakuje i idę na ryby, bo do grafiki to ja się nie nadaje :P Przegość jesteś :] O zbliżeniach na detale to się nawet nie wypowiadam... :P Cytuj
Gość Gosc Napisano 30 Kwiecień 2010 Napisano 30 Kwiecień 2010 ja pier.... peter! przegapilem watek ostatnio... a tu taka masakra :D you made my day! Cytuj
leander Napisano 30 Kwiecień 2010 Napisano 30 Kwiecień 2010 Z gwiadkami szelejesz, 40 glosow i 5.0 srednia. A mawiaja, ze nigdy nie ma tak, zeby wszystkim dogodzic. Widac sie da :) Cytuj
MLoDY47 Napisano 30 Kwiecień 2010 Napisano 30 Kwiecień 2010 (edytowane) Ja bym tego nie nazwal 3D......... to juz jubiler . I juz wbilem 1* za te gnioty ;) Edytowane 30 Kwiecień 2010 przez MLoDY47 Cytuj
Loozack Napisano 30 Kwiecień 2010 Napisano 30 Kwiecień 2010 Jak to znowu do "Golda" nie trafi to zrobię lalki voodoo moderatorów i przez rok czasu będe wbijał im szpilki w pupe. Cytuj
Gość dekiel Napisano 30 Kwiecień 2010 Napisano 30 Kwiecień 2010 u gotta fight, for ur right!!! :D to party !!!! he nizly pojechaniec jestes :D Cytuj
SEB Napisano 30 Kwiecień 2010 Napisano 30 Kwiecień 2010 Peter cos pieknego, praca powala !!!! Lancaster to najpieknieszja maszyna jaka tylko bywala w niebiosach. Dziadek kumpla z UK na tym latal i akurat uczestniczyl w bombardowaniu "zabami" Zaglebia Ruhry ... historia, ze szok. Podobno sa 2 loty w roku, ze mozna sie tym przeleciec (Kanada i gdzies w Europie. Odbieglem od tematu, jeszcze raz piekne pracki, oniemialem. Pozdrawiam !!!!!! Cytuj
Morphe Napisano 1 Maj 2010 Napisano 1 Maj 2010 Dodaj mistrzu dodaj te firewerki, i bedzie "komplet" :D Generalnie nie rozumiem , dlaczego z momentem pojawienia sie pracy na froncie, nie wyladowalo to w zlotej galerii, no chyba ze zamieszczenie jej w zlotej jest skaplikowanym procesem.. cos jak beatyfikacja? ;) ... joke. Cytuj
Jonasz_Real Napisano 1 Maj 2010 Napisano 1 Maj 2010 Yeeah bunny! Ehhh, nie wiem co powiedziec przyjacielu :) Miazga i kropka. Cytuj
mrkrzysiek Napisano 1 Maj 2010 Napisano 1 Maj 2010 nie źle temat się rozwiną i ile głosów przybyło gdy tu zaglądałem ostatnim razem:) mistrzowska praca, piękne rendery, jak odzyskam monitor wersja nocna trafi na tapetę Cytuj
tadzio Napisano 1 Maj 2010 Napisano 1 Maj 2010 master of the craft. pieknie. gratuluje i pozdrawiam. Cytuj
mafida Napisano 1 Maj 2010 Napisano 1 Maj 2010 Chyba najlepszy 3d samolot jaki widziałem:) 5****** Pozdr:) Cytuj
adek Napisano 4 Maj 2010 Napisano 4 Maj 2010 Praca bez wątpienia zasługuje na Złotą Galerię i znajdzie się tam. Mało, która praca dostała kilkadziesiąt ocen (tutaj w tej chwili 54) ze średnią 5.0! Gratulacje Piotrze! Cytuj
peter_f Napisano 5 Maj 2010 Autor Napisano 5 Maj 2010 (edytowane) Powyżej świeżo ukończony obraz na specjalne zamówienie dla członków Stowarzyszenia 49 Ciężkiego Dywizjonu Bombowego RAF (Australijskiego). Ukazuje on ostatni lot maszyny EA-D (ED702), która została zestrzelona w pobliżu Offenbach (Niemcy) w nocy z 23 na 24 sierpnia 1943 roku. To jej ostatni zachód słońca... Na ilustracji - samoloty dywizjonu 49 kierują się na miejsce zbiórki, w którym zacznie się montować strumień bombowców lecących nad Niemcy. Strasznie Wam wszystkim dziękuję za ciepłe słowa. Dziękuję za rekomendację i wsparcie:) kliment woroszyłow: Wojciu, Wielkie dzięki za Twoje wsparcie! Następny imaż będzie dla Cię! pionix: dzięki Piterku:) Loozack: dzięki Pitku! Do grafy to Ty się nadajesz jak najbardziej! I dziękuję za wsparcie golda :) tjviking: dziękuję Tomek! leander: dzięki, nawet nie wiedziałem, że jest jakaś średnia :) MLoDY47: hehe, dzięki Mistrzu dekiel: dzięki Stary! SEB: o żesz kurczesz! Był dambusterem?? Moja następna seria będzie dotyczyła właśnie tego! Morphe: dziękuję strasznie Stary. Fajerwerki będą następne! Specjalny obraz dla Przyjaciela! Jonasz_Real: Dzięki Tomku:) I gratki ukończonego projektu z PI!!! mrkrzysiek: dzięki Krzychu :) mafida: dzięki Tomek :) Ania: dziękuję Aniu, wharp: dzięki bardzo:) Adek: dziękuję bardzo Adrian:) Bardzo, bardzo. Edytowane 6 Maj 2010 przez peter_f Cytuj
vision3d Napisano 5 Maj 2010 Napisano 5 Maj 2010 wyszlo przepieknie! model i tekstury pierwsza klasa, w polaczeniu z bardzo dobrze dobranym oswietleniem daje mega pozytywne doznania estetyczne;) pozdrawiam Cytuj
peter_f Napisano 5 Maj 2010 Autor Napisano 5 Maj 2010 (edytowane) Dzięki Piter za bardzo miłe słowa. To wielka radość słyszeć to od Ciebie :) P.S. Twoja stronka i to co na niej - zrywa buty! Niesamowita robota! Poniżej kadry z full resolution obrazu "The Last Sunset" - 9270x4549px: Nie sądziłem, że najwięcej roboty przysporzy zrobienie ziemi tak, żeby jakością dorównywała modelowi. Ale jakoś to wyszło. Na ekranie widać niedoróbki ale na druk wystarczy :) Edytowane 5 Maj 2010 przez peter_f 1 Cytuj
Touch Napisano 5 Maj 2010 Napisano 5 Maj 2010 (edytowane) Nuda, znowu [] ;p Ech Pozdr Edytowane 6 Maj 2010 przez Adek Cytuj
Loozack Napisano 5 Maj 2010 Napisano 5 Maj 2010 Mam się do czego doczepić, hurra, w końcu! :D Chociaż nie tyle doczepić co przyłapać Cie na "oszustwie", bo z tego co widzę to lekko ponad połowa samolotów jest skopiowana dopiero w PSie a nie w scenie, prawda? Musiałem coś wreszcie znaleźć, bo ile można trzymać tą szczękę na podłodze ;) Chociaż i tak, skubana... nie chce wrócić na miejsce, no co za menda jedna, aaaaaaa! Piter! Przestań już produkować takie arcydzieła, ja chcę odzyskać moją szczękę! Cytuj
peter_f Napisano 6 Maj 2010 Autor Napisano 6 Maj 2010 (edytowane) Touch: dzięki bardzo :) Mam się do czego doczepić, hurra, w końcu! :D Chociaż nie tyle doczepić co przyłapać Cie na "oszustwie", bo z tego co widzę to lekko ponad połowa samolotów jest skopiowana dopiero w PSie a nie w scenie, prawda? Musiałem coś wreszcie znaleźć, bo ile można trzymać tą szczękę na podłodze ;) Chociaż i tak, skubana... nie chce wrócić na miejsce, no co za menda jedna, aaaaaaa! Piter! Przestań już produkować takie arcydzieła, ja chcę odzyskać moją szczękę! Kurka Pit :) Masz rację! Teraz zauważyłem, że nie podmieniłem modeli użytych do szkicu! Przygotowałem sobie 6 różnych modeli z różnymi literami kodowymi i różnymi numerami na kadłubie i w 6 ustawieniach, ale akurat w centralnej części obrazu zalazły się 3 te same (EA-V)- do tego na zbliżeniach widać właśnie dwa z nich :)! Rano - godzina samobiczowania :D Dzięki Przyjacielu :) Edytowane 6 Maj 2010 przez peter_f Cytuj
OmeN2501 Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 Teraz do konca zycia mozesz sprzedawac rozne obrazki z tym jednym samolotem i wygrzewac sie na karaibach ;] NIesmialo przypominam sie tez z materialami... Cytuj
Loozack Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 Zgadzam się z OmeNem, Peter, stworzyłeś w swoim laboratorium kurę znoszącą złote jajka, gratuluję i czekam z niecierpliwością na to co jeszcze się wykluje ;) Cytuj
Eden-3d Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 nigdy takiej pasji nie widzialem,miazdzaca robota :) Cytuj
peter_f Napisano 7 Maj 2010 Autor Napisano 7 Maj 2010 bbandi: i tylko czekają żeby ustrzelić messerschmiciaka ;) OmeN2501: hhehe, akurat nie to było moją intencją. Po prostu od paru lat marzyłem, żeby przekuć moje stare malutkie szkice w coś bardziej realistycznego. Teraz to niesamowita frajda móc pokazać to wszystko co sobie wymyślałem i widziałem oczyma wyobraźni :) Co do shaderu to czy to wystarczy? :) : http://img192.imageshack.us/img192/5470/material.gif Loozack: Przede mną jeszcze sporo obrazków Piterku - sporo było interesujących nalotów. W międzyczasie będę kończył Stirlinga :) A Lanc chyba dostał rolę w filmie wojennym :) Ale na razie o tym - sza ;) Eden-3d - ogromne dzięki Stary, to niesamowicie budujące słowa. 1 Cytuj
goral_44 Napisano 14 Czerwiec 2010 Napisano 14 Czerwiec 2010 NARESZCIE. Myślałem, że to już nigdy nie nastąpi. Piotr Gratulacje, za model, textury i fantastyczne obrazy z jego udziałem. Pozdrawiam i czekam na następne ARCYDZIEŁA. Waldek Cytuj
Hynol Napisano 14 Czerwiec 2010 Napisano 14 Czerwiec 2010 Gratuluję. W pełni zasłużone złoto. Trzymam kciuki za "międzynarodową" karierę pracy. Cytuj
simonhc Napisano 16 Czerwiec 2010 Napisano 16 Czerwiec 2010 Slow brak.... gratuluje bo tylko tyle mogę wykrztusić z siebie. Bardzo inspirująca praca!!! Cytuj
Gość VRayGuide Napisano 8 Luty 2011 Napisano 8 Luty 2011 Come Fly With Me ! Super fotka... aż brak mi słów...........! Cytuj
jjxenon Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 (edytowane) Gratuluję :-) . Prace są niesamowite technicznie ( pominę że nawet Zrobiłeś nity na skrzydłach i całym kadłubie ) , a że ja jestem fanem lotnictwa 2 wojny światowej ....to Pokłon dla Ciebie :-) Edytowane 18 Maj 2011 przez jjxenon Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi