Klamot 10 Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 (edited) Witam, chciałbym pokazać moją pracę którą stworzyłem na ostatni konkurs organizowany przez evermotion.org (temat: wizualizacja wnętrza). Soft: 3ds Max 2010 +vray, post:PS. Scenka powstała na podstawie fotek, więc nie jest to wierna kopia, nie udało mi się zdobyć rzutów i przekrojów. Dodatkowo refki nie były najlepszej jakości, przez co wiele detalu to moja "radosna" twórczość. Z chęcią usłyszę wasze opinie. Konstruktywna krytyka mile widziana ;). Przy okazji bardzo dziękuję Mateuszowi (artozi) za cenne rady dotyczące kompozycji. Wyższa rozdzielczość: http://wizka.pl/forum/biblioteka_www_hi.jpg Edited June 8, 2010 by KLICEK Link to post Share on other sites
terenas 63 Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Dla mnie świetne, co mi przychodzi do głowy, że te świetliki w sklepieniu powinny się mocniej świecić, narazie gryzą się z warunkami oświetlenia panującymi na zewnątrz. Tak na marginesie kolejność nagrodzonych moim zdaniem powinna wyglądać nieco inaczej z twoją osobą na wyższym podium ;) Może jakiś "making of" mały :P ? Link to post Share on other sites
Guest szysia565 Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Jeszcze miesiąc temu ja sobie wydłubałem jedną bibliotekę z wyobraźni. Przyznam, bardzo mi się podobała. Gdy spojrzałem teraz na Twoją... To moja już mi się nie podoba. Na mój gust, bardzo fajna pracka :) Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
siwy 309 Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 superowo, gratuluję Link to post Share on other sites
Bonifatz 176 Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 spoko! już 3/4 forum Cie nienawidzi :D *****! Link to post Share on other sites
pionix 482 Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Świetne. Można by może pomyśleć o większej ilości delikatnych zabrudzeń i zniekształceń zwłaszcza na stropie ale generalnie to bardzo wysoki poziom. Link to post Share on other sites
KLICEK 2,802 Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 WOW! piekne swiatelko Link to post Share on other sites
olaf 4,029 Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 pfff słabo, masa literówek na grzbietach książek. :P Good Shit przypomina mi się Se7en i aria na strunie G, tylko swiatlo nie to. Link to post Share on other sites
Guest kakaku Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Genialnie wyglądają te półki z książkami;] PS: Ile poly? Link to post Share on other sites
Touch 287 Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 O żesz Ty Orzeszku!! no critics. Gratuluję! Edit: A jednak będzie krytyka:) Jak już minie pierwszy szok, rzuca się w oczy powtarzalność ułożenia książek na regałach. Link to post Share on other sites
NV 575 Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Półki z książkami są świetne, naprawdę cała praca jest prześliczna i wręcz wieje od niej jakością everów jak nie wyższą! 5 gwiazdeczek ***** Link to post Share on other sites
adek 263 Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Mocne wejście! Naprawdę. Faktycznie, światło jest genialne. Jedynie dłużej patrząc na prace, być może faktycznie można było wprowadzić mały bałagan, trochę za czysto, ale praca na "5"! Link to post Share on other sites
plasti 575 Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 perfect!!! piona - 5* Link to post Share on other sites
Guest Gosc Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 oswietlenie superowo, ale moglbys uzyc funkcji Shear w kamerze bo strasznie sie lampki i slupy pogiely Link to post Share on other sites
rallyman 60 Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 nie dziwie się że dostałeś 2 fronty xDxD 5* Link to post Share on other sites
tweety 656 Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 ups zaspany już jestem hehe niemniej jednak front zasłużony, bardzo ładne światełko :) Link to post Share on other sites
Faun 38 Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Naprawdę mocne, ale przy dokładniejszym się przyjrzeniu widać powtarzalność książek na regałach. Link to post Share on other sites
JohnZi 351 Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 bardzo mi sie podoba, swiatelko eleganckie:) jak swieciles? Link to post Share on other sites
trosiek 251 Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 światełko super. Takie fajne wrażenie jak wypełnia całą bibliotekę po brzegi:) reszta też git. zasłużone 5 gwiazdek :) Link to post Share on other sites
Morbid Karbid 237 Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 bardzo bardzo smakowite. Świetna robota. Link to post Share on other sites
chudy 160 Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 super. bardzo ładne światło, ale rzeczywiście świetliki powinny być mocniej przepalone. Pozdr. Link to post Share on other sites
ArTooRo 95 Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Piękne, nie mam nic więcej do powiedzenia. Link to post Share on other sites
Eden-3d 116 Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 prze super robota :) Link to post Share on other sites
Klamot 10 Posted May 26, 2010 Author Share Posted May 26, 2010 Dzięki za fronta, wszystkie komentarze i rady :) Cieszę się że pracka przypadła wam do gustu. Dla mnie świetne, co mi przychodzi do głowy, że te świetliki w sklepieniu powinny się mocniej świecić, narazie gryzą się z warunkami oświetlenia panującymi na zewnątrz. Tak na marginesie kolejność nagrodzonych moim zdaniem powinna wyglądać nieco inaczej z twoją osobą na wyższym podium ;) Może jakiś "making of" mały :P ? Świetliki są trochę ciemniejsze, ponieważ nie dociera do nich bezpośrednie światło, nad nimi jest jakby "tuba" która rozprasza promienie świetlne. Ale kto wie, może faktycznie powinny bardzie dawać po oczach. Niestety nie będę miał czasu zrobić making of'a, uczelnia praca itp. nie pozwalą mi na to... Jak ktoś chce to może zajrzeć do wątku konkursowego, nie jest tam zbyt wiele opisane, gdyż angielski nie jest moją mocną stroną: http://www.evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=79844 Genialnie wyglądają te półki z książkami;] PS: Ile poly? 8,5 miliona + proxy (książki i krzesełka) O żesz Ty Orzeszku!! no critics. Gratuluję! Edit: A jednak będzie krytyka:) Jak już minie pierwszy szok, rzuca się w oczy powtarzalność ułożenia książek na regałach. Prawda. Niestety nie było czasu dłużej grzebać przy książkach, szczerze to jest ich tylko 7 ;) robiłem to miesiąc i ledwo zdążyłem. Mocne wejście! Naprawdę. Faktycznie, światło jest genialne. Jedynie dłużej patrząc na prace, być może faktycznie można było wprowadzić mały bałagan, trochę za czysto, ale praca na "5"! Zastanawiałem się czy nie zrobić "rozpierduchy" i powywracać krzesła na lewo i prawo, kto wie może było by to efektowniejsze, zostałem jednak przy porządku którego jedno krzesło nie zniosło i się położyło... bardzo mi sie podoba, swiatelko eleganckie:) jak swieciles? Światło słoneczne to VraySun, przy okienkach i okulusach są dodane vraylight, environment to VrayHDRI. Link to post Share on other sites
Recommended Posts