Martin Day Napisano 16 Czerwiec 2010 Share Napisano 16 Czerwiec 2010 (edytowane) Zapraszam do obejzenia malego teaserka Latarnika. 2 miesiace inwestowania kazdej wolnej gdziny... Mam nadzieje, ze sie oplacilo... tzn. mam nadzieje, ze sie podoba. Soft: Max, VRay, Photoshop, After Efects. Podziekowania dla Louisa Boka, JP Giancarlo i Marka Girwicza za mala pomoc w modelowaniu. Rowniez wielkie dzieki dla Johannesa Schloerb i Acht Frankfurt za uzycznie renderfarmy. www.latarnik-film.com Facebook C&C welcomed Pozdrawiam Marcin Edytowane 16 Czerwiec 2010 przez Martin Day 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 16 Czerwiec 2010 Share Napisano 16 Czerwiec 2010 (edytowane) wizualnie za...., mam nadzieje ze za tym pojdzie tez fajna historia. to na podstawie sienkiewicza? edit: o na stronce jest odpowiedz... :) nie bylo pytania. Edytowane 16 Czerwiec 2010 przez Adek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 16 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2010 wizualnie zajebiste, mam nadzieje ze za tym pojdzie tez fajna historia. to na podstawie sienkiewicza? Dzieki. Tak... Sienkiewicz. Mam bardzo pozytywne opinie co do scenariusza. Oczywiscie jeszce przyda mu sie szlif dobrego script doctora ale mysle, ze bedzie niezle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 16 Czerwiec 2010 Share Napisano 16 Czerwiec 2010 pieknie :D trzymamy kciuki, teraz najgorszy etap - opowiedziec historie i tego nie zepsuc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 16 Czerwiec 2010 Share Napisano 16 Czerwiec 2010 Faktycznie. Zapowiada się bardzo fajnie, klimatycznie. Ciężko na razie wyczuć historię jednak po tym kawałku, który pokazałeś widać, że będzie na światowym poziomie. No coraz więcej dobrze zapowiadających się filmów. Good! Będzie o czym pisać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 16 Czerwiec 2010 Share Napisano 16 Czerwiec 2010 Bardzo ładne :) Bardzo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 16 Czerwiec 2010 Share Napisano 16 Czerwiec 2010 Świetnie to wygląda! Widać masę pracy włożonej w ten projekt. Trzymam kciuki bo wygląda mi to na szalenie fajną realizację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 mam mieszane uczucia... obejżałem fragment scenografi, prawie nic nie widać, korekcja koloru przypadkowa i trochę na siłę, może to będzie miało jakieś uzasadnienie w całosci, narazie jednak nie wzbudziło to mojej ciekawości... ktoś mnie znowu mami cukierkiem w butelce...:))... i to z daleka...!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 17 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2010 mam mieszane uczucia... obejżałem fragment scenografi, prawie nic nie widać, korekcja koloru przypadkowa i trochę na siłę, może to będzie miało jakieś uzasadnienie w całosci, narazie jednak nie wzbudziło to mojej ciekawości... ktoś mnie znowu mami cukierkiem w butelce...:))... i to z daleka...!!! Dziadku... zrobiles pare animacji wiec pewnie wiesz, ze nigdy wszystkim nie dogodzisz :D Dzieki za uwagi w kazdym razie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 fajne stilki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Obrazek sliczny. Pewnie bedzie dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 Świetne! W sam raz na fronta :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekLLL Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 Wizualnie super. Przez chwile myslalem, ze wnetrze jest filmowane. Czekam na wiecej. Zapowiada sie naprawde pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 20 Czerwiec 2010 Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Wizualnie miażdży , to będzie naprawdę dobre powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lauke1985 Napisano 21 Czerwiec 2010 Share Napisano 21 Czerwiec 2010 Przypomina mi to chatke tego wynalazcy z Kinematografu Bagińskiego :) jakościowo takie same ale to takie małe spostrzezenie. przydało by się to troche rozjasnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 21 Czerwiec 2010 Share Napisano 21 Czerwiec 2010 Dobre dobre! Gdyby robienie animowanych postaci szlo ci rownie realistycznie co pomieszczen to moglbys polskiego Blura otwierac ;) Pojawia sie jakies postaci w koncowej wersji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusanagi Napisano 21 Czerwiec 2010 Share Napisano 21 Czerwiec 2010 no render mistrzowski ... ale przy tak realistycznym otoczeniu postacie beda musialy tez dawac rade i sie ladnie ruszac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 21 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2010 Przez 99% filmu postaci sztuk 1 (slownie: jeden) do tego przez caly film wypowiada 1 slowo (slownie: jedno). Wiec mysle ze nie bedzie az tak ciezko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 21 Czerwiec 2010 Share Napisano 21 Czerwiec 2010 To ze bedzie jeden nie znaczy ze bedzie latwiej dobrze go zrobic niz gdyby bylo pietnastu :D Trzymam kcjiuki - moze byc wypasiona animka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 21 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2010 To ze bedzie jeden nie znaczy ze bedzie latwiej dobrze go zrobic niz gdyby bylo pietnastu :D Trzymam kcjiuki - moze byc wypasiona animka! Moze nie latwiej ale na pewno mniej roboty ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 21 Czerwiec 2010 Share Napisano 21 Czerwiec 2010 Zainwestuj w mocap, pare tysi i masz super animacje;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 21 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2010 Zainwestuj w mocap, pare tysi i masz super animacje;) Byc moze... ew, image metrics... to jeszcze wyjdzie w praniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 21 Czerwiec 2010 Share Napisano 21 Czerwiec 2010 Rewelacja! Czekam panie na to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 21 Czerwiec 2010 Share Napisano 21 Czerwiec 2010 Dobre to jest Marcinie dobre :)... oby tak dalej, daj znać kiedy wrócisz na własne śmieci pozdro, pionier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Bardzo zacnie. Tworzy się fajny nastrój. Skąd muzyka? Co do technicznych - dziwnie wygląda ten refleks z okna od 40s. Pierwsze sekundy to bardzo ładny still. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Ładne, też zauważyłem ten feralny refleks - nie bardzo wiadomo co to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Poczekam z opinią aż się rozwinie. Jak na razie nic, czego nie można skręcić kamerą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skocu Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Piękne, tylko gdzie tu ta animacja (ruch, akcja)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 22 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Piękne, tylko gdzie tu ta animacja (ruch, akcja)? Daj im palec to chcą rękę :p Wszystko w swoim czasie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lauke1985 Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Martin Day, a jak u ciebie z animacją postaci dajesz rade jeśli można wiedzieć ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 22 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Martin Day, a jak u ciebie z animacją postaci dajesz rade jeśli można wiedzieć ? :) A kto powiedzial , ze ja to bede animowal? :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Bardzo fajnie to wygląda, ale tak jak inni mam obawy o tą postać która ma się w filmie pojawić. W tej chwili nie jestem w stanie uwierzyć, że może ona wyjść tak dobrze żeby pasowała do otoczenia. I nie chodzi mi o to że Ty nie dasz rady, tylko o to, że raczej mało kto dałby radę, wliczając naprawdę duże studia. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Genialna robota, super to wyglada, przez pierwsze sekundy mozna pomyslec ze to wszystko real. Troche nie podoba mi sie ten refleks, ale to juz moja subiektywna opinia. BTW skoro planujesz to na pol godzina a ta postac ma przez ten czas powiedziec tylko jedno slowo to chyba bedziesz musial sie sporo napocic ze scenariuszem zeby film nie wyszedl za nudny. I jestem ciakwe co to bedzie za slowo, moze "kopytko" ;) W kazdym razie jest git i czekam na wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 22 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Genialna robota, super to wyglada, przez pierwsze sekundy mozna pomyslec ze to wszystko real. Troche nie podoba mi sie ten refleks, ale to juz moja subiektywna opinia. BTW skoro planujesz to na pol godzina a ta postac ma przez ten czas powiedziec tylko jedno slowo to chyba bedziesz musial sie sporo napocic ze scenariuszem zeby film nie wyszedl za nudny. I jestem ciakwe co to bedzie za slowo, moze "kopytko" ;) W kazdym razie jest git i czekam na wiecej. ehhhh... wszyscy sie uczepili tego refleksu :) Takie cos czasem sie robi w kamerach, raczej starczych. Swiatlo sie odbija, zdaje sie ze od migawki (bo nazywa sie to shutter streak) i "przecieka" na film. Faktycznie moze jest to za mocne... nie wiem. Dla swietego spokoju montuje juz wersje ze oslabinym refleksem :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lauke1985 Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 luki luki ma rację :) za dobre otoczenie wykonałeś :) postać może odstawać od reszty :P ale co tam nic tylko pozazdroscić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 22 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2010 luki luki ma rację :) za dobre otoczenie wykonałeś :) postać może odstawać od reszty :P ale co tam nic tylko pozazdroscić za dobre :) ok... musze zastanowic sie co zepsuc zeby nie bylo za dobre :p Postac nie musi byc fotorealistyczna. Moze w dalszym ciagu byc stylizowana i nie uwazam zeby to odstawalo. Jesta taka sympatyczna animacja "Alarm" gdzie wnetrze jest jakosci niezlej wizualki a postac jaks bardzo stylizowana. Jakos trzyma sie to kupy. Najgorsza kaszana w animacji pojawia sie gdy postac zaczyna cos mowic. Nawet Assassin's Creed mimo, ze jest zaje...beep jakosci sypie sie na animacji mowy. Moja postac praktycznie nie mowi wiec jedno pole do porazki odpada. Mysle, ze siejecie panieke niepotrzebnie. Co ma byc to bedzie. Bede sie staral, zeby bylo to jak najlepszej jakosci i zaangazuje w to mozliwie najlepszych ludzi. Zawsze mozna podeprzec sie mocapem lub image matrics w trudniejszych scenach. Bedzie dobrze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 ...jak narazie przepiękne zdmuchiwanie pianki przy zamkniętym kapslu....poczekam, aż ktoś wreszcie przyniesie otwieracz...:)).... Powodzenia lekko nie będzie....:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 22 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2010 ...jak narazie przepiękne zdmuchiwanie pianki przy zamkniętym kapslu....poczekam, aż ktoś wreszcie przyniesie otwieracz...:)).... Powodzenia lekko nie będzie....:)) Wiadomo, ze zrobienie animacji zwlaszcza pol godzinnej nie jest lekkie. Lekko to sie lezy przed telewizorem z browarem. Takie rzeczy wlasnie robi sie po to, zeby bylo ciezko. Natomiast Twoich metofor jakos nie lapie :p Cukierki w sloiku, pianka ? Za duzo w tym gastronimi :D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 jak gastronomicznie ....:))... to innymi słowy Panie Ober nie mów pan jak to samcznie się gotuje w kuchni tylko postaw talerze na stół, a jak posmakuje coś więcej niż okrojone przystawki... to powiem czy samczne...:)) jeszcze raz powodzenia przy gotowaniu...!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 22 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2010 jak gastronomicznie ....:))... to innymi słowy Panie Ober nie mów pan jak to samcznie się gotuje w kuchni tylko postaw talerze na stół, a jak posmakuje coś więcej niż okrojone przystawki... to powiem czy samczne...:)) jeszcze raz powodzenia przy gotowaniu...!!! Wszystko w swoim czasie...Ty juz chcesz sie objadac jak tu dopiero fundament pod knajpe stawiaja. ehhh :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madts Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Dolacze sie do pochwal - animacja jest wykonana swietnie :) Jesli chodzi o postac to wydaje mi sie ze ciekawym rozwiazniem bylo by jej przedstawienie w kamerze subiektywnej. Nie myslales o tym ? Pozdrawiam i zycze powodzenia w dalejsz pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 22 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Dolacze sie do pochwal - animacja jest wykonana swietnie :) Jesli chodzi o postac to wydaje mi sie ze ciekawym rozwiazniem bylo by jej przedstawienie w kamerze subiektywnej. Nie myslales o tym ? Pozdrawiam i zycze powodzenia w dalejsz pracy Mialem takie przeblyski ale mysle ze jest to ograniczajace i raczej nudne na dluzsza mete. Chyba, ze masz jakies ciekawe przyklady... chetnie rzuce okiem. ... dzieki za sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 to ja dorzucę łyżkę dziegciu. Poza nic nie mówiącym ładnym renderem jednego ujęcia - nic nie pokazałeś. Trzymam kciuki, bo mimo wszystko render ładny :) Ale brak historii jakiejkolwiek na tym ujęciu które trwa minutę, to mimo ładności wykonania, dla mnie bardzo duży minus. pozdraiwam i powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selena Napisano 23 Czerwiec 2010 Share Napisano 23 Czerwiec 2010 na razie bardzo ciekawie się zapowiada...świetny klimat, bardzo dobre rendery:) światło z okna fajne tylko moze za zółte w porownaniu do calego otoczenia (wnetrza)... postac, zgadzam sie ze nie musi byc realistyczna..moze to nawet ciekawie wyjsc:) kontrastowo... tak na marginesie już... Dziadek... :) możesz się wiele nauczyć od kolegi co do otoczenia i spraw technicznych;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 23 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2010 to ja dorzucę łyżkę dziegciu. Poza nic nie mówiącym ładnym renderem jednego ujęcia - nic nie pokazałeś. Trzymam kciuki, bo mimo wszystko render ładny :) Ale brak historii jakiejkolwiek na tym ujęciu które trwa minutę, to mimo ładności wykonania, dla mnie bardzo duży minus. pozdraiwam i powodzenia :) ...bo zadaniem tego teaserka nie jest przedstawienie historii tylko klimatu i jakosi renderingu. Jeszcze raz mowie - wszystko w swoim czasie. To jest tak naprawde czesc pakietu ktory jest skladany do PISFu. Kazda czesc ma swoje zadanie... Historia jest w scenariuszu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 23 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2010 http://rjdent.files.wordpress.com/2009/09/zbeksinski5.jpg żeby zrobić taki krótki short jakich narzędzi będe potrzebował mam narazie V ray, Fume Fx, After burn 4 Soft 3ds max 9 :) coś polecacie innego np chciał bym się dowiedzieć czego najlepiej użyc do chmur To chyba OT... After Burn jest dobry do chmur. Fume tez moze sie nadac w niektorych przepadkach. Obadaj jeszcze Vue i inne mu podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 23 Czerwiec 2010 Share Napisano 23 Czerwiec 2010 ...bo zadaniem tego teaserka nie jest przedstawienie historii tylko klimatu i jakosi renderingu. Jeszcze raz mowie - wszystko w swoim czasie. To jest tak naprawde czesc pakietu ktory jest skladany do PISFu. Kazda czesc ma swoje zadanie... Historia jest w scenariuszu. Pozdrawiam kumam :) tym bardziej życze powodzenia w PISFie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lauke1985 Napisano 23 Czerwiec 2010 Share Napisano 23 Czerwiec 2010 Ja tak zapytam z strony technicznej używaliscie w tym shortie After Efects ? a jak tak to do czego :) no i te światło to zwykłe volume light ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 23 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2010 ile zależy od tekstur w takim filmiku czy bardziej trzeba z V rayem kąbinować i swiatłami żeby osiągnoć taką jakość? Wszystko sklada sie razem do tzn kupy. Jak to mowia "lancuch jest tak silny jak jego najslabsze ogniwo", tu jest podobnie. Wszystko jest wazne. Od modeli po compositing. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość i-riss Napisano 23 Czerwiec 2010 Share Napisano 23 Czerwiec 2010 Bardzo fajna prezentacja scenografii, ładne tekstury światło. Kawał dobrej roboty! Jedyne ci mi się nie podobało, to ta dziwna "maska", światło, odbicie (jakkolwiek to nazwać) w dolnej krawędzi ekranu. Rozumiem, że ta prevka, oprócz własnego zastosowania, miała też służyć prezentacji projektu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi