Nezumi Napisano 11 Listopad 2010 Napisano 11 Listopad 2010 Gorąco u Ciebie czy jak? ;) ochlodzenie - spadlo do 25+ na zime i wariujemy ;) A tak na serio to na prawde mysle ze mila odmiana. Przeciez nikt nie mowi ze zawsze tak bedzie, nie? Takie male retro jakby ;) Fajnie zobaczyc cos nowego w starej konwencji. Musze powiedziec ze bardziej jestem ciekawy pracek w tej edycji niz poprzednio. Jak sie nie sprawdzi i wyjdzie kupa to wroca do wypasionych silnikow, normalek i innych tam AO. Swoja droga ciekawe czy tesalacja bedzie miala wplyw na ta bitwe kiedys.
Kuba Napisano 11 Listopad 2010 Napisano 11 Listopad 2010 Albo ja czytam w innym języku, albo dyskutujecie o rozgrzewce przed Dominance War 5 w postaci Pre-DW5 Competition o specyfikacjach podanych wcześniej. W zeszłym roku chyba nikt za bardzo nie interesował się konkursem poprzedzającym (popiersie) i zakańczającym DW, więc nie ma co się napinać. Kto chce i może wystartować, ten wystartuje, pozostali mogą poczekać i zbierać siły na ten "konkretny" DW.
Przybysz Napisano 11 Listopad 2010 Napisano 11 Listopad 2010 Tak mi się też wydaje, że te limity to tylko do preDW5, w związku z tym że to niby do MMO. A ten "konkretny" DW5 w przyszłym roku to będzie standardowo z normalami, AO i całym tym wypasiti. A może są gdzieś informacje, których nie doczytałem?
adek Napisano 11 Listopad 2010 Napisano 11 Listopad 2010 No wlasnie. Nigdy do końca nie wiedziałem o co chodzi z tym drużynami bo przeciez i tak każdy robi pracę indywidualną? Czy coś źle zrozumiałem. No właśnie, bo jeśli piszecie, że wystartujecie z ramienia np. serwisu XX - co Wam to daje? Jeśli np. na forum chcecie utworzenia podforum związanego z DW5 - nie ma sprawy. Kiedyś było, niestety nie zakończyło się to chyba sukcesem, ale przecież nikt nic nie stracił. Nie wiem i nie mogę znaleźć co jest wymagane, aby dodać Max3D.pl i startować z jego ramienia na DW5 ... Edit: nie napisałem tego w newsie, ale terminy są tutaj: http://www.dominancewar.com/2010/en/schedule.php Teraz trwa Pre-DomWarV Launch do 6 grudnia
n-pigeon Napisano 11 Listopad 2010 Napisano 11 Listopad 2010 Startowanie z serwisu daje to że wątek toczy się w podforum w tym serwisie i trzeba umieścić emblemat bądź kolorystykę tego serwisu w pracy, to taki dodatkowy bodziec "patriotyczny" zdaje się. By dodać maxa do zabawy prawdopodobnie trzeba pogadać z organizatorami i wysłać im logo na model takie jak tutaj, http://www.dominancewar.com/2010/en/logos.php
Selena Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 właśnie zastanawiam się nad wzięciem udziału... :) ale muszę jeszcze poczytać o tym bo nie lubię coś zaczynać i nie kończyć
Gotham Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 Heh, śmieszne są te narzekania na prace z DW zważywszy że ostatnia edycja była naprawdę mocna, zamieszczane prace nie tylko poziomem wykończenia, ale i projektami czy bazami przewyższały cokolwiek co było tutaj kiedykolwiek postowane :).Wiadomo że nie muszą trafiać w gusta każdego ale ludziki... odrobina samokrytyki nie zaszkodzi :). Egh chociaż może niepotrzebnie się wtrącam do narzekań osób będących na etapie formowania bezkształtnych (aczkolwiek niezwykle artystycznych) blobów ;). Ehhh, ostatnia edycja co daje mocno do myślenia... Dużo czasu zapowiadanego wcześniej przez organizatorów więc tak naprawdę każdy kto jest naprawdę chętny da radę wykroić dostateczną ilość czasu... Oj daje do myślenia. 1
RycerzZenady Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 Gotham to startujmy kurka flaczek startujmy :)
ETA Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 No dawać dawać, będzie fajna zabawa :D A co lepsi userzy może coś tma wysiepią :D:D A mi klimat DW mega pasuje game art jest jak jubilerstwo, ma wyglądać a nie nieść przekaz. Oczywiście jak ktos chce to może próbować ale poziom pracki musi być zachowany :D
Konras Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 Mógłby ktoś dać jakiś odnośnik do info potwierdzającego informacje o tym, że tegoroczna edycja jest niestety ostatnią?
Simple_man Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 Czy dobrze się doczytałem, że tym razem zakaz robienia normali? Jeśli tak to chyba możemy być spokojni o nie dodawanie zbędnej ilości detali na postać.
ETA Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 Zakaz jest ale na tym co się teraz dizeje tzn, taka rozgrzewka pre DominanceWar, na normalnym pewnei będize juz wszystko po staremu :]
adek Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 Napisałem do administratorów DWV w związku z dodaniem Max3D.pl do drużyn. Czekam na odpowiedź. Nie wiem czy to jeszcze jest możliwe.
Gomez Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 czy cos wiadomo o planach freda dotyczacych kolejnych konkursow? gdzie wyczytaliscie ze to ostatni dw? dajcie linka.
Gość Morte Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 nie weim skad sie wzielo to gadanie o tym ze to ostatnia edycja - w oficjalnym About Dominance War v http://www.dominancewar.com/2010/en/article_4.php nie ma nic na ten temat.
Simple_man Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 http://forums.3dtotal.com/showthread.php?t=78766 post nr11 i wcześniej przed startem było info na stronie, teraz już ni ma.
n-pigeon Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 O tym że to ostania edycja trąbili w newsach i w mowie zapowiadającej tegoroczną edycje, ale teraz nigdzie nie mogę tego znaleźć : Nawet jeśli to ostatnia to pewnie zorganizują następne, ale pod inną nazwą zapewne.
floo Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 Reanimator startuje ktoś jeszcze w animacji ?
Gość fishinthewater Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 W 'How to join' mozna wyczytac ze chyba biara pod uwage VI edycje: To join the pre-lim challenge starting November 9th, you must: Select and represent 1 of the various teams engaged in Dominance War V. Once a forum has been chosen, you cannot change forums until Dominance War VI, 2012.
Sunedge Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 Ja mam ochote wystartowac w animacji, 6 sekund to nieduzo ;) ale pewnie na dobrych checiach sie skonczy ^^
Levus Napisano 12 Listopad 2010 Autor Napisano 12 Listopad 2010 Chciałbym powiedzieć niedoinformowanym, zawiedzionym i nieutalentowanym w ręcznym malowaniu tekstur (to ja), oraz chcącym się wymigać (Kirian), że już można sculptować w celu wygenerowania tylko mapy diffuse i zrobienia retopo. Z regulaminu: "High res sculpting is allowed for diffuse map generation only, and retopology is allowed." Sprawdzajcie proszę codziennie regulamin, bo już 2 zmiany były na temat hiresów:p pozdro!
Simple_man Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 Dla mnie najważniejsze, że nie można trzaskać normali (na razie). Jak to napisał koleś na CGTalk: "gołe pięści, żadnych wspomagaczy" czy jakoś tak.
n-pigeon Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 Za to ich nie zdecydowanie powinni przesunąć termin :p
Przybysz Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 Aj, już myślałem, że będą to popisy oldschoolowych wyjadaczy. No trudno. Pewnie im sie skrzynki zapchały od skarg i zarzaleń to się ugieli. ;)
slukas Napisano 13 Listopad 2010 Napisano 13 Listopad 2010 Startuje ktoś prócz Reanimatora? Jakby co - zapraszam na forum Polycount. Startuję w kategorii 3d Character. W przeciwieństwie do was uwielbiam malować tekstury :)
n-pigeon Napisano 13 Listopad 2010 Napisano 13 Listopad 2010 No ja się przymierzam, również w 3D character i z polycountu.
ETA Napisano 13 Listopad 2010 Napisano 13 Listopad 2010 To samo co panowie wyżej, ale zakładać też wątki na max3d.pl :D
Gumen Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 może ktoś mi powiedzieć kiedy jest koniec czasu na zgłaszanie prac? nigdzie nie mogę znaleźć informacji.
Rekomendowane odpowiedzi