olaf Napisano 25 Lipiec 2011 Share Napisano 25 Lipiec 2011 indian, to jako zgłoszenie do firmy produkującej maskotki? Pytam, bo słyszałem o osobach, które się wybierają. Btw. fajnie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 25 Lipiec 2011 Share Napisano 25 Lipiec 2011 test cytrynek do animacji: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 25 Lipiec 2011 Share Napisano 25 Lipiec 2011 (edytowane) t0m3k vray fur , plus na to 2sided material z zielonym we forncie i back :) ola-f nie, render robiony dla siebie, do portfolio żeby było coś oprócz mebli do zobaczenia :) Android maskotka#2 salut. Edytowane 25 Lipiec 2011 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 26 Lipiec 2011 Share Napisano 26 Lipiec 2011 tomek - od ziarenka to nie ale napewno w trudach jalowej gleby. Evert - jak dla mnie koniczyna ma 3 listki - widziales kiedys 1 listkowa? nie wiem co to jest, taka bylinka, nie wiem jak sie nazywa, "ground ivy" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tasaq Napisano 26 Lipiec 2011 Share Napisano 26 Lipiec 2011 Android super wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 26 Lipiec 2011 Share Napisano 26 Lipiec 2011 yeroo - mocna rzecz się szykuje widzę, załóż teczkę WIP to z chęcią będę podglądał postępy prac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 26 Lipiec 2011 Share Napisano 26 Lipiec 2011 testy octana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 26 Lipiec 2011 Share Napisano 26 Lipiec 2011 test telefonu 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 26 Lipiec 2011 Share Napisano 26 Lipiec 2011 Ładniutkie. Jak zrobione studio? Indian: Powinieneś rzucić grafikę i projektować zabawki. Każdy pluszak lepszy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 27 Lipiec 2011 Share Napisano 27 Lipiec 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 27 Lipiec 2011 Share Napisano 27 Lipiec 2011 Zajefajne fuj:) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 27 Lipiec 2011 Share Napisano 27 Lipiec 2011 Lucku - inspiracja dead space ? BTW fajne shader skóry dobry choc lekko zbyt woskowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 27 Lipiec 2011 Share Napisano 27 Lipiec 2011 Żadnych inspiracji nie było- zombiak z głowy, najwięcej robi tu poza i render. Thx za komenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 28 Lipiec 2011 Share Napisano 28 Lipiec 2011 rzeczywiście przypomina nieco necromorpha z DS :) poza może nieco zbyt mało agresywna jak na takiego zbója, ale to Twoja wizja :] ogólny odbiór jak najbardziej na tak (tzn. mi się podoba:) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastuch Napisano 28 Lipiec 2011 Share Napisano 28 Lipiec 2011 Taki test w sumie wszystkiego. Po godzinach sobie składam scenkę: Chętnie wysłucham opinii. Scena ma jeszcze sporo błedów no i braków - niedokończona, ale pomału bedę sobie upychał coś na nią. Na razie ogólna koncepcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 pierwsze co rzuciło mi się w oczy to materiał tego baldachimu - za "sztywny". Kadr dość miałki (pewnie jeszcze będziesz kadrował więc to taka uwaga "przy okazji") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastuch Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 Dzięki Loki. Co do materiału baldachimu - wiem. Próbowałem bawić się ustawieniami clotha, ale nie wiedziałem który parametr zmienić, by uzyskać bardziej "miękki" materiał, teraz to trochę wygląda jak tiul, takie z tych sztywniejszych, tego nie chcę. Nad kadrem też będe pracował, pewnie poszerzę go trochę, sam jeszcze nie wiem dokładnie co prócz łóżka się znajdzie w kadrze :) ale pare pomysłów jest ;) Dzięki ;) Ciastuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 może rzuć ten cloth z ustawieniami którymiś z maxa i przenieś np do sculptrisa / zbrush'a żeby podrzeźbić go? (ale tu musiał by się wypowiadać ktoś od zbrusha, czy i jak to mozna by poprawić) - zajmie to pewnie więcej czasu ale i efekt będzie lepszy (no i niezaprzeczalnie kwestie edukacyjne - zakładaj wątek w WIP, będę kibicował) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 Ciastuchu znowu uciąłeś obraz w połowie. Poza tym górne krawędzi łóżka i obrazu na tych samych poziomach źle wyglądają. Poza tym oddaliłbym kamerę i zwiększył ogniskową. Na materiale pościeli przydałby się mocniejszy fallof - na tle prześcieradła widać ciemne, twarde krawędzie. Co do zbrusha to po pierwsze siata z dispem wcale szybsza w wykonaniu ani w renderingu by nie była, a po drugie to materiałów też nie sculptuje się łatwo i raczej z refek. Na pewno za pierwszym razem za fajnie to nie wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastuch Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 Dzięki Loki :) Załoze chyba WIPka do tej sceny, ale nie wiem jak czesto bedę mógł wrzucać efekty poprawek i update'y, bom troszku zawalony robotą. :) Ale cenne opinie przydałoby sie zebrać w jednym wątku :) Lucek: Tak jak napisałem - to na razie BARDZO mocny vip :) Obraz bedzie prawie w 100% w innym miejscu :) Nad kadrem też bedę pracował. Pościel to na razie zwykły vray mtl z lekko beżowym kolorem, takze narzuce jeszcze fallofa. Ciemne krawędzie na przescieradle to wina małego zagęszczenia siatki. To siatka typu Garmet Maker, więc meshsmootha nie uzywałem, a raczej modyfikator HSDS (CZADERSKO działa z Garmet Makerem) - będe musiał bardziej zagęścić :) Co do materiału na baldachimie to będe kombinował jeszcze z ustawieniami clotha, zeby był bardziej "plastyczny". Niewykluczone, ze spróbuję dorobić mapkę dispa, bo tak szyciej a efekt napewno też dobry. Zdaję sobie doskonale sprawę, że sculptowanie tkanin to cieżka i trudna praca. W takim razie postaram sie jeszcze dziś założyć wątek z WIPem i tam bede działał dalej :) Dzięki za opinie i juz teraz zapraszam do pomocy i udzielania opinii w wątku WIP:) Ciastuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 Lucek co do czasu renderowania, przecież to wizka, więc sam baldachim może mieć i z milion poly (zamiast displace - proxy albo zwyczajny model). Fakt, że wymodelowanie nie będzie proste oczywiście - ale dodatek stanowi wartość edukacyjna takiego czegoś (czyli naumienie się modelowania tkanin i podrzeźbiania ich) - co niewątpliwie zaprocentuje ciastuchowi w przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 No to w takim razie ciastuchu najpierw zajrzyj tutaj. I koniecznie ściągnij te brushe. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 a tam ciastuch modeluj, clotha do editalbe poly i lecisz, wg mnie najlepszy sposob na bardziej "plastyczny" materiał na baldachimie :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 No to w takim razie ciastuchu najpierw zajrzyj tutaj. I koniecznie ściągnij te brushe. dał bym Ci reputację za linka, ale już nie mogę :/ więc wirtualnie daję. Dużo dobre tam jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 Dużo dobre tam jest. O ba! Polecam w ogóle całą tę jego stronkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastuch Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 Ha, za to ja dałem, bo dało się ;) WIELKIE dzięki ! "Przydasiowa" strona ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 30 Lipiec 2011 Share Napisano 30 Lipiec 2011 taki fejs: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 30 Lipiec 2011 Share Napisano 30 Lipiec 2011 Plasti: nie ma sss. Zarejestruj się na http://thegnomonworkshop.com w dziale freebies masz tutorial sss autorstwa alexa alvareza. Warto zobaczyć. Pokaż bez texa to zobaczymy bryłę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 30 Lipiec 2011 Share Napisano 30 Lipiec 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz1330 Napisano 30 Lipiec 2011 Share Napisano 30 Lipiec 2011 Tym razem takie coś, dla przyjemności :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 30 Lipiec 2011 Share Napisano 30 Lipiec 2011 (edytowane) Test oświetlania za pomocą HDRI darmowych udostępnionych przez www.viz-people.com W photoshopie lekki sharpen, dodany kontrast - krzywymi oraz lekki bloom w pierwszym. Reszta - czysty render z VFB. Edytowane 30 Lipiec 2011 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 31 Lipiec 2011 Share Napisano 31 Lipiec 2011 Loki: w ogóle nie widać, żeby to oświetlane hdrk'ą było. Za mało tonów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 31 Lipiec 2011 Share Napisano 31 Lipiec 2011 (edytowane) to znaczy? Edytowane 31 Lipiec 2011 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 31 Lipiec 2011 Share Napisano 31 Lipiec 2011 Wygląda jakby białym światłem było świecone. Imho przydałoby się troszkę zróżnicowania koloru w świetle, jakiegoś bouncingu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 31 Lipiec 2011 Share Napisano 31 Lipiec 2011 Gientekwl chce ci powiedzieć żebyś bouncował ;) Faktycznie trochę małe zróżnicowanie, ale ciężko spodziewać się czegoś innego po takiej "dziennej" HDRce, co innego jakaś poranna albo wieczorna, ale nie wiem czy viz-people ma takie sample. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 1 Sierpień 2011 Share Napisano 1 Sierpień 2011 (edytowane) ma wieczorne i porankowe. I polecam szczerze - świetna jakość do testów i prac nie komercyjnych. --- i w tym samym temacie ---- odkryłem co było nie tak, z tą sceną że nie wyglądała jak oświetlona HDRI. Bo nie była. Nie wiem jak to się dzieje, ale HDRI nie daje mi kompletnie cieni kierunkowych - chociaż powinno jakieś dawać. Zrobiłem wszystko krok po kroku jak w najnowszym tutorialu Ronnena Bakermana i dalej nic. Jeśli ktoś miał by jakieś pomysły czemu to nie działa jak powinno - prosił bym o odwiedzenie wątku: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=1047116 Edytowane 1 Sierpień 2011 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 2 Sierpień 2011 Share Napisano 2 Sierpień 2011 teścik studia do mebli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 2 Sierpień 2011 Share Napisano 2 Sierpień 2011 bardzo udany rteścik, ładne miękkie cienie i color bleeding Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 2 Sierpień 2011 Share Napisano 2 Sierpień 2011 A ja jestem ciekaw czy ktoś z forum kojarzy tego Turret'a :>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 2 Sierpień 2011 Share Napisano 2 Sierpień 2011 Kto by nie kojarzył. Portal ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 2 Sierpień 2011 Share Napisano 2 Sierpień 2011 Raczej kto nie kojarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Sierpień 2011 Share Napisano 2 Sierpień 2011 (edytowane) Ode mnie takie szybkie (wyłączając modele) wnętrze. Dawno nie bawiłem się takimi rzeczami. Bardzo dawno. Szum ponoć już jest passe. // chwilowo prysło ;) // Edytowane 5 Sierpień 2011 przez RA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 2 Sierpień 2011 Share Napisano 2 Sierpień 2011 zabawy GrowFX-em Pozdrawiam, SWRSC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 2 Sierpień 2011 Share Napisano 2 Sierpień 2011 Modelowanie i render w studio jako tako opanowalem, i chcialbym teraz popracowac, nauczyc sie robic scenki z zielenia i domkami :) ponizej efekt dzisiejszych wypocin. Moze ktos doradzi co jest do poprawy itd?:) ciutke wieksza rozdzialka: http://img35.imageshack.us/img35/6582/test0.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 3 Sierpień 2011 Share Napisano 3 Sierpień 2011 Dziś na tyle Turret'a, w środku jest jeszcze troche szkieletu. Narazie stoi jak stoi, właściwa poza będzie po zrigowaniu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martix69 Napisano 3 Sierpień 2011 Share Napisano 3 Sierpień 2011 maciek.m bardzo fajnie to wygląda, ta polna droga jest na wzniesieniu? bo jeśli na równym to za gwałtownie sie kończy i dziwnie to wygląda, jeżeli jest an równym to lepiej będzie jak trawa z laki będzie porastała trochę ta drogę na jej końcu, ale ogólnie bardzo fajna praca. SWRSC jeszcze kropel rosy brakuje:) bardzo mi sie to podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 3 Sierpień 2011 Share Napisano 3 Sierpień 2011 SWRSC Ile takie coś się liczyło i na czym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 3 Sierpień 2011 Share Napisano 3 Sierpień 2011 SWRSC: Pięknie ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 3 Sierpień 2011 Share Napisano 3 Sierpień 2011 martix69 powiedzmy ze jest na wzniesieniu :d a tak naprawde to zrobilem maly kawalek do testow i wsumie glownie chodzi o pierwszy plan. nie staraem sie jakos specjalnie zakonczyc sceny, tak mysel ze moze dorobie na koncu drogi stara brame i jakies dworek wsord drzew:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 3 Sierpień 2011 Share Napisano 3 Sierpień 2011 Ale zmiażdżyliście na tej stronie ;) Ra super wnętrze, noise też. maciek.m trawa i droga eleganckie, jedynie drzewa przy takim zbliżeniu warto doprawocać - dać lepsze listki i korę, poza tym jest fajnie. SWRSC zbliżenie jest ok, ale czekamy na szerszy kadr ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi