walmord Napisano 19 Styczeń 2011 Napisano 19 Styczeń 2011 (edytowane) Ten projekt jeszcze nie doczekał się swojego wątku, a ze premiera tuż tuż i coraz więcej materiałów sieci, to zakładam :) http://www.switez.com/index.htm http://tvp.info/informacje/kultura/mickiewiczowska-switez-na-berlinale/3813742 http://wyborcza.pl/1,91446,8967145,Adaptacja_utworu_Mickiewicza__Switez__bedzie_pokazywana.html http://www.human-ark.com/#/pl/film/5/switez Edytowane 19 Styczeń 2011 przez walmord
Kroopson Napisano 19 Styczeń 2011 Napisano 19 Styczeń 2011 podobno na duzym ekranie z dobrym nagłosnieniem zrywa czachę :)
fps Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 Miło, że wreszcie ukończony. Szkoda, że nie będzie go w kinach - czy może szykują się jakieś pokazy specjalne albo gościnnie w kinach studyjnych?
Pawel Lipka Napisano 24 Styczeń 2011 Napisano 24 Styczeń 2011 Swietnie. Kamil jest bardzo pozytywnym gosciem i z calego serca zycze sukcesu jemu i temu filmowi. Jestem przekonany, ze pod wieloma wzgledami wprowadzi wiele swiezosci do tematu.
walmord Napisano 15 Luty 2011 Autor Napisano 15 Luty 2011 jest w końcu zwiastun, tym razem chyba prawdziwy oficjalny, tylko szkoda ze taki mały http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=74165&klik=polecaneglowna
bartolomeo Napisano 15 Luty 2011 Napisano 15 Luty 2011 wow! no ja się zajarałem! naprawdę dawno nie widziałem czegoś równie fajnego. wiem, że to trailer, ale ja ten trailer kupuję :) stylówa jest! na front z tym!
walmord Napisano 15 Luty 2011 Autor Napisano 15 Luty 2011 jest i HD !!! http://www.youtube.com/watch?v=t-PTtGpBzMk
olaf3de Napisano 15 Luty 2011 Napisano 15 Luty 2011 Brawo dla Ptakuna i całej ekipy z Hjumana za ciężką robotę... :) Brawo Hiudini, hip hip...hiudini, hip hip...hiudini... :)
Gość _Kreska_ Napisano 15 Luty 2011 Napisano 15 Luty 2011 hudy hudym ale spora czesc zostala w maxie zrobiona ;)
bartolomeo Napisano 15 Luty 2011 Napisano 15 Luty 2011 jasne Panowie... to softy robią filmy... brawo softy! yuuupi!
Gość _Kreska_ Napisano 15 Luty 2011 Napisano 15 Luty 2011 no nie, same softy nie, jeszcze komputry przeca!
SYmek Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 no nie, same softy nie, jeszcze komputry przeca! Zawsze czułem, Kreska, że nie pracujesz, tylko siedzisz i klikasz.
Gość _Kreska_ Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 Zawsze czułem, Kreska, że nie pracujesz, tylko siedzisz i klikasz. ehhh, przejrzales mnie ;) a w ogole Symek to co Ty na forum po 3 robisz? no ladnie sie zabawiacie w tym Berlinie, i to za firmowe pieniadze pewno!! a wracajac do tematu to dzies premiera, powinien trailer na froncie zawisnac.
SYmek Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 a w ogole Symek to co Ty na forum po 3 robisz? no ladnie sie zabawiacie w tym Berlinie, i to za firmowe pieniadze pewno!! prasówka przy śniadaniu ;). Variety, max3d...
Kroopson Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 chyba ktoś zapomniał że animacja była robiona w XSI ;)
Gith Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 Oj tam, oj tam, nie tylko animacja. Przeca symulacji tez troche bylo... ...i to genialne bake'owanie geometri ^^
Gość i-riss Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 bardzo dobre, z rozmachem. ciekaw jestem jak tworzono fale
mariusz_maciag Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 no jakby tak.. jakiegoś making off'a... ? :) oczywiście ze szczególnym uwzględnieniem... H...:) Bo wyglada to przezacnie.. naprawdę ślicznie :) pozdrawiam, Mariusz
Pierzak Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 7 lat.. o ja cie krece w obie rece... 7 lat... 7.. o matko polko... 7 lat. To dlugo. A bedzie oskar?
Nezumi Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 O, polski Mulan ;) Wszystko cacy, tylko warstwa muzyczna mnie irytuje zamiast dodawac klimatu. W moje konsumpcyjne ucho latwiej wpada cos zwyklejszego, w hamerykanskich klimatach. Podklad rodem z "300" i bylby czad. Ta, wiem, Polacy nie gesi, artyzm itd... :P
bartolomeo Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 oj Nezumi - muzyka akurat moim zdaniem przemistrzowa jest :)
hubert Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 Epickie! Bardzo fajnie stylizowana, ekspresyjna animacja z naprawde malymi niedociagnieciami. No i muza wymiata. Bravo!
fps Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 Wszystko cacy, tylko warstwa muzyczna mnie irytuje zamiast dodawac klimatu. W moje konsumpcyjne ucho latwiej wpada cos zwyklejszego, w hamerykanskich klimatach. Podklad rodem z "300" i bylby czad. Nezumi, no co ty? Muzyka z 300? ... Gospodi, pomiłuj!
Baggins Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 Zwiastun bardzo dobry. Zarowno obrazek jak i muzyka. Pierwsze szkice do Switezi widzialem w semaforze jakos w 2001-2002 , i juz szczerze mowiac postawilem krzyzyk na tym projekcie ( po ktorejs tam zmianie producenta ) , a tu udalo sie domknac i to wyglada. Zycze powodzenia w Berlinie i wszedzie gdzie ten film trafi. salut t.
Nezumi Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 fps, bartolomeo - jestem przekonany ze audio-smakoszom beda ciarki przechodzic po plecach, zrobi sie gesia skorka i opadna na fotele w ekstazie ;) Mnie ten podklad zwyczajnie drazni i przeszkadza. Nie wiem dlaczego, nazwijcie to muzyczna ulomnoscia jesli chcecie ale ni cholery mi sie nie podoba. A obejrzalem juz ten trailer dobre 5 razy ;)
Pawelkos Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 Plastycznie urwa wory, muzycznie tez super !! Bardzo chcialbym byc na takim pokazie z orkierstra i chorem na zywo. Swietne !! jest czego gratulowac, wiec gratuluje :)
czaps Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 Zapowiada się Super ! Czuć klimat konkretny i artyzm. Gratulacje ! pozdro czaps
Morbid Karbid Napisano 17 Luty 2011 Napisano 17 Luty 2011 Wow robi wrażenie. Myślę, że w kinie wygląda przepięknie. Gratuluję zespołowi wytrwałości i życzę powodzenia na festiwalach.
jaras Napisano 17 Luty 2011 Napisano 17 Luty 2011 czy twórcy mogą się pochwalić jak film został odebrany w Berlinie ?
Gith Napisano 18 Luty 2011 Napisano 18 Luty 2011 Sami z niecierpliwoscia czekamy na wyniki z Berlina. Podobno film przyjal sie bardzo dobrze, jest tez pare innych mocnych pozycji w konkursie, zatem niepewnosc rosnie. Jutro rozstrzygniecie konkursu, trzymac kciuki! :)
Gotham Napisano 18 Luty 2011 Napisano 18 Luty 2011 Zapowiada się super, trzymam kciuki. Liczę też na pokaz w Wawie ;).
SYmek Napisano 19 Luty 2011 Napisano 19 Luty 2011 Może niekoniecznie w imieniu całego zespołu, bo nie wszystkich nawet poznałem, ale w imieniu HA, Kamila i swoim, dziękuję za miłe słowa. Przy projekcie pracowała grupa niezwykle zdolnych artystów, zarówno jeszcze w Semaforze, jak i potem w Humanie. Nie podejmę się teraz wszystkich wymieniać, bo lista jest długa. Myślę, że dla wszystkich nas wysłać ten film w świat jest wielką satysfakcją. Z mojej strony podziękowania i pozdrowienia dla całego studia HA i jego współpracowników za dzielną pracę nad filmem w nie zawsze komfortowych warunkach... Powinienem jeszcze wspomnieć, że film miał realne szanse powstać w 2021 roku - zrobiony przez samego reżysera (bo w to, że go kiedyś zrobi, choćby samemu, nie wątpił chyba nikt). Uchronił nas zapał nowych producentów, którzy w chwili, kiedy projekt był na skraju przepaści uwierzyli w film, a potem bujali się kilka miesięcy z problemami, o których nie wypada tutaj pisać. Nie był to łatwy strzał. Świteź ma bardzo dobre przyjęcie i nawet nie chodzi tu o szanse na nagrodę w konkursie (w którym zdarzają się również słabe, studenckie filmy!). Chodzi przede wszystkim o to, że film do ludzi przemawia, mimo swojej egzotyki, że miał kilka pokazów przy pełnej sali, że ludzie niezwiązani z animacją, telewizje z drugiego końca świata, lub innych kultur, przychodzą rozmawiać o filmie, wzruszeni obrazem i muzyką. Co ciekawe wielu nawet się nie domyśla, że film powstał w komputerze... powtarza się przekonanie, że jest to animacja klasyczna. Kamil dopiął swego, zrobił nie tylko film, ale dzieło. Warto było czekać. pozdrawiam! skk. ps dziś wieczorem gala, a ja w samolocie, nawet nie będę wiedział pierwszy :(
Pawel Lipka Napisano 19 Luty 2011 Napisano 19 Luty 2011 Super sceny, na kazdym kroku mega mocna symbolika..Kamil wiedzial co robi zeby wytworzyc solidne emocje!
CzAk1 Napisano 23 Luty 2011 Napisano 23 Luty 2011 No...iii??? Co tam wyszło? Dowiemy się jakieś ploty fajne?
gutekfiutek Napisano 2 Marzec 2011 Napisano 2 Marzec 2011 Ej, ktoś ma źródło do starszego trailera Świtezi? Poznikało, znaleźć nie mogę..
Rekomendowane odpowiedzi