Napisano 19 Styczeń 201114 l Ten projekt jeszcze nie doczekał się swojego wątku, a ze premiera tuż tuż i coraz więcej materiałów sieci, to zakładam :) http://www.switez.com/index.htm http://tvp.info/informacje/kultura/mickiewiczowska-switez-na-berlinale/3813742 http://wyborcza.pl/1,91446,8967145,Adaptacja_utworu_Mickiewicza__Switez__bedzie_pokazywana.html http://www.human-ark.com/#/pl/film/5/switez Edytowane 19 Styczeń 201114 l przez walmord
Napisano 23 Styczeń 201114 l Miło, że wreszcie ukończony. Szkoda, że nie będzie go w kinach - czy może szykują się jakieś pokazy specjalne albo gościnnie w kinach studyjnych?
Napisano 24 Styczeń 201114 l Swietnie. Kamil jest bardzo pozytywnym gosciem i z calego serca zycze sukcesu jemu i temu filmowi. Jestem przekonany, ze pod wieloma wzgledami wprowadzi wiele swiezosci do tematu.
Napisano 15 Luty 201114 l Autor jest w końcu zwiastun, tym razem chyba prawdziwy oficjalny, tylko szkoda ze taki mały http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=74165&klik=polecaneglowna
Napisano 15 Luty 201114 l wow! no ja się zajarałem! naprawdę dawno nie widziałem czegoś równie fajnego. wiem, że to trailer, ale ja ten trailer kupuję :) stylówa jest! na front z tym!
Napisano 15 Luty 201114 l Brawo dla Ptakuna i całej ekipy z Hjumana za ciężką robotę... :) Brawo Hiudini, hip hip...hiudini, hip hip...hiudini... :)
Napisano 16 Luty 201114 l no nie, same softy nie, jeszcze komputry przeca! Zawsze czułem, Kreska, że nie pracujesz, tylko siedzisz i klikasz.
Napisano 16 Luty 201114 l Zawsze czułem, Kreska, że nie pracujesz, tylko siedzisz i klikasz. ehhh, przejrzales mnie ;) a w ogole Symek to co Ty na forum po 3 robisz? no ladnie sie zabawiacie w tym Berlinie, i to za firmowe pieniadze pewno!! a wracajac do tematu to dzies premiera, powinien trailer na froncie zawisnac.
Napisano 16 Luty 201114 l a w ogole Symek to co Ty na forum po 3 robisz? no ladnie sie zabawiacie w tym Berlinie, i to za firmowe pieniadze pewno!! prasówka przy śniadaniu ;). Variety, max3d...
Napisano 16 Luty 201114 l Oj tam, oj tam, nie tylko animacja. Przeca symulacji tez troche bylo... ...i to genialne bake'owanie geometri ^^
Napisano 16 Luty 201114 l no jakby tak.. jakiegoś making off'a... ? :) oczywiście ze szczególnym uwzględnieniem... H...:) Bo wyglada to przezacnie.. naprawdę ślicznie :) pozdrawiam, Mariusz
Napisano 16 Luty 201114 l 7 lat.. o ja cie krece w obie rece... 7 lat... 7.. o matko polko... 7 lat. To dlugo. A bedzie oskar?
Napisano 16 Luty 201114 l O, polski Mulan ;) Wszystko cacy, tylko warstwa muzyczna mnie irytuje zamiast dodawac klimatu. W moje konsumpcyjne ucho latwiej wpada cos zwyklejszego, w hamerykanskich klimatach. Podklad rodem z "300" i bylby czad. Ta, wiem, Polacy nie gesi, artyzm itd... :P
Napisano 16 Luty 201114 l Epickie! Bardzo fajnie stylizowana, ekspresyjna animacja z naprawde malymi niedociagnieciami. No i muza wymiata. Bravo!
Napisano 16 Luty 201114 l Wszystko cacy, tylko warstwa muzyczna mnie irytuje zamiast dodawac klimatu. W moje konsumpcyjne ucho latwiej wpada cos zwyklejszego, w hamerykanskich klimatach. Podklad rodem z "300" i bylby czad. Nezumi, no co ty? Muzyka z 300? ... Gospodi, pomiłuj!
Napisano 16 Luty 201114 l Zwiastun bardzo dobry. Zarowno obrazek jak i muzyka. Pierwsze szkice do Switezi widzialem w semaforze jakos w 2001-2002 , i juz szczerze mowiac postawilem krzyzyk na tym projekcie ( po ktorejs tam zmianie producenta ) , a tu udalo sie domknac i to wyglada. Zycze powodzenia w Berlinie i wszedzie gdzie ten film trafi. salut t.
Napisano 16 Luty 201114 l fps, bartolomeo - jestem przekonany ze audio-smakoszom beda ciarki przechodzic po plecach, zrobi sie gesia skorka i opadna na fotele w ekstazie ;) Mnie ten podklad zwyczajnie drazni i przeszkadza. Nie wiem dlaczego, nazwijcie to muzyczna ulomnoscia jesli chcecie ale ni cholery mi sie nie podoba. A obejrzalem juz ten trailer dobre 5 razy ;)
Napisano 16 Luty 201114 l Plastycznie urwa wory, muzycznie tez super !! Bardzo chcialbym byc na takim pokazie z orkierstra i chorem na zywo. Swietne !! jest czego gratulowac, wiec gratuluje :)
Napisano 16 Luty 201114 l Zapowiada się Super ! Czuć klimat konkretny i artyzm. Gratulacje ! pozdro czaps
Napisano 17 Luty 201114 l Wow robi wrażenie. Myślę, że w kinie wygląda przepięknie. Gratuluję zespołowi wytrwałości i życzę powodzenia na festiwalach.
Napisano 18 Luty 201114 l Sami z niecierpliwoscia czekamy na wyniki z Berlina. Podobno film przyjal sie bardzo dobrze, jest tez pare innych mocnych pozycji w konkursie, zatem niepewnosc rosnie. Jutro rozstrzygniecie konkursu, trzymac kciuki! :)
Napisano 19 Luty 201114 l Może niekoniecznie w imieniu całego zespołu, bo nie wszystkich nawet poznałem, ale w imieniu HA, Kamila i swoim, dziękuję za miłe słowa. Przy projekcie pracowała grupa niezwykle zdolnych artystów, zarówno jeszcze w Semaforze, jak i potem w Humanie. Nie podejmę się teraz wszystkich wymieniać, bo lista jest długa. Myślę, że dla wszystkich nas wysłać ten film w świat jest wielką satysfakcją. Z mojej strony podziękowania i pozdrowienia dla całego studia HA i jego współpracowników za dzielną pracę nad filmem w nie zawsze komfortowych warunkach... Powinienem jeszcze wspomnieć, że film miał realne szanse powstać w 2021 roku - zrobiony przez samego reżysera (bo w to, że go kiedyś zrobi, choćby samemu, nie wątpił chyba nikt). Uchronił nas zapał nowych producentów, którzy w chwili, kiedy projekt był na skraju przepaści uwierzyli w film, a potem bujali się kilka miesięcy z problemami, o których nie wypada tutaj pisać. Nie był to łatwy strzał. Świteź ma bardzo dobre przyjęcie i nawet nie chodzi tu o szanse na nagrodę w konkursie (w którym zdarzają się również słabe, studenckie filmy!). Chodzi przede wszystkim o to, że film do ludzi przemawia, mimo swojej egzotyki, że miał kilka pokazów przy pełnej sali, że ludzie niezwiązani z animacją, telewizje z drugiego końca świata, lub innych kultur, przychodzą rozmawiać o filmie, wzruszeni obrazem i muzyką. Co ciekawe wielu nawet się nie domyśla, że film powstał w komputerze... powtarza się przekonanie, że jest to animacja klasyczna. Kamil dopiął swego, zrobił nie tylko film, ale dzieło. Warto było czekać. pozdrawiam! skk. ps dziś wieczorem gala, a ja w samolocie, nawet nie będę wiedział pierwszy :(
Napisano 19 Luty 201114 l Super sceny, na kazdym kroku mega mocna symbolika..Kamil wiedzial co robi zeby wytworzyc solidne emocje!
Napisano 2 Marzec 201114 l Ej, ktoś ma źródło do starszego trailera Świtezi? Poznikało, znaleźć nie mogę..