dexter47 Napisano 22 Styczeń 2011 Share Napisano 22 Styczeń 2011 (edytowane) takie pomieszanie Sf z Fantazy to będzie postać wymyślona prze zemnie pierwszy szkic zrobiony przed snem ;p zaczelem juz zabawę w psie z nim Edytowane 6 Luty 2011 przez dexter47 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3d3k Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 coś pięknego. Pokaż siatkę i tekstury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 chyba jedną noge ma za krótką ale przydałaby sie jeszcze opinia jakiegoś speca od postaci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter47 Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2011 to dopiero pierwszy szkic do siatki jeszcze daleko i wcale nie mowie że finalna wersja będzie dokładnie tak wyglądała noga nie jest za krótka tego akurat jestem pewien ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selena Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 noga nie jest za krótka:) to porostu perspektywa;p trochę nieudana ale cóż:) z rysunku niewiele można się dowiedzieć, może popracuj nad nim jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 dexter, kolego ja na twoim miejscu darowałbym sobie narazie wymyslne koncepty, proponuje wziac sie za cwiczenie anatomi. Pomodeluj sobie pare golasów, wrzuc na forum, sluchaj i ucz sie od bardizej doswiadczonych kolegow. nawet najfajniejsza zrboja bedzie wyglada slabo na nieanatomicznej postaci (i nie mowie tu o stylistyce :) ) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter47 Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2011 proszę oto mój golasek http://www.imagebanana.com/view/2xb8lkef/test.jpg ten ołówek co dałem jako1 to z podrysu z postaci w pozie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofca Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 dluga droga, dluga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manver Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 Nie myśl, że jakoś ujmuję Ci skilla, ale z tego co zaprezentowałeś, to jeszcze nie czas na takie projekty. Pomyśl o czymś mniejszym. Pozdro. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eric_Draven Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 (edytowane) ja rysując nie bawiłbym się z psem. Może trochę odwracać uwagę :) zwłaszcza jak w nim sie bawisz... E:a coś bardziej konstruktywnego "wciśnij F1 i wróć za rok" Edytowane 23 Styczeń 2011 przez Eric_Draven Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 widze ze co po niektorym pseudo skill na wierzch wyszedl.... zenada.... dexter, nie poddawaj sie a przykladaj sie bardziej i lecisz z praca, a bufonow nie sluchaj.... na razie slabiutko, ale rob wszystko aby to zmienic pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 widze ze co po niektorym pseudo skill na wierzch wyszedl.... zenada.... Przesadzasz :) Dexter, nikt Cie tu nie chce obrazić (przynajmniej ja :) ) tak jak mowilem, ja na twoim miejscu trenowalbym teraz anatomie(nie mam na mysli jednego czy 2 golasów, to za mało), zrobisz jak bedziesz chcial. co do modelu to hmm korzystales z jakis zdjec referencyjnych? jesli tak to umiesc chociaz jedno zeby mozna bylo pokazac ci na djeciu co wyglada inaczej niz w twoim modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter47 Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2011 model zrobiony bez podrysu w zbrushu i jet to mój pierwszy model w tym programie taki zrobiony by go poznać wiem że nie jest idealny ale do ideału się dochodzi ciężką pracą. tylko że u mnie nauka programów graficznych trwa 4 razy szybciej niż u innych ludzi jestem oburęczny pisze rysuje obiema rekami czasem obiema naraz. a podejrzewam że żaden z was nie napisze lewą teką imienia a prawa nazwiska w tym samym czasie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manver Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 model zrobiony bez podrysu w zbrushu i jet to mój pierwszy model w tym programie taki zrobiony by go poznać wiem że nie jest idealny ale do ideału się dochodzi ciężką pracą. tylko że u mnie nauka programów graficznych trwa 4 razy szybciej niż u innych ludzi jestem oburęczny pisze rysuje obiema rekami czasem obiema naraz. a podejrzewam że żaden z was nie napisze lewą teką imienia a prawa nazwiska w tym samym czasie :P To dobicie do poziomu pro też pewnie zajmie Ci "4 razy szybciej". Muszę zapamiętać ten nick i wątek. PS: nie wiem jak dostrzegłeś swoje umiejętności, skoro pierwszy raz odpaliłaś zb. Pracuj, pracuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter47 Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2011 pracuje pracuje bez przerwy staram się podnosić swoje umiejętności ps tu macie to co było podrysem pod ołówek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszczualmavera Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 ...takim to dobrze....:) ..ja osobiscie jestem w stanie użyc obydwu nog w trakcie chodzenia - to tyle ze sztuczek. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter47 Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2011 hehe tu macie troche ps nad tym szkicem nie będę juz pracował zrobię nowy. Maska wiadomo kim inspirowana ale to nie jest to co chce osiągnąć w finalnej wersji http://www.imagebanana.com/view/bt1qis1y/test1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 lejdis, dzentelmen, ci utalentowani, i ci nieutalentowani....co ten watek robi w game arcie sie pytam?Koncepty sa w gamearcie niezbedne, ale nadal to zostaje 2d, jakby nie patrzec! aha, tak na marginesie, jak bedziesz pisal obiema rekami to nie zapomnij przeczytac FAQ forum, i zmien nazwe watku bo zostanie on usuniety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 u mnie nauka programów graficznych trwa 4 razy szybciej niż u innych ludzi jestem oburęczny pisze rysuje obiema rekami czasem obiema naraz. haha chyba zapisze ten text na tablicy zaraz pod "potrafie nauczyć rysunku przez telefon" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 u mnie nauka programów graficznych trwa 4 razy szybciej niż u innych ludzi jestem oburęczny pisze rysuje obiema rekami czasem obiema naraz. a podejrzewam że żaden z was nie napisze lewą teką imienia a prawa nazwiska w tym samym czasie :P Ciekawa umiejętnośc, nigdy nikogo takiego nie spotkałem, serio. A próbowałeś jeszcze równocześnie postawić lapka na podłodze i stopami napierać? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manver Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 Wydaje mi się, że do tygodnia i będziesz robił low i high jednocześnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eric_Draven Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 No to jest śmiesznie, Autor za rok lub dwa prawdopodobnie sam stwierdzi że to co pokazał jest... powiedzmy, poniżej przeciętnej, i będzie chciał o tym zapomnieć :) W tej chwili niestety nie potrafię dać sensownej uwagi. Jeżeli wytrzymasz serie ciętych uwag i bedziesz uparty, coś z tego będzie. Musisz niestety nabrać dystansu do siebie i wiedzieć co można pokazać a czego lepiej nie. Jeżeli będziesz pokazywał wszystko to ludzie mogą nie brać cie poważnie, wręcz potraktować cały wątek jako żart :) Brakuje Ci sporo i wiekszość z nas nawet jak zaczynała to takie rzeczy trzymała raczej na dysku i nie śpieszyła się z pokazaniem. Pozdrawiam i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Persh Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 Powiem tylko...nie obchodzi mnie czy to rysujesz obiem czy jedną, wiekszość ludzi umie rysować jedną, choć to moze uchodzić za niepełnosprawność. Skończ z tym rysowaniem i jedziesz z modelem. Wszyscy czekają!!!! Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter47 Napisano 25 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2011 zacząłem robić kolejny szkic ale to co zrobiłem wyszło za ciężkie ;/ szukam też jakichś rzutów postaci szczelnie babki od tylu bo tego nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manver Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 W necie tego pełno. Zdecyduj na czym się skupiasz. Szkice, czy może modelowanie. Opanuj najpierw jedno, będzie prościej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 przenosze do 2d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter47 Napisano 25 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2011 zaczynem w maxie robić elementy które raczej mam poukładane w głowie i wiem jak maja wyglądać http://www.imagebanana.com/view/lfku2tnn/test.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 tylko że u mnie nauka programów graficznych trwa 4 razy szybciej niż u innych ludzi jestem oburęczny pisze rysuje obiema rekami czasem obiema naraz. a podejrzewam że żaden z was nie napisze lewą teką imienia a prawa nazwiska w tym samym czasie :P quad damage! Yeah! Ale chwila, nie powinno być dwa razy szybciej? Aha, synergia, zapomniałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiN Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 Ta.. Jesteś tak zaje*** sty, że możesz się tu spodziewać samych pochwał i kłaniania w pas. Ja potrafię 4 razy szybciej do kwadratu który rośnie wykładniczo względem każdego dnia, w którym rysuje. Zmień serwer do uploadu plików bo te reklamy mimo zamknięcia i tak się otwierają w nowym oknie, co bardzo irytuje. Trochę słabo to wygląda, spodziewałem się już czegoś lepszego na tym etapie. Skoro szybko się uczysz, to spodziewam się bardzo szybkich postępów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 (...) rzutów postaci (...) babki od tylu (...) Powaga, pełno na necie, mogę ci podrzucić parę linków, ale na PW, bo tu usuną :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 Zostawcie te rysunki, mnie bardziej interesuje to pisanie 2 rękoma na raz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter47 Napisano 29 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2011 jakieś sugestie?? troche mam malo czasu egzaminy i inne sprawy chamuja rozwój postaci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 No to teraz z powrotem by się przydało do 3d... ech, oburęczność i praca dwóch półkul na raz sprawia problemy. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=34900 proszę o zmianę nazwy tematu zgodnie z zasadami działu po za tym w dziale 2d pojawia się model 3d? czy aby nie pomyliłeś działów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 30 Styczeń 2011 Share Napisano 30 Styczeń 2011 tweety - z tego co zauważyłem to pierwotnie wątek był w gameArcie. http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=1000576&postcount=18 i http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=1001231&postcount=27 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 30 Styczeń 2011 Share Napisano 30 Styczeń 2011 (edytowane) a nie widziałem tego. generalnie wątek pasował do 2d a teraz znowu pasuje do gameart'u... dzięki sly wątek powrócił do działu Gameart. autora wątku proszę o zmianę tematu na właściwą, inaczej wątek wyląduje w koszu: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=29333 Edytowane 30 Styczeń 2011 przez tweety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter47 Napisano 30 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2011 na razie pracuje nad elementami które będą "metalowe" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 30 Styczeń 2011 Share Napisano 30 Styczeń 2011 epicki watek dajesz chlopaku! quad speed, tylk jak chce jakies konkretne wskazowki to moze zapodaj siatke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 30 Styczeń 2011 Share Napisano 30 Styczeń 2011 Po rozpoczęciu spodziewałem się czegoś gorszego. Ale idzie nieźle całkiem. Nie modeluj teraz detali. Najlepiej operuj na jakichś prostych bryłach (nawet same sześciany) żeby załapać proporcje. Jak one będą pasowały to będziesz bawił się z armorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter47 Napisano 31 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2011 (edytowane) tu macie siatkę puki co narzucona na nią mesh chce wiedzieć gdzie mi się krzaczy Edytowane 31 Styczeń 2011 przez dexter47 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter47 Napisano 2 Luty 2011 Autor Share Napisano 2 Luty 2011 Uploaded with ImageShack.us http://img37.imageshack.us/i/test1pg.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 3 Luty 2011 Share Napisano 3 Luty 2011 Straszny chaos w tym watku ... nie ogarniam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter47 Napisano 5 Luty 2011 Autor Share Napisano 5 Luty 2011 no bałagan ale ostatnio wogle jakiś taki bałagan mam ze wszystkim za dużo rzeczy naraz robię prace nad modelem trochę egzaminy przyhamowały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 Wymodeluj najpierw ciało tej kobiety (nawet bardzo proste), a dopiero później zrób na nim zbroje. Teraz zabierasz się za sprawę dokładnie odwrotnie. Robisz zbroje, detal i liczysz, że nie rozjadą Ci się proporcje na końcu. Model to jest przede wszystkim ogólna forma i proporcje. Tak jak Ci pisałem wcześniej. Zrób block-ina porządnego to będziemy w stanie ci pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter47 Napisano 6 Luty 2011 Autor Share Napisano 6 Luty 2011 ciałko też już powoli jest ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonred Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 Trochę to mi stargate'ami zajeżdża... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 Hehe raczej Metropolis Langa:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonred Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 Zaiste masz rację (wiedza uzupełniona by uncle Google) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 wiedza uzupełniona by uncle Google A mówią że w internecie to tylko gołe baby i ruskie filmy z umieraniem. Można się jednak czegoś nauczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 (edytowane) podoba mi sie.... i taki offtop, dla niedowiarkow >>>> http://www.youtube.com/watch?v=Yhora2PViXY Edytowane 7 Luty 2011 przez plasti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi