simonhc Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 (edytowane) Witam serdecznie. Tym razem secik biurowy. Sporo CSA i tempo mordercze. Pozdrawiam S CARS collection from PK3D studio: http://pk3d.com/ Edytowane 7 Marzec 2011 przez simonhc
simonhc Napisano 7 Marzec 2011 Autor Napisano 7 Marzec 2011 Rewelka! Jakie tempo było? Bylo ciekawie poniewaz w pierwszej fazie modeler wykonal budynek i mialem tydzien na wizki. Okazalo sie jednak ze masa detali nie zostala zawarta na elewacjach... Wiec z mega dlugiej listy zczytywalem poszczegolne pozycje i tak prostokat okazywal sie profilem alu ze srubkami itd (wczesniej linnie bralismy za podzialy na elewacji:) ) Nad oknami losowo ceowniczki z podzialem i wiele innych Ostatecznie zbudowalem caly model w 4 dni od początku plus ok tygodnia na wszystkie ujecie (5 dni) Mapowalem podzialy unikajac bledow przy niskim samplowaniu w ujeciach nocnych. Duzy postwork na widoczkach z ulicy(nocnych) Pozdrawiam P
3d_operator Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Wow! Czas powala. Wszystko robiłeś sam, czy miałeś pomocników? Jak mapowałeś obiekty - unwrap'em? Ten tynk na 7 to dispem zrobiony?
Smoku Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Niesamowicie piękne jak zawsze. Mi się rzucił w oczy tylko taki nie istotny detal na 1 renderze. Mianowicie na 1 piętrze ten sam facet (gadający przez telefon?) co na trzecim :D Ale i tak miażdży 5* Pozdrawiam
mirach Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Bardzo przyjemnie sie to prezentuje. Jedyne co mnie troche razi to przegieta vinietta na drugim obrazku.
Touch Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 O Stary... ostro pojechane:))) Część ujęć po prostu mistrzowska. Całość powala:) Gratulacje again! Pozdr
sophie Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 ogolnie bardzo wypas, ale po co pokazujesz detal z dziurawą siatką?
Bonifatz Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 (edytowane) sophie : because he can ? ^^ Jak zwykle robota na wypasie! ***** edit: a czepialski jestes ;p ja tam błędu nie widzę Edytowane 7 Marzec 2011 przez Bonifatz
sophie Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 (edytowane) Bonifatz: ja nie pytam czy ken czy nie ken tylko po co pokazywac extra zblizenie z błędem? ^^ edit: nie no, na pewno widzisz :P jak dla mnie to wlasnie obrazek #7 pokazuje przede wszystkim błąd, stąd moje pytanie- po co? Edytowane 7 Marzec 2011 przez sophie
Creative Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Powiem tylko jedno... zaje*iście. Mi by z tym zeszło z pół roku, jak nie więcej. Coś mi tylko nie pasi na przedostatnim obrazku, prawdopodobnie, że przez te okna na początku za dużo widać, tak nienaturalnie.
MariushO Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 sophie : because he can ? ^^ [...] edit: a czepialski jestes ;p ja tam błędu nie widzę Blad jest, tylko obawiam sie, ze wyjadacze nie chca tego widziec. Ciekawe jest to ze "nowemu na forum" wypomni sie male skrzywienie w siatce a staremu znajomemu nie powie sie slowa tylko chwali w zaparte. Oczywiscie robota swietna, tez daje 5 gwiazdek, ale skoro pokazano zblizenie na blad to trzeba pow ze to blad panie Bonifatz, nie badzmy egoistyczni. Co to za gadka "because he can",ja ci powiem tak: I thing he can not! Why? Because he is a professionalist! sophie dobrze pow.
polka dot Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 nie zawodzisz:) gratuluję realizacji, pozdrawiam
gientekwl Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 ładnie, poprawnie etc. co prawda bez fajerwerków, ale i tak na poziomie. Widać masę włożonej pracy w modelowanie. By the way... Gdzie ten błąd w siatce, bo przyglądam się i nie widzę :)
blinq Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Super! Gratki ukończenia w takim terminie ;) Bardzo przyzwoita praca.
MariushO Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 po mojemu w zaznaczonych miejscach na czerwono jest blad. Wynika pewno z tego ze na jednej pow jest displace a na drugiej nie. Moze to byc i cien, ale biorac pod uwage ze na obrazku jest AO i porownujac cienie na sasiedniej krawedzi, to mnie sie wydaje ze tam jest dziura w siatce, ale to juz moze stwierdzic sam autor. Jak pisalem wczesniej tak czy tak praca super i efekt jeszcze lepszy.
plasti Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 co do pracy to 5* a mariushO dajcie jakas nagrode, spora!!! 1
marcinW Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 praca rewelka. świetne są te Twoje pomarańczowe światła :) ale 2 takie same postacie w różnych oknach na pierwszym obrazku to dość zabawny widok ;)
Tores Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 Witaj Piątka i ostatni najlepszy. Trochę motionblur samochodów nie podoba mi się bo wyglądają jakby na tarczach jeździły a nie na kołach no i brak świateł a przecież jest zmierzch. Co to za elementy są na elewacji? Pozdrawiam
Touch Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 Blad jest, tylko obawiam sie, ze wyjadacze nie chca tego widziec. Ciekawe jest to ze "nowemu na forum" wypomni sie male skrzywienie w siatce a staremu znajomemu nie powie sie slowa tylko chwali w zaparte. Nawet, jeżeli przyjąć stan rzeczy jakim go opisujesz, to należy przede wszystkim odnieść błędy do skali projektu. W tym konkretnym akurat przypadku, to zupełnie tak, jak gdyby wskazać niedokładnie wykonaną spoinę przy jednej cegle z całego muru. Trochę na wyrost można powiedzieć, że Chińskiego:) Całość się broni i dla mnie to wystarczy. Pozdr
Morphe Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 to ze te pierwsze obrazki sa rewelacja, to juz ci gdzies tam mowilem. co do ujecia zblizenia - blad bylby gdyby plyna z niedbalstwa, niewiedzy, baddz braku umiejetnosci. to nie jest blad, tylko naoczny efekt tego co mozna wykonac w bardzo ktorkim przedziale czasu. Jezeli cokolwiek jest bledem to nie zly modeling, tylko zle wybrane zblizenie ;)
Loki Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 Najlepsze ujęcia moim zdaniem: 2,4, 8 i 9. (i tu prośba do ludzi którzy wrzucają obrazki, numerujcie je, nazywajcie jakoś, bo to ułatwia komentowanie prac) Bardzo przyjemna praca. Trawa nie specjalnie daje radę, tak samo jak skalowane po osi Z drzewka. (w nich nie podobają mi się jeszcze dodatkowo liście, a w zasadzie ten pomarańczowy kolor, ale jak rozumiem to próba jakiegoś nawiązania do "Orange" ). Zdjęcie z lotu ptaka miałeś od inwestora? (bo zastanawiam się skąd wykombinować dobre zdjęcia do takich ujęć właśnie) Ogólnie - podoba się, i sprzedaje się nieźle, więc cel osiągnięty :) I moja standardowa prośba - mógł byś wrzucić któryś (któreś) obrazki bez photoshopa? (czyste rendery)?
sophie Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 (edytowane) simon-przepraszam :) morphe :/ - jest błąd w siatce/ wykonaniu modelu i tyle. To ze wynika z tego ze termin byl krotki nie znaczy ze nim nie jest, prędzej go usprawiedliwia. Dla mnie błędem rownież bylo pokazanie tego w takim zbliżeniu-dlatego zapytałam po co to zbliżenie i rozpętałam głupią dyskusję. niemniej błąd jest, pokazuje że okładzina kamienna nie ma kompletnie grubości, ponadto ze szpary mogloby się wydobywać swiatło gdyby bylo mocniejsze gdziestam we wnętrzu, jeszcze jeden: okładzina z lewej również nie ma grubości a powierzchnie zle się ze sobą łączą co w tak dokładnym zblizeniu(rozumiem ze chodzi o pokazanie prawdziwej rozdzielczosci) jest dość dobrze widoczne. Mały błąd, malutki ale na zblizeniu zajmuje sporo miejsca dlatego zwrocilam uwagę. Dajcie juz spokój z tym usprawiedliwianiem bo jest niemądre. Szydzenie z innych natomiast, nie jest specjalnie miłe. edit: "to nie jest blad, tylko naoczny efekt tego co mozna wykonac w bardzo ktorkim przedziale czasu." jak efekt ilości czasu pracy może wykluczać istnienie błędu? to nielogiczne. robotnicy wykonują pracę na budowie, po jakimś czasie przychodzi majster i mowi: panowie tu jest błąd! na to jeden z robotników: panie kierowniku, to nie jest błąd tylko naoczny dowód tego co mozna wykonac w krotkim czasie. majster: acha, racja! Edytowane 9 Marzec 2011 przez sophie
mort Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Wizki są fantastyczne, z niesamowitą atmosferą i kolorami. Gratuluję warsztatu i cierpliwości do detalu. natomiast co do posta: Ciekawe jest to ze "nowemu na forum" wypomni sie male skrzywienie w siatce a staremu znajomemu nie powie sie slowa tylko chwali w zaparte Jeśli przyjmujesz krytykę na tym forum (czy dowolnym innym) jako tylko wytykanie wad pracy to szkoda czasu na pokazywanie prac. Tu chodzi o rozwijanie się. Nowemu grafikowi na forum pokazuje się każdy błąd, żeby szybciej nauczył się robić rzeczy na poziomie. Im więcej komentarzy tym szybciej wyrobi sobie warsztat, wyczucie, i ogólnie mówiąc "oko". Natomiast stary wyjadacz sam najlepiej wie co w pracy spieprzył i prawdopodobnie widzi 3x więcej błędów niż jesteś w stanie znaleźć Ty, bo on zna projekt od podszewki. Salve!
Morphe Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 (edytowane) sophie, nie wiem czym zajmujesz sie na codzien. ale chyba nie wizualizacjami ;) porownywanie tego do robot budowlanych jest mocno infantylne ;) To ze nie wiesz o co c'mon, to juz trudno tlumaczyc nie bede. Edytowane 9 Marzec 2011 przez Morphe
chudy Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 świetne jak zawsze. bardzo fajny klimat wyszedł. 5* a sama dyskusja o błędzie zabawna jest :P jak już się czepiacie tak tego zbliżenia to bardziej błędem jest przesunięcie mapowania na jednej ze ścian względem drugiej. chociaż to i tak mega czepianie jest.
nicponim Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 typowe polaczki...;] Życze wam żeby wasze wizualizacje miały 'tylko' takie błędy;] Pzdr!
sophie Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 (edytowane) morphe, na codzien pracuje w budce z hotdogami, a i tak mam racje.twoje myslenie jest infantylne, porownanie bylo po to abys zrozumial ze twoje zdanie nie ma sensu. moge wymyslec inne: pani oddaje dyktando: jasiu zrobiles 5 bledow! -to nie sa bledy prosze pani, tylko naoczny efekt tego co mozna wykonac w bardzo ktorkim przedziale czasu. -.....? .. jak odpisujecie to nie wyrywajcie z kontekstu nie chodzilo mi o wytykanie bledow tylko zapytalam PO CO pokazywac tak duze powiekszenie, na ktorym sa bledy? Edytowane 9 Marzec 2011 przez sophie 1
MariushO Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 (edytowane) heh normalnie typowe polaczki... nicponim trafiles w samo sedno! Nikt tu nie przekresla tej pracy. Wystawiona jest na forum chyba po to zeby ocenic. A to ze w niefortunnym ujeciu akurat pokazal sie feler, to chyba normalne ze ktos zwrocil na to uwage. Ale jak maja byc same"ahhhy" i "ohhhy" to mija sie z celem pokazywanie samej pracy i nie wazne czy nowy czy stary czy wyjadacz czy amator. Ludzie, bez przesady! edit: simonhc sorry za offtop Edytowane 9 Marzec 2011 przez MariushO 1
Morphe Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 (edytowane) sophie , glupi jestem, co poradze. Edytowane 9 Marzec 2011 przez Morphe
prrrszalony Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 sophie, wypominasz krostkę na pośladku pięknej modelki i dziwisz się, że inni to bagatelizują? Nikt nie twierdzi, że go tam nie ma, ale każdy zakłada, że to obnażenie nie krostkę miało pokazać. Taki przykładzik ;)
simonhc Napisano 9 Marzec 2011 Autor Napisano 9 Marzec 2011 Dziekuje wszystkim za komentarze a zespołowi MAX3D za front! Dyskusja burzliwa - milo się śledzi:) Niedokładności są i to prawda. Praca została wykonana i sprzedana, klimat przyjęty poztywnie i to zaspokaja moje potrzeby. Oczywiscie można walczyć jak z każdą sceną dużo dłużej by eliminować kolejne usterki. Zblizenia to kadry z pelnej rozdziałki, są różne detale więc chętnie się podzieliłem, uwagi odnośnie mapowania i geometrii przyjmuję z pokorą. Postaram się przewidzieć w następnych etapach lepiej takie newralgiczne punkty. Foto lotnicze dostarczył klient. Do końca tygodnia walczę dzielnie więc szczegółowych odpowiedzi postaram się udzielić za kilka dni. Pozdrówka dla wszystkich userow! P
sophie Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 prrrszalony zaraz zejdę ;) "sophie, wypominasz krostkę na pośladku pięknej modelki" NIE WYPOMINAM! ile razy jeszcze mam to powtorzyc? mowię ze mozna pokazac posladek bez krostki... "i dziwisz się, że inni to bagatelizują?" --nie dziwię się, dziwię się ze tylu userow nie czyta uwaznie i nie stara sie mnie zrozumiec bo mam 12 postów. Nikt nie twierdzi, że go tam nie ma, --pare osob twierdzilo ze to nie jest błąd. "ale każdy zakłada, że to obnażenie nie krostkę miało pokazać. Taki przykładzik ;)" --miało pokazać tyłek,, a na tylku krostka--ups!, trzecia reka, niewycięta ameba--błąd. no kurde, czy to takie trudne?....więcej nic nie napiszę simon gratulacje.
kliment woroszyłow Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 zabawny wątek:D P.S. - simonhc swietna wizka !
simonhc Napisano 9 Marzec 2011 Autor Napisano 9 Marzec 2011 sophie - dzieki za czas i poświęcony zapał. Fajnie że z uwagą oglądacie moje prace, bardzo doceniam i wszelkie wskazówki zawsze przyjmuje. Postarajmy sie nie obrazac i cieszyc opiniami kolegow. Pozdrówka P 1
pionix Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Wizki na wypasie :) Bardzo dobrze się to odbiera. Podziwiam kunszt i skilla szanownego kolegi... i zazdroszczę takich zleceń ;P
Sroka8888 Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Świetne prace i na dodatek wykonane w takim czasie to pokazuje jaką masz wprawę w tym co robisz.
peter_f Napisano 11 Marzec 2011 Napisano 11 Marzec 2011 (edytowane) Rewelacja Paweł. Strasznie dużo świetnych prac tu ostatnio. Ledwo Tores wrzucił swoje cudeńka, a tu już kolejne lecą. Jak zwykle rewelacyjne rendery i idziesz ostro w artyzm. Dzięki temu Twoje obrazy oprócz technicznej perfekcji wzbogaciły się o ten wyjątkowy pierwiastek. Ja jestem pod ogromnym wrażeniem. Wszystko mi leży. Bardzo fajne kolory, klimat i motion blury. No i to tempo! Gosh!!! 5***** Pozdrawiam Piter Edytowane 13 Marzec 2011 przez peter_f
Gość jamesso Napisano 11 Marzec 2011 Napisano 11 Marzec 2011 Nie wiem dlaczego ale mi przeszkadza powtarzalność ludzi w oknie... Kilka razy kopiowani ci sami. Jakoś to mi się rzuciło w oczy... Ale prócz tego praca BOSKA!!! ;D
MormoN Napisano 11 Marzec 2011 Napisano 11 Marzec 2011 A gdzie światełka w audioli !!?? :) Mandacik za nieznajomość przepisów ruchu drogowego :)
pressenter Napisano 11 Marzec 2011 Napisano 11 Marzec 2011 Widziałem to kilka dni temu na gazeta.pl, zdaje się. Na prawdę świetna robota, genialna kolorystyka, gratuluję zlecenia, jak i umiejętności w wykonaniu. Sz.
simonhc Napisano 14 Marzec 2011 Autor Napisano 14 Marzec 2011 Dziękuje Panowie! Bradzo mi miło! peter_f - szukam cały czas swojej sciezki, z perspektywy ostatniego roku widzę że coraz bardziej modyfikuje swoje prace. Mam nadzieję, że kierunek dobry, czas pokaże. Pozdrawiam! P
Rekomendowane odpowiedzi