_Silent_ Napisano 3 Styczeń 2012 Share Napisano 3 Styczeń 2012 1 dlaczego ma pasek na penisie i tyłku? Podejrzewam, że to mało wygodne 2 za nisko ramiona względem rozbudowanego karku 3 dłonie jakieś grabiaste i duże Reszta git choć bardziej bad-assowo wyglądałby z maską zasłaniającą również nos. Z kolei mógłbyś odsłonić mu czoła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2012 Taki test miecza świetlnego i nowego motion blura w c4d r13. Sam ruch postaci jest jeszcze niedopracowany. Ogólnie jest to fragment do animacji, nad którą siedzę ostatnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 Quentin: Trzyma się kupy. Zdradź więcej o animacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2012 Będzie to coś w stylu trailera. Całość ma być krótka, bez jakiejś szczególnej fabuły. Chcę ogólnie zrobić wszystko od początku do końca, żeby poćwiczyć każdy etap produkcji i zobaczyć w czym tak na prawdę jestem dobry. Na razie jestem na etapie rysowania storyboardów i prewizualizacji, więc jeszcze duuuużo do roboty. Kilka animacji już porobiłem - chód, bieg, fragmenty scen walki itp, bo one tak czy inaczej się przydadzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 No jak cię znam to dopniesz swego;) powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 14 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2012 Dzięki Lucek. ;) Tymczasem taki nowy wip. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 Dobra rzecz. Podoba mi się kształt czaszki - detal, który pomimo że nie zwraca uwagi wychodzi przy sss;) przy ustach brakuje średniego detalu - obejrzyj jak to robi Selwy - u niego te twarze naprawdę mają wyraz. Gratky;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 14 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2012 Dzięki. ;) Tutaj nowy update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 15 Styczeń 2012 Share Napisano 15 Styczeń 2012 Mnie się podoba :) Nie widzę czegoś co by psuło główkę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeweN Napisano 18 Styczeń 2012 Share Napisano 18 Styczeń 2012 Oooo … Anita Werner ;). chwile się zastanawiałem co jest nie tak aż doszedłem że w większości widziałem Ją z zaczesanymi włosami w drugą stronę. Tak jak teraz miała tylko przy długich włosach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 18 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2012 Dzięki! Chociaż podobieństwo do Anity Werner jest przypadkowe. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 Taki tam render testowy :) Na razie brakuje detalu w wielu miejscach, ponieważ jeszcze nie robiłem retopo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 1 Luty 2012 Autor Share Napisano 1 Luty 2012 No i następna mordka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medwed Napisano 1 Luty 2012 Share Napisano 1 Luty 2012 Git Majonez.C4D czy Max ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 1 Luty 2012 Autor Share Napisano 1 Luty 2012 Max z vray'em. Próbowałem też w vrayforc4d, ale mimo, że teoretycznie kod obydwa mają ten sam to ten maxowy sss jest jakiś dokładniejszy jeśli chodzi o bump i specular. Displacement w c4d też ciężko ustawić, żeby uzyskać ostre detale. Oczywiście to nie jest czysty render. W photoshopie trochę krzywymi i balansem kolorów poprawiłem obraz. Szczerze mówiąc obrazek prosto z renderera jest brzydki w porównaniu z tym po postpro. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 1 Luty 2012 Share Napisano 1 Luty 2012 Quentin: To jest akurat normalne. Tym bardziej że pewnie masz LWF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 1 Luty 2012 Autor Share Napisano 1 Luty 2012 Tak Lucek, LWF do sss w vray'u zawsze używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 1 Luty 2012 Share Napisano 1 Luty 2012 I bardzo słusznie bo bez LWF skin shader nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 31 Maj 2012 Autor Share Napisano 31 Maj 2012 Postać, którą robię już od jakiegoś czasu. Chcę ją użyć do takiej tam mojej animacji. próbny kadr tu trochę starszy test ujęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 31 Maj 2012 Share Napisano 31 Maj 2012 O żesz... Przywaliłeś tak ni z gruchy, ni z pietruchy. Pokażesz coś więcej jeśli chodzi o enviro? (modele itd., itp.) Zapowiada się smakowicie. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ailambert Napisano 31 Maj 2012 Share Napisano 31 Maj 2012 Wygląda super, widzę też, że mała inspiracja intro do Wiedźmina 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 1 Czerwiec 2012 Share Napisano 1 Czerwiec 2012 ja bardziej widze inspiracje assassinem revelation, jak narazie zapowiada sie miodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 1 Czerwiec 2012 Share Napisano 1 Czerwiec 2012 Ale pocisk, naprawdę super to wygląda, pokaż coś jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 6 Czerwiec 2012 Share Napisano 6 Czerwiec 2012 nooo... też się do ohahów dołączam. Bardzo spoczko kompozycje kadru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Make My Day Napisano 7 Czerwiec 2012 Share Napisano 7 Czerwiec 2012 jawdropper... Wygląda to wspaniale. Czekam na jakąś animację ze zniecierpliwieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 7 Czerwiec 2012 Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Takiej tam mojej animacji ^^ fajne pojęcie na takiej tam. A z ciekawości czego używasz do samej animacji i potem postprodukcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaack Napisano 9 Czerwiec 2012 Share Napisano 9 Czerwiec 2012 Hmmm nie oglądałem wszystkiego :) Ale zapowiada się ciekawie :) Ja czekam na animacje :P Podejrzewam że animacja będzie wbijać w fotel :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 7 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2012 Nowa główka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 7 Grudzień 2012 Share Napisano 7 Grudzień 2012 świetnie oczka wyszły :] w czym renderujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 7 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2012 max z vrayem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 7 Grudzień 2012 Share Napisano 7 Grudzień 2012 podzielił byś się ustawieniami sceny i materiałem :) plis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goat91 Napisano 7 Grudzień 2012 Share Napisano 7 Grudzień 2012 I bardzo słusznie bo bez LWF skin shader nie ma sensu. Co to jest LWF jesli mozna spytac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 7 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2012 (edytowane) Co to jest LWF jesli mozna spytac? lwf - linear workflow tu masz przykład - http://www.jamesshaw.co.nz/blog/?p=152 indian - mógłbym podać ale wątpię czy to cokolwiek Ci pomoże. Sam shader i ustawienia renderu nic nie dadzą. Musisz odpowiednio dopasować po kolei wszystko razem z mapkami, teksturą, modelem itd. Najpierw wrzuć sobie do maxa model i odpowiednio ustaw displacement. Włącz linear workflow. Potem nałóż na model sss2 i do niego dodaj mapką bump. Na początek wybierz preset skin(yellow) Do sceny dodaj jedno światło VrayLight i tym jednym światłem próbuj z różnych stron oświetlać model i patrzeć jak zachowuje się shader. W tym czasie tweakuj parametry. Najlepiej znajdź na necie manual do vraya i ogarnij każdy parametr w sss2. Bo jeśli nie będziesz rozumiał do czego co służy to nic nie ustawisz. ;) Ogólnie dąż do takiego celu żeby pory i inne tego typu detale były mocno widoczne w miejscach odbić światła a w innych skóra musi tak jakby rozmywać te detale. Jednak nie za bardzo żeby nie zrobił się efekt wosku. :) I tak musisz centrować między szorstką a rozmytą skórą aż dojdziesz do dobrego efektu. Mi się tak zdarzało nie raz że miałem już gotowy model, mapki itd a dopiero przy testowaniu shadera wszystkie błędy i niedoskonałości modelu wyszły. Więc często musiałem wracać do zbrusha i poprawiać. Ogólnie detal wpływa ogroooooomnie na materiał. Cała powierzchnia skóry musi być taka jakby grudkowata i nierówna, to dodaje realizmu. To że model dobrze wygląda w zb to nie znaczy że w renderze też będzie. :) Staraj się żeby na modelu nie było pustych dziur bez detalu, wszędzie muszą być nawet mikroskopijne pory, zagłębienia itd. Na tym zrzucie z zbrusha z mojego modelu ten detal jest nawet przejaskrawiony ale to dlatego że sss2 wszystko i tak potem rozmyje. A z oczami to już zupełnie inna bajka. Najdłużej mi zawsze schodzi żeby je dopasować. Na początku najlepiej ustawić je na sucho, bez światła, bez żadnych materiałów. Warto przy tym wrócić jeszcze do zb i poprawić kształt powiek żeby to oko idealnie tam siedziało. Na tym etapie już muszą wyglądać w miarę dobrze. Potem dopiero bawić się z sss, alphami, światłem itd. I nie spodziewaj się że czysty render będzie wyglądał pięknie. :) Końcowy efekt musisz już dopracować w photoshopie filtrami, krzywymi itd. Zagmatwane to trochę ale prościej nie potrafiłem tego opisać. :D Edytowane 7 Grudzień 2012 przez Quentin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brave Napisano 7 Grudzień 2012 Share Napisano 7 Grudzień 2012 rewelka! nic ując ani dodac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 7 Grudzień 2012 Share Napisano 7 Grudzień 2012 Render jak żywy, tylko DOF za mocny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 7 Grudzień 2012 Share Napisano 7 Grudzień 2012 (edytowane) Swietna glowica. Jak zywa. Edytowane 8 Grudzień 2012 przez Traitor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 9 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2012 (edytowane) Dzięki :) Przemodelowałem powieki i troszkę jeszcze poprawiłem oczy. Edytowane 9 Grudzień 2012 przez Quentin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 10 Grudzień 2012 Share Napisano 10 Grudzień 2012 Słabiutko, biednie, właściwie to ssie. No dobra, żartuję. Rewelacja i 5*. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 12 Grudzień 2012 Share Napisano 12 Grudzień 2012 Dobra robota. Swoja droga dobry przyklad na to jak mocny musi byc detal na skorze zeby ss go zlapal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 Świetne i tyle:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 13 Grudzień 2012 Share Napisano 13 Grudzień 2012 śmieszna główka, bardzo mi się podoba :) Ile już ma poligonów przy takich detalach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 13 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2012 Dzięki. Model w zbrushu ma około 7,5 mln punktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 19 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2012 (edytowane) Chyba już skończyłem z oczkami i skórą. Teraz jeszcze tylko włosy i jakieś ubranie... ;) i jeszcze wersja konceptowa dalszej roboty Edytowane 20 Grudzień 2012 przez Quentin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 20 Grudzień 2012 Share Napisano 20 Grudzień 2012 wow, to zdjęcie bardzo mi przypomina jakiegoś żołnierza z II Wojny Światowej :) Fajnie jakby był tak właśnie stylizowany (w mundur oficerski) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 22 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 22 Grudzień 2012 Share Napisano 22 Grudzień 2012 Oj, tutaj bardzo ładnie wygląda. Postprodukcja mi się podoba, jedyna rzecz jaką bym zmienił - intensywność tych pieprzyków, są dla mnie dość drażniące i przez tą swoją intensywność - zbyt płaskie. Zwłaszcza te dwa, na brodzie i nad ustami wyglądają jak taka jednolita, czarna czarna plama. Oczy MEGA. :) Dodajesz jakieś włosy, czy łysy baniak zostawiasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 25 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2012 Miłosz3ds - dzięki. włosy raczej będą ale to później... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 25 Grudzień 2012 Share Napisano 25 Grudzień 2012 Czuje ze bedzie kolejny front. Texture robisz z projekcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 27 Grudzień 2012 Share Napisano 27 Grudzień 2012 swietne. ! . jeszcze bym sprobowal czy nie bedzie lepiej jesli ; nie dawac niebieskiego reflexu, skora nie jest materialem ktory zmienia kolor reflexu. dal slabszy reflextion a dzialajacy bardziej po fresnelu. usta nie wygladaja jak usta a raczej jak... moze nie napisze jak co ;) renczowki nie nie sa tak bardzo wklesle. bump porow z ktorych ma wyrastac zarost (does it even make sense ?) jest za mocny. jeszcze mocniej wyzbyl sie symetri tak czy siak, mocarne to jest i mysle ze moze otworzyc Ci duzo dobrych drzwi jak skonczysz cheers :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 7 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2013 Dzięki za komentarze Sebazx6r - Na początku zrobiłem wersję z projekcji w zbrushu ze zdjęć, jednak w końcu i tak prawie wszystko pomalowałem ręcznie, ponieważ sss2 nie wygląda dobrze z teksturą ze zdjęcia. trochę zmian i poprawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi