adek Napisano 24 Maj 2011 Share Napisano 24 Maj 2011 Zachęcam do obejrzenia krótkiego filmu pt. "Loom" pochodzącego z dosyć młodego niemieckiego studia Polynoid utworzonego przez kilku byłych studentów Akademii Filmowej Baden-Württemberg. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1796 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 24 Maj 2011 Share Napisano 24 Maj 2011 Ciarki na plecach. Piękne a zarazem niesmaczne ( nie lubię pająków ). pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 24 Maj 2011 Share Napisano 24 Maj 2011 zmiazdzylo mnie, jedna z lepszych animacji ostatnio ogladanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 24 Maj 2011 Share Napisano 24 Maj 2011 Świetna robota, na przekór wszelkim trendom w animacji 3D. Odkryli nieco te medium na nowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 24 Maj 2011 Share Napisano 24 Maj 2011 Genialna, nie ma co. Pomyslec ile takich dramatow sie rozgrywa wokolo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 24 Maj 2011 Share Napisano 24 Maj 2011 Niesamowita dynamika, piękne obrazki! Naprawdę bardzo udany twór:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 24 Maj 2011 Share Napisano 24 Maj 2011 coś pięknego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mallow Napisano 24 Maj 2011 Share Napisano 24 Maj 2011 Piękna rzecz. Genialna plastyka. Trafili w mój gust tą kolorystyką. I muzycznie/dźwiękowo rewelacja. Świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 24 Maj 2011 Share Napisano 24 Maj 2011 Najpierw przeczytalem komentarze i zaczalem sie zastanawiac czy rzeczywiscie to jest takie dobre i po obejrzenie moge powiedziec ze jest MEGA!!! W creditsach jest polskie nazwisko wsrod animatorow, jestem ciekawe czy jesli pan Leszek Plichta jest naszym rodakiem czy tez jest czlonkiem forum. Fajnie by bylo zrobic z nim jakies Q&A :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 24 Maj 2011 Autor Share Napisano 24 Maj 2011 Leszek Plichta to dosyć znane nazwisko. Przynajmniej ja je kojarzyłem. Co ciekawe dosyć niedawno, nareszcie po kilku latach pojawił się Dreammaker Leszka na Vimeo ( - to film z 2007 roku! I odniósł wtedy kilka sukcesów). Ten film zrobiła jak czytałem grupka znajomych ze szkoły filmowej. Chyba raczej go na forum nie ma (raczej więcej działa na niemieckim rynku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroniec Napisano 24 Maj 2011 Share Napisano 24 Maj 2011 Przepiękny. Świetne zdjęcia i montaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papa Pio Napisano 25 Maj 2011 Share Napisano 25 Maj 2011 Ja piernicze... perfekcja... jako maniak przyrodniczy widywałem takie rzeczy w realu, ale tutaj pokazano tę brutalność świata bardziej dramatycznie... przez chwilę wczułem się w ćmę... niesamowita rzecz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 25 Maj 2011 Share Napisano 25 Maj 2011 Do dzisiaj lepszej rzeczy nie widziałem, jeżeli istnieje coś fajniejszego to mój ból, że nie miałem okazji tego widzieć. Intuicja mi mówi iż filmik jest dziełem , w którym momentami paradokumentalna obrazowość pleciona jest z ciągłą spójną dramatyczną narracją.Ważnym jest tylko akt wydarzenia , bohaterowie są sobie równi, nie ma miejsca na człowieczą moralność. A "cyfra" jak skrzypce Stradivariego- jest doskonałym narzędziem w rękach mistrzów . Szacunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 25 Maj 2011 Share Napisano 25 Maj 2011 Thx - mała podpowiedź bez złośliwości. Jeśli chcesz uprawiać językową ekwilibrystykę, pamiętaj że przed znakami przestankowymi nie stawia się spacji. Tylko po. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 25 Maj 2011 Share Napisano 25 Maj 2011 Ale mu poojechałeś. Tymczasem animacja rewelacyjna. Już z dawno nie czułem takiego powiewu świeżości i zaskoczenia w tej materii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 25 Maj 2011 Share Napisano 25 Maj 2011 luki ale mam nadzieję, że mój literniczy znój jest czytelny(zawsze wolałem mazać). Tortur: nooooooo, tak też to przeżyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 25 Maj 2011 Share Napisano 25 Maj 2011 Nieprzeciętnie zacne, oglądałem z zapartym tchem, dźwięk, obraz... wszystko PRO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf3de Napisano 25 Maj 2011 Share Napisano 25 Maj 2011 Dla tych co się zachwycają a nie byli na stronie Polynoid polecam to. Bardzo fajny klimat. http://www.polynoid.tv/458nm/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 25 Maj 2011 Share Napisano 25 Maj 2011 458nm- piękny sex. Czy w polsze ktoś robi tak błyskotliwe i efektowne animacje? czad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 25 Maj 2011 Share Napisano 25 Maj 2011 coś jak Aleks Romanov tylko z sensem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 25 Maj 2011 Share Napisano 25 Maj 2011 coś jak Aleks Romanov tylko z sensem.[/quote raczej!:) loom niesamowite jest. dawno...bardzo dawno siętak nie jarałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 25 Maj 2011 Share Napisano 25 Maj 2011 jara mnie ich głęboka fascynacja naturą, jej postrzeganie i zrozumienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekLLL Napisano 25 Maj 2011 Share Napisano 25 Maj 2011 Wgniotlo mnie w fotel. Swietny film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 26 Maj 2011 Share Napisano 26 Maj 2011 tylko szkoda, że takie brutalne... oglądam piękną miłość ślimaków, a tu nagle bach... ps. chociaż Pan Zbyszek z tą śpiewającą rybką to też dał ostro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sophie Napisano 26 Maj 2011 Share Napisano 26 Maj 2011 fajne, a prace alexa romana mają sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
origin Napisano 26 Maj 2011 Share Napisano 26 Maj 2011 makingof r&d fluids on gpu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 27 Maj 2011 Share Napisano 27 Maj 2011 Standardowo... bardzo zachwycające. Aż się złapałem na tym, zę oglądałem to w bardzo obronnej pozie. Idealnie współgrało z muzyką. Symbolika ładnie wpleciona, bez zbędnego wydumania. No cudowne! Jako dowód empiryczny można podać brak kłótni w komentarzach pod filmem pomimo ich ilości :D Dołączam się do słów thx, jak ktoś zna coś o podobnej mocy, to ja chętnie to zobaczę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 29 Maj 2011 Share Napisano 29 Maj 2011 (edytowane) miałem trzy lata jak była premiera SW w polsze ale udało mi się byc na pierwszych seansach IK u siebie w ckowie-miałem siedem lat a zabrali mnie starsi kuple.Od tamtego czasu nic mnie ze świata efektów specjalnych tak nie wzruszało, wszystko po, prostacko uogólniałem jako wtórne....a tutaj, odpowiadając modnym zwrotem- miałem ambiwalentne uczucia. Ale lat minęło, rany ciągle się zastanawiam czy moje wrażenia z przed dwudziestu ośmiu lat nie są jakimiś własnymi hybrydowymi apokryfami, wyległymi z wydumanych dziecięcych emocji. Wczoraj pokazałem filmik ludziom, których uważam za wrażliwych i inteligentnych i co najważniejsze; ludziom zajmujących się na co dzień rzeczami innymi. Bardzo im się podobało to co zobaczyli. Edytowane 29 Maj 2011 przez Thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 29 Maj 2011 Share Napisano 29 Maj 2011 Słuchajcie chciałbym zadać parę pytań oczywiście na poważnie. Może któś wie bo ja mogę się tylko domyślać, a nie chce mi się grzebać, a po co mam grzebac jak można sie tutaj szybciej i rzetelniej dowiedzieć. Czy w filmiku tym chłopaki animowali na gotowych modelach owadów? Czy sami musieli je stworzyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 30 Maj 2011 Share Napisano 30 Maj 2011 Thx ja sie moge tez tylko domyslac i wydaje mi sie ze wymodelowali je sami, a tak w ogole co za roznica ? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 30 Maj 2011 Share Napisano 30 Maj 2011 Kuzwa... nienawidze pajakow. Ogladalem to w sluchawkach, nachylony do monitora i w ktoryms momencie kumpel tracil mnie lekko skorka banana w reke. Prawie w sufit uderzylem! ... i wylaczylem. Bleeeh.... Piekna obrzydliwosc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 30 Maj 2011 Share Napisano 30 Maj 2011 łojej. Po prostu od deski do deski świetnie wykonana robota. Rzadko takie perełki widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 30 Maj 2011 Share Napisano 30 Maj 2011 PAWELKOS dla mnie jest od taka różnica, że jeżeli te cyfrowe postacie są sumiennymi kopiami pierwowzorów to posyłam swój kolejny ukłon autorom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marshall Napisano 30 Maj 2011 Share Napisano 30 Maj 2011 POLYNOID with "Making of LOOM" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 23 Czerwiec 2011 Share Napisano 23 Czerwiec 2011 dopiero teraz obejrzalem, no i musze przyznac ze wgniotlo mnie w fotel:) pelen szacun, kawal wysmienitej roboty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi