simonhc Napisano 7 Listopad 2011 Napisano 7 Listopad 2011 Witam, Tym razem kilka pracek konkursowych, udało się nawet conieco wygrać:) Ujęcie lotnicze - współpraca z arch515(pozdro Ziom!) Drobny tutorial dotyczący budynku wysokościowego na stronie naszych workshopów: >>>LINK wersja bez rejestracji na vimeo Soft: 3ds max 2011 v ray15.sp5 PS CS5 Hardware: myszka(i) pentablet tony energetyków, melisa, tytoń wiśniowy zapraszam do komentowania, wszelkie opinie bezcenne! więcej prac tutaj - facebook page: >>>LINK Pozdrawiam Simonhc
MRay Napisano 7 Listopad 2011 Napisano 7 Listopad 2011 (edytowane) Przy zleceniach konkursowych największym naszym sprzymierzeńcem jest niestety czas. Czas którego nigdy po prostu nie ma. Więc wielki respekt simonhc za czystość obrazków, dobry efekt końcowy i zapewne nie małą determinacje :-) Pozdr. Edytowane 7 Listopad 2011 przez MRay
rallyman Napisano 7 Listopad 2011 Napisano 7 Listopad 2011 Bardzo przyjemne prace :) Zastanawia mnie tylko jedna rzecz :D Dlaczego na ujęciu 4 i 5, które jest shotem tego samego budynku z tego samego miejsca, pejzaż na linii horyzontu jest inny a zmieniła się tylko pora dnia :D Ludzie też stoją w tym samym miejscu :D Tak mi się rzuciło w oczy :) 5*
adek Napisano 7 Listopad 2011 Napisano 7 Listopad 2011 No świetne prace, ale to już standard u Ciebie. No i duży plus za tutorial. Warto podkreślenia w poście jeszcze bo może ktoś przeoczył :) A co to za konkursy były? Pochwal się. wersja bez rejestracji na vimeo
Orangegraphics Napisano 7 Listopad 2011 Napisano 7 Listopad 2011 Naprawdę jesteś klasą samą w sobie, super. fronta mu:)
pecet Napisano 7 Listopad 2011 Napisano 7 Listopad 2011 Dla mnie najlepsze pierwsza, świetny klimat i kolory. Oczywiście reszta też super.
Quentin Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 Masakra, świetny nastrój na tych renderach. Gratulacje. :)
Gość szarak3d Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 Miażdży! Jedyne czego bym sie czepil to na pierwszym i piątym ujęciu ludzie na chodniku w bezruchu w odniesieniu do rozmytych swiatel na ulicy. Wygląda troche jak by byli zamrożeni albo samochody poruszają sie z predkoscia swiatla:)
3d_operator Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 Super prace. Z ciekawości ile moze kosztować taka jedna wizka?
groidea Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 Super pracki, nie dziwie sie że conieco wygrały. Polska górą!! Czy Simonhc zdradzi nam dokładniej co to był za konkurs?:) 5*
NV Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 Od lat wiadomo, że najlepsi graficy są z Gdańska ;)
kurnik Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 Jestem ciekaw ile Tobie średnio zajmuje ustawienie takiej sceny tzn. ludziki, drzewka, kwietniki, chodzi o czyste wstawienie i poukładanie nie rendering.
natas Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 To okropne wiśniowy tytoń :) waniliowy jeszcze zdzierżył bym ale wiśniowy ...no a wizki super oczywiście 5
comander_barnik Napisano 9 Listopad 2011 Napisano 9 Listopad 2011 Swietny projekt wnętrza z tymi odrapanymi panelami a także nocne ujęcie tego duzego budynku. Najlepsze jednak jest hcyba ujęcie portu. Kazdy szczególik stoi gdzie trzeba. Korzystałeś z jakichś arch modelsów, arch drzewek?
simonhc Napisano 9 Listopad 2011 Autor Napisano 9 Listopad 2011 Heja! Dziękuje za fronta oraz cenny czas drogich userów. Dzięki za wszelkie komenty, miłe słowa i wskazówki. rallyman - cóż:) zagięcie czasoprzestrzeni pewnie.. a na powaznie to backplaty nieba wlazły na horyzont. Adek - Dziękuję! Konkurs na budynek Nanotechnologii w Gdańsku (wydział PG). Brałem udział również jako projektant, pracowałem nad wnętrzami. Bardzo fajna współpraca z klientem i całym zespołem. Kolejny to konkurs na zagospodarowanie obszaru pirsu w Gdyni. Tutaj robiliśmy wyłącznie wizualizacje, sporo obiektów i mocne tempo. Jeden i drugi konkurs miały zbliżone deadliny. Cieszę się że tutorial przypadł do gustu! Dziękuje za front! szarak3d - prawde masz:) 3d_operator - Ciezko wycenic jedna wizke. Zawsze robimy szczegółowy kosztorys na starcie. Ilość ujęć też wpływa na cenę. kurnik - Szczerze nie wiem, nigdy nie mierzyłem:) natas - a no wiśnia:D comander_barnik - drzewka są z sumer I trees. Reszta już chyba w całości nasza. Pozdrówka shc
3d_operator Napisano 10 Listopad 2011 Napisano 10 Listopad 2011 3d_operator - Ciezko wycenic jedna wizke. Zawsze robimy szczegółowy kosztorys na starcie. Ilość ujęć też wpływa na cenę. Chodziło mi o rząd wielkości dla tego konkretnego projektu. Wiadomo, że nikt nie wycenia w ciemno.
pionix Napisano 14 Listopad 2011 Napisano 14 Listopad 2011 Super klimaty w tych pracach. Dla mnie mistrzostwo :)
wroniec Napisano 14 Listopad 2011 Napisano 14 Listopad 2011 Potrafisz stworzyć rewelacyjny klimat na swoich wizualizacjach. Domyślam się, że dobrze Ci się pracuje z klientami, bo dają Ci bardzo dużo swobody widząc jak sobie radzisz. Dzisiaj dostałem maila z Visualization Pro of the Week i jakoś nie specjalnie byłem zdziwiony, że akurat ta praca :]
Gość Chrupek3D Napisano 14 Listopad 2011 Napisano 14 Listopad 2011 poza czwartym, żaden mi się nie podoba... są nienaturalne do bólu i przekomponowane, ale i tak wszystkim się podobają, wiec będziesz żył w chwale i uniesieniu ;)
GRiPi Napisano 14 Listopad 2011 Napisano 14 Listopad 2011 Właśnie dla takich prac stworzono pięć gwiazdek.
Neb Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 piękny secik, gratulacje poziomu! Pierwsze ujęcie bardzo do mnie przemawia.
Rekomendowane odpowiedzi