Napisano 7 Listopad 201113 l Witam, Tym razem kilka pracek konkursowych, udało się nawet conieco wygrać:) Ujęcie lotnicze - współpraca z arch515(pozdro Ziom!) Drobny tutorial dotyczący budynku wysokościowego na stronie naszych workshopów: >>>LINK wersja bez rejestracji na vimeo Soft: 3ds max 2011 v ray15.sp5 PS CS5 Hardware: myszka(i) pentablet tony energetyków, melisa, tytoń wiśniowy zapraszam do komentowania, wszelkie opinie bezcenne! więcej prac tutaj - facebook page: >>>LINK Pozdrawiam Simonhc
Napisano 7 Listopad 201113 l Przy zleceniach konkursowych największym naszym sprzymierzeńcem jest niestety czas. Czas którego nigdy po prostu nie ma. Więc wielki respekt simonhc za czystość obrazków, dobry efekt końcowy i zapewne nie małą determinacje :-) Pozdr. Edytowane 7 Listopad 201113 l przez MRay
Napisano 7 Listopad 201113 l Bardzo przyjemne prace :) Zastanawia mnie tylko jedna rzecz :D Dlaczego na ujęciu 4 i 5, które jest shotem tego samego budynku z tego samego miejsca, pejzaż na linii horyzontu jest inny a zmieniła się tylko pora dnia :D Ludzie też stoją w tym samym miejscu :D Tak mi się rzuciło w oczy :) 5*
Napisano 7 Listopad 201113 l No świetne prace, ale to już standard u Ciebie. No i duży plus za tutorial. Warto podkreślenia w poście jeszcze bo może ktoś przeoczył :) A co to za konkursy były? Pochwal się. wersja bez rejestracji na vimeo
Napisano 7 Listopad 201113 l Dla mnie najlepsze pierwsza, świetny klimat i kolory. Oczywiście reszta też super.
Napisano 8 Listopad 201113 l Miażdży! Jedyne czego bym sie czepil to na pierwszym i piątym ujęciu ludzie na chodniku w bezruchu w odniesieniu do rozmytych swiatel na ulicy. Wygląda troche jak by byli zamrożeni albo samochody poruszają sie z predkoscia swiatla:)
Napisano 8 Listopad 201113 l Super pracki, nie dziwie sie że conieco wygrały. Polska górą!! Czy Simonhc zdradzi nam dokładniej co to był za konkurs?:) 5*
Napisano 8 Listopad 201113 l Jestem ciekaw ile Tobie średnio zajmuje ustawienie takiej sceny tzn. ludziki, drzewka, kwietniki, chodzi o czyste wstawienie i poukładanie nie rendering.
Napisano 8 Listopad 201113 l To okropne wiśniowy tytoń :) waniliowy jeszcze zdzierżył bym ale wiśniowy ...no a wizki super oczywiście 5
Napisano 9 Listopad 201113 l Swietny projekt wnętrza z tymi odrapanymi panelami a także nocne ujęcie tego duzego budynku. Najlepsze jednak jest hcyba ujęcie portu. Kazdy szczególik stoi gdzie trzeba. Korzystałeś z jakichś arch modelsów, arch drzewek?
Napisano 9 Listopad 201113 l Autor Heja! Dziękuje za fronta oraz cenny czas drogich userów. Dzięki za wszelkie komenty, miłe słowa i wskazówki. rallyman - cóż:) zagięcie czasoprzestrzeni pewnie.. a na powaznie to backplaty nieba wlazły na horyzont. Adek - Dziękuję! Konkurs na budynek Nanotechnologii w Gdańsku (wydział PG). Brałem udział również jako projektant, pracowałem nad wnętrzami. Bardzo fajna współpraca z klientem i całym zespołem. Kolejny to konkurs na zagospodarowanie obszaru pirsu w Gdyni. Tutaj robiliśmy wyłącznie wizualizacje, sporo obiektów i mocne tempo. Jeden i drugi konkurs miały zbliżone deadliny. Cieszę się że tutorial przypadł do gustu! Dziękuje za front! szarak3d - prawde masz:) 3d_operator - Ciezko wycenic jedna wizke. Zawsze robimy szczegółowy kosztorys na starcie. Ilość ujęć też wpływa na cenę. kurnik - Szczerze nie wiem, nigdy nie mierzyłem:) natas - a no wiśnia:D comander_barnik - drzewka są z sumer I trees. Reszta już chyba w całości nasza. Pozdrówka shc
Napisano 10 Listopad 201113 l 3d_operator - Ciezko wycenic jedna wizke. Zawsze robimy szczegółowy kosztorys na starcie. Ilość ujęć też wpływa na cenę. Chodziło mi o rząd wielkości dla tego konkretnego projektu. Wiadomo, że nikt nie wycenia w ciemno.
Napisano 14 Listopad 201113 l Potrafisz stworzyć rewelacyjny klimat na swoich wizualizacjach. Domyślam się, że dobrze Ci się pracuje z klientami, bo dają Ci bardzo dużo swobody widząc jak sobie radzisz. Dzisiaj dostałem maila z Visualization Pro of the Week i jakoś nie specjalnie byłem zdziwiony, że akurat ta praca :]
Napisano 14 Listopad 201113 l poza czwartym, żaden mi się nie podoba... są nienaturalne do bólu i przekomponowane, ale i tak wszystkim się podobają, wiec będziesz żył w chwale i uniesieniu ;)
Napisano 21 Grudzień 201113 l piękny secik, gratulacje poziomu! Pierwsze ujęcie bardzo do mnie przemawia.