Napisano 7 Lipiec 201410 l Autor Teczka taka zakurzona... okładka książki dla dzieci "Mroczne ziemie" dla Egmontu kotlet odgrzany sprzed roku gdzieś
Napisano 7 Lipiec 201410 l kolor , walor, kompozycja, jak dla mnie wszystko super, za cienki jestem żeby sie czegokolwiek czepiać :P :P, podoba mi się jak kontrastujesz kolorem w swoich pracach, te czarno białe pracki maja super klimacik no i walor majstersztyk jak dla mnie ;-)
Napisano 8 Lipiec 201410 l gratki fronta, ładne rzeczy. Najbardziej podoba mi się ten gość z czaszką, może trochę bym jeszcze popracował nad jego pozą bo wygląda trochę w stylu: "takie tam z pola bitwy" ;)
Napisano 9 Lipiec 201410 l Autor Ożesz Wy... @Kame, @Kal, @emenems, @Zuczus, @Rain dziękuję! @Igi to głupie tłumaczenie, ale trochę o taki efekt mi chodziło ;) thx! Dzięki wielkie!!!
Napisano 15 Styczeń 201510 l Autor Ups, sie zakurzylo znowu. Już 5ty miesiac leci w Platige, nawet nie wiem kiedy się 2015 zrobił... Zabawa tematem smoka po godzinach: over&out :') Edytowane 15 Styczeń 201510 l przez saharaam
Napisano 15 Styczeń 201510 l o kurde, aż się dziwie, że trafiłem na twoje pracki dopiero teraz. Fejsbuk polubiony :) Stronka dodana do ulubionych :) Bechance obserwowane :) ArtStation obserwowany :) procedura zakończona :p
Napisano 19 Styczeń 201510 l A ja oprócz teczki miałem okazję oglądać to co Monika robi w Pi i jestem pod mega wrażeniem :) piękne koncepty.
Napisano 22 Styczeń 201510 l ten biały smok mi lugie przypomina :D super prace:) http://vignette4.wikia.nocookie.net/pokemontowerdefense/images/a/a7/Lugia.png/revision/latest?cb=20131216223718
Napisano 2 Luty 201510 l Autor Woah, ogromne dzieki wszystkim! @Wojtek, No przecież! Zrzynałam od najlepszych :) @Grzegorz, A Ty jestes mistrz kadzidła, o! Dziękówa! @Pawel, miło :) --- Tymczasem
Napisano 2 Luty 201510 l Hoho :) patrze na twarz myślę ładna babka potem tłów i szok =D ile to ona ma rąk! Super mi się ogląda takie prace jestem pod wrażeniem :* kłaniam się jak najniżej można ^^
Napisano 2 Luty 201510 l Super design tylko buty mi trochę do reszty ubrania nie pasują, nie mam teraz pomysłu, w którą stronę można by je pchnąć, albo moze to tylko kwestia późnej godziny
Napisano 5 Luty 201510 l haha no Wwwoj zajebiscie by machała. Obrazeczek i pomysl wyjebany, ale nie podoba mi sie jedna rzecz, mianowicie ulozenie rak. Skoro jej glownym ficzerem jest 6 rak to czemu jedna para jest praktycznie schowana ? Na tych wczesniejszych szkicach fajnie to pokazujesz (przynajmniej na 1,3, i 5) a na tym glownym dopieszczonym malo to widac. Chociaz teraz mysle ze moze fajnie, bo jest subtelniej? Cholera sam niewiem. Zamotałem sie :D
Napisano 5 Luty 201510 l Autor Dzieki wszystkim!! I dzieki ogromne za fronta :) @Wojtek, no boje sie ze moglaby byc bardziej niebezpieczna dla siebie niz dla otoczenia... @Sebastian, ano tak, dokladnie! Wiem, dlaczego Ci to nie pasi, ale wlasnie w pierwotnej wersji to ona miala dwa miecze, dwie giwery i jakies mega buńczuczne gesty w pozostalych dwoch lapach, ale meczylo mnie, ze to przegiecie - wygladala jak madafaka z hinduskiej ikonografii. Przy takiej ilosci rak nie wszystkie zawsze musza byc wylozone na widoku, zdecydowalam sie pojsc w wieksza naturalnosc.
Napisano 15 Październik 20159 l Autor Uff, ledwo odgrzebalam ta teczke... Az wstyd, ze wracam z tak mala wrzuta Ilustracja do Degenesisa stworzona w SIXMOREVODKA, pod czujnym okiem Geralda Parela i art directingiem Marko Djurdjevica: Ukaze sie w ksiazce In Thy Blood - http://shop.sixmorevodka.com/de/degenesis-ger/14-degenesis-in-thy-blood-vorbestellungen.html Ile sie przy tym nauczylam, to moje (chocby, jak wlasnorecznie zrobic naboje do pistoletu) Edytowane 15 Październik 20159 l przez saharaam
Napisano 15 Październik 20159 l Rewelka. Wszystko super, od kompozycji po rendering materiałów i nastrój. Może to tylko moje wrażenie, ale widać dość wyrażnie wpływy tego art directingu. Nie twierdzę, że to źle, bo pewnie projekt ma być wizualnie spójny, a pracy i Tobie wyszło to zapewne na korzyść, ale jestem ciekaw, na ile się z tym wrażeniem zgadzasz i co o tym sądzisz. A te naboje to aby na pewno do pistoletu? Bo wyglądają bardziej na do karabinu.
Napisano 15 Październik 20159 l Autor Dokladnie tak. Takie mialam zalozenie, bo uwazam, ze grafika ktora wychodzi z SMV jest na kosmicznym poziomie i zwyczajnie chce sie tego nauczyc. Nikt nigdy mi nie powiedzial, ze mam sie trzymac konkretnego stylu. Sa wyrazne roznice miedzy pracami poszczegolnych ludzi, w obrebie jednej ksiazki chociazby. A juniorki, takie jak ja, staraja sie tylko dorownac poziomem :) Jednak zawsze kiedy cos 'biore', chce tez dodac cos od siebie, wiec jest to mix tego, czego sie nauczylam w pracy przez ostatnich 6 miesiecy, i tego w czym sama sie czuje najlepiej. Wydaje mi sie ze wynika to tez z mojego pomyslu i sytuacji w tej ilustracji, tak sie akurat wstrzelilam z ta stylistyka. Tak, tak, to sa naboje do karabinu, sie przejezyczylam :] Dzieki! Edytowane 15 Październik 20159 l przez saharaam
Napisano 15 Październik 20159 l Super masz podejscie do sprawy :) jestes w ciaglym rozwoju. Ty uczysz sie od najlepszych, ale jako jedna z najlepszych jestes ta, od ktorej ucza sie inni :) Ps.: Mozna wiedziec ile czasu zajela ci praca nad ta ilustracja? Pozdro!
Napisano 16 Październik 20159 l Autor Haha, nie wiem czego mozna by sie ode mnie nauczyc, ale staram sie :) Ciezko mi powiedziec ile praca nad tym zajela, bo pracowalam nad tym pomiedzy innymi rzeczami. Mysle ze nawet do 30h, ale to glownie dlatego ze przeprowadzilam duzo prob zakonczonych niepowodzeniem :) Walka z perspektywa. Prawie caly dzien zajelo mi zblokowanie wszystkiego... itd itp Tak jak napisalam wczesniej - duzo sie przy tym nauczylam ;) Dzieki!
Napisano 19 Październik 20159 l Kozak, czekałem na pierwszą wrzutę ze studia i jest ekstra. Moim zdaniem super wpasowane w styl SMV ale widać twoją własną "rękę". Najbardziej mi się podoba oświetlenie całej sceny- pokazuje mocno sylwetkę ale i podkreśla mniejsze detale. Czekam na więcej! Pozdrawiam.
Napisano 2 Marzec 20169 l Autor Dzieki, @rymin! :) Mialo byc wiecej z tej serii, ale musze pocisnac tera co innego, wiec wrzuta. Pozdro!
Napisano 7 Marzec 20169 l bardzo fajne masz te linearty. Coś będziesz dalej z nimi robić? Czy po prostu dla wprawy sobie je rysujesz?
Napisano 8 Marzec 20169 l Autor Tak dla wprawy sobie po godzinach rysowalam. Myslalam, ze jakies lepsiejsze pocisne dalej, ale na razie hiatus :] Thx!
Napisano 8 Marzec 20169 l Niesamowite postaci i linearty! OuO Edytowane 9 Marzec 20169 l przez Pan Sowa
Napisano 9 Marzec 20169 l bosze ludzie ogarnijcie się.. dwa komentarze i jedna rekomendacja do tak dobrych lineartów? Weźcie się postarajcie
Napisano 9 Marzec 20169 l Linearty Mega mocne czekam na więcej :) Myslalam, ze jakies lepsiejsze pociszne dalej, ale na razie hiatus :] Thx! To musisz w takim razie wszystkie wykończyć nie ma tu słabych :D
Napisano 10 Marzec 20169 l Autor Motyl, no prosze Cie :] toz to pare kresek na krzyz @DPFantasy, @Pan Sowa, dzieki!
Napisano 11 Marzec 20169 l No i te pare kresek robi robotę :) Bardzo mocne szkice. Wszystko siedzi, są bardzo czytelne, do proporcji nie można się przyczepić i mają swój charakter.
Napisano 15 Marzec 20168 l Świetne rysunki, okazuje się, że nie trzeba tak dbać o perfekcyjność linii, kreska może być nieco rozchwiana, zabrudzona a i tak ogólny efekt rysunku jest bardzo mocny. Dzięki za lekcję ;)
Napisano 19 Marzec 20168 l zdecydowanie jedna z moich ulubionych teczek na tym forum :) uwielbiam tą kreskę ;D jedyny minus ,że tego się nie ma nigdy dość i brakuje mi częstszych wrzut dobroci ;D :P
Napisano 1 Czerwiec 20168 l Autor @Kyrie, czystosc kreski absolutnie nie ma znaczenia, u mnie w ogole proces nauki rysunku wyglada odwrotnie, bo kiedy zaczynalam bylam strasznie dosrana z liniami i wszystko bylo picus glancus, ale tez mega sztywne i bez zycia. Teraz dopiero sie ucze odpuszczac, ale jeszcze dluga droga przede mna @Soulinka dzieki! w sumie tez chcialabym wrzucac czesciej ale tak jakos ciagle rysuje do szuflady :] No to sru
Napisano 2 Czerwiec 20168 l Bardzo fajnie widać u ciebie tą "lekkość" i swobodę której nie da się oszukać i musi być ona wypracowana latami. Nawet takie proste szkice są już mega czytelne i fajnie oświetlone co też robi robotę. Widać, że ciągle się rozwijasz - oby tak dalej! Pozdrawiam