pionix Napisano 2 Listopad 2012 Share Napisano 2 Listopad 2012 Witam szanowne grono :) Dzisiaj wrzucam do obejrzenia, komentowania, dyskusji kilka/naście prac jakie uzbierały się nam w przeciągu trzech czterech miesięcy. Prace wykonane we współudziale petera_f Rendery w większości wykonane w wielkości 5000px dłuższy bok. Użyte modele: - peter_f - Evermotion - model+model - Vizpark Soft: - Autodesk 3ds Max Design, Renderer: V-Ray - Photoshop 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 2 Listopad 2012 Share Napisano 2 Listopad 2012 Świetne obrazki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom3k Napisano 2 Listopad 2012 Share Napisano 2 Listopad 2012 Świetne prace, jest moc, jakość i klasa. Ładne światło. Czym świecisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 2 Listopad 2012 Share Napisano 2 Listopad 2012 Bardzo przyjemne tematy a momentami nawet cudowne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 2 Listopad 2012 Share Napisano 2 Listopad 2012 Można by zobaczyć kilka interiorów bez postpro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 3 Listopad 2012 Autor Share Napisano 3 Listopad 2012 Dziękuję za opinie. Tom3k - światło to w większości VRaySky i VRaySun. W oknach VRayLighty ustawione jako Skylight portale. thecrev - postpro to głównie zdecydowane wzmocnienie kontrastu i zmiękczenie światła. Postaram się wrzucić jakiś przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 3 Listopad 2012 Share Napisano 3 Listopad 2012 Przyznam się, że trochę znudziło mnie już trochę oglądanie wizek, ale Twoje - pionix - zawsze cieszą oko :) Ogólnie wszystko cacy, poza jedną drobną rzeczą - mapowanie na krawędziach murów z cegieł. Wygląda jakby to był jakiś klinkier, a nie cegły. Ale, jak powiedziałem, to drobnostka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 3 Listopad 2012 Share Napisano 3 Listopad 2012 Pełna profeska, aż dziw bierze że tak mało odpowiedzi 3,6,7 wgniata w ziemię, reszta bardzo ładna. Chętnie też bym zobaczył render bez postpro ***** pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 3 Listopad 2012 Share Napisano 3 Listopad 2012 Świetne, aż chce sie wywalić ścianę w chacie dla tak zaaranżowanych przestrzeni :) Jedyne co mi przeszkadza, to bardzo konserwtywne podejście do podłóg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 3 Listopad 2012 Share Napisano 3 Listopad 2012 Bardzo dobre. Ale niektóre są świetne, niektóre trochę słabsze jakościowo. Czy tutaj na "4" proporcje są OK? Może to kwestia kamery, ale krzesła mam wrażenie, że wydają się ogromne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 3 Listopad 2012 Share Napisano 3 Listopad 2012 Fajne wizki, jak zwykle. Super dywan w 11. To gotowy model (mozna gdzieś go kupić), czy vray fur? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 3 Listopad 2012 Share Napisano 3 Listopad 2012 Kosmos ! 5* i front murowany :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 4 Listopad 2012 Share Napisano 4 Listopad 2012 Tylko numer 5 przez te cegły jakoś mi odstaje. I jak już sie cegieł czepiam to na nr. 1 rogi nie są za ostre i równe jak na cegły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur03 Napisano 4 Listopad 2012 Share Napisano 4 Listopad 2012 Jak zawsze pełen profesjonalizm, super oświetlone. 1 i 3 moim zdaniem najlepsze. Gratuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MPająk Napisano 5 Listopad 2012 Share Napisano 5 Listopad 2012 Witam, Pierwsza wizualizacja bardzo fajna pod wieloma względami. :) Każdy kolejny obrazek co raz mniej mi się podoba. A jeśli chodzi o exteriory są czyste, poprawne nic po za tym. Niemnie gratuluję zgrabnej kolekcji. pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 5 Listopad 2012 Autor Share Napisano 5 Listopad 2012 Dziękuję wszystkim za komentarze. Xiz0r - pamiętam o renderach bez postpro. Wrzucę.. obiecuję :) ola-f - jeśli chodzi Ci o to że podłogi są pokazane wszędzie w podobny sposób tzn nisko kamera i cele na tej samej wysokości to jest to narzucone w pewien sposób przez klienta. Jeżeli nie o to Ci chodzi pisząc o konserwatywnym podejściu to musisz bardziej rozwinąć swą wypowiedź ;) Adek - krzesełka na 4 renderze są ok tylko przez to że kamera jest bardzo nisko a one są blisko kamery powstaje takie złudzenie. adam_m - dywan zrobiony w Hair And Fur maksowym. Stroniłem od niego bardzo ale przekonałem się, że jest świetny. Jeszcze ogólnie mogę dodać, że wizki od 1 do 10 pokazują podłogę i dlatego klient wymagał aby było jej jak najwięcej i nie była niczym zasłonięta (dywany bardzo niepożądane). Ciągle mam jeszcze w uszach "panie Piotrze za mało podłogi!" ;) Jeśli chodzi o cegły to w następnych pracach postaram się bardziej wniknąć w ich prawdziwą naturę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 6 Listopad 2012 Share Napisano 6 Listopad 2012 Jednak można by co nieco poprawić: na 2. rura od piecyka jakoś tak odstaje od ściany. na 6. krzesło na tle wyspy jakoś się dziwnie wtapia. wygląda troszkę jak domalowane. na 13. laptop strasznie odbija otoczenie (ekran laptopa) A w ogólności wymiata. Szczegóły naprawdę rewelacyjne. Można by pewnie butelki troszkę pomieszać bo są zanadto równo poukładane, ale taka konwencja - bez brudu i bałaganu :) Pozdrawiam B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masa Napisano 6 Listopad 2012 Share Napisano 6 Listopad 2012 Bardzo ładnie - jest na czym się wzorować na przyszłość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 6 Listopad 2012 Share Napisano 6 Listopad 2012 Kumpel 'nie 3d' zaglądał mi przez ramie gdy oglądałem renderki, i powiedział 'super podłogi'. Zgadza sie. Fajnie to wygląda. Wnętrza zdecydowanie lepiej, niż exteriory. Światełko że aż miło. Mniam. Rozumiem, ze skoro to podłogowy klient, to tych tekstur poza tym zleceniem dostać się nie da? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwamartini Napisano 6 Listopad 2012 Share Napisano 6 Listopad 2012 Podłogi klasa!! Rozumiem, że pochodzenie tych tekstur to zawodowa tajemnica?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwamartini Napisano 6 Listopad 2012 Share Napisano 6 Listopad 2012 Tu jest coś podobnej jakości, po ściągnięciu okazuje się, że jest ok 8-10 tekstur w różnych tonacjach. Jakby coś to polecam : http://www.3ddd.ru/modules/files/showfile.php?lid=62731 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 7 Listopad 2012 Autor Share Napisano 7 Listopad 2012 Do pierwszych pięciu renderów dostaliśmy bardzo dobre zdjęcia desek. Nie mogę ich jednak udostępniać. Fragmenty podłóg z pełnych renderów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwamartini Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 Deski super! Niestety bardzo mało jest tej jakości tekstur a czasem nawet te płatne nie są wcale fajne...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 Przepiękne wnętrza. Exteriory trochę odstają od nich a szkoda. Tekstury konkret:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 Do pierwszych pięciu renderów dostaliśmy bardzo dobre zdjęcia desek. Nie mogę ich jednak udostępniać. Jasna sprawa. Dzięki za fullres. Piękne, oh piekne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amok Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 Nie lubię wizek ale te są naprawdę ULTRA PRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 7 Listopad 2012 Autor Share Napisano 7 Listopad 2012 Mały "duży" gift. Deska którą przygotowałem testując metodę przenoszenia tekstury fizycznej na cyfrową ;) Fizycznie deska ma 220 x 18cm. Link do paczki: http://www.fotorealistyczne3d.pl/Downloads/Deska1_Test_100_proc.zip Tekstura ma rozmiary 25111 x 2000px 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 8 Listopad 2012 Share Napisano 8 Listopad 2012 4 pierwsze obrazki , naprawdę bobra robota , duża wiedza :) jak i mocny skład :) petera_F ty się bierz mi za jakiś samolot :) dawno nie było.. ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulholland Napisano 9 Listopad 2012 Share Napisano 9 Listopad 2012 (edytowane) Wszystkie wizki ok, a niektóre miazga(na plus). Jeśli chodzi o dechy to super detal., zwłaszcza ta środkowa brązowa, mniam. - - - Updated - - - A jeśli chodzi o te wnętrza / aranżacje to sam zaprojektowałeś? Zwłaszcza podobają mi się te pasiaste zasłony. Edytowane 11 Listopad 2012 przez Mulholland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 12 Listopad 2012 Autor Share Napisano 12 Listopad 2012 Aranżacje są inspirowane przykładowymi wnętrzami ale w większości przypadków efekt końcowy różni się w 60 - 90% od inspiracji. Wynika to z sugestii i potrzeb klienta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlipek Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 Wizualizacje powalają. Wielki plus dla Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 13 Listopad 2012 Share Napisano 13 Listopad 2012 Świetne wizki chciłbym kiedyś tak umieć je robic jak ty :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 15 Listopad 2012 Share Napisano 15 Listopad 2012 Dużo cuksów. Bardzo ładne wizki, technicznie rewelacja. Jedynie na 12tce mapowanie poduchy Ci się rozjechało. :D Dywanik po prostu genialny! Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin88 Napisano 8 Grudzień 2012 Share Napisano 8 Grudzień 2012 Super wizualki. Bardzo profesjonalnie to wygląda. Mógłbyś zdradzić jak zrobiłeś trawę i czy bardzo Ci zmuliło sprzęt przy renderowaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 10 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2012 Trawa to zbiór różnych modeli (z sieci jak i zrobione własnoręcznie) rozsianych przy użyciu GroundWiza. Trawa w takiej formie trochę wydłuża rendering i zżera ram ale nie jakoś dramatycznie. Także raczej powiedzieć, że trawa zabiła mi kompa zdecydowanie powiedzieć nie mogę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi