Napisano 12 Listopad 201212 l Square Enix jak zwykle zachwyca swoimi animacjami do serii Final Fantasy.
Napisano 12 Listopad 201212 l Nie mogę się doczekać! Uwielbiam całą serie. Gra kierowana do specyficznego grona fanboy-graczy. Jeśli nie polubiłeś jej jeszcze już jej nie polubisz. Podoba mi się, że trailer zapowiada powrót do klasyki. mniam
Napisano 12 Listopad 201212 l Status- Serio? Przecież te nowe Finale to są crapy nie z tej ziemi. Za ostatnią część square-enix nawet przepraszało graczy.
Napisano 12 Listopad 201212 l Trailer efektowny...ale nie jest czasem tak, że japońskie RPGi teraz wszystkie na jedną modłę i nic się nie zmienia? :/
Napisano 12 Listopad 201212 l Monio: podejrzewam, że masz na myśli serie XIII wraz z innowacyjnym systemem walki (strasznie nie orientacyjny - do czasu, aż się go polubiło). Tak, serio podobała mi się każda część mniej lub bardziej. A z powodu ostatniego odchyłu fabularnego (z tego powodu xiii podobała mi się mniej), ciesze się, że trailer przemawia za klimatem wcześniejszych serii. CzAk1: Też mam takie wrażenie, ale FF zawsze było troszeczkę inne, przede wszystkim dlatego, że w porównaniu do reszty postacie mają charakter, a ich historie wzajemnie się przeplatają. A weźmy takie NNN... masakra. Jak już mówiłem liczę na powrót i powtórzenie sukcesu VIII i IX!
Napisano 12 Listopad 201212 l kufa kosmos. Aczkolwiek zona mowi ze animacja postaci momentami za bardzo jak z in game footage jest. niemniej mi tam pasi. Salve!
Napisano 13 Listopad 201212 l Eh osom...to chyba Bahamut był co? jeśli to jakiś powrót w stronę ósemki to jestem wniebowzięty... jeszcze tylko czasu żeby móc pograć i się wkręcić...
Napisano 13 Listopad 201212 l Wszech epickość! Totalna mieszanka stylowa, ponad to koleś wymachujący toporem skojarzył mi się ze Skyrimem, a wizard ze spiczastą czapą z Gandalfem... już na pewno design jest dla mnie magiczny, mają łby do tego... pozdro
Napisano 13 Listopad 201212 l myslalem ze po latających młynach sprzed kilku lat niczego bardziej kiczowato epickiego nie zobacze. No ale widać scenarzysta mial lvlup i dostał ogniste kule jako nowy czar. Mi nadal sf w stylu kapitana bomby bardziej podchodzi mimo, ze jego napi&%&^% nie jest tak epickie.
Napisano 13 Listopad 201212 l Cudną mają tę mimikę, aż się zakochać można. Ech gdzie my jesteśmy z tymi swoimi serialami...
Napisano 13 Listopad 201212 l To i ja coś napiszę, jako wielki miłośnik serii od wielu wielu lat. Było kilka części Final Fantasy, które były wielka rewolucją. Część VII na przykład - dziś już mocno prymitywna, ale w czasie wyjścia była czymś wielkim. Nawiasem mówiąc co dziś chyba jest uważana za grę z najbardziej rozbudowaną fabułą ever. Kilka ciekawostek na jej temat: 1. Niedawno wyszła jej wersja na DVD "przeportowiona" pod Windowsa 7. Wygląd i reszta nie zmieniona, ale dostosowana pod nowe windy. 2. Geneza powstania gry była bardzo ciekawa. Firma Squaresoft bankrutowała, i ostatnim rzutem na taśmę postanowiła coś zrobić, żeby stanąć na nogi. Za resztę pieniędzy (niemałą resztę) wynajęli najlepszych w Japonii fachowców od scenariusza, grafiki i muzyki i kazali im stworzyć najlepszą grę na świecie. Efektem była gra, która była w pierwszej dziesiątce najlepszych gier wszech czasów serwisu Gamefaqs i wielu innych chyba najdłużej ze wszystkich istniejących gier. Po jej wydaniu Squaresoft na stałe wskoczył do światowej czołówki producentów gier. 3. W Japonii numeracja kolejnych części gier przed siódemką była inna, niż w reszcie świata. Wynika to stąd, że w Japonii wyszło więcej części. 4. Autor muzyki do większości części - Nobuo Uematsu - ma swój zespół rockowy - The Black Mages (czarni magowie to sa postacie z serii Final Fantasy - na przykład Vivi w FFIX), i ten zespół wykonuje rockowe wersje muzyki z serii Final Fantasy. Często z orkiestrą symfoniczną i chórem. Na przykład tu: http://www.youtube.com/watch?v=Gy7VFF_7AAM - muzyka ze sceny walki Clouda z Sephirothem z filmu FF: Advent Children. Posłuchajcie całości. Mniej więcej w połowie pięknie się zmienia rytm :) Albo tu: 0 muzyka z intra do Final Fantasy VIII Kolejnym krokiem milowym był Final Fantasy X. Między FFIX a FFX był największy skok jakościowy. Niestety były też porażki. FF X-2 poniósł klęskę, a FFXIII był chyba najgorszą częścią serii. Tym którzy nie znają innych produkcji Square, polecam dwa pełnometrażowe filmy animowane: Final Fantasy: The Spirits Within (nieco gorsza fabuła, ale za to grafika, która momentami myli się z filmem z aktorami), i Final Fantasy: The Advent Children (Niesamowita fabuła, będąca dalszym ciągiem gry Final Fantasy VII), a grafika podobna, jak w powyższym trailerze. Moim skromnym zdaniem animatorzy ze Square niczym nie ustępują animatorom z Pixara, tyle, że skupiają się na grach, a nie na filmach. Chociaż prawdę mówiąc jakoś nie chce mi się wierzyć, że ktoś na tym forum nie zna tych dwóch filmów.
Napisano 14 Listopad 201212 l skąd w bajkach tyle zła ...???....skoro naokoło taka bilbordowa sielanka....:)))
Napisano 14 Listopad 201212 l skąd w bajkach tyle zła ...???....skoro naokoło taka bilbordowa sielanka....:))) Poczytaj sobie chociażby "Bajki Ludów Północy". Bajki tak naprawdę od niedawna stają się milusie, albo traktują o kupie http://www.empik.com/mala-ksiazka-o-kupie-stalfeld-pernilla,prod1060546,ksiazka-p
Napisano 14 Listopad 201212 l ...od niedawna to mamy reklamę podpasek do śniadania... do obiadu coś na wzdęcia... a na kolację film o sekcji zwłok... w międzyczasie w wiadomościach opowiadają o wszystkich możliwych zboczkach i mordercach... bajka... bajka...!!!!.... normalnego nie uświadczysz zbyt mało bajkowy... a przecież żyje....:)))... tylko po co....???
Napisano 14 Listopad 201212 l Mnie seria FF jakos nie porwala, gralem bodajze w 8 albo 9 (Wakka rzucajacy piłką) - i nie zachecilo mnie to do pogrania we wczesniejsze numerki, ani do kupna nastepnych :) Sam trailer epicki - to chyba najlepsze okreslenie. No tak, nawet juz podpaski są złe ;) a środek na wzdęcia to juz jego kwintesencja^^, ani chybi świat chyli sie ku upadkowi...
Napisano 14 Listopad 201212 l Nigdy nie podobał mi się gameplay w FF. Nie wiem jak w XIV, ale mam nadzieję, że odejdą od turówki, bo o ile kiedyś taki system miał sens to dzisiaj jest już archaiczny i zupełnie niepotrzebny.
Napisano 14 Listopad 201212 l O żesz w morde..... ciarki po całym ciele, Sq Enix to jednak zawsze zrobi jakiegoś killera, pamietam te same postacie w trailera reklamującego początek gry. Mam nadzieje ze nie bedzie abonamentu w Realm Reborn bo to już zwyczajnie każdeg oodpycha, WoW jest ostatnim mmo które przetrwa w tym systemie
Napisano 14 Listopad 201212 l Mnie seria FF jakos nie porwala, gralem bodajze w 8 albo 9 (Wakka rzucajacy piłką) - i nie zachecilo mnie to do pogrania we wczesniejsze numerki, ani do kupna nastepnych :) To był Final Fantasy X (dziesiątka). Finale mają w sobie coś, czego brakuje wielu innym grom. Niesamowitą fabułę. FF7 ma tak rozbudowaną fabułę, że można by z niej zrobić dziesięć gier. Ale ma jedna wadę - pierwsze kilka godzin gry potrafi zanudzić. Dopiero później się na prawdę rozkręca. FFX jest podobnie. Początkowo wydaje się prostacka, ale później się tak gmatwa, że ciężko się połapać :) Jak dobry film.
Napisano 15 Listopad 201212 l @Ajgor - nie do konca jest jak piszesz z ta sytuacja firmy ;) Faktycznie stala na skraju bankructwa ale duuuzo wczesniej - za czasow jeszcze przed "Final Fantasy I" w 1987 roku. Dlatego wlasnie taki tytul - to byla "ostatnia fantazja" firmy. Tak na prawde gra miala byc pozegnaniem z rynkiem gier... jednak odniosla ogromny sukces a kolejne czesci tylko umacnialy pozycje Square. W momencie tworzenia FF7 byli juz w zdecydowanie lepsze kondycji ;) Edytowane 15 Listopad 201212 l przez Zed
Napisano 18 Listopad 201212 l Wiadomo może czy gra będzie wykorzystywała płatności w systemie abonamentu czy wystarczy jedynie zakupienie oryginalnej kopii gry? Bo nie mogłem się takiej informacji dopatrzeć póki co :/