artursadlos Napisano 23 Sierpień 2013 Autor Napisano 23 Sierpień 2013 Taki mini deser. Szkic do ilustracji nad którą pracuję:
SammaeL Napisano 23 Sierpień 2013 Napisano 23 Sierpień 2013 Bardzo fajne rzeczy , szczególnie koncepty do Wieśka , może masz coś jeszcze :D ? Speedzik ostatni niezłe zestawienie barw .
artursadlos Napisano 23 Sierpień 2013 Autor Napisano 23 Sierpień 2013 Dzieki. Do Wiesia projektowałem tylko złych wojaków. Resztę fajności robił Damian Bajowski.
Kalberos Napisano 23 Sierpień 2013 Napisano 23 Sierpień 2013 jeszcze jeden taki wrzut dzisiaj na forum i sobie zwichnę szczękę... litości :D ja sobie już kupiłem sznur takie gruby żeby się nie urwał w razie czego :D
telthona Napisano 23 Sierpień 2013 Napisano 23 Sierpień 2013 ten koles ma bardzo fajne emocje na twarzy: http://4.bp.blogspot.com/-WFkzTr-w6Hw/UhcfeRjvKjI/AAAAAAAAG08/1ByBvtftm8I/s1600/Witcher-3_slate_02.jpg :) Troche mnie rozwala to nowe logo PI. jest jakies takie zbyt hipsterskie, designerskie i modernistyczne. Jak zobaczylam kumpla ktory pracuje w PI w tej koszulce firmowej to zupelnie nie skojarzylam ze to jest to logo, mimo ze widzialam je na stronie internetowej jakis czas temu. Jest za malo charakterystyczne i nie zapada w pamiec. Nic dziwnego ze w stopce dodales nazwe firmy bo nikt pewnie nie czai co to za randomowy trojkat w rogu xD (swoja droga mogles poprzesuwac te zoomy troche, zeby ten trojkat nie nachodzil im na glowy) :D No i mega fanart do the last of us tortur :>
EthicallyChallenged Napisano 23 Sierpień 2013 Napisano 23 Sierpień 2013 Twarze w konceptach do wieska bardzo mi podchodza. Czy moglbys pokrotce opisac, jak powstawaly te ich facjaty? Mam wrazenie, ze w pierwszych dwoch postaciach liczac od gory w 3 kroku uzyles jakichs innych technik z rezultatem godnym pozazdroszczenia. W tym grubym wasaczu za to nie stwierdzilem tej techniki. To sa fotki/podmalowane modele/przemalowane w miare dokladnie refki? Zdradzisz sekret, czy zabierzesz do grobu? ;]
artursadlos Napisano 24 Sierpień 2013 Autor Napisano 24 Sierpień 2013 Te twarze to fotografie na których malowałem. Sa to aktorzy z castingu ktorzy potem zostali zeskanowani do 3d i wystapili w cinematiku. Ja dodalem im brudow i trudow zycia zolnierskiego. Zmeczona i zniszczona cere, tluste wlosy, rany i czerwone nosy :-) ogólnie wiecej charakteru.
KaliditusZaliditey Napisano 24 Sierpień 2013 Napisano 24 Sierpień 2013 Trzeba by trochę przyżółcić oznaczenie tego wątku. Dużo inspirującego stuffu.
Mulholland Napisano 25 Sierpień 2013 Napisano 25 Sierpień 2013 Ci żołnierze bardzo mi się kojarzą z brudnym klimatem Warhammera.
tr3buh Napisano 27 Sierpień 2013 Napisano 27 Sierpień 2013 kadry wcześniejsze to z filmu Ben Hur? oglądałem ostatnio i coś mi się tak kojarzy... concepty do wiesława też świetne, plus nie wiedziałem że kanar z Joba był głównym złym w cinematiku hehe
artursadlos Napisano 27 Sierpień 2013 Autor Napisano 27 Sierpień 2013 Dobre znalezisko :) Laska nie miała biletu i kanary się znęcały więc Wiesio przyszedł i zaprowadził porządek. A kadry są 3 z Ben Hura.
artursadlos Napisano 22 Październik 2013 Autor Napisano 22 Październik 2013 Byłem na spacerze z dziadkiem w rodzinnej miejscowości. Trochę poobserwowałem, zrobiłem kilka fot i powstały takie obrazki po trosze z pamięci po trosze z fotki.
mallow Napisano 22 Październik 2013 Napisano 22 Październik 2013 Bardzo mi się podoba. W czym malowane?
WWWoj Napisano 22 Październik 2013 Napisano 22 Październik 2013 Kurczasz twasz mać jakiesz to wyebcze :p Jak na takie rzeczy paczam to chcem sie uczyć malować od nowa :)
artursadlos Napisano 22 Październik 2013 Autor Napisano 22 Październik 2013 Dziękówa! Malowane w photoshopie moim ulubionym pędzlem który chyba jest z setu Maćka Kuciary.
WojtekFus Napisano 22 Październik 2013 Napisano 22 Październik 2013 Ależ przepiękne kolory! Super soczysta wrzutka! A pędzel poznaje - jest też w secie Shaddiego pod nazwą Marlow. Wdzięczny skubaniec - bardzo malarski. Need moar!
WWWoj Napisano 22 Październik 2013 Napisano 22 Październik 2013 Wybacz, ale Twój dziadek ląduje u mnie na pulpicie :)
artursadlos Napisano 22 Październik 2013 Autor Napisano 22 Październik 2013 Fajnie. Dziadek się ucieszy :)
nicponim Napisano 22 Październik 2013 Napisano 22 Październik 2013 soczysto! ładne kolory i piona za brusha, ktorego tez non stop uzywam.
artursadlos Napisano 26 Październik 2013 Autor Napisano 26 Październik 2013 Kolejny obrazek z wycieczki z dziadkiem: A ten z kolei z wycieczki do Juraty z dziewczyną:
rosikowski Napisano 26 Październik 2013 Napisano 26 Październik 2013 świetne malunki, fajnie ogarnąłeś saturacje na końcówkach cienia dziewczyny, zawsze się z tym borykać jak to sprawnie ugryźć... super ! kolorki wody piękne
biglebowsky Napisano 26 Październik 2013 Napisano 26 Październik 2013 Impresja świetna, Ada zdeczo gubi konstrukcję, ale coś za coś
artursadlos Napisano 26 Październik 2013 Autor Napisano 26 Październik 2013 Adę upomnę żeby nic nie gubiła. Kolejny z dziadkiem:
biglebowsky Napisano 26 Październik 2013 Napisano 26 Październik 2013 Tak jej właśnie powiedz. Kolejny dziadzio git.
mallow Napisano 26 Październik 2013 Napisano 26 Październik 2013 To z morzem fatalnie uciąłeś. No i nie podobają mi się kolory nieba i wody plus ta winieta - wygląda to przez to jak fotka w studio z fototapetą w tle, a nie prawdziwe morze i niebo. Ten nowy obrazek z dziadkiem jest moim zdaniem dużo lepszy. Chociaż też kolory postaci odcinają się trochę od kolorów tła - też takie trochę studyjne oświetlenie wyszło. Być może się ze mną nie zgodzisz, ale zastanów się nad tym.
telthona Napisano 27 Październik 2013 Napisano 27 Październik 2013 a ja właśnie uważam że dobrze ucięte ;) lubię jak kompozycje są urozmaicone i odważne, o ile są zrównoważone. Kolory tych serii są troche "plakatowe" a przez to i "płaskie", ale ma to swój urok. Mi się podoba :)
mallow Napisano 27 Październik 2013 Napisano 27 Październik 2013 a ja właśnie uważam że dobrze ucięte ;) lubię jak kompozycje są urozmaicone i odważne, o ile są zrównoważone. Kolory tych serii są troche "plakatowe" a przez to i "płaskie", ale ma to swój urok. Mi się podoba :) Kompozycje ucięte - tak, ale nie czubek głowy czy palce u nogi. Oczywiście nie mówię tego kategorycznie. Po prostu taki kadr uważam za mniej udany. A co do kolorów to nie przeszkadza mi, że są "płaskie", tylko że kolor tła ma trochę inny odcień niż postaci z przodu. Przez to wygląda jak zdjęcie na tle fototapety. Winieta na plaży potęguje ten efekt. Trochę to dodaje sztuczności. Być może efekt zamierzony. Jeśli nie, to chciałem po prostu zwrócić na to uwagę.
Rotcore Napisano 4 Listopad 2013 Napisano 4 Listopad 2013 ostatnio ładnie malarski się zrobiłeś, bardzo fajnie, zwłaszcza "dziadkowe"
artursadlos Napisano 5 Listopad 2013 Autor Napisano 5 Listopad 2013 Mój mały wkład w projektowanie cinematika do Ryse: Son of Rome - Legend of Damocles:
Kiciputek Napisano 5 Listopad 2013 Napisano 5 Listopad 2013 Zgadzam się z Telthoną, kompozycje świetne, odważne, bardzo impresjonistyczne. I moim zdaniem widać, że świadome. Ci, którzy uważają inaczej, niech przypomną sobie pastele Degas ;) Najbardziej podoba mi się ten nadmorski widoczek, mięsistość chmur i światełka budujące fakturę ubrań dziewczyny. Chociaż ten ostatni portret też jest fantastyczny, zwłaszcza kolory odnalezione na skórze dziadka.
artursadlos Napisano 5 Listopad 2013 Autor Napisano 5 Listopad 2013 Daily Spitpaint Pack 001 po ok. 30 minut każde
mallow Napisano 5 Listopad 2013 Napisano 5 Listopad 2013 Zgadzam się z Telthoną, kompozycje świetne, odważne, bardzo impresjonistyczne. I moim zdaniem widać, że świadome. Ci, którzy uważają inaczej, niech przypomną sobie pastele Degas ;) (…) Też lubię impresjonistyczne kadry. Również fotograficzne i filmowe. Z resztą to wszystko jest powiązane, bo kadry impresjonistów często były wynikiem korzystania z fotografii. Nie chodzi mi o to, żeby pokazywać całą postać. Ucinajmy, pewnie, ale te kadry powinny być lepiej przemyślane. Żeby nie było, że marudzę tylko - ten kadr bardzo mi się podoba: http://4.bp.blogspot.com/-4cIt41wnkII/UnbIxhgmQ2I/AAAAAAAAG5o/qOBCDQk3ejA/s1600/058.jpg P.s. Bardzo fajne też te speedy i koncepty do Ryse.
Nezumi Napisano 6 Listopad 2013 Napisano 6 Listopad 2013 Wszystko swietne ale kadry z dziadkiem zdecydowanie najlepsze. Ten z dziewczyna nad morzem tez bardzo mi sie podoba - nie liczy sie dla mnie podazanie za scislymi regulami, to czy kadr jest ksiazkowy czy nie. Liczy sie osobisty odbior, to czy praca do mnie "mowi" czy nie. Widzialem mase "poprawnych" warsztatowo prac ktore byly nieme jesli o mnie chodzi. A twoje sa fajne. Gratulacje.
artursadlos Napisano 6 Listopad 2013 Autor Napisano 6 Listopad 2013 Dzięki, spoko że się podobają różne arty. Nic tylko mazać dalej. Koncepty dla Kelloggsa:
mallow Napisano 6 Listopad 2013 Napisano 6 Listopad 2013 Fajne kolory w tej dżungli. A psiaki mega urocze.
Mariusz Panek Napisano 30 Styczeń 2014 Napisano 30 Styczeń 2014 Sporo ładnych rzeczy w tej teczce. Dziadek z kilku stron wcześniej wymiata :)
Rekomendowane odpowiedzi