Akierek Napisano 29 Grudzień 2015 Share Napisano 29 Grudzień 2015 Moim zdaniem bardzo dobry Hulk. Lape ma wieksza niz ja noge ale to znaczy ze jest ok :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 29 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2015 (edytowane) Odetne wieczorem reke i zobacze bo moze cos przeklamuje perspektywa. Łapa wielkosci stopy hmm zobacze jak to wyglada stopa reka w jakis przykladowych marvelowych hulkach ;)./ up: Troceh sie pozmienialo: Edytowane 6 Styczeń 2016 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 6 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2016 (edytowane) Kolejny w poziem tym razem... Nastepny juz nie bedzie miesniakeim... Edytowane 6 Styczeń 2016 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akierek Napisano 6 Styczeń 2016 Share Napisano 6 Styczeń 2016 Ładny sculpt, bedziesz go zamierzal potem jakos teksturowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 6 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2016 Nie chyba nie :) co nie miesniakowate moze zrobie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 7 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2016 Boris ta teczka to praktycznie wszystko co robilem... a tak to obserwuje zarowno bodybuilderow rysunki z proporcjami miesniami rozrysowanymia. Szukam katow plaszczyzn teraz pod jakimi ida np. przedramie jest jak dla mnie skomplikowane by fajnie wygladalo wiec ogladalem nawet filmiki z kulturystami. Na poczatku chyba zrobilem postac potem pokusilem sie by robi glowki... ze zdjec a i robilem generic head na podstawie propocji. Staram sie nauczyc podstaw i z nich wychodzic bo zdjecia maja czesto perspektywe i przeklamuja. Ostatnio robie z lekkimi przerwami. Wczoraj odpalilem stary model do zleconka i troche zobaczylem co mi sie nie podoba ;). Wiec nie wiem w sumie poprostu modeluje i ogladam. Nastepnego dnia cos zmieniam jak zobacze cos fajnego co mi bardziej pasuje. Modeluje sprawdzam wracam lub zostawiam. Nie jestem az tak zajebisty bo od razu jeb i mam to co chcem patrz ile zmian przeszedl hulk: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 7 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2016 Podpatruje juz raczej ale w realu. Jak robilem hulka to takze patrze na innych modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 7 Styczeń 2016 Share Napisano 7 Styczeń 2016 Kiedyś podpytałem Trevora Grove ile używa refek do jednego modelu to napisał że całe mnóstwo i zbiera z czego tylko popadnie, screenshoty z filmów, google itp. czyli wychodzi na to że dobre i szczegółowe referencje są podstawą sukcesu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 7 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2016 (edytowane) Film tez fajny ogladlaem ale jak widze prace jakiegos artysty i podoba mi sie syluet to podpatruje. W glowie samo sie nie narodzi. Trzeba patrzec :). Wrzucilbym sobie go do finished ale penwi nie bedzie odzewu xD. Update: [video=youtube_share;hQR0ZPzewWI] Edytowane 8 Styczeń 2016 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 8 Styczeń 2016 Share Napisano 8 Styczeń 2016 Mimo, ze Hulki juz mi sie przejadly, to Twoj mi sie wyjatkowo podoba :)) Fajna ta poza ostatnia szczegolnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 8 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2016 Mi sie ten podoba : https://fabriciotorres.wordpress.com/2008/06/06/hulk/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 8 Styczeń 2016 Share Napisano 8 Styczeń 2016 Ja gdy widze Hulki/Venomy i ostatnio likenessy aktorow z Gwiezdnych Wojen to omijam szerokim lukiem. No chyba, ze Vimal Kerketta robi ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 9 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2016 (edytowane) Dzieki. Chyba teraz bede wszystko w pozie robil :)... [video=youtube_share;AQMyITNn5P0] Final. http://i.imgur.com/ifKWRYP.jpg Nie moglem sie oprzeć zmienić xD... twarz po uwagach z finished... Edytowane 14 Styczeń 2016 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 14 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2016 (edytowane) Przerendzilem Arniego w Zetce... Nie wtygodnie sie sculpci w takiej asymetri upozowane... Edytowane 15 Styczeń 2016 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 15 Styczeń 2016 Share Napisano 15 Styczeń 2016 Wypas;) Arni wydaje sie miec strasznie duze piety i cienkie podbicia. Tak wyszlo, czy rzeczywiscie takie mu urosly od sterydow? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 15 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2016 Nie bede sciamnial Tak wyszlo... xD Stopy z porpzedniego modelu sa i jakos w nie sie nie wczuwalem. Ale nie mial jakos super duzego podbicia chyba... Pieta... taaa... Rozrost kosca powodu hormon wzrostu HGH wtedy jeszce nie bylo. Tak samo jak wywalony kabzon HGH plus insulina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pbcg Napisano 16 Styczeń 2016 Share Napisano 16 Styczeń 2016 Witam Widać że wiele uwagi przywiązujesz do detalu, HULK jak i reszta modeli, naprawdę wysoki poziom. Będę częściej zaglądał;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 23 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2016 (edytowane) Dzieki: [video=youtube_share;9UF7VQY1O_U] http://i.imgur.com/wXPhzK5.jpg Edytowane 3 Luty 2016 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 11 Luty 2016 Autor Share Napisano 11 Luty 2016 (edytowane) Pracuje nad Creature Reelem. Wrzuciłem 2 komercyjne pracki z czasów ,gdy pracowałem w Panoptiqm. Świetna ekipa. Cały czas się zastanawiam czy jednak nie jest to zbyt długie: http://panoptiqm.com https://www.youtube.com/watch?v=NsUhqkstQH4Cały czas updatuje Creature Reel. Edytowane 11 Luty 2016 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 12 Luty 2016 Share Napisano 12 Luty 2016 Bardzo fajnie. Podoba mi się rendering, no i postacie oczywiście :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 12 Luty 2016 Autor Share Napisano 12 Luty 2016 Pierwsze ujęcia Tygrysa i krowe renderował Piotr Orliński z Panoptiqm w sumie. Ja byłem tylko odpowiedzialny za modele i ten jeden ncloath z 2 ujecia ze brzuch dynda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 21 Luty 2016 Autor Share Napisano 21 Luty 2016 (edytowane) smth new. Zaczalem likness study. Prawie się zalamalem nerwowo na początku ale trochę odrdzewiałem pod koniec :). Dzien drugi poprawki twarzy i blokout rreszty: Dzien 3 z lekka goraczka udało mi się usiasc do PC : Cos co zrobilem razem z kolega z pracy. Tak wiec nie wszyskiee creditsty za ta prace sa moje. Wyszedlem z jego modelu dokladnie z tej pracy: http://krzysztof_kuczynski.artstation.com/portfolio/skeletor-fan-art-3 Claye bez dodatkowego bump: Edytowane 18 Marzec 2016 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 28 Marzec 2016 Autor Share Napisano 28 Marzec 2016 Może ktoś ma paten Zbrushowy na marszczenia w spodniach z gumkom u góry typu boxing. Bez MD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 29 Marzec 2016 Share Napisano 29 Marzec 2016 Wyglada spoko. Mysle, ze jedyny sposob to cierpliwie to wyrzezbic albo MD :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 29 Marzec 2016 Share Napisano 29 Marzec 2016 Sebazx6r - Kiedyś robiłem pieluchy i musiałem porobić trochę alph ale jest mniej wiecej jakiś patent na to, coś zawsze trzeba wygłaskać i dodać ale na szybki ogólny kształt może ci się przyda, wyglada to mniej wiecej tak: Biore brush Tracks/Track2, z Lazymouse, można potweakować alphe z prawej w sumie to dosyć rozwojowe w zależności jak se ulepisz w szopie alphe https://drive.google.com/open?id=0B3m_pwYhJQBcYVk5TDI4bDBHQTQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 29 Marzec 2016 Autor Share Napisano 29 Marzec 2016 tak chcialem wlasie zrobi zastanawialm sie tylko jak zrobic by alpha sie dobrze trzmala jutro zerken i zerkne alphy dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 6 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2016 (edytowane) sobie substance paintera 2.0. Miałem już 1.7 wiec w sumie znika. Całkiem fajnie śmiga ten I ray. Fajne można robić prezentacje bez Marmoseta. Takei testu na pierdolach xD. Kawalek starego kasku: [video=youtube_share;Pyytg1pGz1A] k Edytowane 8 Maj 2016 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 27 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2016 W styczniu 2015 roku popelnilem takie zlecenie na kilka postaci. Zajelo mi okolo 20dni z tego co pamietam. LP+ UV. Do gry World Clash: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akierek Napisano 27 Kwiecień 2016 Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Jak na Low Poly fajnie sie prezentuja :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 27 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Szły do prerenderingu wiec tak koło 6k poly sie miescily moze nawet wiecej musialbym zerknac a z cieciami i hard edgami to moze i wiecej vertexow bylo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pbcg Napisano 28 Kwiecień 2016 Share Napisano 28 Kwiecień 2016 Ejj Low Poly świetne!, z głowy czy miałeś concept arty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 28 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2016 Mialem rzuty musialy sie mocno zgadzac ze wzgledu na przedstawianie postaci w izometrii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 22 Czerwiec 2016 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2016 [video=youtube_share;_sx-TZxx9UE] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 29 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2016 (edytowane) Coś co zrobiłem dla znajomego do tutoriala na Cziczaka Akademy https://www.facebook.com/CziczakAcademy/?fref=ts . Jak wyjdzie to wrzuce linka do Youtuba jak znajomy poedytuje i posklada. Bedzie po polsku. [video=youtube_share;zQc2Qq466OU] [video=youtube_share;QOQuVSIwguA] Edytowane 16 Sierpień 2016 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 29 Lipiec 2016 Share Napisano 29 Lipiec 2016 W dzisiejszych czasach wszechogarniającej "poprawności politycznej" takie concepty jak Gigera nie miały by szans trafić do filmu. Ten fecehugger to przecież ewidentne połączenie penisa, waginy oraz kilku obleśnie długich paluchów :D. Swoją drogą świetnie wykonany sculpt ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 29 Lipiec 2016 Share Napisano 29 Lipiec 2016 Dobre, dobre :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 29 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2016 Hehe akurat penisa nie ale wagine zauwazylem. Penis chyba sie aynurza w momencie ataku xD. Jeszcze kregoslup jako ogon. XD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 29 Lipiec 2016 Share Napisano 29 Lipiec 2016 penis też jest xD Cała koncepcja tego filmu jest oparta na seksie. Zresztą autorzy scenariusza sami to przyznali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 29 Lipiec 2016 Share Napisano 29 Lipiec 2016 Facehugger palce lizać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 2 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2016 (edytowane) Dzieki. 5h z glowy. Kulki cylindry szesciany bez base mesha day 1. Edytowane 5 Sierpień 2016 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 6 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2016 Tutek z Facehuggera po polsku xD. Sory za seplenienie. Wqrtce reszta: Playlista pewnie tu będą wszytkie części: Czesc 1: [video=youtube_share;zQc2Qq466OU] c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akierek Napisano 7 Sierpień 2016 Share Napisano 7 Sierpień 2016 Wcale nie seplenisz. Mily glos xD. Trzeba w koncu sie nauczyc tego ''zibrasza''. Narazie czarna magia dla mnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 7 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2016 (edytowane) Poczekaj na druga czesc xD. [video=youtube_share;SHsMyD_ClFU] up Edytowane 23 Sierpień 2016 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 11 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2016 (edytowane) Taki warmup w wolnym czasie w pracy: [video=youtube_share;SRhwf0NONsQ] [video=youtube_share;P-kPnsv3TD0] Edytowane 12 Sierpień 2016 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reminoir Napisano 14 Sierpień 2016 Share Napisano 14 Sierpień 2016 Kwiatek made my day xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 14 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2016 (edytowane) Dzieki Druga czesc tutka [video=youtube_share;QOQuVSIwguA] Dzisiejszy speed z nudy: [video=youtube_share;ecUurwlc-1Y] Zrobilem tutek dla Cziczaka academy, wqrtce pewnie bedzie online. Taki cartoon calosc okolo 3h. Nic specjalnego ale zawsze cóś: [video=youtube_share;lvImP7w9UQM] Low Poly WiP: Edytowane 5 Wrzesień 2016 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 10 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2016 Widze ze model przeszedł bez echa zarówno w WiPie jak i w Finished. Dlatego jedziemy. Tym razem zajalem się tym nowszym. Tak wiec tak dla dokumentacji postępu czy tez regresu wrzucam dalej. Lowpoly plus Bake. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 10 Wrzesień 2016 Share Napisano 10 Wrzesień 2016 No to wrzucam komentarz, chociaż jestem mało konstruktywny w wyrażaniu fachowych opinii. Dla mnie jest gitara ;) Nie ma czego się za bardzo przyczepić. Może poza przydługą szyją i stopami, które nie wyglądają zbyt wiarygodnie jako struktura - u aliena. Może szyja i okolice bardziej jak u żyrafy? bardziej rozbudowane mięśnie, trochę inne proporcje? Stopy nie mają żadnych mięśni ;) no ale to "tylko" warmup więc tylko się czepiam żeby być bardziej konstruktywny, poza napisaniem - dla mnie gitara. Mógł byś też wrzucać jakieś pozy, zawsze wygląda ciekawiej i realniej jak się przełamie tą symetrię. Ogólnie twój styl rozpoznaję. Zwłaszcza ludzkie twarze. Nie wiem czy to dobrze, czy źle? Myślę, że dobrze bo wyglądają spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 10 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2016 Hehe wnioskuje ze to odnośnie tego kwiatka? Dzieki za koment ;). Przyjże się. Tak racja to taki warmup. Przydałaby się anatomia zwierzat do rozpatrzenia w trakcie modelowania. Jeszcze render z Iraya. czasem pokazuja się hard edge pomimo ze ich tam nie ma xD ale to tylko w Iray: http://i.imgur.com/N8MU4Mt.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaia Napisano 10 Wrzesień 2016 Share Napisano 10 Wrzesień 2016 To może ja napiszę parę słów. Low poly jest ok. W samej rzeźbie pare rzeczy mi nie pasuje. Kombinezon - nie wiem ile czasu na to poświęciłeś, ale zdecydowanie za mało. Nie wygląda to jak kombinezon tylko coś co próbuje go imitować. Kompletnie losowe zmarszczki nie uwzględniające budowy ciała i tych twardszych elementów. Dłonie - szczególnie palce. Tutaj nie ma wybacz. Rozumiem, że to stylówka i może mają być takie kwadratowe, ale żeby chociaż jako tako anatomiecznie były poprawne. Obaczaj sobie Ralfa Demolkę. Ta żyła tam na górze nie wygląda za dobrze, przez chwile się zastanawiałem co to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi