JohnnieWooker Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 Pierwszy post na tym forum. MP40, modeling ok 2h, tekstura 1h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 Dobre wejście, witamy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 pięknie Johnnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnnieWooker Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 Dzięki. Kolejny model. S&W Magnum. Niewiele ponad 2h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 10 Październik 2008 Share Napisano 10 Październik 2008 JohnnieWooker good shit :) ładnie śmigasz z tymi modelami :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 Dzięki. Kolejny model. S&W Magnum. Niewiele ponad 2h No speeda to Ty masz! Niezłe modeliki robisz. Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 27 Październik 2008 Share Napisano 27 Październik 2008 Huh, no to ja sie nie popisze za bardzo, ale zeby nie bylo ze nic nie modeluje. Jakies 15h roboty, wrzucam do speeda bo watku innego zakladac nie bede: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 27 Październik 2008 Share Napisano 27 Październik 2008 super model! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 27 Październik 2008 Share Napisano 27 Październik 2008 Podepnę się trochę, i dokładnie jak mirach, wrzucam do speeda bo szkoda zakładać wątek. T w zakresie 15-20h. Tank IIA, czyli co by było gdyby projekt Cugnota wypalił: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 27 Październik 2008 Share Napisano 27 Październik 2008 oba modele zajebiste! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 27 Październik 2008 Share Napisano 27 Październik 2008 mirach-masz może siatkę kadłuba przed ms? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Kolejny speedowy model- znany i lubiany Autosan H9. To co widac na renderze jakies 4h+: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 Bardzo fajny autobus, dodaje tez cos od siebie telefon, jedna z pierwszych prac na blenderze, chcialem sie przekonac czy tez uda mi sie wymodelowac podobny dlatego skorzystalem z temtu kolegi: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=54405&page=3 mam nadzieje ze nie bedzie miec nic przeciwko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J.Ch.Pasek Napisano 25 Listopad 2008 Share Napisano 25 Listopad 2008 Zestaw małego elektryka do wizek ok 15-20 min - modele uproszczone bo na wizkach będą występowały pod postacią 5 pikseli na krzyż :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 ile poly, poka siate ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 8 Grudzień 2008 Share Napisano 8 Grudzień 2008 tutomash : hehe no i sie udalo wymodelowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Cookiez_ Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 To ja też wrzucam. Silniczek, bez referencji, prosto z umysłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 na potrzeby wizki segmenty denona po jakies 3h na sztuke i w sumie 22k poly po ms 90k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 16 Grudzień 2008 Share Napisano 16 Grudzień 2008 Troche spoznione, ale na prosbe Topka siatka kadluba przed collapsem. Colaps poszedl z jakiegos glupiego powodu, nic w zasadzie nie zmieniane w siatce po nim. Zanim to doszlo do tego stanu co tu widac to bylo Editable Patch. A! Tyl jest potraktowany totalnie po macoszemu, wiedzialem ze w animacji nigdy go nie bedzie widac. pozdrawiam mirach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 16 Grudzień 2008 Share Napisano 16 Grudzień 2008 dzięki wielkie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 16 Grudzień 2008 Share Napisano 16 Grudzień 2008 a u mnie rodzi sie Mercedes c klassa. dopiero początek. zderzaki to prawdziwa bolączka :/ z moim blueprintem też ostre hece sa. Jakiś dziwny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 29 Grudzień 2008 Share Napisano 29 Grudzień 2008 Taki fotelik 20 minutowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airice Napisano 29 Grudzień 2008 Share Napisano 29 Grudzień 2008 no ja dopiero robie pierwszą pracke w Maxie... i juz problemy ;p ogólnie to uczę sie układać tą siatke... ale moje pytanie kieruje do zrobienia LED'a/logo w kształcie gruszki (iPear ;p) wiem ze jako same logo podłoże plane'a w danym materialem bo ma to byc lekko w głebi jednak nie wiem jak zrobic sam kształt tegoż czegoś. ewentualne błedy (a takich jest mnóstwo) prosze wytykac śmiało ;p PS. przyznaje sie robie to drugi dzień .. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 Airice - dzial WIP :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airice Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 to jest dział WIP model zreszta też ;p temat modele testowy to tez model testowy... ale skonczyłem z tym modelem wszystko mi sie cos porozjeżdżało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 3 Luty 2009 Share Napisano 3 Luty 2009 taki speed, stare radio, może coś z tego będzie niecałe 90 min są błędy, ale już nie miałem sił blender 2.48 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 5 Luty 2009 Share Napisano 5 Luty 2009 tutomash -> Fajnie ale miejscami mi się zdaje że bez pomysłu i kanciasto ;] pozdrO Taka zbroja 20min przed snem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 15 Marzec 2009 Share Napisano 15 Marzec 2009 Ja tak dla odmiany wrzucę sobie EoTecha ;] Czas: ok. 3 h (dopiero się uczę) 3dsMax i siateczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 Lampka na szybko. Trochę musiałem popracować nad główką bo przejście z półsfery na taki plastikowy uchwyt było trudne do zrobienia. Sprawdzałem proporcje są ok :P Chyba z winy perspektywy łebek wydaje się większy , ale muszę przyznać ze dość ciekawie to wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 4 Kwiecień 2009 Share Napisano 4 Kwiecień 2009 Można zobaczyć siateczkę podstawy ? (model git) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 5 Kwiecień 2009 Share Napisano 5 Kwiecień 2009 fotel wiktoriański Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 6 Kwiecień 2009 Share Napisano 6 Kwiecień 2009 ee, wypasiony modelik krzesełka :D , zapodaj teraz siatke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 6 Kwiecień 2009 Share Napisano 6 Kwiecień 2009 kellyq - byłby fajniejszy gdybyś zrobił te wciśnięcia pod guzikami w kształcie lejka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 dawno nic na forum nie wrzucilem, w wolnym czasie zrobiony, trafi do animki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Leleń a ta głowa to nie za mała przypadkiem, jakaś taka płaska na czubku się wydaje, pozatym to fajowski model ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Leleń no całkiem fajnie wyszło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 super. Wygląda jak Rorschach z Watchmena :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 nom też mi się z watchemnami skojarzyło mimo, że filmu nie oglądałem tylko kilka screenów widziałem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 dzieki, i taa - to jest Rorschach (a przynajmniej mial byc :P) a co do proporcji, hmm to chyba tylko takie zludzenie, jestem pewny ze jegomosc jest w 100% proporcjonalny xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Menzo Napisano 19 Kwiecień 2009 Share Napisano 19 Kwiecień 2009 Wszystko Blender 2.48a, Blendigo 1.1.14 i Indigo 1.1.14 Logo indigo. A jakże, materiały są dla mnie niewykonalne. Windows Pinezka Na żadne nie poszło nawet dwóch minut... W zasadzie, to testowałem sobie tylko indigo, ale to speedmodel, jakby nie patrzeć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 tutaj taki fotelik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 nio naprawdę zapierniczasty :) siadać chcę i się pogrążę we śnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AwakenDemon Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 zegareczek dla relaksu. Trochę poniżej godziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 (edytowane) taki speed, 15 minut Edytowane 28 Kwiecień 2009 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 Siatki... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 też coś około 15 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 (edytowane) kolejny speed, jakieś 20 minut Edytowane 30 Kwiecień 2009 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 30 Kwiecień 2009 Share Napisano 30 Kwiecień 2009 O, kolego, postępy widzę znaczne, tylko musisz siatki wrzucać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 30 Kwiecień 2009 Share Napisano 30 Kwiecień 2009 (edytowane) tutaj kolejny model z serii :) jakieś 30 minut Edytowane 30 Kwiecień 2009 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 30 Kwiecień 2009 Share Napisano 30 Kwiecień 2009 Widzę duże postępy :) W dwóch ostatnich są błędy: 1- szycia tapicerki powinny schodzić do końca poduchy siedziska lub być wykończone lamelą (mało funkcjonalne rozwiązanie). 2- podobnie jak w pierwszym ale dodatkowo nie ma oddzielenia poduchy siedziska od skrzyni. Nie chodzi o to, żeby były zdejmowane (bo nie muszą) ale należałoby oddzielić te dwa elementy od siebie. Bardzo dziwnie by to w rzeczywistości wyglądało (zawsze powstawałyby fałdy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi