indian Napisano 1 Maj 2009 Share Napisano 1 Maj 2009 następny model, również jakieś 20 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 1 Maj 2009 Share Napisano 1 Maj 2009 Pokaż referencje do tego ostatniego modelu :) czepiam się ale coś mi z oparciem nie pasuje - jakieś "sztywne" - jakby było z twardej pianki, no nie wiem. Ładnie zasuwasz. Keep going Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 1 Maj 2009 Share Napisano 1 Maj 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 1 Maj 2009 Share Napisano 1 Maj 2009 ta sofa z referki calkiem inaczej wyglada niz twoj model niestety, nawet te rurki sa inne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 1 Maj 2009 Share Napisano 1 Maj 2009 Miałem dobre przeczucie. Popraw :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 1 Maj 2009 Share Napisano 1 Maj 2009 Można to zrobić na co najmniej 3 sposoby: 1-noise dla wybranych poly, 2- ręczne przeciąganie wierzchołków, 3- paint deform, 4- mapa normal, 5-vraydisplacement ... pewnie jeszcze można by co najmniej kilka metod znaleźć jeśli dobrze pomyśleć. Osobiście preferuję ręczne przeciąganie kilku vertexów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 (edytowane) robot z drewna, jakieś 3 godzinki Edytowane 7 Czerwiec 2009 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 no i kolejny ludzik (projekt siostry) : 4,5 godzinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predestigator Napisano 28 Czerwiec 2009 Share Napisano 28 Czerwiec 2009 (edytowane) Tematy mi się pomyliły. Przeprosił Edytowane 30 Czerwiec 2009 przez Predestigator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orcher Napisano 29 Czerwiec 2009 Share Napisano 29 Czerwiec 2009 dawno mnie na formum nie było, wiec powracam z rybą :-) tak sie w pracy po kilkanaście minut w ciagu paru od modelowania budyneczków odstresowywałem.. łacznie ok 2-3h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 29 Czerwiec 2009 Share Napisano 29 Czerwiec 2009 Stoliczek, aby zapoznać się lepiej z mentalem. to nie testy renderów tylko Speed Modeling screen z programu i siatka nic więcej innych użytkowników też się to tyczy Orcher na d twarzą można by popracować za płaska po mojemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 2 Lipiec 2009 Share Napisano 2 Lipiec 2009 no nawet po wygładzeniu wydaje się kwadratowa, przydał by się jej więcej poli i powiginaj ją troche wygląda sztucznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orcher Napisano 9 Lipiec 2009 Share Napisano 9 Lipiec 2009 dzieki za sugestie, niestety nie mam jak sie za nią aktualnie zabrać.. wiec leży w szufladzie po hasłem.. "do skonczenia w przyszłości" ... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panRebonka Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Witam. Zarzucam basemesh do sculpta - w trakcie robienia jeszcze. Proszę o rady, co zim ewentualnie jest nie tak. Działam na podstawie wielu różnych refek. Nie wiem czy zdążę ustosunkować się do rad (muszę miec gotowca do końca weekendu, a jeszcze inna robota nade mną wisi, eh), ale na przyszłość zawsze lepiej wiedzieć, czego unikać. Od razu zapytuję, bo nie wiem, czy paszczę mu niedomkniętą, czy wypełnić geometrią. Dzik nie będzie w ogóle oteksturowany, będzie po prosty wypalany laserem w krysztale i musi tam dobrze wyglądać. No, jeżeli komuś się zechce skomentować to będę wdzięczny. Nie wiem czy taka siatka nie jest już wystarczająca do sculpta, nie mam specjalnie doświadczenia i nie potrafię ocenić. W każdym razie mam zamiar powyciągac trochę kształt glowy, oczy, uszy i dogi z racicami zanim przystąpie do rozrzeźbiania. Futro chyba będę chcial zaznaczyć jakoś tak: http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.tapirback.com/tapirgal/gifts/friends/hoofed/wild-boar-plastic-f159.jpg&imgrefurl=http://www.tapirback.com/tapirgal/gifts/friends/hoofed/wild-boar-plastic-f159.htm&usg=__PDjho9WYcPya7tINWVqmZ24JF9E=&h=355&w=590&sz=53&hl=pl&start=23&um=1&tbnid=-S48qKKAHap7rM:&tbnh=81&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3Dboar%26ndsp%3D18%26hl%3Dpl%26safe%3Doff%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26sa%3DN%26start%3D18%26um%3D1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Araiel Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 Mam zamiar porobić różne budowle ze starożytności czy tez fragmenty miast. Wypadało od czegoś zacząć, więc takie modele kolumn na początek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Niechce juz wipa zakaldac wiec tu pokazuje ... Dlube teraz takie cus , ( burak na tyle , niemoge sobie poradzic jak ktos ma pomysł to chętnie posłucham :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 09 coś tam - fajnie Ci idzie całkiem. I ode mnie też coś, ostatnia robota w pracy - rozeta ozdobna ok 300k poly: +siatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 o stary, poleciałeś, ile to ozdobne cudo robiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Niezłe ale nie wygląda na 300k poly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 09121986 i trosiek bardzo fajne modele. trosiek mozna prosic o siatke bez MS'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 1 Sierpień 2009 Share Napisano 1 Sierpień 2009 Robione jakiś 1 dzień łącznie. Może i nie wygląda na 300k poly, ale: siatka bez msa (93k poly): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 1 Sierpień 2009 Share Napisano 1 Sierpień 2009 panowie: przypominam o konieczności postowania prac razem z siatkami. Temat nazywa się Speed modelling a nie Rendery testowe. posty które oprócz beauty renderu nie będą zawierać siatki, informacji o poly etc. będą usuwane. Siatka oczywiście bez MS. trosiek: bardzo spoko rozeta, to część większego projektu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 1 Sierpień 2009 Share Napisano 1 Sierpień 2009 nie. kazano mi zrobić pojedyncze elementy. i mam jedno pytanie co do siatek z msem, lub bez - to co za różnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 1 Sierpień 2009 Share Napisano 1 Sierpień 2009 Tak że siatki bez MS sa o wiele bardziej pomocne jak chcesz zobaczyć jak coś zostalo zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 1 Sierpień 2009 Share Napisano 1 Sierpień 2009 panowie: przypominam o konieczności postowania prac razem z siatkami. Temat nazywa się Speed modelling a nie Rendery testowe. posty które oprócz beauty renderu nie będą zawierać siatki, informacji o poly etc. będą usuwane. Siatka oczywiście bez MS. Ze trzeba siatki bez ms wrzucać nie wiedziałem , na przyszłość będe pamiętał ... ale w temacie jest rownież modele testowe i modeling 3d... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 5 Sierpień 2009 Share Napisano 5 Sierpień 2009 takie coś zrobione w pracy w przerwach między innymi robotami na podstawie referki z the-blueprints.com. Miałem jeszcze podłubać w domu nad tym, ale macham ręką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mylek Napisano 14 Sierpień 2009 Share Napisano 14 Sierpień 2009 (edytowane) Ferraei 599 Chcialem zrobic jakis ladny render tego ale nie wychodzilo wiec daje tu:) Edytowane 14 Sierpień 2009 przez Mylek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dynia Napisano 14 Sierpień 2009 Share Napisano 14 Sierpień 2009 panowie: przypominam o konieczności postowania prac razem z siatkami. Temat nazywa się Speed modelling a nie Rendery testowe. posty które oprócz beauty renderu nie będą zawierać siatki, informacji o poly etc. będą usuwane. Siatka oczywiście bez MS. Mylek a czytać ze zrozumieniem nie potrafisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 ok. 15 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raju Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 1. tu wrzuca sie modele, probne rendery do odpowiedniego tematu 2. daj siatke - zasada tematu 3. model calkiem OK, ale materialy IMO slabe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 tu jest model, nie render :p siata: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 pseudo-chesterfield jakieś hmm 4-6h ( 3 razy zaczynałem od początku, więc ciężko stwierdzić ile poszło czasu na ten jeden model) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Loki, wow podzielil bys sie jak zrobiles, te "wgniecenia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 no Brazniew - wymiotłeś - widać że z Mielca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Loki i Brazniew prawdziwy szacunek za skill i cierpliwość :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 111k poly, 1/3 MS int.: 2 i nawet się wyrenderować nie da. A przecież duperelkom takim jak przewody itp. nie daje MS... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raju Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Rety, swietnie to wyglada :o Jestem pod wielkim wrazeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 No naprawdę stary szacun! Masakra! Będziesz robił całą maszynę? ;> Z takim detalem to to będzie fotoreal :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Hm...nie wiem co w tym takiego widzicie, same proste kształty + parę loftów. Mniej więcej tak to wygląda z MS. Chciałbym wymodelować całą maszynę ( Mi-24D ) ale kompletnie nie umiem modelować takich powierzchni: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madin Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Miała być myszka do kompa, ale nie wyszła :P Siatka: http://img199.imageshack.us/img199/5303/myszka.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raju Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Ogolnie te przyciski zchrzaniles, reszta nie jest straszna :p Pokaz siatke bez MSa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madin Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Teraz bardziej udany model :P : Inne zdjęcia: http://img40.imageshack.us/gal.php?g=89302133.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 siatki?..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raju Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Taki 30-minutowy robaczek: Siatki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 30 minutowy :0 Madin: Co do myszki to pokaż siatę bo widać że problem w topologii złej. Na nożu textura nie gra zupełnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 10-20 minut : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 taka krówka i koncept http://img24.imageshack.us/i/2448951202901698submedi.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 Krówka ok ale koncept kozacki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 krówka tez kozacka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi