Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 4,2k
  • Wyświetleń 543k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Dzięki.

Kolejny model. S&W Magnum. Niewiele ponad 2h

wirerg4.th.jpg

No speeda to Ty masz! Niezłe modeliki robisz. Gratulacje!

Napisano

Huh, no to ja sie nie popisze za bardzo, ale zeby nie bylo ze nic nie modeluje. Jakies 15h roboty, wrzucam do speeda bo watku innego zakladac nie bede:

boat_01.jpg

boat_02.jpg

Napisano

Podepnę się trochę, i dokładnie jak mirach, wrzucam do speeda bo szkoda zakładać wątek. T w zakresie 15-20h.

Tank IIA, czyli co by było gdyby projekt Cugnota wypalił:

1572781.jpg

8456509.jpg

Napisano

Kolejny speedowy model- znany i lubiany Autosan H9. To co widac na renderze jakies 4h+:

30672687.jpg

Napisano

Zestaw małego elektryka do wizek

kontaktpstryczekvb6.jpg

ok 15-20 min - modele uproszczone bo na wizkach będą występowały pod postacią 5 pikseli na krzyż :)

Napisano

na potrzeby wizki segmenty denona po jakies 3h na sztuke i w sumie 22k poly po ms 90k

43424318sq8.jpg

82701042dy0.jpg

Napisano

Troche spoznione, ale na prosbe Topka siatka kadluba przed collapsem. Colaps poszedl z jakiegos glupiego powodu, nic w zasadzie nie zmieniane w siatce po nim. Zanim to doszlo do tego stanu co tu widac to bylo Editable Patch.

A! Tyl jest potraktowany totalnie po macoszemu, wiedzialem ze w animacji nigdy go nie bedzie widac.

boat_hull.png

pozdrawiam

mirach

Napisano

a u mnie rodzi sie Mercedes c klassa. dopiero początek. zderzaki to prawdziwa bolączka :/ z moim blueprintem też ostre hece sa. Jakiś dziwny

66817273lv6.jpg

78813502fk8.jpg

Napisano

no ja dopiero robie pierwszą pracke w Maxie... i juz problemy ;p

d1dp4.png

d12bl2.png

d12dcy1.png

ogólnie to uczę sie układać tą siatke... ale moje pytanie kieruje do zrobienia LED'a/logo w kształcie gruszki (iPear ;p) wiem ze jako same logo podłoże plane'a w danym materialem bo ma to byc lekko w głebi jednak nie wiem jak zrobic sam kształt tegoż czegoś. ewentualne błedy (a takich jest mnóstwo) prosze wytykac śmiało ;p

PS. przyznaje sie robie to drugi dzień .. :P

Napisano

to jest dział WIP model zreszta też ;p temat modele testowy to tez model testowy... ale skonczyłem z tym modelem wszystko mi sie cos porozjeżdżało

Napisano

taki speed, stare radio, może coś z tego będzie

niecałe 90 min są błędy, ale już nie miałem sił

blender 2.48

Napisano

tutomash -> Fajnie ale miejscami mi się zdaje że bez pomysłu i kanciasto ;] pozdrO

Taka zbroja 20min przed snem

48657698dq7.th.jpg1siataod2.th.jpg79234230mh2.th.jpg2siatauh4.th.jpg

Napisano

Ja tak dla odmiany wrzucę sobie EoTecha ;]

Czas: ok. 3 h (dopiero się uczę) 3dsMax

eotechrenderp.jpg

eotechrender1p.jpg

i siateczka

eotechsiatka.jpg

Napisano

11111_by_Doominus.jpg

Lampka na szybko. Trochę musiałem popracować nad główką bo przejście z półsfery na taki plastikowy uchwyt było trudne do zrobienia.

Sprawdzałem proporcje są ok :P Chyba z winy perspektywy łebek wydaje się większy , ale muszę przyznać ze dość ciekawie to wyszło.

Napisano

kellyq - byłby fajniejszy gdybyś zrobił te wciśnięcia pod guzikami w kształcie lejka

Napisano

dawno nic na forum nie wrzucilem, w wolnym czasie zrobiony, trafi do animki

rorschach08.jpg

wirec.jpg

Napisano

Leleń a ta głowa to nie za mała przypadkiem, jakaś taka płaska na czubku się wydaje, pozatym to fajowski model ;)

Napisano

dzieki, i taa - to jest Rorschach (a przynajmniej mial byc :P)

a co do proporcji, hmm to chyba tylko takie zludzenie, jestem pewny ze jegomosc jest w 100% proporcjonalny xD

Napisano

Wszystko Blender 2.48a, Blendigo 1.1.14 i Indigo 1.1.14

Logo indigo. A jakże, materiały są dla mnie niewykonalne.

124017476166.png

Windows

124017487426.png

Pinezka

124017493382.png

Na żadne nie poszło nawet dwóch minut... W zasadzie, to testowałem sobie tylko indigo, ale to speedmodel, jakby nie patrzeć...

Napisano

nio naprawdę zapierniczasty :) siadać chcę i się pogrążę we śnie :D

Napisano

kolejny speed, jakieś 20 minut

sofa1.jpg

Edytowane przez indian

Napisano

tutaj kolejny model z serii :)

jakieś 30 minut

quoter1.jpg

Edytowane przez indian

Napisano

Widzę duże postępy :)

W dwóch ostatnich są błędy:

1- szycia tapicerki powinny schodzić do końca poduchy siedziska lub być wykończone lamelą (mało funkcjonalne rozwiązanie).

2- podobnie jak w pierwszym ale dodatkowo nie ma oddzielenia poduchy siedziska od skrzyni. Nie chodzi o to, żeby były zdejmowane (bo nie muszą) ale należałoby oddzielić te dwa elementy od siebie. Bardzo dziwnie by to w rzeczywistości wyglądało (zawsze powstawałyby fałdy).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności