adek Napisano 17 Październik 2013 Napisano 17 Październik 2013 Pojawił się oficjalny zwiastun gry Ryse of Rome, innymi słowami zobaczcie CryENGINE w akcji. Pełna treść: Rise of Rome - zwiastun
Profeska Napisano 17 Październik 2013 Napisano 17 Październik 2013 Lepiej dajcie Platigowa zajawke do tej gierki;)
adek Napisano 17 Październik 2013 Autor Napisano 17 Październik 2013 (edytowane) Dzięki! Nie wiedziałem! Mam nadzieję, że uda mi się zdobyć creditsy dla uporządkowania. Edytowane 17 Październik 2013 przez Adek
Finemaker Napisano 17 Październik 2013 Napisano 17 Październik 2013 Ta druga animacja fajna! Czyje to to?
OmeN2501 Napisano 17 Październik 2013 Napisano 17 Październik 2013 Piekne to Platigowe! Choc te fluidy jakos tak troche wcisniete na sile....
plasti Napisano 17 Październik 2013 Napisano 17 Październik 2013 jesli tak bedzie wygladal gameplay, to ja nie mam wiecej pytan......
StK Uriziel Napisano 17 Październik 2013 Napisano 17 Październik 2013 no, qte samograj, wypas nie ma co
Profeska Napisano 18 Październik 2013 Napisano 18 Październik 2013 Mowielm ze fajne bedzie:) Fluidow chlopcy za duzo ostatnio u was.
mookie Napisano 18 Październik 2013 Napisano 18 Październik 2013 Przecież ten story trailer to Hollywood w najgorszym wydaniu, jest to fabularnie totalny gniot, opowiedziany z takim patosem, tak bardzo na serio, że jest to dla mnie niestrawialne. Stylistycznie drugi filmik bardzo ładny, może za dużo jest tej krwi chlustającej hektolitrami, ale kreska faktycznie bardzo miła dla oka.
Monio Napisano 18 Październik 2013 Napisano 18 Październik 2013 Ciekawe czy Baggins oponował przy braniu tego kontraktu przez Platige. Podobno koniec konsol nastąpi za moment i wszyscy będą grali już tylko w angrybirdsy. ;) Gra mi się średnio podoba ale szacun za robienie filmików do 2 gier na start generacji. To jest wybitne wyróżnienie.
beny Napisano 18 Październik 2013 Napisano 18 Październik 2013 Wygląda super - zarówno zajawka z engine'u jak i trailerek!
le_chu Napisano 18 Październik 2013 Napisano 18 Październik 2013 To drugie epickie, imo zdecydowanie lepsze niz trailer Wiedzmina ale ja wole ten kreskowy styl po prostu.
Kyrie Eleison Napisano 18 Październik 2013 Napisano 18 Październik 2013 Stylistycznie drugi filmik bardzo ładny, może za dużo jest tej krwi chlustającej hektolitrami, ale kreska faktycznie bardzo miła dla oka. To drugie epickie, imo zdecydowanie lepsze niz trailer Wiedzmina ale ja wole ten kreskowy styl po prostu. Zabawne, że mówicie o kresce kiedy chłopakom ewidentnie chodziło o uzyskanie malarskiego efektu plamy :D
KLICEK Napisano 18 Październik 2013 Napisano 18 Październik 2013 Zabawne, że mówicie o kresce kiedy chłopakom ewidentnie chodziło o uzyskanie malarskiego efektu plamy :D http://pl.wiktionary.org/wiki/skr%C3%B3t_my%C5%9Blowy
deshu Napisano 18 Październik 2013 Napisano 18 Październik 2013 Oh mamo. Znowu wypas! Masujecie moje oczy coraz częściej. I to po tajsku, z happy endem. P.s. płynność animacji z krakato'y, nieco kontrastuje ze stylizowaną animacją postaci i ruchem kamery, przez co to co jest dodatkiem w kadrze, czasami bardziej przyciąga wzrok, niż meritum. Chyba, że dałem się oszukać :)
Juliusz Napisano 18 Październik 2013 Napisano 18 Październik 2013 Efekt miażdżący. Ale nie do końca rozumiem - ten malarski filmik zrobiony przez PI też był w Cryengine'ie renderowany?
Monio Napisano 18 Październik 2013 Napisano 18 Październik 2013 Nie był ale też nie widzę nic dziwnego w tym pytaniu Juliusza. Poza ilością particli i jakością cieni nie ma tutaj niczego co byłoby nieosiągalne w realtime. Nie takie shadery i postproces się widywało.
adek Napisano 18 Październik 2013 Autor Napisano 18 Październik 2013 A ja szukałem gdzie coś takiego napisałem. Informacja została zaktualizowana o "listę płac" oraz informację prasową z PI. http://max3d.pl/news/6146 ps. Po creditsach widzę, że Leru żyje!
adek Napisano 18 Październik 2013 Autor Napisano 18 Październik 2013 Link się do animacji PI usnął. Nie. Przecież teraz jest ten z Vimeo. Może jakaś wtyczka Ci to blokuje. Jest na pewno.
Leru Napisano 18 Październik 2013 Napisano 18 Październik 2013 (edytowane) mookie, specjalnie dla Ciebie generuję mema: http://cdn.meme.li/i/p6fzg.jpg Żyję Adku i mam się dobrze :* Edytowane 18 Październik 2013 przez Leru
adek Napisano 18 Październik 2013 Autor Napisano 18 Październik 2013 (edytowane) Gratuluje krwi! O dobrze Cię widzieć. Przytyłeś chociaż z 1kg przez te lata? Sent from my phone Edytowane 18 Październik 2013 przez Adek
Traitor Napisano 18 Październik 2013 Napisano 18 Październik 2013 Filmiki fajowe. Adek nie badz okrutny:) Siema Leru!:)
zio_mal Napisano 18 Październik 2013 Napisano 18 Październik 2013 piękny trailerek:) gratuluje! "...Z reguły nie powinno się tak robić..." i to mi się u was podoba, łamiecie zasady i dzięki temu uzyskujecie oszałamiające efekty. w Cryteku też im pewnie szczeny opadły:)
Leru Napisano 18 Październik 2013 Napisano 18 Październik 2013 Aż się czerwienię :) Cześć Traitor! Nawet schudłem! ale proszę, o Cryteku niechaj rozmowa dalej płynie :)
adek Napisano 19 Październik 2013 Autor Napisano 19 Październik 2013 No wracając do tematu - pierwsza klasa. Pomysł niezły z tą "malarskością" animacji. Ale to też pozwoliło chyba na ominięcie wielu detali postaci etc... gra partikli?
RycerzZenady Napisano 23 Październik 2013 Napisano 23 Październik 2013 Jak to powstawało - zapraszam :) http://www.behance.net/gallery/Ryse-Son-of-Rome/9638483
selim Napisano 23 Październik 2013 Napisano 23 Październik 2013 Zapraszam do obejrzenia materiałów making of: http://www.behance.net/gallery/Ryse-Son-of-Rome/9638483 s.
adek Napisano 23 Październik 2013 Autor Napisano 23 Październik 2013 Ha! Mam Was. To ja Was ubiegłem! Dodałem newsa 16:07! Ale skoru w tym wątku napisaliście łącze wątek z nowym newsem.
Luki Luki Napisano 23 Październik 2013 Napisano 23 Październik 2013 Czy to Behance wymusza wielkość obrazków? Bo większość z nich jest niewiele większa niż znaczek pocztowy. Na niektórych obrazkach jest jakiś tekst, ale ciężko odszyfrować co jest tam napisane. Kompletnie nie rozumiem popularności tej strony. A making of na vimeo jest świetny, jak zresztą i cały film.
adek Napisano 23 Październik 2013 Autor Napisano 23 Październik 2013 Dzisiaj o tym pisałem. Następnym razem wyślijcie materiały, ładnie je poskładam (patrz makig of STRZYGA). Bo jak dla mnie Behance do making of'ów to tak średnio się nadaje, a sam chętnie bym widział coś w większej rozdziałce. Co do filmu, to jest Vimeo? Nie mogłem uzyskalić linku Vimeo to bym dodał do newsa. Edit: No tak. Selim wrzucił linka do Vimeo (po tym jak był news do Behance, uzupełnione w każdym bądź razie).
MaRCuSZ Napisano 23 Październik 2013 Napisano 23 Październik 2013 Czy ten patent z paintoverem to nie ta sama technika co z chmurkami w Paths of Hate?
selim Napisano 29 Październik 2013 Napisano 29 Październik 2013 Sam paint over to po prostu mocno podmalowana tekstura. Partikle natomiast musialy byc dynamiczne zeby podazaly za geometria, i chociaz troche lapaly swiatlo. Ale i tak za wiekszosc nieregularnych krawedzi odpowiadaja recznie dostawione geometrie z przezroczystosciami. S.
Rekomendowane odpowiedzi