ttaaddeekk Napisano 2 Styczeń 2014 Napisano 2 Styczeń 2014 (edytowane) Dzieki wszystkim za pomoc !!! :) Zmienilem jeszcze Tytuł. Juz koniec i do zobaczenia w nastepnej bitwie. Final: Tytuł: News-Paper Autor: ttaaddeekk Opis: Pewne rzeczy nigdy się nie zmienią jak i pewne ludzkie cechy. Mogą zmienić się warunki , świat i jego wygląd ale nasz sposób działania i poruszania się w nim będzie niezmienny. Edytowane 28 Luty 2014 przez ttaaddeekk
Biolo_idiota Napisano 2 Styczeń 2014 Napisano 2 Styczeń 2014 Bardzo ładnie, profesjonalnie i ogólnie bomba. Tylko nie wiem czy coś tu jest z detektywa, bo z future bardzo wiele.
plasti Napisano 2 Styczeń 2014 Napisano 2 Styczeń 2014 aberracja na clayu to mi sie podoba :D zapowiada sie konkret! niech wygra lepszy!!! :P
ttaaddeekk Napisano 3 Styczeń 2014 Autor Napisano 3 Styczeń 2014 Dzieki chlopaki. aberacja stala sie moim zboczeniem zawodowym ;) concept art moj, jedynie w 3cim planie przebijaja sie budynki z fotki. czas na kawke w ten "piekny" warszawski poranek
plasti Napisano 3 Styczeń 2014 Napisano 3 Styczeń 2014 Ty sie za robote bier a nie kawki pijasz!!! :D ja tez bez aberracji sie z domu nie ruszam :)
Marcin Przybyłek Napisano 3 Styczeń 2014 Napisano 3 Styczeń 2014 Jak to? Z detektywa jest papieros :).
ttaaddeekk Napisano 4 Styczeń 2014 Autor Napisano 4 Styczeń 2014 heheh, ja tez plasti :D Marcin-papieros i gazete z wycietymi otworami na oczy, jak w kreskowkach albo kiepskich komediach, musze pomyslec jak uczynic z nich mocny focal point... zalozenie jest takie ze praca detektywa to glownie obserwacja, w tym przypadku bedzie śledził żonę pana X, podejrzana o romans. Chce mu zrobić także twarz takiego starego perwersa, ktory naprawde ma duza satysfakcje z swojej pracy podgladacza. rezultat litra kawy: pozdro
ttaaddeekk Napisano 4 Styczeń 2014 Autor Napisano 4 Styczeń 2014 spokojnie spokojnie, bedzie mial kubek na kawe w ksztalcie kapibary :)
Marcin Przybyłek Napisano 4 Styczeń 2014 Napisano 4 Styczeń 2014 Fantastyczna bryła. Warto, żeby gazeta była "trójwymiarowa", tzn rzutowała obrazy nad i pod powierzchnią "papieru" :).
ttaaddeekk Napisano 4 Styczeń 2014 Autor Napisano 4 Styczeń 2014 uzywam textur z http://www.cgtextures.com/textures.php?t=browse&q=51218 do zmapowania budynkow w tle. chyba tak mozna nie ?
plasti Napisano 5 Styczeń 2014 Napisano 5 Styczeń 2014 mozesz zrobic z nich modele, ale jako fotki w compo chyba nie mozna, z tego co adek pisal
ttaaddeekk Napisano 6 Styczeń 2014 Autor Napisano 6 Styczeń 2014 thx no to jedziemy dalej progres z tla i jakies szybkie aberacyjne compo, zeby zobaczyc czy to gdzies zmierza. narazie w kolorach neutralnych no i jutro koniec urlopu niestety, i nawet sie nie zabralem za textury kolesia
plasti Napisano 6 Styczeń 2014 Napisano 6 Styczeń 2014 (edytowane) genialne, uwielbiam taki grading koloru, juz jest kozak, a gdzie tam final :D E: jedyne co to musial byc popracowac nad plaszczem, bo narazie wyglada jak szlafrok :D Edytowane 6 Styczeń 2014 przez plasti
Sebazx6r Napisano 6 Styczeń 2014 Napisano 6 Styczeń 2014 Gazeta mi nie pasi. Koleś siedzi na dachu i zasłania się gazeta z otworami wielkości jabłek. Gazeta nie pomaga xD i wciąż jest to podejrzane. Tak to fest.
Biolo_idiota Napisano 7 Styczeń 2014 Napisano 7 Styczeń 2014 To bardzo fajny pomysł, ale może jednak warto dodać takiego monstrum detektywa między ludzi? Bo patrząc z dachu laserami przez gazetę, to jakoś nie widzę tego detektywa. Może daj mu do ręki lupę? I niech szuka czegoś w gazecie? Trochę banał, ale może nadać odrobinę "feala". No i mimo, że wygląda kozacko, to poza w stylu spiderman/batman mściciel to chyba nie bardzo detektyw. Mimo wszystko, całość nabrała kształtu. Bardzo mi się podoba Twoja praca już na tym etapie. Kibicuję :)
Marcin Przybyłek Napisano 7 Styczeń 2014 Napisano 7 Styczeń 2014 A ja, jak zwykle mam jedną, drobniutką, sugestię: gdy budynki są tak wielkie, że nie widać ich dachów (sięgają poza górną krawędź obrazu), zawsze miasto wydaje się bardziej monumentalne :). Co do gazety - nie mam zdania. To jest dowcipne :).
mookie Napisano 7 Styczeń 2014 Napisano 7 Styczeń 2014 Świetny pomysł, absolutnie nie zgadzam się z głosami, że gazeta jest niepotrzebna; detektyw przyszłości przedstawiony jako robot lub facet z elektronicznymi urządzeniami to generalnie sztampa, ale Ty zgrabnie jej unikasz właśnie przez ten element. Tak trzymać, jak dla mnie przywdziałeś żółtą koszulkę lidera.
Miłosz3ds Napisano 7 Styczeń 2014 Napisano 7 Styczeń 2014 Miazga. Kolorki piękne, nie mówiąc już o samej formie. Powodzenia, pozdrawiam! I czekam na ogromnego baobaba z Nuke'a :D
bakteria Napisano 7 Styczeń 2014 Napisano 7 Styczeń 2014 Bardzo fajna postac i kadr. Trochę mi ta gazeta nie leży ale to pewnie przez brak tekstury
mateusz_s Napisano 7 Styczeń 2014 Napisano 7 Styczeń 2014 Bardzo mi się podoba ten stworek, a zwłaszcza ten render gdzie jest na biało, fakt tak jak mówią inni, że coś na razie nie pasi z tą gazetą, z tej perspektywy dziury w gazecie mogą się nie czytać za bardzo, ale samo ujęcie jest bardzo fajnie...
Piwczyk Napisano 8 Styczeń 2014 Napisano 8 Styczeń 2014 Zgadzam się z mookim. Gazeta z dziurami na oczy to przecież staple jeśli chodzi o atrybuty detektywa. Bedzie mega pasować jako kontra
ttaaddeekk Napisano 10 Styczeń 2014 Autor Napisano 10 Styczeń 2014 dzieki za uwagi, z gazeta to ciezka sprawa jak widze, ale osobiscie mnie to smieszy wiec zostaje. postaram sie jednak jakos bardziej uwidocznic dziury, moze uda sie zagrac swiatlem/compo zeby to uzyskac. moze jeszcze jakis opis pozmoze, w stylu ze 99% pracy detektywa to obserwacja i podgladanie... opisy nigdy nie byly moja mocna strona :) baobab z nuka :D:D:D made my day nowa mordka, mam nadzieje ze lepsza niz stara, na szybko, ale w tym kadrze sie sprawdzi. texturkii szybki render: pozdro
indian Napisano 10 Styczeń 2014 Napisano 10 Styczeń 2014 Mega fajnie to wygląda :) Czekam na zajebisty finał ;)
STRZYG Napisano 10 Styczeń 2014 Napisano 10 Styczeń 2014 Nie ma co, turbo dobrze w CH! Z tymi dziurami, to tak sobie myślę, że można by zwiekszyć ich czytelność poprzez poprowadzenie lasera (niuans) z chełmu, który przechodzi właśnie przez otwory w gazecie i idzie gdzieś tam poza kadr (skierowany na cel). Wtedy nie byłoby wątpliwości czym są te ogrągłe rzeczy w gazecie. Albo 2 lasery i każdy trochę pod innym kątem się rozchodzi z chełmu. Ratowanie się opisem to jak tłumeczenie dowcipu ;P
Bacry Napisano 10 Styczeń 2014 Napisano 10 Styczeń 2014 A jeżeli obrócisz detektywa trochę w stronę kamery nie będzie lepiej?
Sebazx6r Napisano 13 Styczeń 2014 Napisano 13 Styczeń 2014 Problem z gazeta jest taki ze nie bardzo sie ona sprawdza bo koles siedzi na dachu a nie na laweczce. Tak ja to odczuwam. Tak czy siak bez gazety by bardziej wygladal jak jakas rzezba nie wiem gargulec a tak to dziwne na pewno zwracalby na siebie uwage. Przykładowa konwersacja przechodniów: -"Patrz, kolo czyta gazete na dachu"... -Futere kolo1 -"taaa pewnie ciśnie klocka".. .- ... -"spoko norma xD, nie przeszkadzajmy mu" - ... Choc to moze tak przewrotka. Podoba mi sie poziom wykonania, stylizacja i tempo z jakim postaje praca....
polka dot Napisano 13 Styczeń 2014 Napisano 13 Styczeń 2014 mega koncept, jedyna praca z jajem w tej bitwie
rallyman Napisano 14 Styczeń 2014 Napisano 14 Styczeń 2014 jak wyżej, kibicuję! Organizatorzy jeśli liczą na większą frekwencję powinni ttaaddkkaa brać do jury ;)
NV Napisano 20 Styczeń 2014 Napisano 20 Styczeń 2014 HOLYYYY SHIIIIIIIIT ! Masakra. W czym to renderowałeś ? bo kompo pewnie w nuke :) Jest na prawdę super, chociaż motyw z kamuflażem w postaci gazety nie jasny w pierwszej chwili. Pododzenia w bitwie !
Miłosz3ds Napisano 20 Styczeń 2014 Napisano 20 Styczeń 2014 Cudeńko. Nad kabelkami tylko bym posiedział, coś z rozmyciem nie gra - bo rozmywając się są też pogrubiane, przez co trochę się oko gubi, trudno ocenić odległości. Flara subtelna i świetnie działająca. Wyciągnę od Ciebie coś na jej temat? Kolorki, kompozycja, temat - śliczne... Powodzenia, pozdrawiam!
plasti Napisano 21 Styczeń 2014 Napisano 21 Styczeń 2014 jest moc! 10 qrwa znakow(dlaczego nie da sie tego zmienic???)
mateusz_s Napisano 21 Styczeń 2014 Napisano 21 Styczeń 2014 Prezentuje się fantastycznie, to już koniec? :)
mookie Napisano 21 Styczeń 2014 Napisano 21 Styczeń 2014 Świetna robota, jak już wcześniej napisałem, pomysł jest czaderski. Jedyna rzecz, która mi przeszkadza, to taka cukierkowatość tego finalnego renderu, z braku dobrego określenia, napiszę, że jest nazbyt "blink-blink", może to kwestia postprodukcji, może kolorów. A może tak miało być i kropka.
viater Napisano 21 Styczeń 2014 Napisano 21 Styczeń 2014 Jest kapibara :-) .... A że tak spytam, tło to bitmapa, czy też 3d?
mrhoho Napisano 21 Styczeń 2014 Napisano 21 Styczeń 2014 Jesli moge wyrazic swoje odczucia ;) ten ostatni obrazek z zachodem slonca jest zbyt "busy", pierwsze rendery ze strony 2, o wiele lepsze, czytelniejsze i klimatyczne, w ogole pierwszy obraz bez textur najlepszy, az sie chce wzrokiem przesledzic caly kombinezon, ktory sam w sobie cos tam opowiada, a przynajmniej powinien wyrażać jakis design/styl/charakter. Na ostatnim obrazku z tego calego sprzetu zrobila sie jedna nieczytelna plama+niezrozumiałe dziury w gazecie. Gazeta swoja droga do poprawy, najlepiej z referencji prawdziwej gazety, bo ta wyglada jak robiona na kolanie za 5 dwunasta, to jak sie wygina jest slabe. Po za tym kto czyta dziennik o zachodzie słonca :) Moze to jest wschod.. ale to znowu za wczesnie na gazete o tej porze. Dlatego obrazek z 2 strony jakos mi sie kleił lepiej :D, sorry za przydlugi post ale ta praca ma fajny potencjał wiec moze cos jeszcze z niej wycisniesz ;)
Traitor Napisano 21 Styczeń 2014 Napisano 21 Styczeń 2014 Swietnie to wyglada, jednak rowniez uwazam, ze https://dl.dropboxusercontent.com/u/32574806/wip5_.jpg wyglada bardziej klimatycznie. Byc moze to kwestia zbyt mocnego dofa i zbyt mocnej saturacji.
jaras Napisano 21 Styczeń 2014 Napisano 21 Styczeń 2014 IMO - te otwory zbyt równiutkie może bardziej postrzępione ? jakby wytargane w gazecie
JohnZi Napisano 21 Styczeń 2014 Napisano 21 Styczeń 2014 Hehe dopiero teraz zauwazylem, ze kogos podsluchuje przez podlaczony kabelek. No chyba, ze prad kradnie:) Super, dopiescisz i bedzie win:)
FF Napisano 22 Styczeń 2014 Napisano 22 Styczeń 2014 Faktycznie gdyby nie JohnZi to nie wiem czy bym zauważył to ze on podsłuchuje cos, moze jakis inny kolor tego kabelka czy coś żeby było widać lepiej? Tak czy inaczej praca na wypasie.
ezils Napisano 22 Styczeń 2014 Napisano 22 Styczeń 2014 Masakra... Świetnie to wygląda. Faktycznie ten ostatni obrazek nieco stracił na klimacie - chyba fajniej prezentował się troche zdesaturowany etc. Też dopiero teraz zobaczyłem, że kogoś podsłuchuje :) Jak dopieścisz wszystko to będzie blastoise.
rentrax Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 Wow mógłbyś pokazać nam mesh jestem bardzo ciekawy jak wyglądają takie extra projekty.
Rekomendowane odpowiedzi