adek Napisano 31 Październik 2014 Share Napisano 31 Październik 2014 W internecie pojawił się nowy spot promujący nasz kraj wyprodukowany przez Opus Film dla Ministerstwo Spraw Zagranicznych. Za postprodukcję, reżyserię i scenariusz odpowiedzialna jest firma Platige Image. Pełna treść: Klip promujący Polskę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 31 Październik 2014 Share Napisano 31 Październik 2014 ewidentnie mamie się podobał Gdańsk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 31 Październik 2014 Share Napisano 31 Październik 2014 "Where the unbelievable happens" - podtytuł świetnie dopasowany ;) Sam klip bardzo przyjemnie zrobiony, miło się oglądało. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medwed Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 Gdyby młody mówił szeptem będąc bardziej podekscytowanym , więcej lokacji by się zmieściło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 "true story bro".... xD W sumie fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikok Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 Od kiedy w miejscu starego rynku wyrastają wieżowce. Nie rozumiem po co ta ściema. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 To prawda. W tym kraju dzieja sie rzeczy w ktore nie mozna uwierzyc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 "Polska - where the unbelievable happens" You have no idea... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 "Polska - where the unbelievable happens" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 Od kiedy w miejscu starego rynku wyrastają wieżowce. Nie rozumiem po co ta ściema. Albo parkuje sie Bentleya na chodniku ronda de gualle`a ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 Przeciez przestawianie architektury w reklamach czy filmach to powszechna praktyka, i to nie tylko w rodzimych produkcjach. Nie wiem co w tym dziwnego. Mnie sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotomonks Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 Szkoda, że chłopiec nie zwiedzał Oświęcimia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaaje Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 Szkoda, że chłopiec nie zwiedzał Oświęcimia. Miałeś na myśli Auschwitz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 fajne, fajnie pokazane proste i obrazowe scenki, bez zbednego wciskania kitu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goreiath Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 Nie przekłamane - zwłaszcza bitwa na warszawskich ulicach mi się podobała. Szkoda, że film nie będzie miał premiery 11 listopada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszm Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 Generalnie pomysł na klip promocyjny bardzo dobry, przyjemnie się to ogląda. Co ciekawe klip ten wywołał już spore zainteresowanie i dyskusję w internecie http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16900593,Jest_krzyz_czy_nie__A_co_z_Grunwaldem__Internauci.html#BoxSlotI3img Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 1 Listopad 2014 Autor Share Napisano 1 Listopad 2014 Widziałem ten artykuł i spodziewałem się tego. Czekam jeszcze, aż ktoś przyczepi się, że ten smok, który podpisuje umowę to też przekłamanie i jest nieprawdziwy. Fajnie zobaczyć w creditsach znajome nazwiska. Rozumiem, że odpowiedzialny za to był ten wydzielony jakiś czas temu działa Platige Post? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 Pomysłowy, zabawny, świetnie opisane z perspektywy dziecka. Kadry, kamera, postprodukcja, reżyseria z oceny miłośnika kina- super. Dla całej ekipy gratulacje + w tym dla MSZ :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 + w tym dla MSZ :) A za co? Niech inwestuja pieniadze w rzeczy ktore naprawde beda tu przyciagac ludzi. Skoro krakowski spot olimpijski kosztowal pol miliona to PI wzielo pewnie z 5 :P http://zus.pox.pl/pit/polska-w-swiatowej-czolowce--biurokracji.htm Najpierw sprezyna teraz to... Jak tak dalej bedzie to nawet "ch*j, dupa i kamieni kupa" z tego nie zostanie. Spot oczywioscie bardzo fajny, jak zwykle od Platige ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 Niech inwestuja pieniadze w rzeczy ktore naprawde beda tu przyciagac ludzi. Moga rozdawać mieszkania jeżeli chcesz, by przybywali muzułmanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 Chodzilo mi bardziej o kogos wartosciowego, przedsiebiorcy itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 1 Listopad 2014 Autor Share Napisano 1 Listopad 2014 @Reynevan: ale to nie ten spot, nie ta grupa. To spot celujący w turystykę - grupą docelową nie są też Polacy, więc mało prawdopodobne, aby gdzieś z zagranicy pojawiły się komentarze, że nie ma krzyża na Giewoncie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marograf Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 (edytowane) Pierwsze skojarzenia: (i niestety to one pozostaną w pamięci) Gdańsk - tania siła robocza, Warszawa - zamieszki na ulicach, Kraków - smog (a to teraz bardzo aktualny problem), Tatry - brak, ew. wstrząsy sejsmiczne. Trochę przypomina to reklamę pewnego banku, gdzie jest dużo gadaniny ale zapamiętuje się tylko jedno, do tego źle kojarzące się hasło - "totalne zero". PS. Tak trudno sprawdzić że nikt na świecie nie używa już terminu "Cracow"? Edytowane 1 Listopad 2014 przez marograf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 Skoro Ministerstwo spraw zagranicznych jest od promowania turystyki to Ministerstwo turystyki zajmuje się dyplomacją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 1 Listopad 2014 Share Napisano 1 Listopad 2014 Skoro Ministerstwo spraw zagranicznych jest od promowania turystyki to Ministerstwo turystyki zajmuje się dyplomacją? Moze byc. Ja sie dowiedzialem ostatnio, ze najwyrazniej oficjalna waluta Polski jest Dolar Amerykanski. Odwiedzajac polska ambasade w Meksyku musze uiscic oplate za nowy paszport nie w pesos ani nie w zlotych tylko w dolarach. Bo tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 2 Listopad 2014 Share Napisano 2 Listopad 2014 Chodzilo mi bardziej o kogos wartosciowego, przedsiebiorcy itp. zagraniczny przedsiebiorca byl atrakcyjny kilka lat po komunie. teraz nasza gospodarka wiecej traci na wujku, ktory podatki zapłaci w swoim kraju, a z polski wyssie tylko benefty socjalno/fiskalne. mi spot sie podoba, ładnie zrealizowany. Na co ida podatki mnie nie interesuje, bo nie jestem podatnikiem ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 2 Listopad 2014 Share Napisano 2 Listopad 2014 Na co ida podatki mnie nie interesuje, bo nie jestem podatnikiem ;P Ja tez nie, ale pewnie masz w rodzinie kogos kto placi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 2 Listopad 2014 Share Napisano 2 Listopad 2014 (edytowane) jestem zwolennikiem pozytywizmu i koncepcji panstwa jako umowy społecznej JJ Rousseau więc pieniądze mysle beda płyneły zawsze, bo taka jest umowa, a jednostki powinny robic swoje. Warto na pewno po latach przeanalizować działania i kontyunuowac te najlepsze, a poki co zając się budowaniem 'szklanych domów'. To tylko pieniądze, niech się kręcą, dopóki wiemy na co ida, mozemy na tym przykladzie edukowac kolejne pokolenia więc poza ew. sukcesem wizerunkowym kupujemy wiedzę 'post mortem', ktorej nigdy za wiele. Olbrzymi plus, ze mozna inhouse wyprodukowac technicznie dobry produkt - to bardzo wazne. Na przyklad PI mimo, ze mozna sie czepiac, ze zbyt dobrze zyja z administracja rzadowa sprawiaja, ze w mediach pojawia sie news, ze 'Baginski znow cos nakrecil'. Gdyby nie takie firmy, wciaz zlecenia by leciały za kanał angielski/la manche czy jeszcze lepiej do ameryki. Paradoksalnie taki dobry uklad stworzył mozliwosc rozwoju polskiej firmie, ktora nie musi szparować aktorow hindusom, tylko wyrywa zlecenia Millom i innym. Na to poszły nasze podatki w taki wlasnie 'kontrowersyjny' sposób . Ale tak jak mowie, warto na takie rzeczy patrzec z perspektywy dekady, a nie artykulow w onecie. Mam nadzieje, ze kolejna 'sprezyne' bedzie projektowala ars thanea albo ktos z tej ligi ale z naszego podworka. A czy to bedzie dobre czy nie, pies to je*$*ł ;) Edytowane 2 Listopad 2014 przez olaf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 2 Listopad 2014 Share Napisano 2 Listopad 2014 olaf - gleboko poleciales a ja tak niezobowiazujaco tylko ;). I w ogole jakos o tym filmiku (sympatycznym z reszta i z pomyslem) nie pomyslalem. Gdyby mozna wydac pieniadze zdefraudowane/rozp...one/nieslusznie sobie przyznane/zwyczajnie skradzione etc. przez naszych politykow i rozdmuchana administracje, to moglibysmy krecic co miesiac Wladce Pierscieni z Barakiem Obama w roli Gandalfa Bialego. Jeden czy dwa filmiki to kropla w morzu - to ostatnie zmartwienie jesli chodzi o to "na co ida nasze podatki". Niech ludzie trzaskaja i firmy niech rosna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 2 Listopad 2014 Share Napisano 2 Listopad 2014 http://wyborcza.pl/1,75478,16901386,Dlaczego_w_spocie_promujacym_Polske_nie_ma_krzyza.html Heheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 2 Listopad 2014 Share Napisano 2 Listopad 2014 klip świetny ale klimat tego co mamy na co dzień lepiej oddaje proste zdjęcie. http://www.wykop.pl/wpis/9987698/polska-w-pigulce-krzyz-fotoradar-*****-i-brzoza-he/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 2 Listopad 2014 Share Napisano 2 Listopad 2014 Nie ma zadnego geja tam tez, wiec rownowaga zostala zachowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rembik Napisano 3 Listopad 2014 Share Napisano 3 Listopad 2014 Wszystko pięknie, tylko dlaczego Gdański stadion wyciągają na brzeg plaży w Gdyni? I największa bzdura! Żona biznesmena przez cały klip ma tą samą sukienkę! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesiu Napisano 3 Listopad 2014 Share Napisano 3 Listopad 2014 Mi się ten spot w ogóle nie podoba. Gra aktorska tego chłopca fatalna. Dodatkowo nie rozumiem po jaką cholerę inwestować pieniądze publiczne w takie projekty. Czy takie rzeczy nie powinny jeśli już to iść z MSiT? Dla mnie znacznie ciekawsze są regionalne spoty, choćby ten o Dolnym Śląsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilay Napisano 3 Listopad 2014 Share Napisano 3 Listopad 2014 Sorry panowie ale nie moglem sie powstrzymac >>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 3 Listopad 2014 Share Napisano 3 Listopad 2014 "Spot MSZ to wysoce nieprofesjonalna, a wręcz amatorska produkcja. " http://www.fronda.pl/a/stanislaw-pieta-dla-frondapl-chcemy-promowac-polske-za-granica-i-jednoczesnie-wstydzimy-sie-krzyza,43535.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 3 Listopad 2014 Share Napisano 3 Listopad 2014 Zaraz pod domem Pawla Borowskiego ustawia sie hordy fanatykow domagajacych sie krzyza:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 3 Listopad 2014 Share Napisano 3 Listopad 2014 Mi się niespecjalnie podoba, wszystko w takich klimatach gierkowych, reżysersko jest to poziom właśnie intra. Co do krzyża to faktycznie jeśli fizycznie powinien być widoczny w tym kadrze, to nie rozumiem powodów, dla których został usunięty. Jest to jakiś tam element krajobrazu i znak rozpoznawczy Giewontu, więc dlaczego nie, moim zdaniem to normalne pytanie, jakie adresować można pod adresem twórców. PS Walka na ulicach od razu przywołuje skojarzenia z ostatnim Batmanem; nawet budynki obok całkiem podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 3 Listopad 2014 Share Napisano 3 Listopad 2014 "Spot MSZ to wysoce nieprofesjonalna, a wręcz amatorska produkcja. " http://www.fronda.pl/a/stanislaw-pieta-dla-frondapl-chcemy-promowac-polske-za-granica-i-jednoczesnie-wstydzimy-sie-krzyza,43535.html You made my day :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 3 Listopad 2014 Autor Share Napisano 3 Listopad 2014 Wywiad z reżyserem: http://wyborcza.pl/1,75478,16901386,Dlaczego_w_spocie_promujacym_Polske_nie_ma_krzyza.html Ja naprawdę nie spodziewałem się, że w ogóle będzie taka burza w mediach o to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 3 Listopad 2014 Share Napisano 3 Listopad 2014 adek gdzie ty mieszkasz? w Polszce za usuniecie krzyza na stostach pala:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalz00 Napisano 3 Listopad 2014 Share Napisano 3 Listopad 2014 "Spot MSZ to wysoce nieprofesjonalna, a wręcz amatorska produkcja. http://www.fronda.pl/a/stanislaw-pieta-dla-frondapl-chcemy-promowac-polske-za-granica-i-jednoczesnie-wstydzimy-sie-krzyza,43535.html Jak już Fronda komentuje to znaczy, że sprawa jest poważna ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 3 Listopad 2014 Share Napisano 3 Listopad 2014 Adek, wiadomo, ze bedzie burza w mediach. Zeby zrobic porządny materiał na wazniejszy temat trzeba zatrudniac profesjonalistow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STRZYG Napisano 3 Listopad 2014 Share Napisano 3 Listopad 2014 Od prawa do lewa, każdy znajdzie coś dla siebie :D W spocie brakuje kobiet. Jest patriarchalny http://www.krytykapolityczna.pl/felietony/20141103/chodz-opowiem-ci-bajeczke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzumakishadow Napisano 3 Listopad 2014 Share Napisano 3 Listopad 2014 Strzyg. Litości. Wyciągasz jedno słowo z tekstu, w którym w jednym zdaniu występuje to słowo ale w zupełnie innym kontekście. Trochę czytania ze zrozumieniem a nie widzenia "rzeczy" bo Kinga Dunin, bo krytyka polityczna bo coś tam co jest niby określone jako lewa strona. A akurat tekst Kingi Dunin jest bardzo trafny ale IMO nie tyczy się w sumie samego spotu... paradoksalnie. A spot jak spot. Spoko. Moim zdaniem mógłby jeszcze bardziej zakrzywić rzeczywistość i odjechać w dziecięcą imaginację ale pewnie budżetu by już na to nie starczyło:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STRZYG Napisano 4 Listopad 2014 Share Napisano 4 Listopad 2014 Oj, oj. Nie wyciągam jednego słowa z tekstu, tylko przytaczam bardzo konkretny zarzut przedstawionych w tekście, w dodatku jest to fragment nad wyraz wyróżniony (wieeelkie litery). O błędnej interpretacji nie ma mowy, radzę przeczytać tekst raz jeszcze. Jest tam wyraźna sugestia o przedstawieniu Polski wyłącznie przez pryzmat mężczyzn. Najzabawniejsze jest to, że trudno mi się z panią Kingą nie zgodzić w tej kwestii. Z doszukaniem się drugiego dna, czy może nawet interpretacją samego spotu już nie za bardzo. ...że krytyka polityczna "jest NIBY określana jako lewa strona" to jakieś novum dla mnie. Żeby nie było - pierwsze wrażenie po obejrzeniu spotu baardzo pozytywne i tego się trzymam (mimo pewnych zastrzeżeń) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzumakishadow Napisano 4 Listopad 2014 Share Napisano 4 Listopad 2014 Nie zarzut a po prostu fakt, który jest wzmiankowany ale w żaden sposób nie jest tematem przewodnim tekstu. Ba. Spot tez nim nie jest. Ot luźny tekst odbiorcy. A ze trafilo na osobę, ktora myśli i patrzy troche dalej i głębiej od przeciętnego kowalskiego to i tekst jest odpowiedni:) "Jesteśmy patriarchalnym społeczeństwem, gloryfikującym swoją historię. Lud zasuwa i na razie „bez butów chodzi”. Kapitalizm zieje ogniem i władza buduje dla niego różne spektakularne świątynie. Do ulegania naciskom ze strony Kościoła nikt się nie przyznaje, a palma jest samotna. W sumie wszystko się zgadza. I tak ta bajka niestety się kończy. Cyt, iskierka zgasła." Sam chyba przyznasz, że to podsumowanie tekstu nieźle opisuje sytuację w kraju. I sory za moze nadmierna reakcje ale większość moich znajomych/przyjaciół działa na rzecz kobiet(nie nie oszołomy, cholernie inteligentni ludzie) wiec jak ktos wyskakuje z takim uproszczeniem tekstu i właściwie zupełnie wyrwanym z kontekstu zwrotem to wiesz sam rozumiesz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STRZYG Napisano 4 Listopad 2014 Share Napisano 4 Listopad 2014 Nie no cool. Z uproszczeniem, wiesz, zastosowałem metodę wp.pl - nośny tytuł ;) Z tym trafnym podsumowaniem.... no z częścią bym się zgodził, a z częścią nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 4 Listopad 2014 Share Napisano 4 Listopad 2014 http://wyborcza.pl/1,75478,16908206,Burmistrz_Zakopanego__Dolozymy_staran__by_MSZ_przywrocilo.html xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilay Napisano 4 Listopad 2014 Share Napisano 4 Listopad 2014 Widze, ze poziom absurdu dotarl na krawedz czarnej dziury, wiec z tej okazji polece klasykiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi