Napisano 19 Maj 20177 l Anabell masz w sumie racje. Takie kwoty na pewno nie przyciagaja utalentowanych i doswiadczonych.
Napisano 19 Maj 20177 l co tu się dzieje ludzie...??? skąd ta fala niechęci i sceptycyzmu? netflix ma wyprodukować (nawet jeśli przyjdzie poczekać) serial oparty na genialnej polskiej fantasy, do tego z inicjatywy i przy ścisłej współpracy rodzimych twórców. przecież to sytuacja bez precedensu w polskiej kinematografii... podobnie jak wcześniej zrobili to redzi z witcherem w giereczkach.. doskonale rozumiem, ze nie wszyscy będą się jarać jak np ja. ok luz. ale serio, tyle szydery? nie rozumiem...
Napisano 19 Maj 20177 l Ja już czekam kiedy pan Sapkowski zacznie "sapać" bo pojawią się (a na pewno tak będzie) zagraniczne newsy o tym, że powstanie serial na podstawie "gry" wiedźmin :D :D :D A wracając do PI to Tomek B. sam zdecydował, że tylko jeden odcinek w sezonie jest jego, czy tylko tyle udało się ugrać?? P.S Oby tylko Geralta nie zagrał czarnoskóry aktor :D
Napisano 19 Maj 20177 l Wczoraj właśnie się zastanawiałem ilu Afroamerykaninów, będzie występować w Wiedźminie. Bo nie wierzę, ze żaden :)
Napisano 19 Maj 20177 l co tu się dzieje ludzie...??? skąd ta fala niechęci i sceptycyzmu? netflix ma wyprodukować (nawet jeśli przyjdzie poczekać) serial oparty na genialnej polskiej fantasy, do tego z inicjatywy i przy ścisłej współpracy rodzimych twórców. przecież to sytuacja bez precedensu w polskiej kinematografii... podobnie jak wcześniej zrobili to redzi z witcherem w giereczkach.. doskonale rozumiem, ze nie wszyscy będą się jarać jak np ja. ok luz. ale serio, tyle szydery? nie rozumiem... Bo ty młody jesteś i nie pamiętasz fali Hype -u jaki przetoczył się przy okazji kręcenia pierwszego serialu. Zdjęcia, pokazy, wywiady, aktor Żebrowski w charakteryzacji wiedźmina był na każdej okładce począwszy od gazet dla "gallus domesticus" ;) do gazet growych. Poza z mieczem - focia, poza bez miecza - focia a potem wyszedł film i... wiadomo co było i jest. Można obejrzeć na YT fragmenty. O ile dobrze pamiętam to chyba HBO robiło w kooperacji serial kryminalny dziejący się w bieszczadach i też nikt o nim już nie pamięta. Więc ta kasa, to ile by nie dali, jeśli nie będzie pomysłu na wykonanie to może wyjść nieciekawie.
Napisano 19 Maj 20177 l to był już jakiś serial z wiedźminem? a tak poważniej, jeśli na myśli masz kryminał "wataha" to przy potencjalnym wiedźminie z netflixa celowanym w globalny rynek to raczej niszowa sprawa, zupełnie inna skala produkcji, z polskimi aktorami i tak dalej.
Napisano 19 Maj 20177 l co tu się dzieje ludzie...??? skąd ta fala niechęci i sceptycyzmu?... bo bezkrytyczne wskakiwanie do hypetrainu to domena młodych i może się zakończyć złamaniami i trwałym uszczerbkiem na zdrowiu. Starsi i mądrzejsi to wiedzą, historia tego uczy na każdym kroku :)
Napisano 19 Maj 20177 l https://naekranie.pl/aktualnosci/wiedzmin-od-netflixa-bez-udzialu-cd-projekt-red-1869751 https://naekranie.pl/aktualnosci/rycerze-zodiaku-jako-aktorski-film-za-kamera-stanie-tomasz-baginsk-1869635
Napisano 19 Maj 20177 l kultura z techem bez biznesiu....???......:) http://film.wp.pl/dziejesiewkulturze-po-16-latach-zbigniew-zamachowski-wraca-do-pamietnej-roli-6123259058943617a
Napisano 19 Maj 20177 l https://naekranie.pl/aktualnosci/wiedzmin-od-netflixa-bez-udzialu-cd-projekt-red-1869751 https://naekranie.pl/aktualnosci/rycerze-zodiaku-jako-aktorski-film-za-kamera-stanie-tomasz-baginsk-1869635 Czyli jednak Tomek wyreżyseruje pełny metraż ? Szkoda tylko, że będzie to film dla dzieci. Tematyka również raczej egzotyczna. Ciekawe co z tego wyjdzie. Jeszcze nikomu nie udało się chyba japońskich seriali dla dzieci przenieść na kino aktorskie z pozytywnym skutkiem, więc jest duże pole do popisu. Gdyby się nie udało to najwyżej będzie kolejna słaba adaptacja anime, więc nikogo tym nie rozczaruje ;) Można powiedzieć, że jest więcej do ugrania niż do stracenia. Moim zdaniem to dobry ruch z jego strony, ale to się dopiero okaże w przyszłości.
Napisano 19 Maj 20177 l jeżeli on tylko reżyserem to trochę mech fajnie jakby platige robił efekty ciekaw jestem co by stworzyli.
Napisano 19 Maj 20177 l Gdyby się nie udało to najwyżej będzie kolejna słaba adaptacja anime, więc nikogo tym nie rozczaruje ;) optymista ;)
Napisano 19 Maj 20177 l bo bezkrytyczne wskakiwanie do hypetrainu to domena młodych i może się zakończyć złamaniami i trwałym uszczerbkiem na zdrowiu. Starsi i mądrzejsi to wiedzą, historia tego uczy na każdym kroku :) hypetrain? może troszeczkę ;) nadal jednak nie rozumiem w jaki sposób wykazanie się odrobiną dobrej woli przy komencie, miałoby zakończyć się złamaniem czy uszczerbkiem na zdrowiu, dla kogokolwiek. i może ktoś mnie oświeci. kto w polsce, z szansą na potencjalne powodzenie, mógłby w ogóle wziąć taki projekt na klatę? jeśli nie ludzie z platiga, to kto? Edytowane 20 Maj 20177 l przez bear island
Napisano 20 Maj 20177 l @bear islana Jaaaa... zrobię...!!... mam za sobą reżyserię filmu pełnometrażowego...:), a przed śmiercią trudno się czegokolwiek bać... Norden by mi pomógł, a on z kolei wie wszystko to co wie PI... wchodzi w to ktoś jeszcze....???...:))))... dla zgrania zespołu zrobimy "Starą Baśń" w konwencji "Kukułek"... dla Orlenu...:)))
Napisano 20 Maj 20177 l @bear islana Jaaaa... zrobię...!!... mam za sobą reżyserię filmu pełnometrażowego...:), a przed śmiercią trudno się czegokolwiek bać... Norden by mi pomógł, a on z kolei wie wszystko to co wie PI... wchodzi w to ktoś jeszcze....???...:))))... dla zgrania zespołu zrobimy "Starą Baśń" w konwencji "Kukułek"... dla Orlenu...:))) podziwiam dowcip i młodzieńczy entuzjazm w tym wieku. ale jak orlen to tylko "pan samochodzik" ;)
Napisano 20 Maj 20177 l .... dziękuję...!!!... pomogłeś mi zrozumieć znaczenie fiuta na księżycu....:)))
Napisano 28 Maj 20177 l Baggins już tniesz koszty....??? właśnie przeczytałem http://www.onet.pl/ ... 28.05... godz.16 taki tytuł... reszty nie mogłem przeczytać.... bo nie uiszczę...:) Bagiński: "chcemy zrobić wiedźmina, a nie rzeźnika mordującego potwory" jak widać będzie to Wiedźmin przez małe "w"....:))) no i te cytaty z Dziadka......:)))))))))))))))))))))))))))))))))) Edytowane 28 Maj 20177 l przez agdybybyl
Napisano 6 Czerwiec 20177 l Cytat z wywiadu http://www.newsweek.pl/kultura/filmy-i-seriale/netlix-zrobi-serial-o-wiedzminie-tomasz-baginski-o-nowym-wiedzminie,artykuly,411315,1.html?src=HP_Magazine Baggins: "Filmy gatunkowe – poza okresem przed rozdaniem Oscarów, kiedy pojawia się więcej ambitnych produkcji – coraz bardziej zamieniają się w cyrkowe widowiska. Trudno myśleć o „Wiedźminie” jako o kolorowej, bezmyślnej naparzance." Baggins się starzeje.... zaczyna siać Dziadkiem 3D......:))))
Napisano 6 Czerwiec 20177 l agdybybyl: jesteś jak kościół, wszystko dobro oczywiście pochodzi od ciebie ;) tylko patrz modlić się nie chcą owieczki.
Napisano 8 Czerwiec 20177 l "Filmy gatunkowe – poza okresem przed rozdaniem Oscarów, kiedy pojawia się więcej ambitnych produkcji – coraz bardziej zamieniają się w cyrkowe widowiska. Trudno myśleć o „Wiedźminie” jako o kolorowej, bezmyślnej naparzance." Zaraz, zaraz, ale czy czasami baggins nie jest twórcą cyrkowych widowisk i kolorowych, bezmyślnych naparzanek?
Napisano 8 Czerwiec 20177 l W moim kościele zaczynają się modlić.... jak widać, nawet zatwardziali Legendarnie.... grzesznicy... czy po prostu pierwsze oznaki SKS....:)))))))
Napisano 8 Czerwiec 20177 l Ja głoszę, że picie wody jest spoko i potrzebne człowiekowi, zawsze tak mówiłem... szczególnie po wysiłku. Następnym razem, jak napijesz się wody to jakbyś oddał mi cześć... Pijesz wodę należysz do mojego kościoła ;) Cieszę się, że przekonałem tylu wiernych do picia wody. Jestem wielkim mędrcem. Aha no i warto być mądrym, a nie głupim. Kto jest mądry to znaczy, że przejrzał na oczy i usłuchał mnie. K..wa i tak od tysięcy lat.
Napisano 8 Czerwiec 20177 l Największa krzywdę zrobił ktoś kto miał pomysł pokazania listy "grzechów", a nie listy dobroci prostych. Po co mam słuchać i oglądać ekskrementy czyjejś głupoty... wolę nabrać nawyków wśród dobra i piękna.....:)... mogę mieć wybór....???... tak w odbiorze jak i przekazywaniu....:)))
Napisano 8 Czerwiec 20177 l A nie sorry ty nie jesteś jak kościół. Jesteś jak generator bełkotu artystycznego ;D na podstawie wpisanych haseł. Tylko programista skopał interpunkcję. http://www.wykop.pl/ramka/1228797/automatyczny-generator-wielkich-ponadczasowych-prawd-o-zyciu-smierci-pieknie/ Teraz pewnie odpiszesz coś o zaprogramowanych ludziach co nie myślą .... .. ........ .. . :D Swoją drogą to by był szacun jakby podpiąć takiego bota pod forum. Z nickiem dziadek :)
Napisano 8 Czerwiec 20177 l Pewnie, że odpowiem... ja się bawię w przywracanie kolorowego rozsądku... każdy ma jakąś wadę genetyczną... ja swoją używam i jak słyszę umiejętnie.... skoro reverb i delay słyszę.... dziękuję... !!!!.....i jadę dalej ale już niedługo statystycznie rzecz biorąc umieram w kwietniu 2021.... może doczekam Wiedźmina z tonami mądrych dialogów nawet bez drugiego planu... no bo tak taniej....:))))))))
Napisano 8 Czerwiec 20177 l Odpowiem ci tak: ...Czasem nawet przyjaciel wie jak odzyskać piękno... ...Nie warto rozmyślać o tym, że przyroda zdoła posiąść władzę... ...Jedynie człowiek usiłuje zmarnować piękno... ...To oczywiste, że żebrak usiłuje posiąść moc... ...Oto cała mądrość: nauczyciel nie wie jak posiąść rozsądek... A jak chcesz kontynuować to juz klikaj sobie sam ;) http://www.wykop.pl/ramka/1228797/automatyczny-generator-wielkich-ponadczasowych-prawd-o-zyciu-smierci-pieknie/
Napisano 8 Czerwiec 20177 l ....ja tam oprócz zabawy wielokropkowej... mówię obrazami... i muzyką.... podobno to siła tysięcy słów.... i to nie cudzych....:))))))))))))) Ty mówisz co chcesz, a Baggins żeby się trzymać tematu... niczego nie może powiedzieć.... każdy ma swoją drogę....:)
Napisano 8 Czerwiec 20177 l A generator na to: Warto rozmyślać o tym, że wędrowiec nie wie jak stracić wiarę. Ps: Tak k..wa, teraz go pozamiatałeś, Baggins nic tylko użala się teraz nad swym marnym losem ;)
Napisano 8 Czerwiec 20177 l gen. Erator i krzywa Pani z prostym dostępem... to tylko pełzająca kreatywność... Wiedźmin będzie musiał z takimi potworami walczyć, ale bez kolorowej, bezmyślnej naparzanki....:) ... czyli będzie monochrom z myślącą zamrażarką...:))))
Napisano 9 Czerwiec 20177 l Nawet ten Wiedźmin mimo, że ciągle w stanie zygoty... ze sztuczną inteligencją planktońską nie pogada... googiel nie translaczy....:)
Napisano 9 Czerwiec 20177 l Jesteś zwycięzcą... Może nakręć pełnometrażową animację w hołdzie samemu sobie, pokazującą wyższość twojego kreatywnego humanizmu nad planktonem...;)
Napisano 9 Czerwiec 20177 l @WWoj... jak już jestem zwycięzcą... to nic nie muszę.... tylko się bawię tańcując z niemową Wiedźminem.... czego i Tobie życzę....:))) Czyli każdy może ile może i nie ocenia mnie @bajzelbobek... tylko Kuba Czekaj....:)))
Napisano 9 Czerwiec 20177 l Kiedyś wchodziłem na to forum trzy razy dziennie. Teraz raz na pół roku, i czytam, i nie wierze.
Napisano 9 Czerwiec 20177 l agdybybyl: Nie rozumiem czego mi życzysz... Możesz pisać jaśniej? Nie wiem co to znaczy tańcować z niemową Wiedźminem, ale raczej bym tego nie chciał... Wydaje mi się to bardzo dziwnym sposobem spędzania czasu, o ile nie strasznym jego marnowaniem. Używasz jakiś strasznych skrótów myślowych i jakiś niezrozumiałych metafor, które prawdopodobnie znasz tylko Ty. Następnie wyjaśniasz o co Ci chodziło zaczynając zdanie od: Czyli każdy może ile może... itd. Jednak zupełnie nie znajduję konotacji i sensu tego wyjaśnienia. Co na Boga ma to, kto Cie ocenia, do tego, że nic nie musisz i życzysz mi tańcowania. Wydaje mi się, ze jeżeli chcesz poruszać się wśród ludzi to jednak powinieneś nauczyć się w miarę komunikować, bo muszę cię rozczarować, ale prawdopodobnie @bajzelbobek też cię ocenia i ja również.
Napisano 9 Czerwiec 20177 l Kurza dupa... widocznie na festiwalach filmowych na które wysyłam filmy w technice 3D... starują roboty, a cygberpunki są Jurorami... to rzeczywiście jestem pozytywką z IX w. .... skoro się z nimi dogaduję.... ale trudno... ich opinia mnie interesuje nie Wasza.... przepraszam....:))))))
Napisano 9 Czerwiec 20177 l Ciekawe zjawisko - przeczytalem pare ostanich stron watku, zamknelem strone i nie mam pojecia o czym byla mowa, w czym problem, kogo problem itd itp. Nawet fajne, takie surrealistyczne.
Napisano 9 Czerwiec 20177 l Patrze po przerwie. W wątku w jeden dzień walnęło +20 postów. Myślę sobie: Oho, będzie ciekawie. Serce zacznie szybciej bić. Ale... nie. Jednak nie. :-) Uściski. t.
Napisano 9 Czerwiec 20177 l @keajra co surrealistycznego widzisz w przebywaniu wśród osób nagrodzonych na festiwalu... to jest realne i udokumentowane, a filmy powstały skoro były oceniane.... uważasz, że rozmowa o czymś na temat czego niczego nie można powiedzieć.... bo nie powstało.... jest istotniejsze...???...:))) @Baggins ...znowu niczego nie powiedziałeś....:))))))))))))))))))))))
Napisano 9 Czerwiec 20177 l Wątek sam się napędza jak perpetuum mobile. Nie jestem tu do niczego potrzebny :D
Napisano 9 Czerwiec 20177 l agdybybyl: To ja Ci kiedyś przesłałem linki do wysyłania na festiwale nie wiem czy pamiętasz ;) nie ma za co... Wklejam niektóre tutaj bo może ktoś skorzysta również. Bardzo łatwo się wysyła, cała masa darmowych mini festiwali jak również płatnych. https://filmfreeway.com https://www.clickforfestivals.com/ https://festhome.com/ https://www.shortfilmdepot.com/ https://www.reelport.com/ Nie udawaj, że tak ci na jurorach zależy, bo większości nawet nie znasz, równie dobrze mogę ja oceniać ;). Festiwali jest tysiące i jest to niezły biznes. Sam moge założyć sobie festiwal np. w Barcelonie jak bede miał ochote. Ja z moim filmem byłem na kilku liczących się imprezach, jak np Encounters, Sitges, Anima Mundi, w których wygrana daje możliwość nominacji do oskara i oceniają zacni jurorzy. Mój film brał udział w wielu wielu innych festiwalach, a wysyłałem tylko na te bardziej liczące się no i na kilka mniejszych darmowych. Później już mi się najzwyczajniej nie chciało ;) ale co kto lubi. Jak Ci to poprawia samopoczucie to miłej zabawy Szanowny Panie. Ale nie mydl ludziom oczu, że jesteś nie wiadomo kim i obracasz się w kręgach elity, a prostaczki Ci do pięt nie dorastają. Nie interesuje Cię opinia ludzi na forum to po co tu trolujesz?
Napisano 9 Czerwiec 20177 l @WWoj ja nie piętnuję tego czego Ci się nie chciało.... tylko cieszę tym co mi się chciało... na poziomie może dla Ciebie gminnym...:) Właśnie przeczytałem taki tytuł w necie..."całkowicie wyśmiano etos inteligencki"... pośmiej się jeszcze trochę z tego, że nie znam Jurorów... to takie pocieszne.....:) @Baggins.... trak trzymaj...:))