tweety Napisano 21 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2006 e hemmmm idz na piwo bo przekombinowujesz :) chyba masz rację :) mrkrzysiek: nie wiem czy nie zacznę jeszcze raz kadrować. misiekhc: chyba masz rację. pierwsze pomysły zawsze sa najlepsze. Ania:tylko, że wtedy nie widać za bardzo w całości cyfrzaka. co myślisz o poszerzeniu w lewo? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 21 Styczeń 2006 Share Napisano 21 Styczeń 2006 poszerzyć w lewo możesz, byle nie za dużo. ale nie staraj się na siłę pokazywać wszystkiego co wymodelowałeś, też często to robie bo myślę że szkoda by było nie pokazać modelu, i najczęściej wychodzi na gorsze, ważniejsze jest żeby scena jako całość była spójna. ta cyfrówka żeby pokazać jeszcze ten centymetr co go brakuje to nie problem, ale na przykład nie starałabym się pokazać zenita w całości, mimo że jest fajniejszy od cyfrówki, ponieważ jak jest częściowo zakryty przez cyfrówkę to całość jest lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 21 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2006 Ania: wpadł mi jeszcze jeden pomysł: kadr taki jak na 2 albo 3 zaś na wyświetlaczu cyfrzaka zoomowany widok na obiektyw zenit w którym dość wyraźnie odbija się cyfrówka. pytanie tylko czy nie będzie to już zbytni przesyt informacji... weedlog: no bez przesady. z jednym kadrem nie mogę sobie poradzić a co dopiero z trzema czy czterema? :D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 21 Styczeń 2006 Share Napisano 21 Styczeń 2006 nie moge powiedzieć że sie znam na kadrowaniu, ale ja bym pokazał cały wyświetlacz cyfrówki (coś w rodzaju 3 ujęcia), może jeszcze bardziej zasłonił lustrzanke, a w całości pokazał ją właśnie na wyświetlaczu cyfraka. jeśli kogoś powtórzyłem to sorki ale nie czytałem całego wątku ;] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 21 Styczeń 2006 Share Napisano 21 Styczeń 2006 twety z #95 to kadr 5 mi najbardziej pasuje ale moze polka troche nizej. Po szybkiej przerobce:) +++ Po komentarzu i slusznych spostrzezeniach weedloga (ponizej) stwierdzam ze faktycznie sie wczoraj upilem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 21 Styczeń 2006 Share Napisano 21 Styczeń 2006 No w tym powyżej półka jest nie za dobrze. Dzieli obrazek na równe połowy, a to raczej nie wygląda najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 21 Styczeń 2006 Share Napisano 21 Styczeń 2006 a moze zenit niech lezy na tylnej sciance czy cos? bo jak dwa w tej samej pozycji to nieciekawe to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 22 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2006 postanowiłem, że rozwinę jednak koncept 2 albo 3. możliwe że jeszcze dzisiaj uda mi się podesłać pierwsze rendery. chudy: masz rację. na wyświetlczau cyfrówki umieszczę pomysł Vorka czyli zbliżenie na obiektyw zenita i odbicie w nim cyfrzaka. deshu: dzięki za propozycję. misiekhc: szybciej cyfrzaka bym położył. imo zenitowi nie przystoi się kłaść przed cyfrówką. :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 ale jak cyfrzak bedize lezal to bedize jak placek, a zenit to bedize jakas dominanta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 Ale to raczej panny sie pierwsze klada:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 22 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2006 postanowiłem pozostać przy tym kadrze (w szkłach Zenita odbija się cyfrówka): docelowy render 2000x1000 px więc jest gdzie zmieścić odbicie cyfrówki. jeśli chodzi o scenerię to myslałem o drewnianej podłodze, starej tapecie na ścianie i starymi książkami, gdzieś tam w półmroku ginącymi (tytułu związane z fotografią ofcoz). możliwe, że już podczas pracy z oświetleniem wyjdzie mi zmieniać kadr czy ustawienie niektórych modeli więc ten koncept też nie jest finalny. niemniej jednak podpasowuję ekspozycje i materiały pod niego. any sugestions, comments? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 No nawet fajny pomysł, jużsię nie moge doczekać jakiś renderków z materiałami :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 jak dla mnię widok zenita na wyświetlaczu cyfraka była lepszym konceptem ale się nie wtracam. Moze daj jeszcze leżąca gdzieś obok lampe błyskowa? Dlaczego ten jeden pierścień jest taki jajowaty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 22 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2006 jak dla mnię widok zenita na wyświetlaczu cyfraka była lepszym konceptem ale się nie wtracam Ania mówiła co innego, misiekhc co innego, Vorek co innego, weedlog jeszcze co innego... jeeezu skończe na tym, że zrobię render studyjny :) AG: a jakbyś dokładniej umiejscowił linię pomiędzy kamerą, cyfrakiem a Zenitem? Dlaczego ten jeden pierścień jest taki jajowaty? bo to ogniskowa to coś około 18mm. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 tłiti: ja by to widzial tak ze zenit stoi na czyms, w każdym razie jest wyzej niż cyfrak i jest w cieniu, w dole na stoliku lezy cyfra zwrócona w strone pokoju, obok pudełko, płytka z oprogramowaniem i kilka kart pamięci. Kamera z nad zenita taka troche jak w TPP, coś jakby zeniy szykował się do skoku na cyfre. Inny pomysl to np. Zenit i cyfra w rogu jakiegoś pomieszczenia, rzucone niedbale, cyfra zdruzgotana pzrez zenita który ma tylko drobne ryski i wyszedł bez szwanku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 Tweety ostatni kadr najbardziej mi sie podoba tylko nie widze miejsca na cyfrówke a powinna byc dobrze widoczna a pomysł z odbijajacym sie w obiektywie tez nie jest zły tylko mało bedzie go widać :D Pozdr i powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 hmmm a moze cos z polka sklepowa wykombinujesz, taka scenka za szyba. Walniesz tam jeszcze jakies karteczki z opisem i cena? Od szyby by sie odbijal jakis delikatny refleks czy cus. Dobra juz nic nie mowie:pp Ladne modelki:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 Uciachałeś go na górze, nieco więcej światła na górze, nieco mniej na dole i chyba bym nieco przybl;iżył potwora :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 Jezeli ten obiektyw bedzie znajdowal sie w srodku kadru to chyba wymaga jeszcze dopracowania, szczegolnie w okolicach soczewki. Przydalyby sie te rowki i jakis chamfer na krawedziach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 23 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2006 AG: myślałem nad ta półką, ale wstępne próby wykluczyły ten pomysł. ale za to ten drugi z roztrzaskaną cyfrówką jest niezły. zastanwaiam się nad podobnym kadrem: zenit dumnie przygniata znisczoną cyfrówkę: tradycja vs technologia hcpiter3d: ale tutaj nie będzie widać cyfrówki: będzie tylko odbita. Dzięki i pozdro zią :D JohnZi: jakakolwiek półka juz odpada :) ale dzięki za zainteresowanie :) Vorek: jak przybliżam potwora to nie widać nic więce niż tylko heliosa. tylko helios, helios, helios a potem resztki sceny :) Archangel: obiektyw idzie do gruntownego remontu: we wcześniejszej koncepcji myślałem, żeby rowki zastąpić mapą bump albo displacem, teraz tylko wymodelowac mi pozostało: jest ich 34 (wczoraj liczyłem) :) [PS] weedlog pisał kiedyś o komiksie: 1. widok na Piękną 2. widok na Zenita (w szkłąch odbija się Piękna) 3. widok ogólny: obydwoje stoją naprzeciwko siebie. 4. zbliżenie na lampę cyfrówki 5. zbliżenie na lampę zenita 6. trach! 7. cyfrówka leży z pękniętym ekranem LCD - przegrała Taki pobieżny scenariusz mi przyszedł do głowy :) Pozdrawiam i rozwinięcie konceptu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 ekstra, komiks jest dobyr, normalnie western, tak jest ok ja bym przy tym zostal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 też mi się podoba komiks :) renderki wstępne zaczynają smakowicie wyglądać ale natomiast nie jestem przekonany co do treści samej pracy - moim zdaniem troszkę pokręcona interpretacja tematu "Piękna i Bestia" możesz mieć problemy z oceną jury - mówię Ci to nauczony troszkę doświadczeniami z poprzedniej bitwy ;) (ale co ja tam wiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr_marchew Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 Interpretacja może i pokręcona, ale i oryginalna. Jak dla mnie na plus. A kompozycja ostatniego kadru w komiksie mnie powala - świetna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 23 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2006 misiekhc: dzięki! inspiracja był dla mnie film "Siedmiu wspaniałych" którys sobie wczoraj obejrzałem :) jaras: teraz mi to mówisz?? ;) ale na serio to liczę, że Jury w miarę poprawnie zinterpretuje "przesłanie" pracy :) Dzięki za opinię. Zabieram się do pracy :] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Komix jest genialny, najlepszy koncept miszczu. Pracuj, pracuj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 No rozumiem, że w razie wygranej będę miał udział w łupach ;) Ładnie wyszło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 24 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2006 deshu & weedlog: jaka wygrana? jaki koncept? to ja biorę udział w jakimś konkursie? :eek: ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 tweety, proszę pokaż jakieś renderki z materiałami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 no zią, rozkręcasz się :) to jest właśnie to co było tej pracy potrzebne, powodzenia i dawaj jakieś updaty :] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 no fajny pomysł z tym komiksem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2006 żeby nie było że nic nie robię :) Pierwsza próba uchwycenia klimatu: Jak na razie (testowo) materiał na cyfrzaku to taki czarny matowy poliwęglan. Dlaczego? A więc wciąż szukam dobrego materiału na przedni panel cyfrzaka. Aluminium jakie zastosowałem na obiektywie, juz nie wygląda tak ładnie na płaskiej powierzchni, dlatego na razie rezygnuję z aluminium na obudowie. Wolę skupić się na obiektywie Zenita, lampie błyskowej i kompozycji. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 wow my master :D ! Tweety wymiatasz ! super pomysł z komiksem ! Czekam na wiecej, wiecej ! More more :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 Piękny render. Daj takich renderów więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcisz Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 no Tweety co jest ?? co taki zastoj ? nie pauzuj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 14 Luty 2006 Autor Share Napisano 14 Luty 2006 The force is with me, young Padawan. But im not a Jedi yet. Krótko mówiąc zastój był, ale już wyprowadzam się z czasem na prostą. Postaram się wstępnie przedstawić wersję z materiałami i oświetleniem dla jury do oceny cobym mógł liczyć na nominację. Potem zostanie jeszcze trochę czasu na zabawę w duperele i post w PSie. Spokojnie, projekt nie upadł, a tylko lekko się zakurzył. Poza tym jesli nie skończę na czas to zawsze pozostanie mi WIP i powstanie praca do portfolio. ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 Kurde czekam mistrzu, czekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Luty 2006 Autor Share Napisano 19 Luty 2006 Niestety zamykam swój udział w bitwie. Przykro mi ale na horyzoncie leżą ważniejsze rzeczy niż Bitwa. W końcu trzeba zarobi na życie... Dziękuję tym wszystkim, którzy mnie dopingowali w Bitwie i ogólnie podsuwali co lepsze pomysły. Big thnx for: greg_jg Vorek AGmakonts weedlog Ania ArTooRo nielot007 mrkrzysiek misiekhc RA Junior hcpiter3d wesoledi mintrill kome i reszty userów których nie miałem już siły wymienić a którym serdeczne dzięki za pozytywne (jak i te mniej) opinie. Obiecuję, że wątek powróci jeszcze na forum ale już tylko jako WIP. Obiecuję też spisać część rzeczy jakich się przy okazji nauczyłem, w formie łatwych i czytelnych tutoriali. Min: obiecywany tutek Brushed aluminium material in MentalRay :) Pozdrawiam i życzę powodzenia reszcie Bitewników!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 szkoda :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 hm a czemu nie dasz na Bitwę tego, co już masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 eee tam tweety nie martw sie jak nie wygrasz bitwy to do zlotej trafisz w sumie wychodzi na to samo :D no no a ja czekam na ten tutek ktory obiecales ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 wielka szkoda, powiedz chociaż na jakim etapie jetseś obecnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Łeee...;( byłeś jednym z moich typów na bitwę..głównie przez temat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Kurcze... straszna szkoda :( Może się jeszcze zastanów dokładnie? Czy Ty przypadkiem nie masz już większości zrobionej? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Szkoda wpadałem tu czasem :), sporo ciekawych testów tyle że zbytnio nic jeszcze nie miały wspólnego z finałem- co budowało ciekawość jak sobie poradzisz. Cóż trudno, rozumiem brak czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Szkoda, ale w takim czekamy na przeniesienie wątku do działu "WIP" i zakończenie prac nad projektem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Luty 2006 Autor Share Napisano 19 Luty 2006 mintrill: wiem :( AGmakonts i Avenger: brakuje mi lampy błyskowej do zenita, nie mam konceptu na przedni panel cyfrówki, mapowania cyfrzaka nie ma, materiału na guziki nie ma, brakuje modeli otoczenia, konceptu finalnego oświetleniai i materiałów.. zamierzałem stworzyć taką strone komiksową, z całym layoutem komiksu, fontami etc... brakło na to czasu. jeszcze jest sporo do zrobienia... nielot007: buehehehe. do GolGallery to jeszcze mi baaaardzo daleko. ale dzięki za słowa otuchy :) chveti: ech... :( ArTooRo: zastanowiłem się. dokonczyłbym to gdyby nie zlecenie które mi się trafiło. wiekszości niestety nie mam: patrz odp. do AGmakontsa. Gotham: i dlatego właśnie dałem sobie spokój. wolę powoli do perfekcji dopracować cały pomysł, niż pokazać jakiegoś nędznego ochłapa. greg_jg: dzięki. WIP na pewno będzie, jak tylko uporam się z pracą :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 tweety .. impressive. Czekam na wiecej ;) Wlasciwie to nawet nie mam sie czego doczepic, a pierdoly typu daj bumpa na podlodze miedzy klepkami :P to se odpuszcze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 EJ Tweety !!!!!!!! Grrrrr YOU ARE IDIOT ?! Takie coś zmarnowac ?!JAk nie bedziesz tego kontynułował to ci skopie tyłek :D Byłeś naprawde na wysokiej pozycji a tu sie wycofujesz ?! Nie no śmiech na sali ;) Nie pozdrawiam ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 Jak będzie WIP, to nie będę płakał. :) Ważne, że najprawdopodobniej kiedyś skończysz. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 kurde no trudno, ale mam nadzieje ze w wipie dasz rade i ukonczysz, tego ci własnie zycze i pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi