nielot007 Napisano 25 Maj 2008 Autor Share Napisano 25 Maj 2008 Hagelades-->uzywam clay,smooth,inflat i move :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel72 Napisano 25 Maj 2008 Share Napisano 25 Maj 2008 Półgłowie z postu #1048 wygląda super! Reszta też jest bardzo dobra. Nakręciłbyś jak skulptujesz takie półgłowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 25 Maj 2008 Share Napisano 25 Maj 2008 wszystkie te twarza wyciagniete z plane'a sa bardzo fajne. Jedyne i dosc powazne "ale" odnosi sie do detalu. Kiedy wchodzisz na przyklad w zmarszczki to juz jest znacznie gorzej, podchodzisz do nich zbyt mechanicznie i po lebkach. Lepiej ich wcale nie robic, albo jeszcze lepiej robic, ale nie pokazywac poki co na forum. Musisz to mocno pocwiczyc. Podobnie w tym ostatnim te szwy nie wygladaja przekonujaco, dziurki po szwach powinny byc bardziej zamkniete, zlap kogos kto ma kolczyki popros zeby je wyjal i zobacz jak wyglada wtedy dziurka. Wlasciwie to te twarze sa o kilka poziomow wyzej, niz np twarz tego "punka". Spojrz np na nos, heh nie wiem jak sie nazywa w anatomii to miejsce, ale chodzi mi o srodkowa chrzastke miedzy dziurkami, jest tak cienka jakby jej nie bylo. Generalnie do nosow tez sie powinienes przylozyc, robisz czesto podobne i takie troche kartoflane. Zle wygladaja tez gacie, za malo pod nimi ciala jesli chodzi o wysokosc. Korzystales z jakichs refek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Maj 2008 Autor Share Napisano 25 Maj 2008 Półgłowie z postu #1048 wygląda super! Reszta też jest bardzo dobra. Nakręciłbyś jak skulptujesz takie półgłowie? dzieki moze nakrece ;) wszystkie te twarza wyciagniete z plane'a sa bardzo fajne. Jedyne i dosc powazne "ale" odnosi sie do detalu. Kiedy wchodzisz na przyklad w zmarszczki to juz jest znacznie gorzej, podchodzisz do nich zbyt mechanicznie i po lebkach. Lepiej ich wcale nie robic, albo jeszcze lepiej robic, ale nie pokazywac poki co na forum. Musisz to mocno pocwiczyc. Podobnie w tym ostatnim te szwy nie wygladaja przekonujaco, dziurki po szwach powinny byc bardziej zamkniete, zlap kogos kto ma kolczyki popros zeby je wyjal i zobacz jak wyglada wtedy dziurka. Wlasciwie to te twarze sa o kilka poziomow wyzej, niz np twarz tego "punka". Spojrz np na nos, heh nie wiem jak sie nazywa w anatomii to miejsce, ale chodzi mi o srodkowa chrzastke miedzy dziurkami, jest tak cienka jakby jej nie bylo. Generalnie do nosow tez sie powinienes przylozyc, robisz czesto podobne i takie troche kartoflane. Zle wygladaja tez gacie, za malo pod nimi ciala jesli chodzi o wysokosc. Korzystales z jakichs refek? co to znaczy zbyt mechanicznie ? reszty nie komentuje bo to "duperele" ;) jesli chodzi o nos to cienka nieznaczy, ze jej nie ma ;) gatek tez nie komentuje bo spodnie beda jako osobny model :) tak mam referki :) dzieki za posta pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 25 Maj 2008 Share Napisano 25 Maj 2008 dzieki moze nakrece ;) co to znaczy zbyt mechanicznie ? reszty nie komentuje bo to "duperele" ;) jesli chodzi o nos to cienka nieznaczy, ze jej nie ma ;) pozdro Mechanicznie, czyli robisz cos zeby bylo, a nie zeby wygladalo. Reszta to byc moze rzeczywiscie duperelki, ale nie polecam takiego podchodzenia do sprawy, bo wlasciwie wszystko mozna zbyc tymi slowami, a chyba chodzi o to zeby kazdy duperelek wygladal najlepiej jak to mozliwe. A chrzastka za cienka i wyglada fatalnie. Bede obstawal przy tym dopoki nie pokazesz foty na ktorej jest tak samo. A jeszcze dziadek z fajka, ale w wersji bez fajki i ubrania, bo one juz nie wyszly za dobrze. Wlasnie w tym dziadku, jakos sie postarales zeby wszystko wygladalo. I zmarszczki i brwi, ktore czesto robisz jakimis niefajnymi blobami, i broda. Ten dziadek to jeden z najlepszych Twoich modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Maj 2008 Autor Share Napisano 25 Maj 2008 Mechanicznie, czyli robisz cos zeby bylo, a nie zeby wygladalo. Reszta to byc moze rzeczywiscie duperelki, ale nie polecam takiego podchodzenia do sprawy, bo wlasciwie wszystko mozna zbyc tymi slowami, a chyba chodzi o to zeby kazdy duperelek wygladal najlepiej jak to mozliwe. A chrzastka za cienka i wyglada fatalnie. Bede obstawal przy tym dopoki nie pokazesz foty na ktorej jest tak samo. A jeszcze dziadek z fajka, ale w wersji bez fajki i ubrania, bo one juz nie wyszly za dobrze. Wlasnie w tym dziadku, jakos sie postarales zeby wszystko wygladalo. I zmarszczki i brwi, ktore czesto robisz jakimis niefajnymi blobami, i broda. Ten dziadek to jeden z najlepszych Twoich modeli. spoko spoko ;) wiesz pamietaj, ze to sa tylko speedy na ktore poswiecilem gora 1h :) odnosnie chrzastki OK zgodze sie za cienka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 25 Maj 2008 Share Napisano 25 Maj 2008 Świetne te ostatnie zabawy są, tylko podziwiać i zazdrościć skilla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 25 Maj 2008 Share Napisano 25 Maj 2008 spoko spoko ;) wiesz pamietaj, ze to sa tylko speedy na ktore poswiecilem gora 1h :) odnosnie chrzastki OK zgodze sie za cienka :P No i swietnie, bo jak na gora godzine pracy, to sa naprawde fajne rzeczy, tylko czasem zamiast cos robic byle jak, lepiej nie zrobic wcale. Wtedy caly model tworzy jakas zamknieta calosc i nic nie przeszkadza w jego odbiorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Maj 2008 Autor Share Napisano 26 Maj 2008 Witam!! kubi--> dzieki ;) Luki Luki-->racja next time nie bede na sile wrzucal detalu :) dzieki za komentsy :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Maj 2008 Autor Share Napisano 26 Maj 2008 (edytowane) okolo 1h30min mozliwe, ze dokoncze... Edytowane 26 Maj 2008 przez nielot007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastuch Napisano 26 Maj 2008 Share Napisano 26 Maj 2008 O wow:D Masakra:) Trzeba przyznac że ZBrush do karykatur jest idealny wprost:D Rządzisz Nielocie:D piekna praca! Gratulacje i prosze wiecej takich:) Może pokusisz sie o jakąś znaną twarz;>? Pzdorawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 26 Maj 2008 Share Napisano 26 Maj 2008 mozliwe, ze dokoncze... niemożliwe :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 27 Maj 2008 Share Napisano 27 Maj 2008 Fajna morda :) Szkoda ze brode odpusciles. Krawedz ust powinna zmierzac do kacika a nie nizej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Maj 2008 Autor Share Napisano 27 Maj 2008 dzieki za komentsy :) tutaj macie koncept z ktorego robilem :) http://www.btinternet.com/~digital.wallpapers/desktops/jack_nicolson_caric.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Maj 2008 Autor Share Napisano 28 Maj 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 28 Maj 2008 Share Napisano 28 Maj 2008 Fajnie tylko ten centralny pojedynczy siekacz dziwnie wygląda :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 28 Maj 2008 Share Napisano 28 Maj 2008 Zeet Siekacz jak siekacz:) ale ogółem very ql mordka nielot, może spróbuj wyprojektować to na jakiejś sferze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 29 Maj 2008 Share Napisano 29 Maj 2008 moze brwi bardziej skieruj w gore, w koncu to jego element charakterystyczny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 29 Maj 2008 Share Napisano 29 Maj 2008 kurde no kolega nielot się nieźle przekwalifikował :P najpierw samochody przez dłuuugi czas a teraz wyczesana organika ;] wypas... gratki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 29 Maj 2008 Share Napisano 29 Maj 2008 fajne posladki :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 hahahahahahahaha, dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2008 Witam!! kurde nagralem video z procesu powstawania glowki ale nagrywalem prosto z zbrusha za pomoca "movie" po skonczeniu filmiku chcialem zapisac do /move i mi z3 wywalilo :( ok taki speed z bazy jak ta z ktorej robie model w minibitwie czyli prosciutka :) okolo 1h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2008 (edytowane) sumo tym razem nagralem camtasia :) 95min dobra tez nie bedzie tuta cmatasia nie nagrala tzw. cos sie zrypalo :( hehe pozdro Edytowane 6 Czerwiec 2008 przez nielot007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2008 link do video--> http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=703359#post703359 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel72 Napisano 12 Czerwiec 2008 Share Napisano 12 Czerwiec 2008 Dzięki za video! A ty zawsze zaczynasz sklupta od takiej gęstej siatki jak na video? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 13 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2008 Witam!! tak zawsze zaczynam od tak gestej :) ok chcialbym zaczxac tym modelem serie speedow...zobaczymy czy starczy umiejetnosci :) jak widac to taka baza pod zabawe w detal :) czas--> 2-3 h nie pamietam dokladnie :) ps. ubranie inspirowane pewnym modelem :) glowa z glowy hehe ps2. wlosy mi sie nie podobaja ;( pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 Szybki jestes, przynajmniej dla mnie :) ale faldki na spodniach ci nie wyszly. Nie wiem czy uzywales refek ale jesli nie to powinienes. Twarz ciekawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 14 Czerwiec 2008 Share Napisano 14 Czerwiec 2008 Poza spodenkami bardzo konkretnie szczególnie jeśli wziąć pod uwagę czas modelowania. Podoba mnie się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2008 takie cos narazie poczatek tylko spodnie ruszane mniejwiecej.... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 Trzyma się kupy. Całkiem fajnie fizyka wyszła. Na poprzednim krocze wygląda, hm, imponująco..? Pozatem fajnie dajesz, podobają mi się modele coraz bardziej, widać expresję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2008 Witam!! dawno mnie tu nie bylo wiec zrobilem na szybko glowke :) 55min17sec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 30 Czerwiec 2008 Share Napisano 30 Czerwiec 2008 Obojczyki za nisko, uszy dziwne reszta spox. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2008 (edytowane) Witam!! koleny speed tym razem okolo 1h 30min :) jak koles odpowie twierdzaco na maila czy moge robic na podstawie jego konceptu to dokoncze :) concept by mark behm link--> http://www.markbehm.com/blogger/uploaded_images/Hunter-752120.jpg zaznaczam, ze nie trzymalem sie cocneptu w 100% luzna interpretacja ;) pozdro OBRAZEK USUNIETY nie dostalem pozwolenia na robienie modelu :) Edytowane 9 Lipiec 2008 przez nielot007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Hehe, świetny! Nawet bardziej podoba mi się niż koncept. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 klawe modele ! tak trzymac :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 o ja , ostatni miazga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Bardzo mnie cieszy, że robisz cały czas postacie drogi nieloce, jak widać ja już przestałem :/ Sculpcik niezły naprawdę, choć brakuje mi trochę tego charakteru z konceptu. Dajesz oczka ku górze na zewnątrz i do dołu przy nosie, szerszy nosek, i zarysuj trochę podbródek. Sculpcik Bardzo mi sie podoba, dajesz dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 haha rewelka naprawde dobry model :) koncept super chcialem tez go walnac ale padlo na co innego :) dokoncz modelyk bo warto :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Wow super! świetny model! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Jak wyżej Kubi...;) od siebie dodam ze fajnie ze duzo smigasz, raz na czas postaraj sie tez skonczyc model z wzięciem pod uwage rad chlopakow, to Cie duzo tez nauczy i pozwoli zrobic cos 'innego' bo masz pewne cechy ktore pakujesz wszędzie(czy tu ufo czy stara babcia) ...tak bałeś sie sculptera:)) ....a teraz musze powiedziec ze niemasz sie czego wstydzic pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 napewno lepszy niz koncept :) wypas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2008 Witam!! dzieki za mile komentarze :) dostalem maial zwortnego od autora konceptu z tym, ze nie pozwalajacego na modelowanie gdyz ta postac juz wymodelowal na potrzeby wlasnego shorta ale nie ma przeszkod zebym modelowal z innego jedgo konceptu :) wiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2008 Witam!! tym razem pozwolenie jest :) concept by markbehm link--> http://www.markbehm.com/gallery.html 13 obrazek czas okolo 1h :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 Poprzedni był lepszy moim zdaniem ale i ten zapowiada się bardzo konkretnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 Morte ale on sie tylko 'zapowiada':D... ja na miejscu Markbehma niepozwolil bym Ci 'oficjalnie' robic modelu:PP... no chyba ze go skonczysz na tyle ile potrafisz.... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2008 Morte--> dzieki za posta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 Nie widziałem konceptu ale model mi się bardzo podoba,tylko stopy troche jakby za płaskie.Szkoda że musiałeś usunąć tego poprzedniego też był zaje...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 no fajnie fajnie, ale zdecydowanie wczesniejszy lepszy, szkoda ze nie pozwolil :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2008 kolejny speed baza co zawsze pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gost Napisano 16 Lipiec 2008 Share Napisano 16 Lipiec 2008 Jak dla mnie... kozacko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi