Napisano 25 Maj 200816 l Półgłowie z postu #1048 wygląda super! Reszta też jest bardzo dobra. Nakręciłbyś jak skulptujesz takie półgłowie?
Napisano 25 Maj 200816 l wszystkie te twarza wyciagniete z plane'a sa bardzo fajne. Jedyne i dosc powazne "ale" odnosi sie do detalu. Kiedy wchodzisz na przyklad w zmarszczki to juz jest znacznie gorzej, podchodzisz do nich zbyt mechanicznie i po lebkach. Lepiej ich wcale nie robic, albo jeszcze lepiej robic, ale nie pokazywac poki co na forum. Musisz to mocno pocwiczyc. Podobnie w tym ostatnim te szwy nie wygladaja przekonujaco, dziurki po szwach powinny byc bardziej zamkniete, zlap kogos kto ma kolczyki popros zeby je wyjal i zobacz jak wyglada wtedy dziurka. Wlasciwie to te twarze sa o kilka poziomow wyzej, niz np twarz tego "punka". Spojrz np na nos, heh nie wiem jak sie nazywa w anatomii to miejsce, ale chodzi mi o srodkowa chrzastke miedzy dziurkami, jest tak cienka jakby jej nie bylo. Generalnie do nosow tez sie powinienes przylozyc, robisz czesto podobne i takie troche kartoflane. Zle wygladaja tez gacie, za malo pod nimi ciala jesli chodzi o wysokosc. Korzystales z jakichs refek?
Napisano 25 Maj 200816 l Autor Półgłowie z postu #1048 wygląda super! Reszta też jest bardzo dobra. Nakręciłbyś jak skulptujesz takie półgłowie? dzieki moze nakrece ;) wszystkie te twarza wyciagniete z plane'a sa bardzo fajne. Jedyne i dosc powazne "ale" odnosi sie do detalu. Kiedy wchodzisz na przyklad w zmarszczki to juz jest znacznie gorzej, podchodzisz do nich zbyt mechanicznie i po lebkach. Lepiej ich wcale nie robic, albo jeszcze lepiej robic, ale nie pokazywac poki co na forum. Musisz to mocno pocwiczyc. Podobnie w tym ostatnim te szwy nie wygladaja przekonujaco, dziurki po szwach powinny byc bardziej zamkniete, zlap kogos kto ma kolczyki popros zeby je wyjal i zobacz jak wyglada wtedy dziurka. Wlasciwie to te twarze sa o kilka poziomow wyzej, niz np twarz tego "punka". Spojrz np na nos, heh nie wiem jak sie nazywa w anatomii to miejsce, ale chodzi mi o srodkowa chrzastke miedzy dziurkami, jest tak cienka jakby jej nie bylo. Generalnie do nosow tez sie powinienes przylozyc, robisz czesto podobne i takie troche kartoflane. Zle wygladaja tez gacie, za malo pod nimi ciala jesli chodzi o wysokosc. Korzystales z jakichs refek? co to znaczy zbyt mechanicznie ? reszty nie komentuje bo to "duperele" ;) jesli chodzi o nos to cienka nieznaczy, ze jej nie ma ;) gatek tez nie komentuje bo spodnie beda jako osobny model :) tak mam referki :) dzieki za posta pozdro
Napisano 25 Maj 200816 l dzieki moze nakrece ;) co to znaczy zbyt mechanicznie ? reszty nie komentuje bo to "duperele" ;) jesli chodzi o nos to cienka nieznaczy, ze jej nie ma ;) pozdro Mechanicznie, czyli robisz cos zeby bylo, a nie zeby wygladalo. Reszta to byc moze rzeczywiscie duperelki, ale nie polecam takiego podchodzenia do sprawy, bo wlasciwie wszystko mozna zbyc tymi slowami, a chyba chodzi o to zeby kazdy duperelek wygladal najlepiej jak to mozliwe. A chrzastka za cienka i wyglada fatalnie. Bede obstawal przy tym dopoki nie pokazesz foty na ktorej jest tak samo. A jeszcze dziadek z fajka, ale w wersji bez fajki i ubrania, bo one juz nie wyszly za dobrze. Wlasnie w tym dziadku, jakos sie postarales zeby wszystko wygladalo. I zmarszczki i brwi, ktore czesto robisz jakimis niefajnymi blobami, i broda. Ten dziadek to jeden z najlepszych Twoich modeli.
Napisano 25 Maj 200816 l Autor Mechanicznie, czyli robisz cos zeby bylo, a nie zeby wygladalo. Reszta to byc moze rzeczywiscie duperelki, ale nie polecam takiego podchodzenia do sprawy, bo wlasciwie wszystko mozna zbyc tymi slowami, a chyba chodzi o to zeby kazdy duperelek wygladal najlepiej jak to mozliwe. A chrzastka za cienka i wyglada fatalnie. Bede obstawal przy tym dopoki nie pokazesz foty na ktorej jest tak samo. A jeszcze dziadek z fajka, ale w wersji bez fajki i ubrania, bo one juz nie wyszly za dobrze. Wlasnie w tym dziadku, jakos sie postarales zeby wszystko wygladalo. I zmarszczki i brwi, ktore czesto robisz jakimis niefajnymi blobami, i broda. Ten dziadek to jeden z najlepszych Twoich modeli. spoko spoko ;) wiesz pamietaj, ze to sa tylko speedy na ktore poswiecilem gora 1h :) odnosnie chrzastki OK zgodze sie za cienka :P
Napisano 25 Maj 200816 l spoko spoko ;) wiesz pamietaj, ze to sa tylko speedy na ktore poswiecilem gora 1h :) odnosnie chrzastki OK zgodze sie za cienka :P No i swietnie, bo jak na gora godzine pracy, to sa naprawde fajne rzeczy, tylko czasem zamiast cos robic byle jak, lepiej nie zrobic wcale. Wtedy caly model tworzy jakas zamknieta calosc i nic nie przeszkadza w jego odbiorze.
Napisano 26 Maj 200816 l Autor Witam!! kubi--> dzieki ;) Luki Luki-->racja next time nie bede na sile wrzucal detalu :) dzieki za komentsy :) pozdro
Napisano 26 Maj 200816 l Autor okolo 1h30min mozliwe, ze dokoncze... Edytowane 26 Maj 200816 l przez nielot007
Napisano 26 Maj 200816 l O wow:D Masakra:) Trzeba przyznac że ZBrush do karykatur jest idealny wprost:D Rządzisz Nielocie:D piekna praca! Gratulacje i prosze wiecej takich:) Może pokusisz sie o jakąś znaną twarz;>? Pzdorawiam:)
Napisano 27 Maj 200816 l Fajna morda :) Szkoda ze brode odpusciles. Krawedz ust powinna zmierzac do kacika a nie nizej.
Napisano 27 Maj 200816 l Autor dzieki za komentsy :) tutaj macie koncept z ktorego robilem :) http://www.btinternet.com/~digital.wallpapers/desktops/jack_nicolson_caric.jpg
Napisano 28 Maj 200816 l Zeet Siekacz jak siekacz:) ale ogółem very ql mordka nielot, może spróbuj wyprojektować to na jakiejś sferze.
Napisano 29 Maj 200816 l moze brwi bardziej skieruj w gore, w koncu to jego element charakterystyczny:)
Napisano 29 Maj 200816 l kurde no kolega nielot się nieźle przekwalifikował :P najpierw samochody przez dłuuugi czas a teraz wyczesana organika ;] wypas... gratki ;]
Napisano 6 Czerwiec 200816 l Autor Witam!! kurde nagralem video z procesu powstawania glowki ale nagrywalem prosto z zbrusha za pomoca "movie" po skonczeniu filmiku chcialem zapisac do /move i mi z3 wywalilo :( ok taki speed z bazy jak ta z ktorej robie model w minibitwie czyli prosciutka :) okolo 1h
Napisano 6 Czerwiec 200816 l Autor sumo tym razem nagralem camtasia :) 95min dobra tez nie bedzie tuta cmatasia nie nagrala tzw. cos sie zrypalo :( hehe pozdro Edytowane 6 Czerwiec 200816 l przez nielot007
Napisano 12 Czerwiec 200816 l Autor link do video--> http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=703359#post703359
Napisano 12 Czerwiec 200816 l Dzięki za video! A ty zawsze zaczynasz sklupta od takiej gęstej siatki jak na video?
Napisano 13 Czerwiec 200816 l Autor Witam!! tak zawsze zaczynam od tak gestej :) ok chcialbym zaczxac tym modelem serie speedow...zobaczymy czy starczy umiejetnosci :) jak widac to taka baza pod zabawe w detal :) czas--> 2-3 h nie pamietam dokladnie :) ps. ubranie inspirowane pewnym modelem :) glowa z glowy hehe ps2. wlosy mi sie nie podobaja ;( pozdro
Napisano 13 Czerwiec 200816 l Szybki jestes, przynajmniej dla mnie :) ale faldki na spodniach ci nie wyszly. Nie wiem czy uzywales refek ale jesli nie to powinienes. Twarz ciekawa.
Napisano 14 Czerwiec 200816 l Poza spodenkami bardzo konkretnie szczególnie jeśli wziąć pod uwagę czas modelowania. Podoba mnie się
Napisano 14 Czerwiec 200816 l Autor takie cos narazie poczatek tylko spodnie ruszane mniejwiecej.... pozdro
Napisano 15 Czerwiec 200816 l Trzyma się kupy. Całkiem fajnie fizyka wyszła. Na poprzednim krocze wygląda, hm, imponująco..? Pozatem fajnie dajesz, podobają mi się modele coraz bardziej, widać expresję.
Napisano 30 Czerwiec 200816 l Autor Witam!! dawno mnie tu nie bylo wiec zrobilem na szybko glowke :) 55min17sec
Napisano 8 Lipiec 200816 l Autor Witam!! koleny speed tym razem okolo 1h 30min :) jak koles odpowie twierdzaco na maila czy moge robic na podstawie jego konceptu to dokoncze :) concept by mark behm link--> http://www.markbehm.com/blogger/uploaded_images/Hunter-752120.jpg zaznaczam, ze nie trzymalem sie cocneptu w 100% luzna interpretacja ;) pozdro OBRAZEK USUNIETY nie dostalem pozwolenia na robienie modelu :) Edytowane 9 Lipiec 200816 l przez nielot007
Napisano 8 Lipiec 200816 l Bardzo mnie cieszy, że robisz cały czas postacie drogi nieloce, jak widać ja już przestałem :/ Sculpcik niezły naprawdę, choć brakuje mi trochę tego charakteru z konceptu. Dajesz oczka ku górze na zewnątrz i do dołu przy nosie, szerszy nosek, i zarysuj trochę podbródek. Sculpcik Bardzo mi sie podoba, dajesz dalej :)
Napisano 8 Lipiec 200816 l haha rewelka naprawde dobry model :) koncept super chcialem tez go walnac ale padlo na co innego :) dokoncz modelyk bo warto :)
Napisano 8 Lipiec 200816 l Jak wyżej Kubi...;) od siebie dodam ze fajnie ze duzo smigasz, raz na czas postaraj sie tez skonczyc model z wzięciem pod uwage rad chlopakow, to Cie duzo tez nauczy i pozwoli zrobic cos 'innego' bo masz pewne cechy ktore pakujesz wszędzie(czy tu ufo czy stara babcia) ...tak bałeś sie sculptera:)) ....a teraz musze powiedziec ze niemasz sie czego wstydzic pozdrawiam!
Napisano 9 Lipiec 200816 l Autor Witam!! dzieki za mile komentarze :) dostalem maial zwortnego od autora konceptu z tym, ze nie pozwalajacego na modelowanie gdyz ta postac juz wymodelowal na potrzeby wlasnego shorta ale nie ma przeszkod zebym modelowal z innego jedgo konceptu :) wiec
Napisano 10 Lipiec 200816 l Autor Witam!! tym razem pozwolenie jest :) concept by markbehm link--> http://www.markbehm.com/gallery.html 13 obrazek czas okolo 1h :) pozdro
Napisano 10 Lipiec 200816 l Poprzedni był lepszy moim zdaniem ale i ten zapowiada się bardzo konkretnie.
Napisano 10 Lipiec 200816 l Morte ale on sie tylko 'zapowiada':D... ja na miejscu Markbehma niepozwolil bym Ci 'oficjalnie' robic modelu:PP... no chyba ze go skonczysz na tyle ile potrafisz.... :P
Napisano 10 Lipiec 200816 l Nie widziałem konceptu ale model mi się bardzo podoba,tylko stopy troche jakby za płaskie.Szkoda że musiałeś usunąć tego poprzedniego też był zaje...:)
Napisano 10 Lipiec 200816 l no fajnie fajnie, ale zdecydowanie wczesniejszy lepszy, szkoda ze nie pozwolil :|