demigod Napisano 6 Luty 2009 Napisano 6 Luty 2009 Swierszczu co do mat kranu i umywalki to nic nie mowie ale czy kran nie za maly?? jakos tka wyglada .... blat ma chamfera na krawedzi ?? ja by, kadra walnal bez zlewu i tych lyzek wiszacych opisz ustaweinia wszystki bo przy takim czasie to zajebiscie wyszlo praktycznei zero szumu :] plaseee praca fajan taka ostra kolorki light :]
mort Napisano 7 Luty 2009 Napisano 7 Luty 2009 DraB skoro są kropelki powinna szklanica być trochę zaparowana i parę spływających kropelek też by się przydało. http://beer.thetazzone.com/images/drinkBeer9.jpg Salve Mort
La R Napisano 7 Luty 2009 Napisano 7 Luty 2009 Wydaje mi się arev, że anizotropia odbić jest troszkę za duża.
Kub@ Napisano 7 Luty 2009 Napisano 7 Luty 2009 taki tescik pseudo lwf... widac dziwny bug irradianca takie kolo swietlne.. lewa strona nieskonczona swiatla zly muliplier maja.
DraB Napisano 7 Luty 2009 Napisano 7 Luty 2009 Bardzo przyjemnie Kub@. Ode mnie browar po raz drugi i ostatni
hcpiter Napisano 7 Luty 2009 Napisano 7 Luty 2009 kub@ super wyszlo !Ladne kolorki :) drab ladnie tylko piana na gorze wydaje mi sie troszke jak gabka ;)
pressenter Napisano 7 Luty 2009 Napisano 7 Luty 2009 (edytowane) Kub@: bardzo mi się podoba. Przybliżysz coś na temat tego co to ten pseudo lwf? ;) A ode mnie takie tegesy... Edit:/ troszku mi się zmieniło jeszcze... . Edytowane 7 Luty 2009 przez pressenter
hcpiter Napisano 7 Luty 2009 Napisano 7 Luty 2009 pressenter ciekawie wyszlo ale wydaje je mi sie ze jest za duzy kontrast miedzy czarnym a bialym :)
DraB Napisano 7 Luty 2009 Napisano 7 Luty 2009 Imo przepaliłeśpo lewej. I nei za duży ten kielich? :D
SWRSC Napisano 7 Luty 2009 Napisano 7 Luty 2009 ok spoko, to moze napisz gdzie mozna kupic takie mapy bo chetnie zakupie. Te akurat były robione na moje zlecenie u fotografa więc ich nigdzie nie dostaniesz. Demigod, P3ter: sposób na szybkie, bezszumne rendery opisywałem już nie raz na tym forum, najdokładniej chyba w wątkach hcpitera.
pressenter Napisano 8 Luty 2009 Napisano 8 Luty 2009 Kurcze, mam jakąś słabość do przepaleń ostatnio, ale postaram się tego nie robić następnym razem w takim razie. ;)
Gość bogus. Napisano 8 Luty 2009 Napisano 8 Luty 2009 Jak uzyskać realistyczny materiał umywalki i jacuzzi? (Jestem początkujący.) Aha iż jest to mój 1 post to witam wszystkich :)
SWRSC Napisano 8 Luty 2009 Napisano 8 Luty 2009 SWRSC: Miałem na myśli mapki a nie szumy. A co do mapek to może u Ciebie ja można dostać za $ ? nope. Nie na sprzedaż.
chudy Napisano 8 Luty 2009 Napisano 8 Luty 2009 dawno nic nie pokazywałem. tym razem własny projekt. czas najwyższy popracować nad portfolio ;]. pierwsze testy. jak zawsze mental ray. FG+GI. Delikatna obróbka w PSie kolory, filtr i wyostrzenie. Pozdr.
arev Napisano 8 Luty 2009 Napisano 8 Luty 2009 @SWRSC: teraz dopiero zauważyłem, że LightCache for glossy zrobił ci śmieci pod uchwytami wiszących szafek :p Poza tym, i łyżką, jest wypas :) @demigod: światełka to odpowiednia geometria - taki jakby kubeczek na lampkę. Lampka to cylinder z VrayLightMtl, a na kontrolkach materiał szkiełka z tranparency model na "Hard/Wax" ustawionym + fog odpowiedniego koloru.
viz.k Napisano 8 Luty 2009 Napisano 8 Luty 2009 chudy calkiem ladnie zrenderowane ja testy pierwszego z czterech robiacych sie salonow obuwniczych, wlasciwie skonczone ale nie robie watku w finished, moze potem wszystkie 4 wrzuce tutaj tego nie widac bo podrasowane w PS ale na renderach sufit mi wychodzi strasznie ciemny (nie dziwne bo swiatla sa przy suficie w strone podlogi) - macie jakis pomysl na to zeby sufit przyjmowal wiecej swiatla? heh troche sam sobie odpowiedzialem, zwieksze mu receive gi, zobaczymy jak wyjdzie
pressenter Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 Tak, tak, ta świetlna kula poleci na pewno do kosza.
Loki Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 test rozmiar troche duży, ale docelowo to bylo renderowane do 5000x4000 wiec po zmniejszeniu za bardzo wychodzilo blurowato.
Abell Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 pressenter ładne wnętrze, ale trochę pojechałeś z aberracją.
mikodelini Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 pressenter z aberracją rzeczywiście trochę przegięta ... fajna kanapa .Podzielił byś się producentem nazwą albo czymkolwiek ? PS. ewentualnie może być model :D
pressenter Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 (edytowane) Loki: ogólnie poprawnie, ale jak dla mnie troszkę mdło i bez wyrazu, a samochody to czarne plamy. Tak tylko mówię... Mikodelini: a wiesz, też własnie nie wiem, ale siedziałem na takich kilka dni temu, i liczyłem, ze ktoś szepnie słówko. A ja jeszcze takie, już bez aberacji. . . Edytowane 9 Luty 2009 przez pressenter
Marcin Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 teraz ładnie ;] w poprzednim pojechałeś z tą abberacją. Dywan wyszedł pięknie :)
Loki Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 (edytowane) pressenter - niestety się muszę zgodzić, kiepsko wyszło ale ternim był dość ekstremalnie krótki. Do portfolio poprawie sobie to jeszcze. klient (czytaj: moja dziewczyna :) ) zadowolony Edytowane 9 Luty 2009 przez Loki
Abell Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 pressenter o niebo lepiej... ładny materiał zasłony.... tą ciemną tapetę sam malowałes?
Destroyer Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 pressenter śliczniutko wyszło ;) laptop od RA? :)
pressenter Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 pressenter o niebo lepiej... ładny materiał zasłony.... tą ciemną tapetę sam malowałes? Hyhy, nie widać? :> pressenter śliczniutko wyszło ;) laptop od RA? :) Tak, za model laptopa wszelkie podziękowania i bicie czołem o ziemię należą się RA. :)
09121986 Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 pressenter : te ostatnie wizki to czysty max czy coś liznąłeś w PSie ?? swietne te twoje wizki modele proste a naprawde kozacko to wygląda. Good job !!!
pressenter Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 Dzięki. Zawsze troszkę koloruję w fotoszkopie, color balance, unsharp mask, kontrasty...
La R Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 No, no, press... ładnie, ładnie. Jak dobrze, że się nawróciłeś ze stylu tych "szarych i wypłowiałych" kolorów co to je niby lubiłeś ;).
pionix Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 chudy - fajne "naturalna" światło. viz.k - bardzo przyjmna wizka pressenter - ładnie. Jako, że dopieszczać tego nie będę i świadom pewnych niedociągnięć wrzucam to tutaj. "Przyzakładowe" mieszkanko;) i chyba najsłabsze
pressenter Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 Touch: już nic innego nie znalazłeś? xD Pionix: No! To jest to! Nie ma żółtych krzeseł, i odrazu się to świetnie prezentuje, a i nie wiem co masz do trzeciego renderu? Bardzo przyjemny. :) Zdradziłbyś może coś na temat materiału szkła w kuchni?
kliment woroszyłow Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 pionix- a przy jakim zakładzie te mieszkanka?:D
pionix Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 Co do szyby to jutro wrzucę nastawy. Mieszkanko w biurowcu te wu enu.
hcpiter Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 Rresenter Bardzo przytulne swiatlo w tym dziennym, ale parkiet to pojechales ;) Pionix bardzo ladnie wyszlo, slonecznie i cieplo :) Twoj styl oswietlenia mozna rozpoznac na kilometr :D Pozdrawiam :)
Bonifatz Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 http://www.vimeo.com/3148772 test render animki nad ktora pracuje
La R Napisano 10 Luty 2009 Napisano 10 Luty 2009 Na szybko - test szybkiej trawy w ramach przypomnienia vraya.
pionix Napisano 10 Luty 2009 Napisano 10 Luty 2009 Bonifatz - fajne i pozostawia spory niedosyt. adrian2608 - u mnie ta ziemia a właściwie woda jest fioletowa. Ostatni widok najbardziej mi się podoba. W części zacienionej można by się pokusić o jakieś oświetlone miasta albo co... La R - trawa niby fajna ale miejscami jakaś rozmyta. hcpiter - już coś o tym stylu słyszałem ale nie wiem o co chodzi bo żadnych niezwykłych sztuczek nie robię tylko najzwyklejsze działania potrzebne do wykonania komercyjnej wizki:)
arturprx2 Napisano 10 Luty 2009 Napisano 10 Luty 2009 które kolory ? pierwszy i ostatni prosto z maxa
tweety Napisano 10 Luty 2009 Napisano 10 Luty 2009 http://img23.imageshack.us/img23/5085/kanapaw7postgw0.jpg to, tylko nienawidzę tych "dynamicznych kadrów" :/
pressenter Napisano 10 Luty 2009 Napisano 10 Luty 2009 (edytowane) Jak dla mnie to pierwsze i ostatnie tylko troszkę kontrast podbić, ale ja się nie znam. Nie miałem neta, nie mogłem nic z poczty ściągnąć, więc postanowiłem się pobawić AE, bo podobno poza showreelami potrafi też jakieś postpro, ale jednak wolę PSa. . Edit@down: a niech Ci wszyscy projektanci świata wybaczą: http://www.bonluxat.com/a/Poul_Henningsen_PH_Artichoke_Lamp.html xD Edytowane 10 Luty 2009 przez pressenter
KamillM Napisano 10 Luty 2009 Napisano 10 Luty 2009 Niezłe, prawie jak zdjęcie! Ta lampa w tle kojarzy mi się ze szczotką do kibla, sorry :P
Bonifatz Napisano 10 Luty 2009 Napisano 10 Luty 2009 grigoriob : dzieki. mysle ze w 20 sekundach sie zamknie bo na wiecej pozwolic sobie niestety nie moge. pionix : tez go odczuwam ;) ... oby starczylo sil na skonczenie tego. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi