Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

JunioR fajna podłoga :)

hcpiter ładne to osiedle, przypomniało mi się że na podobnym kiedyś bym się zgubił :) ale nawigacja przez telefon pomogła :)

Napisano

dzieki wszystkim za komenty ! :)

arev no wlasnie co do flory to racja chociaz i tak wywalilem ze sceny ogromne ilosci kwiatow itp stuffu wiec nie chcialem zeby bylo az tak pusto :)

Bardzo fajna skora i klimatyczny material :)

Georgas hehe z tym osiedlem to byla dobra jazda ale telefonia komorkowa sie przydala bo bys szukal po druguej stronie miasta ;)

Pozdrawiam :)

Napisano

serwus :)

hcpiter - to dekoracje do nowego misia uszatka ? :) fajne bardzo.

junior - fajnie to wyglada :)

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Napisano (edytowane)

Mam pytanie odnośnie sprzętu? Planuje zakup Mac Pro 8- core 3,2 GHz + 8 GB ramu i nie wiem jak wygląda praca po zainstalowaniu Windowsa, czy 3ds Max będzie 100% wydajny.

Z góry dziękuje za odp.

Pozdrawiam

Edytowane przez jlidesign
Napisano
Mam pytanie odnośnie sprzętu? Planuje zakup Mac Pro 8- core 3,2 GHz + 8 GB ramu i nie wiem jak wygląda praca po zainstalowaniu Windowsa, czy 3ds Max będzie 100% wydajny.

Z góry dziękuje za odp.

Pozdrawiam

co to ma do czynienia z tym dzialem?

Super makietka piter. Bardzo przypomina mi jedno osiedle co robilem jakis rok temu. Widac troche tiling textury, ale co tam :)

Napisano

kannu dzieki wielkie :)

mirach dzieki, co do podobienstw to w uk one chyba wszystkie takie same a to bardziej wymyslalem :p

georgas cudnie to wyglada, dawaj cos wiekszego :D

pozdro !

Napisano

materiał sofy jest good ale dof za mocny przez co odnoszę wrażenie że sofa jest malutka, i to jakaś makieta.

Pres : A to źle by wyglądało jak by było dobrze zrobione?

PS. lepiej do przedszkola niż do kościoła ;)

Napisano

Abell e tam testujemy przecież :) przy mnie to każdy wygląda dobrze ;)

hcpiter dzięki wielkie, ma być coś większego z tego :)

pressenter zgadzam się w 100 % . podłoga bardzo słabo wyszła no i źle ją dobrałem :)

!Ewert dzięki Tomaszu za krytyke, wezmę sobie ją do serca i mam nadzieje nast razem będzie lepiej :)

JunioR dzięki wielkie ! model jest nie dopracowany, musze go poprawić, będzie więcej ujęć kiedyś :)

pozdrawiam jeszcze raz

Napisano

Ja tak patrze na te wasze "Testowe" rendery i mi rece opadaja :)

Arev : masakra :)

Georgas : swietne ! wiem ze pewnie lamerskie pytanie ale co znaczy lwf ?? ;p

Hcpiter: hehe smieszna kaplica :D

Napisano
No bez powodu nie wspomniałem o kościele..

ale napisałem tak jak napisałem bo ten kościół z pantonami mi sie nie spodobał.

cos krecisz :]

Napisano

Moja "skóra" w wyższej rozdziałce i ze zbliżeniami:

podstolekcq2.jpg

http://img27.imageshack.us/img27/3760/podstolekcq2.jpg

leathercloseqm5.jpg

http://img27.imageshack.us/img27/2170/leathercloseqm5.jpg

legcloseol7.jpg

http://img55.imageshack.us/img55/5590/legcloseol7.jpg

Swoją drogą ciekawa rzecz mi się przytrafiła... Gdy wyrenderowałem obrazek w hi-res skóra straciła połysk, zmatowiała dość mocno względem poprzedniego renderu w 640x480.

Okazało się, że bump mapa, dość ostra, rozmyła się w low-res dając ładny efekt, a w hi-res go zjebsuła :]

Porównanie:

bumpfixtb7.jpg

http://img27.imageshack.us/img27/5358/bumpfixtb7.jpg

Napisano

Fakt, trochę gmerałem w PS. To chyba kwestia gustu ;)

@DraB: Tutek? Heh, to moje pierwsze podejście do skórzanej tapicerki :D Zrobię jeszcze kilka to może wtedy ;)

Dzięki wszystkim za opinie.

Napisano

Hehe, te spoty pod sufitem wyglądają jak karabinki. :D

Okropne sufit i podłoga, ale domyślam się, że to zleceniodawcy wina.

Napisano

heh. To dosyc specyficzna wizualizacja. Ma pokazać... głownie to co jest za oknem :D

Musiałem jakoś złamać sufit - biały kiepsko się prezentuje, za dużo pochłania uwagi.

A czy okropny? O gustach się nie dyskutuje, pomysł zabrałem od Pana Waltera Philippa.

Napisano

Fakt, niektóre cienie nie wiadomo skąd się tam wzięły;) Na przykład od spotów, o których wspomina RA, cień maski(?) na ścianie i roślinki na prawo od niej;)

Pozdr

Napisano

Fakt, też muszę z przykrością stwierdzić, że nie podoba mi się. I to światło zza kamery jakoś nie pasuje, ale najbardziej, i wiem że to głupie, gryzie mnie odbicie w blacie stołu. Na pierwszy rzut oka wygląda jakby były dwie półeczki przy ścianie z dokłądnie tą samą zawartością. :P

Napisano

mrkrzysiek bardzo fajne kaktusy ale kamienie srednio ;)

A co do kosciola to niestety tylko pokazalem ze mozna wsadzic krzesla :) Ale dzieki mi sie tez podoba :D

Napisano
biedny świerszcz :( klient też marudzi :( idę spaść ze schodów.

Klient zawsze marudzi, a my marudzimy, bo taki etat... Czyli wszystko normalnie jest. ;)

Napisano

SWRSC - fajny obraz:)

heh. To dosyc specyficzna wizualizacja. Ma pokazać... głownie to co jest za oknem :D

Też mi przyszło kiedyś robienie wizki widoku za oknem. Miało być kolorowo i niekoniecznie naturalnie wyglądać. Wyszła taka kicha:

bf1adc596fb40c05.jpg

Napisano

fajne kaktusy

a ja takie coś, na słabych ustawieniach na razie ok 10 min na render :)

po weekendzie postaram sie wrzucic resztę mieszkania

43975447tu7.jpg

19760703me1.jpg

Napisano

Hiroo. Jak dla mnie to trochę niedoświetlone jest. Próbujesz oświetlić scene światłem z envirementu, żeby wyglądało jak fotografia. Fotograf robiąc zdjęcie wnętrza używa świateł pomocniczych, żeby rozświetlić cały plan równomiernie.

Napisano

Też kiedyś zostałem zmuszony do popelnienia takiego "dzieła". Północne pomieszczenie w mieszkaniówce wielorodzinnej, miało być jasne i doświetlone (KONIECZNIE bez sztucznego oświetlenia!), a widok za oknem wyraźny i nie przejarany ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności