Bobby_digital Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 za duzo tego, pol domu jest zasloniete zielskiem. zielsko jest fajne ale to ma byc wizka domku. chyba ze wizka ogrodu, nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 Widzę, że arch nie pozostał dłużny. Jeszcze tylko Lis by coś wrzucił i wszyscy moi exteriorowi guru w jeden dzień... gdybym nie był tak stary, to chyba bym przerzucił się na emo i poszedł po żyletki. Ja tak skromnie tylko test perspektywy, niskie parametry, co widać w drzwiach na taras, no iwiem, że płytki do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 arch115 super wyszlo ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 Morphe, arch, kub@- pieknie! risepszyn testin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 pres- zrób jaśniejsze cienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palmer Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 niesmialo...(test dachu ).. Morphe - opad szczeny zaliczylem jak zobaczylem Twoje exterior. podziel sie wiadomosciami na temat sztuki kladzenia i produkcji pokrycia dachowego .... plizzz... ja walcze z dachem i oto co mi wychodzi .....tragedia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 bobby - mila bcy rozlozysta zielen, ale nikt niepotrafil dookreslic co to znaczy, powiediano mi ze bojna byc moze, no to jest w pizdu... sie bede glowil.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 Coś dla żeńskiej partii forum, diament "Koci Kuaczek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 Coś mi sie wydaje że na ten "Koci Kuaczek" panienki nie wyrwiesz XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 mam parę takich kocich kuaczków w pokoju obok. mogę ci oddać. jako referki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 nie no zjazd masterow od exteriorow :] tak jak pressenter pisze Lisa tylko brak tym panom to ten dzial powinien byc zmakniety kurde fotki se porobia a potem inni sie silnia tak nie mozna hehhe tak serio masakra morphe, arch, kub@ Respect ps. Lis i Pioniox dawac ( interiory pionixa zawsze mnei itryguja ehh ) ja sie kiedys zjawie w tej Czestochowie re Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DranzerPl Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 Siema Wszystkim! Mam do pokazania exterior - natchnienie to metal i szkło (jak widać ;]). Obraz wymaga jeszcze korekty w Photoshopie (niebo, ludzie, trochę zieleni itd) - ale ogólny efekt już jest ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sahe Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 (edytowane) DranzerPl interesujace ale ja bym cos zrobil z tymi jachtami na 1 planie bo zabuzaja skale budynkow wedlug mnie EDIT: Ma ktos pomysl jak sie pozbyc zaznaczonych artefaktow V ray GI primary bounce Brute force secondary bounce Light cache Sahe Edytowane 25 Czerwiec 2008 przez Sahe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 (edytowane) W wolnym czasie wydziergałem taką scenkę...część modeli od everów...a koncept gdzieś w sieci znalazłem... Cinema 4D + Vray + PS czas ok. 1h P.S.render testowy ;) Pzdr. Cornelius. Edytowane 25 Czerwiec 2008 przez Cornelius Scipio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 niezle to jest ! Fajne kolory !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Czołem Po godzinach pracuję nad Epoką Lodowcową 6 i taki teścik sobie nabazgroliłem, tak w ramach przerwy od wizek w tym topicu ;) mój serwer ma chwilowe problemy techniczne więc rzuciłem na jakiś hosting, sorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Sahe- wina irr, /Bf , niskie sety..cos nie Teges z modelem..Pomimo to popracuj nad światłem.. Doświetl wnętrze, niebo mimo fajnego koloru nie pasuje do reszty..Za bardzo przytłacza (moje od czucia.) Z różnicuj kolor zieleni.. Na razie tyle, co mi się rzuciło na oko. Pozdrawiam.. Vorek – kozackie :) displejs..?? super wygląda to.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Arch, ładna architektura. Podoba mi się i to bardzo. Proste, czytelne jak w mordę strzelił. Kolor swiatła mi pasuje. Twoj koncept jakiś czy zlecenie? Morf - a niech Cie coś trafi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 (edytowane) Sahe: dorzuć też morze jakieś diffuse subdivs na suna, ja zazwyczaj daję 1000. Cornelius: Bardzo ciekawa kolorystyka, to zielone drewno muszę przyznać, że interesująco wygląda, a i sam render świetny. Edytowane 26 Czerwiec 2008 przez pressenter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Cornelius Scipio fajnie, ale biała szyba okienna troche razi :) (ta na dalszym planie) Fajnie wygląda Twój podpis w prawym dolnym rogu (hehe ta chmurka szczególnie) - podobają mi sie takie "dżinksy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 kolejna turbo sypialnia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Trochę jedzie akademikiem, szczególnie tex drewna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 klasyczne wnętrze hotelowe, przybajerzone pierdołami na prośbę klienta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Vorek a gdzie mamut i leniwiec:> całkiem ładnie ale lodu jakoś nie przypomina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 vorek niezly klimacik zrobiles ! Ale ta bryla malo lodowa ;) pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 SWRSC - ale kolorowo :) Vorek - fajne toto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 o klimacik i kolorki chodziło, lód to temat na dalsze testy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 taki sobie ceglany test ;] edit: kurde znowu coś z gammą poprzestawiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Świerszczu powiem tak: samo wnętrze mi się nie podoba, ale render jak zwykle na poziomie. Chudy: Ale Ci się ta cegła rozjeżdża. Dzięki za uświadomienie mnie o istnieniu Batch Rendera, wreszcie się wyspałem. xD A teraz mam jeszcze pytanie czy oprócz łaczenia renderów kamer, można też łączyć rendery z różnych plików? Na przykład aby max renderował dwie sceny z jednego pliku, później otwierał kolejny i tam renderował dwie kolejne sceny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 heh wiem wiem mapowanie sie lekko posypało :P a co do renderowania z kilku plików to BackBurner sie nada. Jest przeznaczony do renderingu sieciowego, ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby sieć składała się a 1 kompa :P. Sprawdzone. Działa ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 za dużo tutaj wizek, więc wrzucam coś dla urozmaicenia wątku ;) max, Vray, PS i jakieś 3h roboty Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 no!, dawno nic tak ladnie oswietlonego i przedstawionego tutaj nie widzialem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Wow, ekstra. Świetny materiał tego aluminium/chromu... to jakiś sekret czy do podzielenia się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 fajna maszyna, jak z jakiegoś laboratorium czy coś... ale jakby nie patrzeć, tweety, to też jest vizka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 No No..;D ładnie sie to przedstawia, podłoże tylko nie bardzo ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Pionier: dzięki ;) pressenter: to zwykły chrom z anisotropy na 0,6 i blurred refl na 0,8. nic specjalnego. Vorek: no coś mi właśnie jakoś tak śmierdzi laboratorium. jakieś maszyny, maski, stoły, narzędzia i takie inne flaki... Black Mamba: podłoże? heh. nie bawię się w studio więc wrzucam coś dla podkładu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Black Mamba: podłoże? heh. nie bawię się w studio więc wrzucam coś dla podkładu. Pozdrawiam Nie ma to jak mieć komputer z NASA w kibelku ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 ehh chyba jednak w exteriorach kariery nie zrobie i pozostane przy wnetrzach...ale przynajmniej drzewka wreszcie akceptowalnie mi wyszly:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 polshai render przejarales a trawa powinna byc imo zielona :) moge?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 Stara scenka odświeżona na szybko: typowo: max, vryj, ps. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 polshai - zieleń bardzo ładna ale u Marcin_ps chyba ładniejsza/naturalniejsza ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 kurcze no u marcina mi sie wydaje zbyt wyblakla... ale fakt, render przejarany, i o to sie ciagle rozchodzi, nie moge znalezc odpowiednich ustawien swiatla/rendera dla exteriorow moze jeszcze powalcze, dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 Własnie przeróbka marcina mi sie w ogole nie pdooba. aver- ładne wnetrze. coś ma w sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 arev... e... jak to leciało...? arevulopapulo :D - baardzo ładne :) Mógłbyś powiedzieć coś o materiale sufitu? Wygląda świetnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 Dzięki :) Materiał sufitu jest banalny: Diffuse(247,247,247), Reflect(55,55,55), Glossiness 0,9 i Fresnel. To tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 pomysl ze szklana tapeta nie wypalil reszta tez, wiec daje do testow bo nic wiecej z tym nie bede robil :) pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 (edytowane) Hcpiter: git gitara :D podobać się bardzo...moim zdaniem troszkę rozjechana textura podłogi :P pzdr. Edytowane 27 Czerwiec 2008 przez Cornelius Scipio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 Kurcze, podziwiam ten wasz postwork, rendery wam odrazu takie wyraźne i żywe wychodzą, zupełnie inne jak to co otrzymujemy prosto z maxa. A szkło fajne, ale w takich miejscach, łatwo by chyba zbić można było. Sam redner świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palmer Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 niesmialo postanawiam dorzucic swoje trzy grosze ... test plytek i blatu .... - bardzo mocno poszukuje ceramicznego materialu dla widocznej doniczki ( chropowata faktura....) -material "mydlany" rowniez przydal by sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 dzieki, fajnie ze sie podoba :) ! textura podlogi jest rozjechana to prawda nie mam nic na obrone :) Postwork to zwykla zabawa levelami kontrastem nic szczegolnego Zapomnialem dodac ze model oczywscie apple jest od RA :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi