Rotcore Napisano 20 Maj 2012 Share Napisano 20 Maj 2012 mocna ta koka... odleciałem... świetnie tworzysz... nie jestem pewien czy dobrze użyję słowa, ale postprodukcja bardzo dużo daje w tych artach, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolGniazdowski Napisano 20 Maj 2012 Share Napisano 20 Maj 2012 Co tu dużo mówić. Świetnie zrobione. I film i rysunki. Podobają mi się sceny z zielenią i słoneczną pogodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 22 Maj 2012 Share Napisano 22 Maj 2012 Gratuluję projektu! Ogólny szacun. Jeszcze siedząc w Pi słyszałem od Kuby Jabłońskiego, że robisz coś fajnego z Baginsem. Fajnie w końcu zobaczyć co to było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 22 Maj 2012 Autor Share Napisano 22 Maj 2012 dziekówa! Marduk- chyba mowa o innych projektach, bo przy tym akurat za duzo z Baginsem nie 'współpracowałem'. Ale to juz niestety top secret;] Good news ze sie podoba! pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 18 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2012 cos nowego for fun i bez sensu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piret Napisano 18 Lipiec 2012 Share Napisano 18 Lipiec 2012 Jest klimat i to jaki :D Ramiona u kobietki trochę za szczupłe jak dla mnie. U pana na drugim planie: nogi od kolan w dół trochę zniekształcone, przez co jego poza sprawia wrażenie niepewnej. Poza tym bardzo mi się podoba, ah ta malarskość :) Ile czasu nad tym spędziłeś? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 18 Lipiec 2012 Share Napisano 18 Lipiec 2012 noooo ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 18 Lipiec 2012 Share Napisano 18 Lipiec 2012 zacne :) fajnie poprowadzone są kontrasty lose edge wszystko gra. Jedna rzecz ,która mi się nie podoba to że wszędzie jest ten sam poziom textury przydały by się elementy bardziej poprowadzone na "płasko". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 18 Lipiec 2012 Share Napisano 18 Lipiec 2012 Ten ostatni jest megamocny. Tylko ta prawa łapa pana oraz kapelusz pani minimalnie nie grają. A tak to jest ekstra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 18 Lipiec 2012 Share Napisano 18 Lipiec 2012 Ta Twoja szorstkość, chropowatość czy jak to tam nazwać to już powoli Twój znak rozpoznawczy, a mnie się zawsze miło na nią patrzy. Zazdroszczę Ci tego oddawania faktur. Podoba mi się ten "taniec" na krawędziach, jak przechodzą z miękkich w twarde. Ale ramiona u damy faktycznie za chude sie wydają, aż strach pomyśleć co kryje ten rękaw... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 18 Lipiec 2012 Share Napisano 18 Lipiec 2012 Jak dla mnie miazga i dużo ponad moje możliwości. Chyba totalnie znudziłeś się tym światem co?;) (przeczytałem gdzieś kiedyś, "żeby tworzyć nowe światy, trzeba się kompletnie znudzić tym w którym żyjemy" czy jakoś w pokrewnej formie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 21 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2012 thx up! jeszcze wip [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frank600 Napisano 21 Lipiec 2012 Share Napisano 21 Lipiec 2012 Oj nicponiu, nicponiu już nawet nie mam słów, żeby opisać jak to jest zaje.... !!! Te tekstury są niesamowite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 21 Lipiec 2012 Share Napisano 21 Lipiec 2012 ^^ meeega prace :) podoba mi sie jak oddajesz klimat i różnorodność faktur . Nawet bez podpisu są rozpoznawalne :) PS. rozprasza mnie tylko ten zawinięty cyc u tej pani na pierwszym planie ;) pozdrofki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 22 Lipiec 2012 Share Napisano 22 Lipiec 2012 Właśnie ten cyc jest najlepszy, podbija groteskowość o co najmniej 10 punktów! Nicponim, nie wiem, jakie reakcje chciałeś uzyskać tą pracą, ale ja z niewyjaśnionych powodów nie mogłem przestać się śmiać. Te babcie.. tak do końca nie można być pewnym, czy one się boją czy świetnie bawią, no i razem z tym cycem i tym co ten pług ma na szybie tworzy to taką komediową mieszankę w Pythonowym stylu. O fakturach już Ci pisałem jakie są super. Jedyne co bym zmienił to pozbyłbym sie włosów w lewym górnym rogu, bo w pierwszym odruchu czytało mi się jako dziwnie wykonany dym, ale to pikuś. Super praca. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudek Napisano 22 Lipiec 2012 Share Napisano 22 Lipiec 2012 malujesz jakieś obrazy? możesz coś pokazać? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 22 Lipiec 2012 Share Napisano 22 Lipiec 2012 Grannies on acid ;) Ja rowniez jestem zwolennikiem tego cyca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 22 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2012 dziekowa! Chudek- nie maluje obrazow;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 22 Lipiec 2012 Share Napisano 22 Lipiec 2012 A podziełibyś się sposobami na ten "wydrapany" wygląd? No chyba, że to jakis sekret :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 22 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2012 brush w nieregularne paski, w dosc sporych odleglosciach od siebie, a w shape dynamics---angle jitter---direction. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 22 Lipiec 2012 Share Napisano 22 Lipiec 2012 Czyli tak jakby grabie? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 22 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2012 coś pomiędzy grabiami a widłami;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 22 Lipiec 2012 Share Napisano 22 Lipiec 2012 Cokolwiek by to nie było, sprawdza sie świetnie, ma nadzieję, że nie zabraknie ci czasu na reaizowanie własnych pomysłów bo zazwyczaj zapodajesz coś innego, specyficznego. Oby tak dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 22 Lipiec 2012 Share Napisano 22 Lipiec 2012 Zawsze lubiłem Twoje prace, nawet ta pierwsza małpa jest fajna ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 22 Lipiec 2012 Share Napisano 22 Lipiec 2012 ja nie mówię że cyc jest zły ;) choć może to tak zabrzmiało ,tylko ,że mnie rozprasza ^^ co by nie było ilustracja wymiata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artozi Napisano 22 Lipiec 2012 Share Napisano 22 Lipiec 2012 Rzadko to mówię innym rysownikom, bo sam to niechętnie słyszę czasami od zwykłych zjadaczy sztuki, którzy z grafiką obcują tylko w postaci znaków drogowych, jednakże aż ciśnie się na usta: nicponim, "co ty masz w głowie..." Dobra beka z tymi staruchami!:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudek Napisano 23 Lipiec 2012 Share Napisano 23 Lipiec 2012 Musisz zacząć malować, to urwałoby cyce tej starej babie! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 23 Lipiec 2012 Share Napisano 23 Lipiec 2012 brush w nieregularne paski, w dosc sporych odleglosciach od siebie, a w shape dynamics---angle jitter---direction. Wrzuciłbyś ten pędzel na jakiś serwerek jeżeli to nie problem/tajemnica ? :-) Pozdrawiam, Niedźwiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 2 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2012 (edytowane) thx za komenty! pedzle wrzuce jak bede w domu Diabol Blanciarka Edytowane 2 Sierpień 2012 przez nicponim 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 2 Sierpień 2012 Share Napisano 2 Sierpień 2012 Przypomina mi serial z dzieciństwa, przygody wesołego diabła. Faktury, kolory, materiały, światło super, ale kilka rzeczy bym wolał jakby były inaczej ;] Paznokcie się wydają kwardatowe i całkiem płaskie, jak takie czarne płytki, oczka wydają się krzywo ustawione, chociaż może to stworek ma niesymetrycznie ustawione według Twojego uznania. Kształt nosa też mi się nie podoba, zbyt zadarty i jakby wciśnięty w czaszkę, ale tu podobnie - mogłeś tak chcieć. No takie detale i subiektywne. Fajnie, że wrzucasz prywatne prace, zazwyczaj jak ktoś już wymiata to słuch o nim ginie na długie miesiące, dobrze że jeszcze masz czas i chęci po godzinach coś namalować i pokazać nam zwykłym śmiertelnikom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 2 Sierpień 2012 Share Napisano 2 Sierpień 2012 Przeciez to zjarana Piszczałka :D troche sie zasiedziala w krzakach :) teraz zasne spokojnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 2 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2012 ;] drobne zmiany gęby na wcześniejszej stronie po uwagach EC i link do widło-brusha(zaznaczam ze nie jest to moj brush, nie pamiętam z jakiego setu go zassałem) http://www.4shared.com/file/jBwOk0oQ/brushwidly.html? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sidre Napisano 2 Sierpień 2012 Share Napisano 2 Sierpień 2012 zamiast delikatnych listków dał bym soczyste lepkie szczyty, super. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 2 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2012 Wszystkie szczyty poszly w eter;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 3 Sierpień 2012 Share Napisano 3 Sierpień 2012 Kozacki malun i w sumie dobrze że nie ma szczytów bo rysunek byłby na maksa wypchany a tak jest luz. ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 3 Sierpień 2012 Share Napisano 3 Sierpień 2012 przecudowna Bongzilla ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 4 Sierpień 2012 Share Napisano 4 Sierpień 2012 Dobrze, że niektórzy się rozwijają i idą wytrwale do przodu. Skopcony diabeł postawił kropkę nad i ;) Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 5 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2012 (edytowane) Edytowane 5 Wrzesień 2012 przez nicponim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 5 Wrzesień 2012 Share Napisano 5 Wrzesień 2012 Doskonałe. Kolorki marzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 5 Wrzesień 2012 Share Napisano 5 Wrzesień 2012 TO! Dobre to. Oglądanie takich prac to czysta przyjemność. Czujesz moc, a to najważniejsze, do tego dochodzi bardzo dobry render. Systematycznie pniesz się do poziomu ManiakSa, Omena i Kapitana :P Czekam na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 5 Wrzesień 2012 Share Napisano 5 Wrzesień 2012 Nicponiu powiedz ile ci zajmuje dopieszczanie takiej pracy ,no ja to siedzę już 10 minut i nie mogę się napatrzeć to jest tak zaje.... no :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomzar Napisano 5 Wrzesień 2012 Share Napisano 5 Wrzesień 2012 wow jaki skill. błagam o tutki jakies pędzle :D jak ty to zrobiłeś? http://www.digart.pl/zoom/7036962/EvermotionVfx_03.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudek Napisano 5 Wrzesień 2012 Share Napisano 5 Wrzesień 2012 czy wspominałem, żebyś zaczął malować obrazy? :) Masz coś niepowtarzalnego w pracach. Ciekaw jestem jak wyglądają Twoje prace bez filtrów lens correction... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 5 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2012 Lucek-thx! n-pigeon-dobrze wiedziec, chociaz mam innych idoli, nie uwłaszczając oczywiscie geniuszu wyzej wymienionych;] Wiecej niestety nie bedzie, to co ostatnio rzucam to chłapy robione po godzinach,wiec ani to fajne,anie wypieszczone-ot aby teczka sie nie kurzyła zbytnio;] Kalberos- 2 do 5 dni max, staram sie nie robic dluzej. Ta zajeła 3 dni, z powodu zmiany kompozycji, tematu no i w pewnym momencie kilka godzin roboty poszlo sie j*** bo plik psd został uszkodzony;] Tomzar- Bierzesz pędzel i maziasz;]- jak praca byla gotowa to uzylem 'sharpen edge', co wyostrzylo krawedzie. Czasami warto na gotową prace nalozyc jakis mocno zblurowane zdjecie i uzyc roznych trybow mieszania. Mozna uzyskac ciekawe podpowiedzi i rozwiazania kolorystyczne/tonalne. Chudek- duzo zachodu z farbami, chociaz nie ukrywam ze chetnie bym przeniosl coś na płótno. dzieki wielkie chlopy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 5 Wrzesień 2012 Share Napisano 5 Wrzesień 2012 Chodziło mi raczej o profeskę, nie styl, ale spoko, wiadomo o co chodzi. ;] I nie pieprz, że niefajne, bo kit wciskasz ;P Gdyby było do dupy to byś nie wrzucił ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 6 Wrzesień 2012 Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Dzięki nicponiu przydatne wskazówki i gambatte.Powiem ci, że mnie to tez zaczyna powili denerwować ten nowy ps co chwile się sypie.Jedyny plus to to ze sam robi autosave podczas zawiechy i pliku się nie traci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 6 Wrzesień 2012 Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Pierwzse wrażenie mega. Bardzo ładna paleta kolorów, fajna kompozycja przestrzenna. Motyw z żaglami świetny, ale gość totalnie z innej bajki. Skoro już wpadłeś na fajny pomysł z rozbitym statkiem (jak mniemam rozbitym) to spóbowałbyś jakąś czytelniejszą historię dorzucić. Jakiś rozbitek, albo sabotażysta, no coś w tym stylu. Tutaj mamy niby samuraja z abstrakcyjnym szalikiem. Graficznie to siedzi i jest ok, ale dla wciągnięcia widza w historię to zdecydowanie za mało. Poszedłeś ostro do przodu przez ostatnie kilkanaście miesięcy. Tempo imponujące. Zestawienia kolorów świetne, klimat w pracach wciągający. Jeśli dorzucisz do tego jakąś historię zamiast dzieciackiego ludka z fajurką będzie super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 6 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2012 hehe i tu wychodzi moje lenistwo, bo ta babka miała pierwotnie ciągnąć za sobą siate pełną ryb;] Poprawie się, I promise. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinoslaw Napisano 7 Wrzesień 2012 Share Napisano 7 Wrzesień 2012 ładnie rysujesz. naprawdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 13 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2012 troche projektow zrobionych ok rok temu dla Tomka Baginskiego i szybka prywata, ala Z. Beksinski 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi