cinoslaw Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 jaaakie fajne pikpoki!:D a poza tym słabo... stać cie na wiecej zdecydowanie;) do roboty! hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubush Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 robot z pingwinami wgnietli mnie w ziemię:D jeszczę będę tak kolorował jak ty!! kurna to jest wręcz niesamowite jak operujesz kolorem nicponim! jakieś rady, dobre ćwiczenia na wyczucie koloru i klimatu sceny? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piret Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Robot i arty (125) mnie urzekły :) super klimacik. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 10 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2010 no dzieki wielkie chlopaki!;] vitamine-k: hah kurde, mi az glupio rady dawac, bo ja sam caly czas ich potrzebuje;p Ostatnio robie po prostu tak ze szukam fotki, ktora ma jakis ladny kolorek(fotka nie musi dotyczyc tematyki pracy, moze to byc krajobraz, martwa, portret -łan ch*j;p - liczy sie po prostu paleta barw. No i majac taka baze zamazuje caly arkusz kolorami w podobie podobnymi do tych z wyszukanej wczesniej palety. No a potem to juz wyszukiwanie form, dlubanie , nanoszenie dodatkowych kolorow -jednym słowem -sama zabawa;] rzucam fotke ktora zainspirowała mnie do tych lodowych klimatow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 świetna praca:) no i ciekawy sposób na uzyskanie spójnych kolorów:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubush Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 dzięki za rady nicponim. nie mogę się doczekać aż to wypróbuję:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 baaardzo klawy ten ostatni :) kolorki mistrzowe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 10 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2010 thx chlopcy;p a z klawiatury lordbiernaca wyklepana pochwała jeszcze głaszcze moje ego;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 ostatni mega potęguje to moje odczucia bo sam teraz w podobnym klimacie robię ilustracje moahhhh!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 11 Sierpień 2010 Share Napisano 11 Sierpień 2010 ostatnie miodne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 15 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2010 thx za komentarze! leśna bujaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 15 Sierpień 2010 Share Napisano 15 Sierpień 2010 bujaka bujaka forest is massive! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 15 Sierpień 2010 Share Napisano 15 Sierpień 2010 bardzo fajne...zarówno design postaci jak i sam sposób malowania obrazka..kolorystyka świetna...drzewa miotą najbardziej...to tak zupełnie z ręki czy masz jakieś patenty na takie fajne korony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubush Napisano 15 Sierpień 2010 Share Napisano 15 Sierpień 2010 kolory jak zwykle niesamowite:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 15 Sierpień 2010 Share Napisano 15 Sierpień 2010 oj mocny up up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 15 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2010 thx chlopy! maciekG -niestety z łapy;/ Sporo drzewek machnąłem swego czasu ołowkiem, i jakos tak z przyzwyczajenia poszło wsio odręcznie... ale nie ukrywam ze wolalbym zrobic to jakims sprytnym patentem;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 kawał ładnego obrazka wyszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 Bardzo fajne :) miny zwierzakow poprostu boskie ja chce wieksza wersje. wrzucaj nastepne upup'y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 @nicponim heh..dlaczego niestety...pewnie dlatego tak fajnie wyszło, że z łapy..patenty to jednak tylko patenty:) a pytam bo zieleń to moja kula u nogi w każdej technice (ołówek, tusz, akwarela, Ps...zawsze źle :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 Można tu się czepiać paru rzeczy ale obrazek sprawia tak sympatyczne wrażenie że chyba nie ma sensu grymasić :) pozdron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 super ostatnia pracka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 16 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2010 (edytowane) dziex chłopy! ortheza- tu wieksza wersja, widać niestety wszelkie niedorobki i brzydkie mazie pędzla, no ale jak trzeba to rzucam: + bonus ( dwa z kilkunastu/a w sumie nawet kilkudziesięciu rysunów klepanych do pewnego studia rysunku - razem z cinosławem z forum max3d katujemy ołowki ;]) niestety nie moge wrzucic wiecej ) Edytowane 16 Sierpień 2010 przez nicponim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samborek Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 bosko to wygląda :D wszystko z głowy czy jakieś refki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 ale żeś pocisnął tymi ostatnimi, co jeden to lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinoslaw Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 no mistrzu, niezle to wykonczyles:D swoja droga o tak podane olowkowe pracki szeryf by sie pewnie nie pieklil:) kozak. jade dalej ze swoim koksem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 Olówki skatowane bez litości. Super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 Las jest piękny. W pełni plastyczny - można by rzec " jak namalowany tradycyjnie" :P:D Trochę mi kompozycję burzy wilk -jest tam trochę niepotrzebny - nawet jeśli chodzi o "opowieść" ( ale to już tylko moje subiektywne zdanie ) Ołówki są kozak - przestrzeń, perspektywa i zróżnicowanie kreski - wszystko na glanc. Szkoda że w takiej słabej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 nie przeginaj, ja nie widze niedorobek :) generalnie wole takie mazane prace od ostrego silenia sie na fotoreal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 F*** Wow ;]. Prace wspaniałe... Gratulujemy fronta... Szkdoa tylko ze nie zrobiłeś jakiś frontalnych zdjęć tych rysunków lub skanów... miłoby było sie przyjrzeć kresce.. I podziwiam za seledynowe krzaki... ja bym sie nie odważył ;D... serio nawet nigdy mi by to do głowy nie przyszło że mozna tak zrobić... heh ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 (edytowane) bosko to wygląda :D wszystko z głowy czy jakieś refki ? A tu to nie wiem, ale można i bez refek, bo w budownictwie regionalnym sporo rozwiązań się powtarza. Mam na myśli to że są pewne schematy rozwiązań, które stosowano w danym regionie i nic nie stoi na przeszkodzie ich się nauczyć. Rysunki bardzo ładne, zdyscyplinowane. Bardzo lubię rysunek architektoniczny, chociaż jeśli chodzi o sam rysunek w ogólniejszym ujęciu to techniką, która najbardziej przyciąga moje oko jest rysunek piórkiem czy rapidografem. Ale nie będę narzekać - te rysunki są bardzo ładne. Edytowane 17 Sierpień 2010 przez SBT77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 17 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2010 ja to w szoku :] i z fronta i z gwiazdek,huh.... no dzieki dzieki, mobilizujące jest to napewno. Co do ołówków- no wlasnie o tą kreskę sie rozchodzi, dlatego nie moge pokazac zoomow, jedynie to co widac;/ Pracki robione i mixowane z kilku fotek, w jednej i drugiej zmienione zostało troche oświetlenie. pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 kurcze genialne te prace ostatnie... wgniatają w fotel:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 nie no Panie miód, jedno i drugie, jak kiedyś bedziesz mógł pokazać wiecej tych ołówków to dajesz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 Rewelka, jeden z niewielu kartonów który mi sie podoba. Ołówki też wypas, aż mam ochotę wrócić do 2d. gdybym miał coś zmienic urwałbym miśkom uszka i łapki, przyszył krzywo ryjki i naszprycował jakims stuffem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 18 Sierpień 2010 Share Napisano 18 Sierpień 2010 zaskakujące... ołówek zacny... digital również... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 19 Sierpień 2010 Share Napisano 19 Sierpień 2010 Zawszem wiedzial zes jest wymiataka, ale ze az taka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 29 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2010 w chwili czasu jakos mazniete- bo nie wazne co, wazne by mazac;p (stary malunek podrasowany)+ olowki ze studia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 hehe kapitalne! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 przez kafle perspektywa nie halo ale poza tym samo dobro w ostatnim poscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 SBT77 - za słaby leszcz jeszcze jestem by na bułce i bananie jechać. Poki co lece na jogurtach;] I ja mam w to uwierzyć ? :) Bułka z bananem, ewidentnie. A tak serio - myślę że to dopiero początek tego na co faktycznie Cię stać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 Te ołówki wgniatają w dywan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kpax Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 też tak sądze (kropka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliterin Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 Znam twoją technikę! - przyznaj sie ze to jest wyklejanka i tak naprawde to naklejasz biale kawałki papieru na czarny blok - mam Cie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 mysle, ze wybrał coś znacznie łatwiejszego do tych widoczków - linoryt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tonic Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 nicponim, lepiej używaj rozmycia soczewkowego (Lens Blur) zamiast gaussowskiego - tak jak to robią prawdziwe aparaty fotograficzne. Powinno dać małego kopa realizmowi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 30 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2010 o widzisz Tonic, nawet nie wiedzialem o tym- thx za podpowiedz;] Sliterin, ola-f - blisko, to drzeworyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Ale sie rozkreciles. Super prace, zwlaszcza ta ze zwierzakami i tradycyjne :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frank600 Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 nicponim Ty chyba tutaj progress roku zaliczyłeś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 cheater poprostu... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 #_# Panie, kłaniam się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi