Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

jaaakie fajne pikpoki!:D a poza tym słabo... stać cie na wiecej zdecydowanie;) do roboty! hehehe

• Odpowiedzi 1,2k
  • Wyświetleń 324,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

robot z pingwinami wgnietli mnie w ziemię:D

jeszczę będę tak kolorował jak ty!!

kurna to jest wręcz niesamowite jak operujesz kolorem nicponim!

jakieś rady, dobre ćwiczenia na wyczucie koloru i klimatu sceny?

pozdrawiam

Napisano

Robot i arty (125) mnie urzekły :) super klimacik.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

no dzieki wielkie chlopaki!;]

vitamine-k: hah kurde, mi az glupio rady dawac, bo ja sam caly czas ich potrzebuje;p Ostatnio robie po prostu tak ze szukam fotki, ktora ma jakis ladny kolorek(fotka nie musi dotyczyc tematyki pracy, moze to byc krajobraz, martwa, portret -łan ch*j;p - liczy sie po prostu paleta barw. No i majac taka baze zamazuje caly arkusz kolorami w podobie podobnymi do tych z wyszukanej wczesniej palety. No a potem to juz wyszukiwanie form, dlubanie , nanoszenie dodatkowych kolorow -jednym słowem -sama zabawa;]

rzucam fotke ktora zainspirowała mnie do tych lodowych klimatow:

cave9.jpg

Napisano

dzięki za rady nicponim.

nie mogę się doczekać aż to wypróbuję:D

Napisano
  • Autor

thx chlopcy;p a z klawiatury lordbiernaca wyklepana pochwała jeszcze głaszcze moje ego;p

Napisano

ostatni mega

potęguje to moje odczucia bo sam teraz w podobnym klimacie robię ilustracje

moahhhh!!

Napisano

bardzo fajne...zarówno design postaci jak i sam sposób malowania obrazka..kolorystyka świetna...drzewa miotą najbardziej...to tak zupełnie z ręki czy masz jakieś patenty na takie fajne korony?

Napisano
  • Autor

thx chlopy!

maciekG -niestety z łapy;/ Sporo drzewek machnąłem swego czasu ołowkiem, i jakos tak z przyzwyczajenia poszło wsio odręcznie... ale nie ukrywam ze wolalbym zrobic to jakims sprytnym patentem;]

Napisano

Bardzo fajne :) miny zwierzakow poprostu boskie

ja chce wieksza wersje.

wrzucaj nastepne upup'y

Napisano

@nicponim

heh..dlaczego niestety...pewnie dlatego tak fajnie wyszło, że z łapy..patenty to jednak tylko patenty:) a pytam bo zieleń to moja kula u nogi w każdej technice (ołówek, tusz, akwarela, Ps...zawsze źle :))

Napisano

Można tu się czepiać paru rzeczy ale obrazek sprawia tak sympatyczne wrażenie że chyba nie ma sensu grymasić :)

pozdron

Napisano
  • Autor

dziex chłopy!

ortheza- tu wieksza wersja, widać niestety wszelkie niedorobki i brzydkie mazie pędzla, no ale jak trzeba to rzucam:

fofofo.jpg

+ bonus ( dwa z kilkunastu/a w sumie nawet kilkudziesięciu rysunów klepanych do pewnego studia rysunku - razem z cinosławem z forum max3d katujemy ołowki ;]) niestety nie moge wrzucic wiecej )

olowek.jpg

Edytowane przez nicponim

Napisano

no mistrzu, niezle to wykonczyles:D swoja droga o tak podane olowkowe pracki szeryf by sie pewnie nie pieklil:) kozak. jade dalej ze swoim koksem:)

Napisano

Las jest piękny. W pełni plastyczny - można by rzec " jak namalowany tradycyjnie" :P:D

Trochę mi kompozycję burzy wilk -jest tam trochę niepotrzebny - nawet jeśli chodzi o "opowieść" ( ale to już tylko moje subiektywne zdanie )

Ołówki są kozak - przestrzeń, perspektywa i zróżnicowanie kreski - wszystko na glanc. Szkoda że w takiej słabej jakości.

Napisano

nie przeginaj, ja nie widze niedorobek :)

generalnie wole takie mazane prace od ostrego silenia sie na fotoreal.

Napisano

F*** Wow ;]. Prace wspaniałe... Gratulujemy fronta... Szkdoa tylko ze nie zrobiłeś jakiś frontalnych zdjęć tych rysunków lub skanów... miłoby było sie przyjrzeć kresce.. I podziwiam za seledynowe krzaki... ja bym sie nie odważył ;D... serio nawet nigdy mi by to do głowy nie przyszło że mozna tak zrobić... heh ; )

Napisano
bosko to wygląda :D

wszystko z głowy czy jakieś refki ?

A tu to nie wiem, ale można i bez refek, bo w budownictwie regionalnym sporo rozwiązań się powtarza. Mam na myśli to że są pewne schematy rozwiązań, które stosowano w danym regionie i nic nie stoi na przeszkodzie ich się nauczyć.

Rysunki bardzo ładne, zdyscyplinowane. Bardzo lubię rysunek architektoniczny, chociaż jeśli chodzi o sam rysunek w ogólniejszym ujęciu to techniką, która najbardziej przyciąga moje oko jest rysunek piórkiem czy rapidografem. Ale nie będę narzekać - te rysunki są bardzo ładne.

Edytowane przez SBT77

Napisano
  • Autor

ja to w szoku :] i z fronta i z gwiazdek,huh.... no dzieki dzieki, mobilizujące jest to napewno.

Co do ołówków- no wlasnie o tą kreskę sie rozchodzi, dlatego nie moge pokazac zoomow, jedynie to co widac;/ Pracki robione i mixowane z kilku fotek, w jednej i drugiej zmienione zostało troche oświetlenie.

pzdr!

Napisano

nie no Panie miód, jedno i drugie, jak kiedyś bedziesz mógł pokazać wiecej tych ołówków to dajesz!

Napisano

Rewelka, jeden z niewielu kartonów który mi sie podoba. Ołówki też wypas, aż mam ochotę wrócić do 2d.

gdybym miał coś zmienic urwałbym miśkom uszka i łapki, przyszył krzywo ryjki i naszprycował jakims stuffem :)

Napisano
  • Autor

w chwili czasu jakos mazniete- bo nie wazne co, wazne by mazac;p (stary malunek podrasowany)+ olowki ze studia:

chuckmaly.jpg

olowekkkmnale.jpg

Napisano

hehe kapitalne! :)

Napisano

przez kafle perspektywa nie halo ale poza tym samo dobro w ostatnim poscie

Napisano
SBT77 - za słaby leszcz jeszcze jestem by na bułce i bananie jechać. Poki co lece na jogurtach;]

I ja mam w to uwierzyć ? :)

Bułka z bananem, ewidentnie.

A tak serio - myślę że to dopiero początek tego na co faktycznie Cię stać.

Napisano

Znam twoją technikę! - przyznaj sie ze to jest wyklejanka i tak naprawde to naklejasz biale kawałki papieru na czarny blok - mam Cie!

Napisano

mysle, ze wybrał coś znacznie łatwiejszego do tych widoczków - linoryt.

Napisano

nicponim, lepiej używaj rozmycia soczewkowego (Lens Blur) zamiast gaussowskiego - tak jak to robią prawdziwe aparaty fotograficzne. Powinno dać małego kopa realizmowi :)

Napisano
  • Autor

o widzisz Tonic, nawet nie wiedzialem o tym- thx za podpowiedz;]

Sliterin, ola-f - blisko, to drzeworyt.

Napisano

Ale sie rozkreciles. Super prace, zwlaszcza ta ze zwierzakami i tradycyjne :) Pozdrawiam